A Jazz és a Clippers veretlenül, a Pels nyeretlenül zárta az előszezont

Gálázott a Utah és nagyon meggyőző volt a Raptors B csapata is, a New Orleans és a Sacramento viszont nem nézett ki jól.

 

New Orleans Pelicans - Toronto Raptors 119-134

A Raptors B is simán nyert. Kyle Lowry, Danny Green, Kawhi Leonard, Serge Ibaka, Norman Powell, Jonas Valanciunas, Fred VanVleet és Delon Wright is hiányzott a Torontónál, így konkrétan a B csapat hozta le a mérkőzést, ez azonban az eredményességen nem igazán látszott meg: Az első félidőben is végig partiban voltak (Pascal Siakam 20 pontot szórt a nagyszünetig), a harmadik negyedet előnyből kezdhették meg, innentől pedig szép lassan felőrölték ellenfelüket - a záró etapban már 15 ponttal is vezettek, egyszerűen stabilabban és pontosabban játszottak, mint a Pelicans. Ültek a betöréseik, a leindításaik, működött a rendszer, a Loyd-Brown kezdő hátvédpár is elégnek bizonyult, járt a labda és gyakorlatilag a rotáció első nyolc játékosa nélkül is megvertek egy nyugati playoffba igyekvő csapatot - ezzel 4-1-es mérleggel, jó szájízzel zárhatták le az előszezonjukat.

Van még min dolgozni New Orleansban. Rendben, nem az eredmény a lényeg, de 0-5-tel lehozni egy előszezont sosem jó jel, az pedig, amit védekezés címén előadott a társaság ezeken a találkozókon, főleg nem az - ezúttal is ez volt a legnagyobb gond, hátul átjáróház volt a Pelicans. Pedig most már rendben volt a rotáció, 25-31 percet játszottak a kezdők és csak nyolcan kaptak legalább 15 percet, Anthony Davis (36 pont, 15 lepattanó, 13/18 mezőnyből, 4 blokk), Jrue Holiday (14 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 4 labdaszerzés) és a padról érkező Julius Randle (20 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz) is kifejezetten jó meccset hozott, de ez sem volt elég arra, hogy a rendkívül tartalékos Raptorst 130 pont alatt tartsák és legyőzzék, ami aggasztó lehet rájuk nézve. Egyébként az elmúlt hét évben csak három csapat maradt nyeretlen egy előszezon során, de ebből kettő végül eljutott a playoff első köréig.

A Pelicans legjobb dobói: Davis 36/6, Randle 20/3, Mirotic 15/9
A Raptors legjobb dobói: Siakam 21/3, Richardson 21/12, Anunoby 15/9, Felder 15

Sacramento Kings - Utah Jazz 93-132

Statement game az előszezonban? Derrick Favors szerint olyan mentalitással jött ki a parkettre a Jazz, hogy "most csapjunk oda, mutassuk meg", ennek pedig egy 39-10-re megnyert első negyed lett az eredménye - feltörölte a padlót a Sacramentóval a Utah, amely 60% felett célzott, hátul pedig extra energiát mozgósított ebben az időszakban. Innentől persze nem is volt miről beszélni, tükörsima, közel 40 pontos siker lett a vége, aminek köszönhetően 5-0-val zárta az előszezont a gárda - a második félidőben a kezdőket már nem nagyon láttuk, 16-18 percet játszott az első ötös, összesen 18-an léphettek pályára. Túl sokat nem is érdemes ehhez hozzátenni, csak annyit, hogy az alapszakasz második játéknapján ugyanúgy Kings-Jazz találkozót rendeznek...

Ezt el kell felejteni. Botrányos meccset játszott a Sacramento a pálya mindkét oldalán, hiszen védekezésben végigmozizták a Mitchell-Gobert kettő-kettőket, támadásban pedig szinte ötletük sem volt, hogy hogyan szerezzenek kosarat - az újonc Marvin Bagley ugyan dobott 17 pontot kezdő négyesként, de az első negyedben volt olyan pillanat, amikor a többi négy kezdő 0/11-nél tartott mezőnyből. Összességében a magasembereknél még legalább lehetett látni biztató dolgokat, a hátvédsorban viszont semmit, Fox 1/10-et dobott, Ferrell nem szerzett kosarat, Buddy Hield is 13 mezőnykísérletből szenvedett össze 7 pontot, így nem lehetett esélyük - most back-to-back játsszák le az utolsó előszezon-meccsüket, mielőtt (éppen a Jazz ellen) megkezdik az alapszakaszt. 

A Kings legjobb dobói: Bagley 17, Cauley-Stein 16, Giles 12, Jackson 12/3
A Jazz legjobb dobói: Gobert 18, Burks 17/6, Allen 14/6

Los Angeles Clippers - Maccabi Haifa 124-76

Ideális lezárás. Ezen a találkozón már nem kellett megszakadnia a Clippersnek, Doc Rivers szerint az alapjátékaikat gyakorolták, a pályán való kommunikációt próbálták javítani és pontosítani a mozgásaikon - a Maccabi ezekhez a feladatokhoz jó edzőpartner volt, kihívás elé viszont nem tudta állítani az NBA-csapatot. Akadtak látványos jelenetek, de alapvetően valóban a figurákon és a tervezett játékstíluson volt a hangsúly, illetve hogy senki ne sérüljön meg, plusz mindenki kapjon lehetőséget - mindent sikerült megvalósítani, így a Los Angeles 5-0-val fejezte be az előszezont és készülhet a Denver elleni szezonnyitóra.

A Clippers legjobb dobói: Marjanovics 18, Gallinari 12/6, Harrell 12
A Maccabi legjobb doböi: Sorkin 12/6, Hausman 10/3, Koperberg 10

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus