A Clipperst is leoktatta, közel 30-cal nyerte a rangadót a Bucks

Kawhi Leonardék több mint negyvennel is égtek már Milwaukee-ban - a Portlanden is átlépett a Lakers - megnyerte a Denver elleni rangadót a Boston - győzött a Miami, kikapott Detroitban a Pacers, nyerni tudott a Warriors - hosszabbítás döntött Oklahoma Cityben és San Antonióban is.

Kawhi Leonardék több mint negyvennel is égtek már Milwaukee-ban az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) hajnali kiemelt mérkőzésén, a száguldó Bucks zsinórban tizennegyedik győzelmét is behúzta, méghozzá tükörsimán. A Portlanden is átlépett a Lakers, megnyerte a Denver elleni rangadót a Boston, győzött a Miami, kikapott Detroitban a Pacers, hosszabbítás döntött Oklahoma Cityben és San Antonióban is.

A mérkőzések videós összefoglalói ezen a linken megtekinthetők!

Cleveland Cavaliers - Orlando Magic 87-93

A negyedik is megvan. Sorozatban negyedszer győzött a formába lendülő Orlando, bár ezúttal nagyon meg kellett érte küzdenie és nem a csillogó támadójáték hozta meg a csapat sikerét. A mérkőzés szorosan alakult, egyik fél sem tudott igazán meglépni és egyik fél sem dobott jól, de az utolsó negyedet a magáévá tette a Magic: nyolc ponttal nyerték ezt a játékrészt a vendégek, itt fordítottak, az utolsó öt percben pedig már nem adták ki a kezükből a minimális, egy-három pontos előnyüket. Húsz másodperccel a vége előtt egy tökéletesen végrehajtott alapvonali bedobással tették fel a pontot az i-re, amikor Aaron Gordon belépett és zsákolt egyet a bepasszolt labdával, itt öt pontra növelték a fórjukat, innentől pedig már nem volt kérdés - Terrence Ross (21 pont, 4/10 tripla) és Evan Fournier (18 pont, 2/5 tripla) hozta a pontokat, úgyhogy a társaság idén először érte el az 50%-os mérleget, méghozzá egy ideje már Nik Vucsevics nélkül robogva.

Nincs kiút a Cavsnél. Kevin Love betegség miatt nem játszott, a hazai csapat pedig a biztató szezonkezdet óta a liga legrosszabb együttesei közé süllyedt, az utóbbi 12 meccséből ez volt a 11. veresége és nem igazán látni, hogy mivel tudna kitörni ebből a helyzetből - olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a játékosok nem elégedettek John Beilein vezetőedző stílusával, ami a szezon eleji "nagy család vagyunk" mentalitás után elég éles váltás. Most is hiányzott belőlük az átüterő, a 19 pontos Collin Sexton igyekezett, illetve Larry Nance Jr.-ral a pályán még +10-ben voltak, de aki a 90 pontot sem éri el hazai pályán, az maximum csak reménykedhet a győzelemben. A negyedik negyedben föléjük nőtt az Orlando és a végjátékban a pálya egyik oldalán sem voltak elég jók Thompsonék ahhoz, hogy fordítsanak.

A Cavaliers legjobb dobói: Sexton 19/3, Osman 14/9, Porter Jr. 12/6
A Magic legjobb dobói: Ross 21/12, Fournier 18/6, Gordon 14

Detroit Pistons - Indiana Pacers 108-101

Drummond és Griffin intézte. A detroiti siker alapját Andre Drummond parádés játéka adta meg, a center 25 pontot és 22 lepattanót jegyzett, az ő dominanciája pedig kulcsfaktornak bizonyult: 25-2-re (!) nyert a Pistons a második esélyből szerzett pontokat tekintve, ebből pedig a negyedik negyedet 12-0-ra hozta, ami elengedhetetlen volt a győzelmükhöz. Drummond extrája mellett Blake Griffint is ki kell emelnünk, aki szintén beszórt 25 pontot, ráadásul veszélyes volt távolról és a mérkőzés utolsó percében be is vágott egy clutch triplát egál állásnál, erre pedig már nem érkezett válasz, a Pacers két hibáját két duplával büntette a Detroit, így ért véget a mérkőzés. Igazából egyetlen hullámvölgyük volt, a 15 ponttal elvesztett harmadik negyed, de azt túlélték, a negyedikben visszavágtak és végül fontos győzelmet arattak, ezzel az egymás elleni szériát 3-1-re meg is nyerték ebben a szezonban.

A lepattanók nagyon fájtak. Nem kell túl sokáig mennünk, ha a Pacers vereségének okait keressük, az ő dobásaik után ugyanis 88%-ban szerezte meg a lepattanót a Detroit, míg a saját kihagyott kísérletei után 33%-ban - már ezek is nagyon magas számok, a negyedik negyedben viszont ráadásul 90-60-ra emelkedtek ezek az értékek. Myles Turner nagyon eltűnt (1/8 mezőnyből, 3 lepattanó) és csak Domantas Sabonis tudott ötnél több lecsorgót megkaparintani náluk, annyira pedig nem dobtak jól, hogy ez beleférjen - a harmadik negyedben közel 60%-kal céloztak, ott le is dolgozták addigi hátrányukat, sőt, előnybe kerültek, de ezt természetesen nem tudták végigvinni. Az utolsó percben kulcsszituációban Malcolm Brogdon eladta a labdát, majd kihagytak egy fontos dobást is, ezzel elvesztették a mérkőzést és nem tudták utolérni a tabellán a Philadelphiát.

A Pistons legjobb dobói: Griffin 25/9, Drummond 25, Kennard 15/6
A Pacers legjobb dobói: Warren 26/3, Brogdon 21/6, Sabonis 18

Charlotte Hornets - Brooklyn Nets 104-111

A második félidőben már jobb volt a Nets. Az első két negyedben még túl sokat hibázott a vendégcsapat, így szinte végig párpontos hátrányban volt, a nagyszünet után azonban sikerült feljavulnia és elöl-hátul fölénybe kerülnie. Támadásban nem a dupla-duplázó Spencer Dinwiddie-t, hanem a 6/8 triplát berámoló Joe Harrist kell elsősorban kiemelnünk, aki kinyitotta a pályát a társaknak és végül hatan is tíz pont fölé jutottak náluk úgy, hogy 35 gólpasszt osztottak szét - 48%-kal céloztak mezőnyből és 40%-kal távolról, tényleg jól működtek elöl. Hátul pedig a cserék tettek hozzá pluszt, a negyedik negyed elején a Shumpert-Nwaba duó pörgette fel a ritmust és szedte le a Hornets játékosait, miközben a palánk alatt DeAndre Jordan repkedett, Kenny Atkinson vezetőedző is ezt a három embert emelte ki a meccs végén - ott stabilizálták az előnyüket és a folytatásban már "csak" beosztották azt, így arattak újabb fontos győzelmet. A Nets ezzel folytatta remek szériáját, az utóbbi hat idegenbeli meccséből ötödször nyert, összességében kilencből hétszer örülhetett, úgyhogy 12-10-re javult és továbbra is menekül a Magic elől. 

Hiába volt megint jó a hátvédpár. A Hornetsnél ezúttal is a két kezdő hátvéd, Terry Rozier és Devonte' Graham játszott úgy, hogy érdemes legyen őket kiemelni, előbbi 24 ponttal, 5/7 triplával és 4 gólpasszal, utóbbi pedig 29 ponttal, 6/11 triplával és 8 gólpasszal zárt, ők szállíthatták volna a hazai győzelmet. A második félidőben azonban ők is akadoztak, csapatszinten nem dobtak olyan jól, különösen a festékből, ráadásul a 19 eladott labda volt számukra igazán fájdalmas: ez nem jellemző rájuk, 15 fölé nem nagyon szoktak menni, most viszont ezekből több mint 30 pontot ajándékoztak ellenfelüknek, amit nem tudtak ellensúlyozni. James Borrego vezetőedző emiatt csalódott is volt a meccs után, következőleg az Atlanta ellen muszáj lenne javítaniuk.

A Hornets legjobb dobói: Graham 29/18, Rozier 24/15, Zeller 17/3
A Nets legjobb dobói: Harris 22/18, Prince 16/6, Jordan 16

Miami Heat - Washington Wizards 112-103

Végül hibátlan maradt a Miami. Az első félidőben alaposan megszenvedett a Heat, idén először került hazai pályán kétszámjegyű hátrányba, a védekezése nagyon nem akart összeállni, úgyhogy csak futott az eredmény után Erik Spoelstra csapata. A nagyszünetben viszont rendbe tudták szedni magukat a floridaiak, a harmadik-negyedik negyedben összesen 38 pontot engedélyeztek a Washingtonnak és fordítottak, majd a clutch időszakban Jimmy Butler hozta nekik a meccset: a hajrában dobott két clutch triplát és egy duplát, illetve nagyon fontos pillanatban kiosztott két gólpasszt, ezzel eldöntötte a küzdelmet. Butler egyébként is tripla-duplázott (28 pont, 11 lepattanó, 11 gólpassz, 2 blokk, 9/16 mezőnyből), abszolút ő volt a vezér, mellette Bam Adebayo (24 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz) és a padról beszálló újonc Tyler Herro (22 pont, 7 lepattanó, 10/18 mezőnyből) is remekelt, plusz Nunn és Olynyk is elérte a tízpontos határt - a második félidőben már nagyjából úgy kosárlabdáztak, ahogy várhattuk tőlük, úgyhogy továbbra is hibátlanok otthon, 9-0-ra állnak saját csarnokukban. 

Talán elfáradt a Wizards. Egy nehéz back-to-backet teljesítettek a vendégek, előző este még a Philadelphia ellen arattak bravúrgyőzelmet és talán ez is benne volt abban, hogy a második félidőre összeesett az addig jól működő támadójátékuk. Most Bradley Beal sem tudott igazán megőrülni (23 pont, 7/17 mezőnyből, 8 gólpassz, 6 eladott labda), a kispad sem hozta a megszokott extrát, végül csak 43%-kal dobtak és gyengén tripláztak, ez pedig náluk nem nagyon szokott beleférni, úgyhogy végül nem tudták ismét borítani a papírformát. Baj nincs, nem állnak igazán rosszul az elvárásokhoz képest, holnap este a Clipperst fogadják saját közönségük előtt.

A Heat legjobb dobói: Butler 28/6, Adebayo 24, Herro 22/6
A Wizards legjobb dobói: Beal 23/12, Wagner 19/3, Bertans 19/15

Chicago Bulls - Golden State Warriors 98-100

Újabb blama. Bő egy hét alatt másodszor sikerült kikapni a ligautolsótól a Chicagónak, mindkét alkalommal száz dobott pont alatt maradt a társaság, úgyhogy hiába nyerték meg az előző két meccsüket és tűnt úgy, hogy elindulhatnak felfelé, ez most egy újabb nagyon fájdalmas pofon a csapat számára. A csapatszinten kiharcolt öt büntető elég "érdekes" hazai pályán, kaptak viszont három technikait, miközben védekezésben a GSW alapjátékaival sem igazán tudtak mit kezdeni - mindezt megkoronázták azzal, hogy az utolsó negyedben 15 pontot tudtak dobni, ott leadták a kilencpontos előnyüket és végül el is vesztették a mérkőzést. Az utolsó bő egy percben Zach LaVine előbb kihagyott egy büntetőt 98-98-nál, majd 98-100-nál egy duplát, aztán egy triplát is mellélőtt, miközben engedtek egy nagyon fontos támadópattanót, úgyhogy ezek a hibák egyszerűen nem férhettek bele. Jim Boylen vezetőedző nyilvánosan mégsem akadt ki, azt mondta, hogy sajnos nem tudnak 48 percen keresztül jól játszani, de ez még a fejlődésük része, ennyi.

A Bulls ellen nagyon megy. Az utóbbi kilenc mérkőzéséből csak a Chicago elleni kettőt tudta megnyerni a Warriors, de nem mondhatjuk, hogy érdemtelenek lettek volna ezek a sikerek, most is nagyot harcolt Steve Kerr csapata és a végjátékban sokkal pontosabb volt, mint ellenfele. A negyedik negyedben a kilencpontos hátrány tudatában sem roppant meg a társaság, felállt, Draymond Green dobásával egyenlített, majd megvívott egy kiélezett végjátékot és meg is nyerte azt: a győztesnek bizonyuló dobást végül Green alley-oop passzából Glenn Robinson III rántotta be, aki egyébként is jól mozgott (20 pont, 7 lepattanó, 8/12 mezőnyből) és nem sokkal később ő szedett le egy clutch támadópattanót is. A Warriors sem volt jó támadásban, D'Angelo Russell összesen 7 pontot tudott szerezni, de most még ezt is elbírták és ezzel a sikerrel egy kicsit közelebb zárkóztak mindenki máshoz a tabella alján.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 22/12, Markkanen 20/12, White 14/12
A Warriors legjobb dobói: Robinson 20/6, Burks 14/3, Paschall 13

Oklahoma City Thunder - Minnesota Timberwolves 139-127 - hosszabbítás után

Az ilyen meccsekkel szolgálja meg az árát CP3. Chris Paul egyrészt parádésan játszott ezen az estén, 30 pontját hibátlan büntetőzéssel és 50% feletti mezőnymutatóval szerezte, 7 gólpasszára egyetlen eladott labda sem jutott, de mindezt megtetézte még a rendes játékidő utolsó pillanataiban, amikor vesztett állásnál észrevette, hogy a pályára lépő Jordan Bellnek nincs jól betűrve a meze - szólt a játékvezetőnek, ezzel egy extra technikait harcolt ki a játék késleltetésére hivatkozva. Emiatt a Thundernek elég volt egy duplát dobnia azért, hogy megmeneküljön, a Minnesota pedig érthetetlenül nem figyelt az alapvonalról ellőtt lézerpasszra, amit Steven Adams juttatott el Dennis Schröderhhez, így a német irányító a dudaszó pillanatában hosszabbításra mentett. Ez akkora pluszt adott a hazaiaknak és annyira megtörte a vendégeket, hogy a ráadás már tulajdonképpen simán alakult, Shai Gilgeous-Alexander egymaga 11 pontot szerzett ebben az öt percben, míg a Minnesota összesen ötöt, úgyhogy a már biztosnak tűnő vereség helyett óriási győzelmet aratott a Thunder.

Erről könyvet írhatnának a Wolvesnál. A "hogyan veszítsünk el egy megnyert meccset egy másodperc alatt" cím adja magát a vendégeknél, akik Karl-Anthony Towns (30 pont, 5 lepattanó, 8 gólpassz, 5/9 tripla, 0 eladott labda) és Jeff Teague (32 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz, 4/5 tripla) parádés játékával tulajdonképpen a Thunder fölé nőttek Andrew Wiggins nélkül is és bár volt egy hullámvölgyük, de a hajrában a maguk javára fordították a meccset. Az utolsó öt percben tízpontos hátrányt dolgoztak le, majd Towns kosarával vezetéshez jutottak és az OKC elrontott játékai után megnyerhették volna a mérkőzést: az utolsó négy másodpercben azonban három büntetőt is kihagytak 121-119-es előnyben, majd jött az említett érthetetlen technikai, végül pedig az, hogy a Thunder időkérés nélkül, alapvonalról indulva, 1,1 másodperc alatt képes volt nekik kosarat dobni. Az már nem is lényeges, hogy mennyire megzavarodtak a hosszabbításra, ezt a meccset egyszer már gyakorlatilag megnyerték a rendes játékidő végén, de olyan hibákat követtek el, amelyért az U14-ben is fejvesztés jár...

A Thunder legjobb dobói: Paul 30/3, Gilgeous-Alexander 29/3, Schröder 25/3
A Timberwolves legjobb dobói: Teague 32/12, Towns 30/15, Covington 15/3

Boston Celtics - Denver Nuggets 108-95

Egyértelmű volt. A végeredményt már csak a negyedik negyedben kozmetikázta szorosabbra a Nuggets, egyébként a pihentebb Boston kérdés nélkül nyerte meg ezt a rangadót: az első negyed végén hét, a nagyszünetben nyolc, a harmadik játékrészt követően pedig 21 egységgel vezetett, míg a legnagyobb előnye 23 pont volt ezen a találkozón úgy, hogy egy pillanatig sem volt hátrányban. Egyénileg Jayson Tatum (26 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 4/8 tripla), Jaylen Brown (21 pont, 7 lepattanó, 7/15 mezőnyből) és Kemba Walker (19 pont, 8/16 mezőnyből, 2-2 labdaszerzés és blokk, 29 perc) volt a fő húzóerő, 54%-kal tüzeltek mezőnyből csapatszinten, emellett pedig a védekezést is magas fokon művelték: teljesen levették a pályáról a Nuggets kinti embereit és három negyed alatt összesen 64 pontot engedélyeztek a vendégeknek, mielőtt az utolsóban már hátradőltek. Az újabb meggyőző produkció és az újabb megnyert rangadó után a Celtics 9-0-ra áll saját közönsége előtt, összességében pedig kissé szilárdabbá tette a keleti második pozícióját. 

Jokics egyedül maradt. Nagyon fáradtnak és erőtlennek tűnt a back-to-backet játszó Nuggets annak ellenére, hogy előző este edzőmeccs-jellegű győzelmet aratott, most egyedül Nikola Jokics ütötte meg a kívánt szintet: a center végre kellően agresszív volt és ment is neki a játék (30 pont, 13/21 mezőnyből, 10 lepattanó, 4 gólpassz, 2 blokk, 1 eladott labda), de annyira egyedül maradt, hogy kidobhatták a kukába az ő jó teljesítményét. Rajta kívül senki nem jutott tíz pont fölé a Denvernél, Jamal Murray, Will Barton, vagy Paul Millsap is közel értékelhetetlen produkciót nyújtott támadásban, a kispadról sem érkezett segítség, csapatszinten 5/30 triplával zártak, úgyhogy végig egyértelmű hátrányban voltak és a harmadik negyedben el is engedhették a meccset, onnantól nem volt már esélyük. Továbbra is ott vannak a nyugati élmezőnyben, de ezzel így nem tudták kihasználni a Clippers hibáját, most pedig mennek tovább Brooklynba, majd Philadelphiába, nem egyszerű ez a keleti túra...

A Celtics legjobb dobói: Tatum 26/12, Brown 21/9, Walker 19/9
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 30/3, Murray 10, Porter Jr. 9/3

Milwaukee Bucks - Los Angeles Clippers 119-91

Rangadó helyett pusztítás. Két bajnokesélyes csapat összecsapásaként harangozhattuk be ezt a derbit, ám a Milwaukee tett róla, hogy ez ne így legyen: Mike Budenholzer csapata úgy lépett át a nyugati másodikon, mintha egy tankoló csapat lett volna az ellenfél. A hazaiak parádés védekezéssel nyitottak, már az első negyedben futottak egy 14-0-t és 15 pontos előnyt építettek ki, a folytatásban pedig előbb pihentek egyet, majd a harmadik játékrészben még egyszer letarolták a Clipperst - a második félidőben 41 (!) ponttal is vezettek már, mielőtt mindkét oldalon befejezték a meccset a kezdők. A Bucksnál a 25. születésnapját ünneplő Giannis Antetokounmpo (27 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 11/20 mezőnyből) volt a vezér, mellé Khris Middleton (17 pont, 7/9 mezőnyből, 3/3 tripla, 6 lepattanó, 5 gólpassz) nőtt fel leginkább, 58-38-ra nyertek a festékben és közben leradírozták a pályáról a Los Angelest - még csak nem is dobtak különösebben jól, így is megsemmisítették ellenfelüket. A Milwaukee sorozatban 14. győzelmét jegyezte ezzel a váratlan kiütéssel, kiélezett meccs helyett ismét jó pár percet megspóroltak a játékidejükből, úgyhogy 20-3-mal fogadhatják legközelebb a Magicet. A közönség egyébként a második félidőben már folyamatosan ünnepelt és hol a "boldog születésnapot" rigmust skandálta Giannisnak, hol pedig a "túl-ér-té-kelt" szót a Clippersnek...

Nem tűnt élcsapatnak a Clippers. A vendégek egyszerűen nem voltak egy súlycsoportban a liga jelenlegi top2-es csapatával, amellett, hogy védekezésben képtelenek voltak előhúzni a korábban néha már megvillantott szintjüket, ezúttal támadásban is nagyon szenvedtek: csak 35%-kal dobtak mezőnyből és főleg a 25%-os triplázás az, ami semmiképp nem férhet bele a Bucks ellen. Egyénileg Kawhi Leonard (17 pont, 5/14 mezőnyből, 4 gólpassz, 5 eladott labda) és Paul George (13 pont, 5/12 mezőnyből, 0 gólpassz, 5 eladott labda) is elveszett, most Lou Williams sem tudott segíteni, így Montrezl Harrell sem tehetett csodát, úgyhogy nagyjából semmi sem működött - leckét kaptak abból, hogy mi is a liga legteteje most, ha egy csapat összeszokottan és olajozottan működik. A vereség mikéntje intő jel lehet számukra, egy bajnokesélyest nem szokás 30-40 pontokkal elpáholni, ráadásul az idegenbeli 3-6-os mérlegük is aggasztó, főleg hogy most éppen egy nagyon hosszú túrát kezdtek meg.

A Bucks legjobb dobói: Antetokounmpo 27/3, Middleton 17/9, Ilyasova 13/3, Connaughton 13/6
A Clippers legjobb dobói: Leonard 17/3, Zubac 14, George 13/9

San Antonio Spurs - Sacramento Kings 105-104 - hosszabbítás után

Elképesztő bénázást mutatott be a Kings. Marvin Bagley még egyelőre nem játszhatott a Spurs ellen, Bogdan Bogdanovics viszont visszatérhetett, de nem igazán érezte még a ritmust (4/12 mezőnyből, gólpassz nélkül), és az első félidőben mindössze 42 pontot rakott a táblára a Sacto. Fordulás után aztán igencsak felpörgették a védekezésüket, 30-17-re gázolták le ellenfelüket a harmadik negyedben, és 1:50-nel a vége előtt, kilencpontos előnynél biztos győztesnek tűntek – Harrison Barnes és Richaun Holmes dupla-duplázott, a padról Ariza három triplával, Yogi Ferrell 17 ponttal jelentkezett, sok lábon álltak. Ami viszont ezután történt, arra nem nagyon van magyarázat, 89-98 után összesen két Barnes-büntető érkezett tőlük, Cory Joseph 15 másodpercen belül két labdát is eladott, támadópattanót engedtek Aldridge-nak, Barnes támadóhibát követett el, majd 4.1 másodperccel a vége előtt végignézték, ahogy a triplaspecialista Marco Belinelli teszi a dolgát és egy hármassal kiegyenlít. A hosszabbításban aztán hiába kaptak csak öt pontot, ha ők mindössze négyet szereztek, az utolsó támadásuk pedig már kabaréba is beillett volna – négy (!) potenciális meccsnyerő dobást hagytak ki néhány másodpercen belül… 

Több szempontból is hihetetlen meccset nyert meg a Spurs. A hazaiak az első félidőben kőkemény munkával építettek ki tízpontos előnyt, amit aztán simán el is dobtak a harmadik negyedben, és bár a negyedikben egyszer felálltak hétpontos hátrányból, utána kaptak egy 9-0-t, és úgy tűnt, hogy megint kikapnak. Itt azonban mindenki összekapta magát, Murray és Mills labdaszerzéseivel, Aldridge támadópattanójával, majd Belinelli triplájával kikaparták a hosszabbítást, ahol egyrészt szerencséjük is volt, másrészt meg is harcoltak ezért a sikerért. A fentiek mellett azért is volt nagyon érdekes a meccs, mert náluk senki nem érte el a 20 pontot, viszont a távoli kísérletektől „irtózó” DeMar DeRozan ugyanannyi triplát (3) dobott, mint a másik négy kezdő összesen – utoljára másfél éve, még Toronto-játékosként dobott be legalább ennyi hármast... A kezdő egyébként nem működött, Derrick White nullázott, Gay és Forbes sem volt faktor a két korábbi All-Star mellett, a padról viszont Dejounte Murray, Patty Mills, az 5/5-ös mezőnnyel záró Jakob Pöltl és a parádés hármast szóró Marco Belinelli is 10 pont felett végzett. Borzasztó csúnya győzelem volt ez a mai, de ez alighanem a legkevésbé sem érdekli a playoffért kapaszkodó San Antoniót, akik ráadásul most 5 teljes napot pihenhetnek, majd fogadják a nem megoldhatatlan feladatnak számító Cavalierst. 

A Spurs legjobb dobói: Aldridge 19/3, DeRozan 15/9, Murray 14.
A Kings legjobb dobói: Hield 23/9, Barnes 21, Ferrell 17.

Portland Trail Blazers - Los Angeles Lakers 113-136

Rodney Hood sérülése átírta a meccs forgatókönyvét. A Portland legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, a szintén topformában lévő Lakers ellen látványos összecsapásra volt kilátás, megspékelve azzal, hogy LeBron James és Carmelo Anthony hosszú idő után találkozhatott a parketten, össze is pacsiztak. Potyogtak a pontok, ám az első negyed hajrájához közeledve a Portland kezdőhátvédje, Rodney Hood a lábához kapott és ölben kellett levinni a pályáról – még a meccs közben tudatta is a csapat a médiával, hogy sajnos Achilles-szakadást szenvedett. Az addigi egál körüli mérkőzésen teljesen felborult ezzel a Blazers játéka, az első félidő végén 77-62-re vezetett a Lakers, és a másodikban is csak felvillanásokra futotta a sokkból ébredező hazaiaktól – a játékvezetőkkel nem elégedett Terry Stotts a harmadik negyedben ki is állíttatta magát (először küldték le közel évtizedes vezetőedzői pályafutása alatt). Lehetne itt beszélni arról, hogy McCollum és Anthony dobásain, illetve a csapatvédekezésen ment el a Portland győzelme, de az első kilenc perc alapján Hood sérülése döntött – Lillardék kisebb szerencséje, hogy karácsonyig nyolc meccsükből hatot otthon játszanak, talán könnyebben tudják megtalálni a megoldást Hood pótlására.

Rajon Rondo nélkül is megoldották a második félidőt. Szokás szerint Anthony Davis (39 pont, 9 pattanó, 3 blokk, 2 szerzett labda) és LeBron James (31 pont, 7 pattanó, 8 gólpassz) repítette a zsinórban 11. idegenbeli (!) meccsét nyerő Los Angelest, kettejük parádés játéka (Davis még faultos saroktriplát is vágott) miatt az is belefért, hogy a második vonal vezére, Rondo a második félidőt kiülje kisebb combhajlító probléma miatt. A kezdőben JaVale McGee majdnem hibátlanul célozva szedett össze 13 pontot, a kispadról a két triplát vágó Rondo mellett Kyle Kuzma és Troy Daniels is háromszor csengetett kintről, Dwight Howard lekapott 10 pattanót – új szezoncsúcsot értek el a 136 ponttal, ismét mindenki jól végezte a saját munkáját, mindez egy újabb sima győzelemmé konvertálódott. Most fogadják a Minnesotát, utána viszont ötmeccses keleti túra következik, benne egy Miamival, Indianával és Milwaukee-val, kemény menet lesz karácsony előtt…

A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 29/6, Whiteside 17, McCollum, Simons 15/9-15/9, Anthony 15/3.
A Lakers legjobb dobói: Davis 39/6, James 31/12, Kuzma 15/9.

A tabella ezen a linken megtekinthető!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus