A Houstont is megfogná a Grizzlies, kötelező előtt a Bucks

A nagy formában lévő Memphishez látogatnak James Hardenék, hazai kötelezőt kell megnyernie a Milwaukee-nak és a Clippersnek, a Kyrie Irvinggel megerősödött Brooklynhoz utazik a Jazz.

Atlanta Hawks - Phoenix Suns 01:30

Két fontos hazai győzelem után idegenben is szeretne megvillanni a Phoenix, a ligautolsó ellen pedig természetesen erre jó esélyei is vannak - a kulcs megint a védekezés lehet, a két győzelem nagyrészt annak köszönhető, hogy hátul szintet tudtak lépni Ricky Rubióék. Az Atlantáról nehéz mit írni, egy ideig úgy tűnt, hogy elindulhatnak felfelé, de aztán nem így lett, legutóbb teljesen vállalhatatlanul játszottak Brooklynban, kérdés, hogy most mi lesz Trae Younggal - az irányító kihagyta azt a meccset és még mindig nem 100%-os, jelenleg nem tudni, hogy mi lesz a sorsa. Ha játszik, akkor azért lehet esélye a Hawksnak, ha nem, akkor ez mindenképpen kötelező feladat a playoffért hajtó, jobb formában lévő Phoenixnek - igaz, náluk meg Rubio pályára lépése kérdéses.

Brooklyn Nets - Utah Jazz 01:30

Ez jó meccs lehet, a Brooklynnál ugyanis hosszú idő után visszatért Kyrie Irving és rögtön jól is játszott, most ismét pályára léphet, úgyhogy a hazai csapat rotációja tulajdonképpen megvan - Temple és Nwaba nincs, de ők azért kevésbé meghatározóak. A Jazz közben viszont a liga egyik legjobb formában lévő csapata sorozatban aratott kilenc győzelmével, legutóbb Donovan Mitchell nélkül is nyerni tudott, most viszont a hírek szerint már visszatérhet a dobógép is, kiheverte a betegségét - a csapat egyébként idegenben is meggyőző, ráadásul az utóbbi négy meccséből háromszor is 120 pont fölé jutott. Ez így elég komoly teszt lesz a Nets számára, amely egy hosszú vereségsorozat után két győzelemmel jött fel a víz alól és egy esetleges mostani sikerrel végleg maga mögött hagyhatná azt az időszakot - meglátjuk, hogy Irving mennyire lesz elemében, illetve hogy fel tudnak-e nőni a mostani ligaelit ellenfélhez a hazaiak.

Milwaukee Bucks - New York Knicks 02:00

Természetesen kötelező meccs ez a Milwaukee számára, a listavezető idén már kétszer is simán verte a New Yorkot, a San Antonió-i botlás óta megint nyert zsinórban hármat, most pedig hazatérhetett az idegenbeli túra után, úgyhogy a hazai pálya is mellette szól. A Knicks mondjuk legutóbb meglepetést okozott azzal, hogy megverte a Miamit, de ez nem az a csapat, amely óriásölő üzemmódban képes legázolni a nagyokat, úgyhogy nagyon meglepődnénk, ha meginogna a Bucks. A meccs abszolút a hazaiakon fog múlni, ha ők tudásukhoz illő játékkal rukkolnak elő, akkor nem lehet kérdés, Giannis Antetokounmpóéknak azt is el kell bírniuk, hogy Robin Lopez pihenő miatt kihagyja ezt a találkozót. 

Memphis Grizzlies - Houston Rockets 02:00

Ez lehet a játéknap egyik legérdekesebb találkozója, hiszen bár a Houston papíron jóval erősebb kerettel rendelkezik, de ez a Grizzlies sorozatban hat győzelemből, rendkívül izgalmas, élvezetes játékkal érkezik meg a mérkőzésre. A hazaiak gépezete nagyon működik, a Morant-Brooks hátvédpár mellett Valanciunas és Jackson Jr. is képes bármikor dominálni, a padról is érkezhet plusz, otthon pedig bármikor bárkit képesek megverni, ha olyan napjuk van - rohannak, dobnak, ellenállhatatlan energiával játszanak, nehéz őket megállítani. Idén mondjuk a Houston is hasonlóan szeret rohanni, Russell Westbrooknak szintén fekszik ez a játék és bár Oklahoma Cityben megdöccent a gépezet, de egyébként ők is jó formában vannak, legutóbb harmincat vertek a Minnesotára. Mindkét fél képes nagyon megszórni a másikat és hacsak nem szívja fel magát védekezésben igazán a Rockets, akkor az lesz a kérdés, hogy ki tudja végigcsinálni ezen a hőfokon, a megfelelő pontossággal és csapásszámmal a 48 percet - ez lehet a Memphis is, bár természetesen azért az esélyesnek még mindig a Houston számít. Viszont egy fontos hiányzó lesz a vendégeknél, Russell Westbrook ugyanis ismét a back-to-back első felét fogja kiülni.

Golden State Warriors - Dallas Mavericks 04:30

A Sixers legyőzése után úgy utazhat idegenbe a Mavericks, hogy muszáj megnyernie ezt a meccset, az utóbbi hetekben lefelé csúszik Rick Carlisle alakulata a nyugati tabellán, de a zsinórban nyolc vereség után pályára lépő Warriors ellen így is nekik áll a zászló. A hazaiak a gyenge keret mellett most kifejezetten rossz formában is vannak, ugyan D'Angelo Russell legutóbb egy 30+ pontos meccsel tért vissza, de ettől még nem lettek sokkal jobbak - annyi, hogy a legtöbb meccsükön van tartásuk és küzdelemre késztetik ellenfeleiket, félvállról venni azért nem lehet őket. Ha viszont egy átlagos teljesítményt lehoz a Dallas, akkor nyernie kell, Kristaps Porzingis ugyan még nem 100%-os (edzett, de nem az igazi, betegséggel is bajlódik) és lehet, hogy most sem játszhat, de ez nem jelenthet nekik akkora gondot, hogy ne tudják megverni a nyugati sereghajtót. Lábjegyzet: a Mavs idén már kétszer is átgázolt a Golden State-en, méghozzá úgy, hogy mindkét alkalommal 140 (!) pont fölé jutott.

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 04:30

A Cavs back-to-backet játszik, miután előző este elég nagy verést kapott ugyanebben a csarnokban a Lakerstől - vezettek ugyan 14-gyel is Tristan Thompsonék, de aztán majdnem 30-cal maradtak alul. Ezek után a Clippersnek természetesen kötelező nyernie, főleg hogy legutóbb idegenben vereséget szenvedtek Denverben Kawhi Leonardék és mivel elképesztő szoros a nyugati élmezőny, így az ilyen mérkőzések elvesztése egyszerűen nem férhet bele. A papírforma nyilvánvalóan a hazaiak mellett szól, a vendégeknél Kevin Love például lehet, hogy pihenőt kap a back-to-back miatt, igaz, a Clippersnél viszont biztos, hogy Paul George most sem fog pályára lépni - ennek ellenére a Leonard-Williams-Harrell triónak és a kiegészítő személyzetnek elégnek kell lennie a fáradtabb és jóval gyengébb Cavs ellen.

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus