A jó formában lévő OKC helyezi nyomás alá a Phillyt

Újra összecsap a Bucks és a Spurs, idegenben meccsel a Boston, a Jazz és a Denver - mutatjuk, hogy mi várható a következő NBA-játéknaptól.

Philadelphia 76ers - Oklahoma City Thunder 01:00

A 0-4-gyel zárt idegenbeli túra után kutyakötelessége legalább otthon megnyerni egy meccset a Sixersnek, de egy olyan OKC ellen kellene ezt megtennie, amely jelenleg a liga egyik legjobb formában lévő csapata. A vendégek zsinórban ötöt nyertek, megverték a Torontót és a Dallast is, a jelenlegi túrájukon is 2-0-ra állnak eddig, ráadásul komolyabb sérültjük sincs - nagyon pörögnek védekezésben, elöl több fegyverük is elsülhet, ráadásul a szoros végjátékokból kifejezetten jól jönnek ki. Hogy a Phillynél pontosan mi történik, az rejtély, mindenki mond mindent már a játékosok közül, az mindenesetre biztos, hogy valami nincs rendben - ha most is kikapnak, akkor tényleg erősen lehet kongatni a vészharangot és összehívni a válságstábot. Nem azért, mert ne lehetne kikapni ettől az OKC-től, de ha egy négyes vereségszéria után, az eddig egyedüli menedéket jelentő hazai csarnokukban sem tudnak nyerni, akkor óriási a baj - Ennis és Thybulle nem játszhat még, de a többiek igen, meglátjuk, hogy hogyan reagálnak a helyzetre.

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 01:00

Gödörbe került a Pacers, az utóbbi meccseken valami elveszett a gárdánál, főleg idegenben, úgyhogy érdeklődve várjuk, hogy összekapják-e magukat, vagy most is szenvedős mérkőzést játszanak. A Hornets kicsit kiegyenesedett, zsinórban kettőt nyert idegenben, a dallasi siker különösen értékes volt, úgyhogy most otthon, a magához képest mélyen lévő Indy ellen is lehet keresnivalója - a kulcs mindenképpen a támadójáték és a kinti dobóforma lesz, a Pacersnél különösen a védekezés esett szét, ezt kell kihasználniuk Grahaméknek. Ettől függetlenül ha sikerül kicsit rendezniük a sorokat a vendégeknek, akkor nyerhetnek, viszont Brogdon még most sem játszhat, labdás emberként pedig lehet, hogy McConnellre sem számíthatnak.

Washington Wizards - Boston Celtics 01:00

Elvileg kötelező meccs a remek formában lévő Bostonnak, Brad Stevens csapata stabilizálta a keleti második helyét, sorra nyeri a meccseit, legutóbb kiválóan hozott le egy back-to-backet is - ugyan Kemba Walker még mindig beteg, ő most sem fog játszani, de eddig is tudták pótolni. A Wizards viszont veszélyes csapatnak tűnik úgy is, hogy a fél kerete hiányzik, így verte meg legutóbb a Denvert, nemrég a Miamit, teljesen érthetetlen dolgokat csinálnak néha az NBA szintjét csak itt-ott megütő játékosaikkal - a Boston viszont jelenleg jobb annál, hogy meg lehessen viccelni, ha a riválisok példáiból tanulva kellően komolyan veszik a meccset Tatumék, akkor nem okozhat nekik gondot a győzelem begyűjtése.

Orlando Magic - Brooklyn Nets 01:00

A Nets továbbra is lefelé megy, zsinórban ötször kapott ki, legutóbb LeVert visszatérése sem segített és egy sima húszast vert rájuk a Toronto, óriási kérdés, hogy mivel és mikor sikerül megállítaniuk a zuhanást. A Magic sincs kirobbanó formában, két győzelem után legutóbb otthon maradt alul a Jazz-zel szemben, de az bocsánatos bűn és összességében mégis stabilabbnak tűnik, mint mostani ellenfele, ráadásul főleg otthon veszélyes, ahol 11-8-ra áll, míg idegenben csak 5-12-re. Meglátjuk, Isaac biztosan nem lesz még egy jó ideig, de a meglévő játékosokkal is nyerhetnek a hazaiak, ha a védekezésüket a legtöbbször látott szinten művelik és kezdenek valamit Dinwiddie-vel - érdekes párharc lehet a palánk alatt a Vucsevics-Allen csörte, de az aktuális forma és a hazai pálya inkább az Orlandót segíti. A tét egyébként nem elhanyagolható, amennyiben nyerni tud a Magic, úgy utoléri a keleti hetedik Brooklynt.

Atlanta Hawks - Denver Nuggets 01:30

Érdekes meccs lehet, mert a Hawks éppen most kezd éledezni, háromból kettőt nyert, közben egy egylabdás mérkőzést bukott el Bostonban, úgyhogy érdemes komolyan venni, valami talán megmozdult a nagyon fiatal sereghajtónál. Ezzel szemben a Nuggets háromból kettőt bukott, legutóbb Washingtonban szaladt bele egy váratlan pofonba és az utóbbi három meccsén egyaránt pocsékul védekezett, amit viszont most nem tehet meg, mert ha megint így lesz, akkor Trae Youngék is szét fogják dobni a vendégeket. Alapvetően természetesen jobb csapat a Denver, nincs érdemi sérültje sem, ha rendet tesznek a fejekben Jokicsék a védekezést illetően, akkor idegenben is ők a favoritok - az viszont látszik, hogy az Atlanta kezdi összeszedni magát, úgyhogy nem lehet őket félvállról venni.

New Orleans Pelicans - Utah Jazz 02:00

A Jazz tulajdonképpen a liga egyik, ha nem a legjobb formában lévő csapata jelenleg, az előző három meccsén pedig nem kapott 96 pontnál többet, úgyhogy nagyon nehéz estére számíthat a New Orleans. A hazaiak sincsenek rossz passzban, ők is összeálltak hátul és megindultak felfelé, a Lakers elleni vereség után nyertek Sacramentóban, úgyhogy bizakodhatnak, de az tény, hogy a jelenlegi Utah ellen a legjobb formájukat kell mutatni, ha nyerni akarnak. Döntő lehet, hogy melyik félnél lesz egyéni extra teljesítmény, erre Ingram, Ball, Mitchell, vagy Bogdanovic is bármikor képes lehet, de ha mindkét csapat a mostanában látott védekezését hozza, akkor alighanem egy szoros mérkőzést játszanak majd, ahol az egyéni villanások, a clutch megoldások dönthetnek. A hazaiaknál egyébként Jrue Holiday játéka kérdéses, a vendégeknél pedig Mike Conley hiányzik továbbra is.

San Antonio Spurs - Milwaukee Bucks 02:30

A csapatok két napja Milwaukee-ban találkoztak, akkor 127-118-ra nyert a Bucks, meglátjuk hogy most otthon vissza tudnak-e vágni a texasiak, akik azért saját pályájukon sokkal-sokkal masszívabbak, mint vendégként. Az esélyek persze ettől függetlenül a Milwaukee mellett szólnak, a toronymagas ligaelső sorozatban ötöt nyert a karácsonyi veresége óta és óriási sérülései sincsenek: DiVincenzo és Connaughton nem fog játszani, de a többiek elvileg igen, bár Antetokounmpónak és Hillnek is vannak kisebb fájdalmai. A Spursnél Dejounte Murray már visszatért a csapathoz, ő játszhat, más pedig nem is szerepelt a sérültlistán, ők egészségesek - legutóbb nem voltak elveszettek a Bucks ellen, ha védekezésben feljebb tudnak kapcsolni otthon, akkor okozhatnak meglepetést.

Dallas Mavericks - Chicago Bulls 02:30

A Mavs legutóbb fájdalmas vereséget szenvedett otthon a Charlotte-tól és a sérüléshelyzet most is kérdéses a csapatnál, hiszen Tim Hardaway Jr. sem egészséges, de az ő állapota még bizonytalan, Kristaps Porzingis pedig 100%, hogy ezúttal sem fog játszani. Luka Doncicék nincsenek jó formában, az utóbbi négy meccsükből hármat, tizenháromból pedig hetet elvesztettek, ráadásul a hazai pályájuk a leggyengébb a pozitív mérlegű csapatok közül - meglátjuk, hogy mire mennek most a papíron jóval harmatosabb Chicagóval szemben. A vendégek kicsit összeszedték magukat, aztán most zsinórban buktak hármat, igaz, a három ellenfél a Bucks, a Jazz és a Celtics volt, úgyhogy kaphattak volna könnyebb sorsolást is - nem esélytelenek Dallasban, ha a mostanában látott formájuk nem romlik, a Mavs pedig nem javul, akkor ki-ki meccs lehet ebből, bár természetesen a Dallas számára azért blama lenne, ha most sem tudna győzni.

Sacramento Kings - Golden State Warriors 04:00

Itt nem számíthatunk túl nagy színvonalra, a Warriors megint "megsüllyedt", ráadásul Draymond Green könnyen pihenőt kaphat erre az estére az amúgy is G-League-be illő keretből, de a Kings is pocsék formában van, a liga egyik leggyengébb csapata mostanában. Ha a GSW és a Pelicans nyer, akkor a Kings-Warriors páros lehet a játéknap után Nyugat két utolsó helyezett csapata, ez mindent elárul - elvileg a hazaiaknak nagyon nem itt lenne a helyük még a Bogdanovics-Bagley páros nélkül sem (ők nem fognak játszani), de a szezonjuk jelentős része a szenvedésről szól, egyszerűen nem tudjuk magabiztosan leírni, hogy ők az esélyesek...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus