A Houstont fogadja a Lakers, a San Antoniót a Portland

Pályán a Raptors, a Celtics, a Sixers, a Wolves, a Pacers, a Mavs és a Suns is - mutatjuk, hogy mit kell tudni a hajnali NBA-meccsek előtt. 

Washington Wizards - Toronto Raptors 1:00

A Raptors back-to-backet játszik, a Boston ellen hazai győzelem után kissé fáradtan, de mindenképpen jó szájízzel utazhat el a társaság Washingtonba ahhoz a Wizardshoz, amely elsőre akaratgyenge játékkal kikapott az akkor éppen back-to-backet teljesítő Miamitól ebben a csarnokban. A hazaiaknak mindenképpen javulniuk kell a "hustle-t" tekintve, a lepattanózást nagyon simán elvesztették a Heat ellen és minden 50-50-es labda az ellenfélé lett, egy ilyen miatt kaptak ki, a Toronto pedig sokkal jobb csapat annál, hogy az ilyet ne büntesse meg, back-to-back ide vagy oda. A kanadaiak jól kezdték a szezont, Kawhi Leonard szemlátomást kezdi átérezni a helyzetet, körülötte jól működik a csapat, a periméteren és magas posztokon is rendben van a rotáció, így most is esélyesnek számítanak - kérdés persze, hogy a Wall-Beal párost le tudják-e lassítani, de jó védőik vannak rájuk. A Wizardsnál Dwight Howard játéka továbbra is kérdéses. 

Indiana Pacers - Brooklyn Nets 1:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, a Pacers Milwaukee-ban kapott ki előző este, míg a Nets otthon verte a New Yorkot, kérdés, hogy ezek mit hoznak ki az együttesekből - fizikálisan mindkét oldal megterhelő meccsen van túl, az Indiana ráadásul végig erőlködött, mentálisan sem most lehetnek a topon. Otthon azért nyerniük kéne, de kérdés, hogy mihez kezdenek a Brooklyn kinti dobásaival, hiszen Russellék erősen erre támaszkodnak és a Bucks ellen nem nagyon tudtak mit kezdeni egy komolyabb tűzerővel Collisonék. Tegyük hozzá, hogy a vendégeknél Carroll és Hollis-Jefferson továbbra is hiányzik, ezt pedig egy ilyen csapat ellen, főleg egy back-to-back második felén megérezhetik. 

New York Knicks - Boston Celtics 1:00

Itt is mindkét gárda back-to-back lép pályára, itt mindkettő vereség után érkezik - a Knicks Brooklynban, a Boston pedig Torontóban kapott ki előző este. Az azért egyértelmű, hogy melyik a jobb csapat, de támadásban kicsit még akadozik a Celtics, bár eddig a Phillyvel és a Raptorsszal találkoztak Tatumék, most nyilvánvalóan könnyebb ellenféllel kell szembenézniük. Meglátjuk, hogy mire mennek, a New York támadójátéka alapvetően a Hardaway-Kanter kettősre épül, amihez a fiataloknak (főleg az újonc Knoxnak és Triernek, valamint Ntilikinának) kellene hozzátenniük a magukét, de ez elsőre még otthon is kevésnek tűnik a több lábon álló Bostonnal szemben. 

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 1:00

Ebben a párosításban a Magic játszik back-to-backet, előző este nagyon komoly verést kapott a csapat otthon a Charlotte-tól és rengeteget kellene javulnia, hogy meg tudja szorítani a Philadelphiát - lehet, hogy a Sixersnél még keresi magát Markelle Fultz, de az Embiid-Simmons páros így is képes hozni a meccseket, főleg otthon. Az esélyek egyértelműek, blama lenne, ha nem tudna nyerni a Philly, amely pihentebb, saját közönsége előtt játszhat és a tehetséget tekintve sem lehet összehasonlítani az Orlandóval - a vendégektől az első meccsükön látott fegyelmezett védekezés a minimum, ami kell, de a tegnapi 30% alatti mezőnymutató most sem lesz elég még egy szoros találkozóra sem.

Miami Heat - Charlotte Hornets 2:00

Itt a Charlotte a fáradtabb a back-to-back miatt, Tony Parkerék egy orlandói győzelemből érkeznek, míg a Miami pihenhetett a washingtoni siker óta. A hazaiaknál továbbra is több hiányzó van, Waiters, Ellington, Winslow és James Johnson biztosan nem lesz ott a parketten, de nélkülük is megverték a Washingtont és ha hozni tudják azt az elszántságot, akkor most is lesz keresnivalójuk - támadásban azért Dragictól sokkal több kellene, de Richardson remek formában kezdte az évet, ő valamelyest tudja pótolni. A Charlotte-nál eddig Kemba Walker szárnyal, kérdés, hogy vele mihez kezd a Heat, míg a túloldalon a Whiteside-Adebayo páros okozhat riadalmat a gyűrű alatt.

Chicago Bulls - Detroit Pistons 2:00

A Pistons győzelemmel, a Bulls sima vereséggel kezdte a szezont és alapvetően most is a vendégek számítanak esélyesnek, de nagy kérdés, hogy a Griffin-Drummond kettős tudja-e stabilan azt hozni, amit legutóbb - ha igen, akkor Bobby Portisék nagyon hosszú este elé néznek és minden bizonnyal el is viszi a győzelmet a Detroit. Védekezésben úgy fest, hogy előrébb tartanak a vendégek, a Chicagónál kicsit még keresik, hogy mit is kellene csinálni, főleg Lauri Markkanen, Denzel Valentine és Kris Dunn nélkül, márpedig ez a trió most sem lesz majd ott a pályán. 

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 2:30

A Minnesota back-to-backet játszik, az első meccs szoros veresége után most otthon 130 pont fölé jutottak és megverték a Clevelandet, így utazhatnak el a gyengén kezdő Dallashoz. Luka Doncicék nem nagyon váltották be a hozzájuk fűzött reményeket a Suns ellen, bár nyilván bőven kell nekik még idő, hogy összeérjen ez a keret, ráadásul az is hátráltatja őket, hogy Nowitzki, Barnes és Harris nem bevethető és most sem léphet majd pályára. A Wolvesnál ilyen gond nincs, Jimmy Butler pedig alaposan megkeserítheti Doncic dolgát, bár közben Karl-Anthony Towns is "meg lesz mérve" DeAndre Jordannel szemben - akárhogy is, de ezt a meccset még fáradtabban is hoznia kellene a Wolvesnak. 

Denver Nuggets - Phoenix Suns 3:00

Mindkét csapat győzelemmel rajtolt, a Denver a Clippers otthonában, a Suns pedig Dallasban nyert és főleg utóbbi nézett ki meglepően jól - Devin Booker és Deandre Ayton rögtön húzni tudta a gárdát, a két fiatal extrája pedig azonnal egy 21 pontos sikert eredményezett. Az azért valószínű, hogy a Nuggets csapatként előrébb tart, a hazai pálya is őket segíti, de érdekes lesz látni, hogy Aytonnal megerősödve mire megy ez a Phoenix - sok fiataljuk van, most már talán a rotáció is rendben lehet, az 1/1-es pedig izgalmas csatát vívhat Nikola Jokiccsal. Itt azért említsük meg, hogy Ayton kisebb bokasérülést szenvedett edzésen és nem 100%, hogy játszani tud, ha ő nincs, akkor persze rögtön más a képlet - náluk Troy Daniels, míg a hazaiaknál Isaiah Thomas és Michael Porter Jr. az, aki biztosan hiányozni fog. 

Portland Trail Blazers - San Antonio Spurs 4:00

Nyugati rangadó, bár az majd kiderül, hogy a Spurs valójában mennyire jó csapat - elsőre DeMar DeRozan jó játékával és clutch pontjaival megverték a Minnesotát, most viszont idegenben ennél nehezebb dolguk lehet. A Blazers a Lakers elleni sikerrel rajtolt és bár voltak még hiányosságaik, most alighanem helyreállhat a rotációjuk, hiszen Jusuf Nurkicot többet lehet pályán tartani a Spurs magasai ellen, mint a Lakers sokszor center nélküli szerkezetével szemben. Nehéz jósolni, alapvetően azért mélyebb a Portland és a hazai pálya is Lillardék mellett szól, a San Antoniónál több a kérdőjel és kicsit még a sötétben tapogatózhatunk velük kapcsolatban. 

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 4:30

Talán ez a játéknap legjobban várt mérkőzése, hiszen első hazai alapszakasz-meccsét játssza az új Lakers, méghozzá a bajnokesélyes Houston ellen. A vendégek elsőre komoly pofonba szaladtak bele otthon a Pelicans ellen, Mike D'Antoni szerint azért, mert fáradtak voltak, kérdés, hogy sikerült-e kipihenniük magukat erre a mérkőzésre - az mondjuk biztos, hogy a legutóbbi komoly matchup-gondjaik (a Pels magasai elnyomták őket a festékben) most nem fognak jelentkezni, a Lakersnél egyetlen klasszikus, festékben domináló magas sincs a keretben. LeBron James és Rajon Rondo húzta legutóbb a gárdát, a fiataloknak kicsit mintha még sok lett volna a feladat, de ha az Ingram-Kuzma-Ball trió belejön, akkor veszélyesek lehetnek - az nem kérdés, hogy jelenleg sokkal jobb csapat a Rockets, de a Los Angeles kicsit azért sötét ló egyelőre.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus