A Dallast fogadja a Milwaukee, otthon javíthat a Houston

A Heatnek idegenben, a Torontónak otthon lesz dolga - mutatjuk a hajnali mérkőzések felvezetőit.

 

Detroit Pistons - Washington Wizards 01:00

Legutóbb nagyon értékes győzelmet aratott a Detroit, hiszen a csapat Andre Drummond és tulajdonképpen Blake Griffin nélkül nyert Houstonban, úgyhogy most a Wizards ellen abszolút kötelező meccsre készül a csapat annak ellenére, hogy a tabellán egyelőre nincs köztük nagy különbség. A vendégek nincsenek jó passzban, sorra kapják a pofonokat, most már a támadójátékukban is vannak gondok, a védekezésük pedig továbbra is ligautolsó, méghozzá nagyon - sorozatban négy vereség után nagyon kellene nekik a javítás. A hazaiaknál Drummond és Griffin játéka továbbra is kérdéses, azért ha egyikük sem lesz, akkor megint nagy teljesítmény kell Derrick Rose-éktól elöl-hátul, de az aktuális formákat és főleg a Pistons legutóbbi meccsét elnézve így is ők számítanak esélyesnek.

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 01:30

Kötelező meccs a Toronto számára, Kyle Lowryék legutóbb megtörték váratlan hazai vereségsorozatukat és bár nem játszottak még tökéletesen, de érezhetően jó irányba indultak el - miközben a Cavsnek ugyan volt egy felvillanása San Antonióban, de azóta Milwaukee-ban már ismét esélytelennek bizonyult. A Raptors nagy harcban van a keleti élmezőnyben, ha kikap, akkor visszacsúszik a hatodik helyre, egy győzelemmel viszont utoléri a negyedik Bostont, úgyhogy most nem teheti meg, hogy hibázik - az erőviszonyok egyértelműek és bár Fred VanVleet valószínűleg még most sem játszik, a többieknek is meg kell tudni oldani a feladatot.

Milwaukee Bucks - Dallas Mavericks 02:00

Ez alapvetően rangadónak számít, de azért az erőviszonyokat jelentősen befolyásolja az, hogy a vendégeknél Luka Doncic megsérült és egy ideig nem lesz bevethető - így természetesen egész más a helyzet és komoly bravúr lenne egy esetleges Dallas-győzelem. A Milwaukee-nál Eric Bledsoe dőlt ki, de amíg Giannis Antetokounmpo van, addig nincs mitől tartaniuk, sorozatban 18 győzelem után pedig pláne, ráadásul ezek nagy részét félgőzzel húzták be úgy, hogy a kulcsjátékosaik erősen csökkentett időt töltöttek a parketten. Úgy nagyjából minden mellettük szól most is, Doncic nélkül Hardaway Jr., Barea, vagy Brunson előrelépésével, extra kinti dobóteljesítménnyel és egy eddig nem nagyon látott Porzingis-klasszismeccsel lehetne esélyük a vendégeknek, de ha hozza a megszokott koncentrált játékát a Bucks, akkor egyértelműek az erőviszonyok.

Oklahoma City Thunder - Chicago Bulls 02:00

A Chicagót most nehéz hova tenni, alig 24 órával a Charlotte elleni botrányosan gyenge játék után megverte a Clipperst, úgyhogy az a kérdés, hogy melyik arcát mutatja a társaság, mert nagyjából bármire képes lehet. A Thunder stabilabb, ugyan egy szép győzelmi széria után az előző két meccsét elvesztette, de azok is szorosak voltak és ott sem játszott igazán rossul a csapat, egy kicsit jobb dobóteljesítménnyel akár Denverben is nyerhettek volna Danilo Gallinariék. Az esélyek otthon azért inkább mellettük szólnak, ráadásul a vendégeknél Porter mellett többen is bajlódnak ezzel-azzal, bár úgy fest, hogy rajta kívül végül minden alapember vállalni fogja a játékot - a hazaiaknál nincs új sérült, rendelkezésre áll a megszokott rotáció.

Houston Rockets - San Antonio Spurs 02:00

Nagyon kellene a győzelem a Houstonnak, mivel továbbra is igaz az, hogy az egy nagy győzelmi szériájukon kívül egy 50%-os csapatról beszélünk, amely elsősorban James Harden döbbenetesen nagy meccseivel tud nyerni, ha azok nem jönnek, akkor nem - márpedig ennél biztosan sokkal többet szeretnének. A legutóbbi vereség után most Russell Westbrook elvileg visszatérhet, meglátjuk, hogy mennyit tud hozzátenni, de az biztos, hogy elöl és hátul is javulniuk kell, mert az idei csapat eddig nem igazán akar működni. A Spurs sorozatban négy hosszabbításos meccs után lép pályára, abból a négyből pedig hármat meg is nyert, nincs rossz formában és idén egyszer már a Houstont is megverte 135-133-ra, igaz, akkor otthon, vendégként viszont csak 3-8 eddig a csapat mérlege. Nehéz jósolni, a San Antoniónál Lonnie Walker játéka kérdéses, de valószínűleg nem ez fogja eldönteni a meccset - ha a Rockets kihozza magából, ami benne van, vagy ha Harden megint "megőrül", akkor nyerniük kell a hazaiaknak. 

Memphis Grizzlies - Miami Heat 02:00

Ez jó meccs lehet, a Heat a Lakers elleni szoros vereség után hosszabbítást nyert Dallasban és jelenleg keleti második, Memphisben pedig papíron kötelező lenne nyernie, viszont a Grizzlies most nagyon elkapta a fonalat: négyből hármat nyert, csak Milwaukee-ban kapott ki és nagyon jól működik a rohanós támadójáték. A Miami fő dolga az lesz, hogy ezt valahogy lelassítja, megfogja a Morant-Brooks hátvédpárost, valamint a Clarke-Jackson duót, ha sikerül őket limitálni, akkor azért nyerniük kéne a floridaiaknak, akiknél viszont Dragic és Winslow személyében két alapember ezúttal sem lesz bevethető. A hazaiaknál Jae Crowder játéka kérdéses, a többiekre elvileg számíthatnak, meglátjuk, hogy tartani tudják-e ponterős játékukat és jó formájukat egy top10-es védekezés, illetve egy rengeteg mozgással operáló támadójáték ellen. 

Phoenix Suns - Portland Trail Blazers 03:00

Most egyik csapat sincs nagy formában, a Suns nem igazán tud kimászni a gödörből, míg a Portland négyből három vereséggel éppen visszamászott oda, pedig borzasztóan kellenének neki a győzelmek ahhoz, hogy benne legyen a playoff-harcban. Nagyon nehéz jósolni, mindkét csapat többre képes annál, mint amit mostanában mutat, a kérdés az, hogy melyikük talál rá a maga játékára és stílusára - a Phoenixnél Devin Booker játéka kérdéses, Dario Saric viszont elvileg ott lesz a pályán, míg a Blazersnél nincs új sérült, a megszokott keretet forgathatja Terry Stotts.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus