A Dallast fogadja a Lakers, Bostonba látogat a Hawks

Hat találkozót rendeznek, mutatjuk a játéknap felvezetőjét. 

 

Washington Wizards - Detroit Pistons 01:00

A Detroit váratlanul jó formába lendült és négyből hármat nyert, az egy veresége is egy egészen vállalható meccsen történt a Boston ellen, legutóbb Charlotte-ban húzott be egy hosszabbítást, úgyhogy most is számolni kell vele. A Wizards sem reménytelen, nyert mostanában két találkozót is, de a jelenlegi kerete nem tűnik sokkal erősebbnek a Pistonsénál, összességében szoros küzdelemre van kilátás. Túl nagy színvonalra azért ne számítsunk, de ha Cunningham mostanában látott játéka megmarad és a Bey-Grant páros kisegíti, illetve a többi magasember is hozza magát, akkor lehet esély a vendégsikerre akkor is, ha papíron jóval előrébb tartana a Washington - a valóságban ez most nincs így, Kristaps Porzingisre pedig továbbra sem számíthatnak a fővárosiak. 

 

Boston Celtics - Atlanta Hawks 01:30

Ez jó meccs lehet, a Boston legutóbb váratlanul gyenge játékot mutatott be Indianában és meglepően sima vereségbe futott bele, míg az Atlanta négyből hármat nyert, legutóbb a Raptorsra vert rá 27 pontot. A vendégek egy nappal többet is pihenhettek, ami javíthatja az esélyeiket, de a pályaelőny sokat számít, a Hawks például csak 11-18-ra áll idegenben, így ez jelentős faktor és a Celtics mellett szól. Alapvetően védekezésben sokkal előrébb tartanak Brownék és ha Trae Youngot kicsit limitálni tudják mondjuk Smart vezetésével, akkor nekik áll a zászló, feltételezve hogy a legutóbbi játékuk csak kisiklás volt és némi pihenő után otthon újra megfelelő fordulatszámon pörögnek majd. Viszont egy jó dobóformával a Hawks bármire képes, ha az ellenfél kicsit lazábban teszi a dolgát hátul és Gallinariék idén már kétszer is legyőzték a Bostont, igaz, mintkétszer otthon - jó meccs lehet ebből, új sérült pedig egyik oldalon sincs. 

 

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 01:30

Back-to-backet vívnak a csapatok egymás ellen, előző este tükörsimán nyert Brooklynban a Raptors, nagyon könnyedén oktatta le ellenfelét a gárda és most az idegenbeli meccs sem segít a Netsen abból a szempontól, hogy Kanadában nem léphet pályára Kyrie Irving. A realitás az, hogy ezúttal is a Toronto fog dominálni, sokkal egységesebb és jobb csapat, mint a mostani szedett-vedett Brooklyn, ráadásul a tegnap hiányzó VanVleet-Anunoby páros visszatérésére is van esély, hivatalosan mindkettejük játéka kérdéses. A vendégeknél nem lesz változás, ráadásul Steve Nash-re sem számíthatnak, úgyhogy nincsenek könnyű helyzetben, a szünet után két meccset is elrontó Raptors pedig nem hibázhat, nagyon kellene Siakaméknak ez a győzelem is. 

 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 02:00

A csapatok ugyanitt találkoztak két napja és akkor meglepően szoros csatában tudta csak kiizzadni a győzelmet a Clippers, mert a végén Reggie Jackson dobására és némi szerencsére volt szüksége ahhoz, hogy 99-98-ra behúzzon egy nagyon rossz meccset. A kérdés az, hogy ahhoz képest támadásban van-e több a vendégcsapatban, elvileg lennie kell, most már talán azt is tudja, hogy mire számítson, de akkor nagyon nem talált megoldást, gyengén is dobott, nem is ültek a játékai. A Rockets is tud jobban támadni, lehet ebből sokkal látványosabb meccs is akár, de az erőviszonyok nem változtak: az ötből négyet nyerő, már 50% fölé javuló Los Angelesnek győznie kell a sorozatban kilenc vereségnél tartó nyugati sereghajtó ellen. 

 

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 02:00

A Minnesota back-to-backet játszik a Clevelandben aratott pontzáporos győzelem után, így fáradt lehet, míg a GSW a legutóbbi, Dallas elleni érthetetlen leolvadása után javíthat - Steve Kerr csapata ott három és fél negyeden keresztül remekelt, majd a végén összeomlott és +20-ról kikapott. Azóta pihenhetett egy napot, viszont továbbra sem számíthat a Thompson-Green-Iguodala-Wiseman sorra és valószínűleg Bjelicára sem, úgyhogy így sem lesz könnyű helyzetben, a kérdés az, hogy a Minny mennyire lesz friss. Andrew Wiggins és D'Angelo Russell csatája mindenképpen érdekes lesz, Wiggins alighanem nagyon bizonyítani akar majd Minnesotában és idén egyszer már játszott is nagyszerűen a Wolves ellen, amikor 35 pontot dobott - papíron jobb csapat a GSW és pihentebb is, de a hiányzók miatt azért nem lesz egyszerű dolga, sőt.

 

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 04:00

A Lakers teljességgel padlón van, fejben is szétesett a gárda az utóbbi meccseken, a játéka pocsék, a hangulata is az, nem nagyon lehet már mibe kapaszkodni a hat meccsel 50% alatt lévő társaságnál. A Mavs számára ez jelen pillanatban szinte kötelező győzelem, Doncicék ugyan kikaptak a Jazztől, majd legutóbb a GSW ellen is érdekes körülmények között nyertek, nincsenek éppen kirobannó formában, de a Los Angelesnél sokkal összeszedettebbek és stabilabbak. A James-Doncic csata jó lehet és persze a sztárfaktor egy-egy estére okozhat meglepetést a LAL részéről, de a realitás az, hogy a csapatként egészen más szintre képes Dallas hozza amit kell. Új sérült nincs.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus