A Jazzhez látogat a gödörben lévő Lakers

Lesz Miami-Toronto és egy újabb Atlanta-Boston is - mutatjuk, hogy mire számíthatunk hajnalban.

 

Indiana Pacers - Golden State Warriors 01:30

A Pacers összességében négyből hármat nyert, érdekes módon otthon viszont egy hármas vereségszériában van, ezen szeretne most javítani, míg a GSW a New Yorkban aratott sikere után, back-to-back lép pályára. Steve Kerr csapata a lehetőségekhez képest kiegészült, Curry, Wiseman és Looney is játszott már, elvileg most is mind bevethetők, úgyhogy a fáradtság és a vendégeskedés ellenére azért lehet keresnivalójuk - Currynek Brogdonnal, Draymond Greennek pedig Sabonisszal lesz majd dolga, de ha megnyerik a párharcokat, akkor lesz esélyük a győzelemre. Az Indy mellett nyilván a hazai pálya és a frissesség szól, de azért annyira nem remekeltek mostanában Holidayék, a keretük pedig nem változott, meglátjuk, hogy most mire mennek. 

Atlanta Hawks - Boston Celtics 01:30

A felek múlt héten kétszer is találkoztak már Bostonban, akkor 1-1-re végeztek egymással, most Atlantában jöhet a harmadik felvonás úgy, hogy mindkét csapat back-to-backet játszik egy vereség után. Egyik sincs jó formában, a Hawksnál csak felvillanásokat láthattunk, míg a Celtics rendkívül ingadozó, de most már inkább mondhatjuk azt, hogy lefelé szálló ágban van - az utóbbi 15 találkozójukból csak ötöt nyertek meg Tatumék és 50% alá csúszott a mérlegük. Éppen ezért lenne égetően fontos, hogy most győzni tudjanak, de a dallasi vereség megint ott lehet a fejekben, ráadásul a b2b miatt Kemba Walker valószínűleg kiüli ezt a találkozót. A Hawksnál sincs ok azért nagy optimizmusra, előző este a zsinórban tíz vereségből érkező Cavstől sikerült kikapni, egyelőre minden, csak nem playoff-szint, amit bemutatnak - Trae Young pedig nem All-Star szezont fut, hiába szeretné ezt hinni...

Cleveland Cavaliers - Houston Rockets 01:30

A Cavs tíz vereség után nyert előző este az Atlanta ellen, úgyhogy most fáradtan, de feldobódva léphet pályára, míg a Houston bár pihentebb, de zsinórban nyolcszor kapott ki, ott minden szempontból baj van. A texasiaknál Cousins már, Wood pedig még nincs, Gordon és Oladipo játéka is erősen kérdéses, nincsenek egyben, míg a Clevelandben azért annál több van, mint amit mostanában mutatott - ha lesz erejük Sextonéknak, akkor a fejben is padlón lévő Rockets ellen is lehet keresnivalójuk. Az viszont biztos, hogy nem ez a mérkőzés ígérkezik a legszínvonalasabbnak ezen a játéknapon...

Miami Heat - Toronto Raptors 02:00

A Raptors back-to-back lép pályára a Sixers elleni hazai vereség után, úgyhogy nem lesz a legfrissebb, de összességében jó formában van, remek szériát futva kapaszkodott fel a tabellán, parádés védekezéseket mutatott be és ezt most a Philly ellen is megcsinálta, más kérdés, hogy a támadójáték ezúttal nem nőtt fel emellé. Ezért vívhatnak érdekes meccset a Heattel is Siakamék, mert a Miami esetében is a szigorú védekezés működik, a támadás viszont nem, a floridaiak három győzelemből és egy 4-3-mal lehozott nyugati túrából érkeznek egy nap pihenő után, meglátjuk, hogy tényleg rátaláltak-e már valamire. A hazaiaknál Goran Dragic státusza kérdésesre javult, ha ő visszatér, az azért sokat javíthat a Miamin elöl, de Herro és Bradley még biztosan nincs, míg a Torontónál Kyle Lowry sérült, de a hírek szerint ő már játszik, ezen a mérkőzésen visszatér - természetesen ő is sokat hozzátehet a vendégcsapat játékához. Izgalmas találkozóra van kilátás, a Heat otthon van és frissebb, de a Raptors összességében jobb időszakot tudott le, jó formában van és egészségesebb is - egyébként idén eddig 1-1-re állnak a felek. 

Chicago Bulls - Minnesota Timberwolves 02:00

A Chicago összességében jó formába lendült, kilencből hatot nyert és elindult felfelé a tabellán, közelít a playoff-helyekhez, ebben a helyzetben pedig a Minnesota elleni mérkőzés természetesen kötelezőnek számít, pláne otthon. A Wolves ráadásul back-to-backet játszik, mert előző este Milwaukee-ban kapott egy méretes zakót, ez volt Chris Finch vezetőedző első meccse a kispadon, meglátjuk, hogy hogyan tudja kezelni új csapatát ebben a helyzetben. Elsősorban a védekezésen kell és szeretne is javítani, de ez fáradtan nem lesz egyszerű, ráadásul a LaVine-White párosra építve a Bulls kifejezetten lendületes és eredményes támadójátékra képes - Markkanen és Porter még nincs, de nélkülük is megy a szekér, a kérdés inkább a kiegyensúlyozottság ebben a helyzetben. 

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 02:00

Mindkét csapat nyerni tudott legutóbb, annyi, hogy a Detroitnál ez back-to-backet jelent, Jerami Granték előző este verték meg idegenben az Orlandót, onnan utaztak át New Orleansba, így a frissesség és a hazai pála a Pelicans mellett szól. Ezen felül más biztosat nem nagyon tudunk állítani: a NOP képes elképesztő dobófesztiválra, de lélektelen, védekezés nélküli lődörgésre is, a Pistonsnál pedig vagy kijön a lépés, vagy nem - a keret és a célkitűzés is más a Pels esetében, ezért is nekik kellene inkább nyerni. A hazaiaknál egyébként Steven Adams elvileg játszani fog, rendben van, a vendégeknél viszont Delon Wright továbbra sem bevethető. 

Oklahoma City Thunder - San Antonio Spurs 02:00

A Thundernél Gilgeous-Alexander, a vendégeknél DeRozan nem került be az All-Star csapatba azok közül, akiknek a neve azért felmerült ezzel kapcsolatban, meglátjuk, előbbi hogyan reagál erre - róla többen is elmondták, hogy simán AS-szint, húzza magával a csapatát, de végül nem látták érdemesnek a meghívásra. A meccs érdekessége persze sokkal inkább az, hogy a Spurs tíz nap pihenő után tér vissza, utoljára február 14-én játszott meccset Gregg Popovich csapata a koronavírus és a texasi helyzet miatt - ezúttal már muszáj játszani, de a fél csapat így sem lesz ott a parketten. DeRozan, White, Vassell, Gay, Keldon Johnson és Weatherspoon is hiányozni fog, így elég tartalékosan tudnak csak kiállni, igaz, legalább Aldridge felépült a sérüléséből. Az OKC-nél nincsenek ilyen gondok, ritmusban vannak és bevethető, aki eddig is az volt, a hazai pálya is mellettük szól, úgyhogy a tabellán jóval előrébb tartó Spurs most bőven verhetőnek tűnik számukra. 

Phoenix Suns - Charlotte Hornets 03:00

A Suns szenzációs formában van, 14-ből 12 meccset megnyert, mostanában mindenkit lejátszik a pályáról, úgyhogy természetesen ezúttal is abszolút favoritnak számít. A Hornets sincs rossz passzban, de legutóbb a Jazztől azért csak kikapott 22 ponttal, Devonte' Graham még mindig nem játszhat, Gordon Hayward pedig legutóbb megsérült, most kérdéses, hogy pályára tud-e lépni, ez nem segíti a vendégek ügyét. A jelenlegi Phoenix a liga legszűkebb elitjébe tartozik, minden játékosa bevethető, úgyhogy nagy problémája nincsen, meglepetés lenne, ha nem tudná megnyerni ezt a meccset is - igaz, ha a Hornets kifog egy jó dobóformát, Hayward pedig játszik, akkor azért nem lazíthatnak Devin Bookerék sem. 

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 04:00

A Lakers nincs jó állapotban, a Davis-Schröder páros nélkül sorozatban három vereségből érkezik és most sem esélyes, hiszen a ligaelső ellen kell helytállnia. A Utah jelenleg a mezőny felett áll, ez nem túlzás, a mérlege, a formája, a játéka, mindene abszolút első, ráadásul otthon léphet pályára és sérültjei sincsenek, gyakorlatilag minden mellette szól. Persze sose fogadjunk LeBron James ellen, de egy ilyen alapszakasz-mérkőzés még más tészta - kérdés, hogy a bajnoknál mennyire tudnak javítani a támadójátékon és hogy bárki fel tud-e lépni playmakernek James mellé, illetve hogy ő hogyan áll hozzá a találkozóhoz. Akárhogy is, ez azon ritka meccsek egyike, ahol bravúr lenne a Lakers győzelme...

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus