A Clippers Miamiba utazik, de nyugati rangadót is rendeznek

Kawhi Leonardék back-to-back lépnek pályára, a Rockets-Spurs meccsen legszívesebben egyik csapat sem nyerne, a Blazers-Nuggets találkozón viszont annál inkább. Mutatjuk a hajnali NBA-programot.

Miami Heat – Los Angeles Clippers 01:30 (Sport 1)

A Clippers négymeccses idegenbeli túrájának következő állomásához érkezik, ráadásul most back-to-back meccsen kell bizonyítania, hogy a kevesebb, mint egy nappal korábban az orlandói, hosszabbításban elszenvedett vereség csak egy kivételes ballépés volt. A Magic elleni kellemetlen leolvadás során Kawhi Leonard és Paul George is pályára lépett, de a sztárduó nem volt hatékony, ezt a Magic pedig könyörtelenül ki is használta. Egyik csapat sincs most különösebben jó formában, mindketten ötből két győzelmet számlálnak az elmúlt időszakban, és a Clippers mellett a Heat is egy kifejezetten gyenge ellenféltől kapott ki legutóbb, ők egy meglepő, Pistons elleni húszpontos zakóba néztek bele, igaz Jimmy Butler azon a mérkőzésen nem lépett pályára. A Heat vezérének játéka ma is kérdéses, de jó hír, hogy a keret nagy része felépült a sérülésekből, sőt, a Detroit ellen már Victor Oladipo is megkezdte a szezont. A hazaiak Gabe Vincent és Omer Yurtseven játékát kénytelenek nélkülözni, míg a Clippersnél a hírek szerint a back-to-back második felén is játszani fog a Leonard-George páros, Powell, Kennard, Wall és Morris játéka ugyanakkor egyelőre kérdéses. Ez egy érdekes párharc lehet, mindketten top 10-es védekezést produkálnak az idei szezonban, a támadójáték viszont egyik félnek sem erőssége: a Heat és a Clippers is az öt legkevésbé hatékony támadás egyikét hozza eddig. Pontzuhatagra valószínűleg nem, de szoros mérkőzésre annál inkább számíthatunk.

 

San Antonio Spurs – Houston Rockets 02:30

Ez egy klasszikus „kiesési” rangadó lesz, Nyugat két utolsó helyezettje csap össze egymással egy egyik fél által sem megnyerni kívánt „tankcsatában”. A Spurs egyértelműen a liga legrosszabb formában lévő csapata, az elmúlt tizenegy meccsüket kivétel nélkül elbukták Vassellék, október vége óta egyetlen győzelmet jegyeznek, az is lassan egy hónapja történt. Ez a negatív széria még a szintén tankoló Rockets ellen is folytatódhat, ők ugyanis hosszú idő után elmozdultak a nyugati utolsó helyről – más kérdés, hogy éppen a Spurs múlta őket alul az elmúlt időben. A Houston egy komoly erőpróbát jelentő menetrendből érkezik: az elmúlt öt meccsükön kétszer a Denverrel, a Phoenixszel, a Warriorsszal és a Phillyvel találkoztak, így bravúrnak számít, hogy ebből a sorsolásból két meccset is be tudtak húzni. Booker 41 pontja ellenére egy ponttal a Sunst verték, majd legutóbb már a Hardennel is kiegészülő 76erst sikerült hosszabbításban legyőzniük. A hazaiak a hírek szerint ezúttal is tartalékosak lehetnek, ma sem lép pályára Bates-Diop, Sochan és Poeltl, de a Spurs idei legeredményesebb játékosa, Devin Vassell játéka is erősen kétséges. A túloldalon Jae’Sean Tate még mindig sérült, de egyelőre Kevin Porter Jr. és Bruno Fernando pályára lépése is kérdéses. A Rockets egyértelműen jobb formában van, az elmúlt tíz meccsüket 50%-kal hozták le, talán idei legjobb (helyesebben: legkevésbé rossz) időszakát éli a csapat. Valójában egyik csapat sem szeretné gyűjtögetni a győzelmeket, de ezúttal valakinek muszáj lesz nyernie, erre az előjelek alapján a vendégeknek minden esélyük meg is lesz.

 

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets 04:00

Ez a játéknap rangadója lehet, a Blazers a nyugati nyolcadik, a Nuggets pedig a negyedik helyen áll, de mindössze egyetlen meccs választja el őket egymástól, így ez a találkozó kiemelt jelentőségű lehet. A Portland zsinórban három vereség után két pozitív mérlegű csapatot tudott legyőzni a Jazz és a Pacers révén, az Indiana ellen pedig már Damian Lillard is visszatérhetett. Hazai oldalon továbbra is Gary Payton II és Nassir Little a biztos hiányzók, míg Keon Johnson rendelkezésre állását egyelőre kérdőjelek övezik. Kihagyott meccsek után már az előző mérkőzésen visszatérhetett Josh Hart és Drew Eubanks is, rájuk minden bizonnyal ma is számíthat Chauncey Billups. A Denver szempontjából 180 fokos fordulatot vettek a dolgok az utóbbi időszakban: zsinórban négy győzelem után a Hawks ellen próbálták megszerezni a szezonbeli leghosszabb győzelmi sorozatukat, ott azonban elhasaltak, azóta pedig a Pelicanstól és Dallastól és kikaptak Jokicsék, zsinórban három vereséget számlálnak, komoly gödörbe kerültek. Michael Porter Jr.-nak még ezt a találkozót is ki kell hagynia, de rajta kívül elvileg mindenki bevethető Mike Malone csapatában. A Denvernek nagy szüksége lenne már egy győzelemre, ha ma sem sikerül, akár a playin-helyekre is visszacsúszhat a csapat, nagyon szorosan alakul a Nyugati Konferencia. Jokicséknak elsősorban védekezésükre alapozva lehet a legnagyobb esélyük, abban a legjobb öt csapat között vannak a ligában. Kulcskérdés lesz Damian Lillard limitálása, ha őt meg tudja fogni a denveri periméter, akkor lehet esélyük, a formák alapján viszont a momentum talán a Blazers oldalán áll jelenleg.

 

 

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus