A Denver ellen játszik újabb hazai rangadót a Philadelphia

Egy keleti élcsapat fogad egy nyugatit, kötelező előtt áll a Miami és a Portland, Charlotte-ba látogat a Washington - nézzük a játéknap felvezetőjét. 

Charlotte Hornets - Washington Wizards 01:00

Mindkét csapat előszeretettel rohan és dob, szeretnek látványosan támadni és nem szeretnek védekezni, úgyhogy előzetesen itt egy sokpontos mérkőzésre van kilátás. Egyik fél sincs jó formában, a Hornets és a Wizards is csak egy meccset nyert az utóbbi ötből, de most egymás ellen itt a lehetőség a javításra, meglátjuk, hogy mi sül ki ebből. A fő kérdés itt alighanem a dobóforma lesz, a hazaiaknál a Rozier-Graham duó nagy dolgokra képes, ha az ellenfél hagyja, a túloldalon pedig természetesen Bradley Beal körül próbálnak minél hatékonyabban dolgozni - idei első összecsapásukat Washingtonban 125-118-ra nyerte a Wizards, most is valami hasonlóra számíthatunk.

Philadelphia 76ers - Denver Nuggets 02:00

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója, hiszen két jó csapatról beszélünk, ráadásul mindkettőnek lenne mit bizonyítania. Ezen a téren most a Philly áll jobban, hiszen bár idegenben akadozik a gépezet, de otthon 12-0-ra áll a társaság, legutóbb pedig jó játékkal megverte a közvetlen rivális Torontót, úgyhogy felfelé ível az együttes, míg a Nuggets a komoly csapatok ellen sorra bukja el a meccseit, nem tud elég pontot dobni és az utóbbi öt mérkőzéséből négyszer is vereséget szenvedett. Most is az a fő kérdés, hogy elöl feljebb tud-e kapcsolni a gárda, de ha a Sixers megfeszíti a védekezését, akkor nagyon nehéz dolga van bármelyik ellenfélnek, főleg Philadelphiában. Érdekes matchupok lehetnek, Joel Embiid és Nikola Jokics klasszispárharca külön csemegének ígérkezik, de Ben Simmons csatája Jamal Murray és Gary Harris ellen szintén, ugyanakkor ne menjünk el szó nélkül a szintén döntő jelentőségű Al Horford - Paul Millsap különmeccs mellett sem. Az esélyesebb otthon most inkább a Philly, a Denvernek javulnia kell az idegenbeli túra negyedik meccsén ahhoz, hogy nyerni tudjon - igaz, a hazaiaknál Josh Richardson továbbra sem tudott 100%-on edzeni, rá még valószínűleg nem számíthatnak. 

Miami Heat - Atlanta Hawks 02:00

Újabb kötelező feladat a Miami előtt, most ilyen sorozatban vannak a floridaiak, akik legutóbb egy hasonló jellegű meccset csak hosszabbításban nyertek meg a Wizards ellen - ott rezgett a léc, kérdés, hogy mikor verik le, hiszen otthon továbbra is veretlenek. A minőség természetesen most is mellettük szól, sokkal jobb csapatot alkotnak, mint a legutóbb ugyan Charlotte-ban győzelmet arató, de védekezni továbbra sem tudó/akaró, Trae Young pontesőjére építő Atlanta, úgyhogy saját közönségük előtt mindenképpen nyerniük kellene Jimmy Butleréknek. A hazaiaknál Goran Dragic és Justise Winslow most sem fog játszani, Adebayo pályára lépése pedig kérdéses.

Portland Trail Blazers - New York Knicks 04:00

Ez a Portland számára kötelező mérkőzés, Damian Lillardék egy jobb időszak után most megint kicsit megtorpantak és legutóbb nagyon gyenge játékkal kaptak ki a Thundertől, úgyhogy otthon a keleti sereghajtóval szemben muszáj lesz nyerniük. A New York zsinórban kilenc vereségnél tart, bár legutóbb Dave Fizdale kirúgása után kis híján megverte a Pacerst, úgyhogy leírni azért nem lehet, az biztos, hogy kaparni fog a vendégcsapat, a hazaiak nem reménykedhetnek könnyű estében - ezzel együtt ha nem tudnak nyerni, akkor megint baj van náluk. A sérülteket tekintve nincs változás, a megszokott keretek állnak rendelkezésre, a kérdés az, hogy melyik fél mennyire lesz éles a mérkőzés folyamán. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus