A Denvert fogadja a Boston, a Clevelandet a GSW

Pályára lép többek között a Bucks, a Suns, a Grizzlies és a Lakers is.

Boston Celtics - Denver Nuggets 01:00

Ez kiemelt rangadónak számít, főleg hogy mindkét csapat jó formában is van, egyaránt négy-négy győzte meccsből, sikerszériával a hátul mögött érkeznek meg erre az összecsapásra, ráadásul a 8-3-as összesített mérlegük is azonos. A hazai pálya viszont mindenképpen a Bostont teszi esélyesebbé, hiszen Tatumék 4-1-re állnak otthon, a Nuggets viszont eddig az összes vereségét idegenben szenvedte el. Érdekes lesz, hogy KCP tudja-e lassítani Brownt vagy hogy Aaron Gordon mire megy Tatummal, illetve hogy Al Horford bír-e Nikola Jokiccsal, esetleg a small-ball vezet-e sikerre a Celtilcs oldalán. Jelen pillanatban egyébkénta liga két leghatékonyabb támadójátékáról beszélünk, így is éredmes nézni a találkozót - a sérülések viszont okozhatnak fordulatot, a hazaiaknál ugyanis Brogdon kihagyja a meccset. 

 

Orlando Magic - Phoenix Suns 01:00

Itt egyértelmű esélyes a Suns, a Magicnek ugyan volt már egy-két bravúrja, legutóbb a Dallast lepte meg, de összességében természetesen egészen más kávéház a Phoenix. A vendégek legutóbb Chris Paul nélkül is nagyon simán verték a Minnesotát, úgyhogy most is magabiztosan léphetnek pályára, ha az energia meglesz, akkor a védekezésben általában harmatos Orlandóval szemben nincs mitől tartaniuk. Paul játéka most is kérdéses, és Shamet, valamint Ayton sem 100%-os, meglátjuk, hogy végül ki vállalja náluk a játékot, de a 3-9-es Magicnél is vannak gondok: Mo Wagner biztosan nem játszik, de Banchero és Anthony is sérüléssel bajlódik. 

 

New York Knicks - Detroit Pistons 01:30

Itt a Knicks a favorit, és az eddig csak 3-9-et hozó, idegenben pedig 0-6-ra álló Detroit ellen kötelező is a győzelem a vendéglátó számára. Nincs azért kirobbanó formában a gárda, legutóbb 85 pontot tudott dobni a Netsnek, most nagyon össze kell szedniük magukat Randle-éknek, ha javítani akarnak, mert a Pistons azért a mérlegénél nehezebb dió, bár hajlamos kicsit sablonossá, ötlettelenné válni támadásban. Ha viszont a kulcsemberek jó napot fognak ki, akkor képes lehet a bravúrra - a Knicksnek kell gondoskodnia arról, hogy ez ne történjen meg. Kulcsfontosságú hiányzó az utolsó sérültjelentések szerint egyik oldalon sem lesz.

 

Oklahoma City Thunder - Toronto Raptors 02:00

Az OKC Shai Gilgeous-Alexander 30+ pontos parádéi ellenére sorozatban négy vereségnél tart és 4-7 a mérlege, így nincs túl jó passzban, míg a Raptors 7-5-öt hozott eddig, idegenben viszont egyelőre csak két mérkőzést tudott megnyerni. A minőség persze egyértelműen a Toronto mellett szól még úgy is, hogy Pascal Siakamra és Precious Achiuwára továbbra sem számíthatnak a vendégek, sokkal több lábon állnak, támadásban top tízesek, míg a Thunder egyemberes, bár védekezésben érdekes módon ott vannak a legjobbak között Lu Dorték. Ez lehet a fegyverük, ha agresszív, fizikális játékkal megnehezítik VanVleet dolgát, és ő nehezebben tudja megszervezni a játlkot, akkor lehet esélye a hazai csapatnak - ez mindenképpen kulcskérdés lesz majd.

 

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 02:00

A Bucks legutóbb nagy nehezen, de nyerni tudott a B keretével is a Thunder ellen, de most sem áll jobban a vendégcsapat: Antetokounmpo és Holiday ezúttal sem léphet pályára, így pedig egyértelműen a Spurs a mérkőzés esélyese. A texasiak a sorozatban elszenvedett öt vereség ellenére az utóbbi meccseiken jól játszottak, jó csapatok ellen is kifejezetten szép dolgokat műveltek, és bár a védekezésük elég szellős, de a Bucks B ellen ez akár bele is férhet. Ideális alkalom ez Vasselléknek a vereségszéria megtöréséhez, jelen pillanatban meglepetés lenne, ha ezzel a kerettel ezt a találkozót is behúzná a Milwaukee. 

 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 03:30

A Memphis a Boston ellen elvesztett rangadó után szoros meccset nyert San Antonióban, összességében hozza az eredményeket, otthon csak egy veresége van, míg a Wolves egyáltalán nincs jó formában még mindig - 5-7-re áll, az utóbbi öt meccsből négyet bukott, idegenben pedig egyetlen győzelmet aratott eddig a szezonban. Ezek alapján a Grizzlies az esélyes, a Minnynél váratlan fordulat lenne, ha a káoszból hirtelen sikerülne egy kontrollált, tudatos, végig fegyelmezett játékot bemutatva nyerni. Új sérült egyik csapatnál sincs, ha a Morant-Bane páros Gobert ellen is úgy tudja támadni a festéket, ahogy általában, akkor a Memphis játékával nagy probléma nem lesz.

 

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 04:00

Mindkét csapatnak nagyon kellene a győzelem, a Cavs sorozatban kettőt bukott a nagy sikerszéria után, most javítania kellene, míg a Warriors igazából nem tudta magát összeszedni, a borzasztó időszak után Steph Curry 47 pontjával, némi játékvezetői segédlettel sikerült csak legyőzni a Sacramentót. A GSW-nek nagyon kellene egy megnyugtató eredmény, és a javuló játék is, de a Cavs jelenleg nagyon nehezen verhető úgy is, hogy az előző két meccsén hibázott - mindkétszer védekezésben voltak komolyabb gondok, de a Warriorsnál szintén ez a fő probléma, meglátjuk, hogy melyik fél tudja most jobban kezelni. A címvédő jóval pihentebb, mert három napja nem játszott, sőt az elmúlt egy hétben csak két mérkőzése volt, úgyhogy tudott készülni minden szempontból, a Cleveland viszont már az idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett. 

 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

A Lakersnél egyre nagyobb a gond, sem a játék nem javul, sem a morál nem változik, egyelőre a világon semmi előrelépést nem látni a csapatnál, amelynél ráadásul legutóbb LeBron James is megsérült - nagy baja nincs, de ezt a mérkőzést ki fogja hagyni. Így még nagyobb teher lesz Anthony Davisen és Russell Westbrookon, akik finoman szólva nem tudtá kezt eddig megoldani, míg a Kings nincs rossz formában: két véleményes vereség mellett a győzelmeket gyűjtögette mostanában, rendkívül gyors, lendületes csapatról beszélünk, amely ugyan védekezésben nem a legjobb, de így is szét tud futni bárkit. Most is egy rohanós, látványos meccset várhatunk James nélkül, de ebben eddig jobbnak tűnt a Sacto - viszont a Lakersnél egyre nagyobb a nyomás, aligha gondolták, hogy 2-9-cel mennek majd bele ebbe a meccsbe...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus