A Kings és a Lakers nyert a California Classic első játéknapján

Nikola Jovics finoman szólva sem villogott a Heatnél, a Kings újonca viszont letette a névjegyét.

Az "igazi" nyári liga egyik szokásos felvezetőjeként rendezik meg a California Classic elnevezésű minitornát négy csapat részvételével: a Warriors, a Lakers, a Kings és az egyetlen "messziről érkező" együttes, a Heat szerepel az eseményen. Ez mindössze két napig tart, helyi idő szerint szombat és vasárnap este rendeznek két-két mérkőzést.

Az első játéknapon a Lakers a Heattel, a Kings pedig a Warriorsszal találkozott. A Sacto 1/4-ese, Keegan Murray rögtön le is tette a névjegyét: 10/14-et dobott mezőnyből és 4/5 triplát bombázott be, így 28 perc alatt szerzett 26 pontjával, valamint 8 lepattanójával magabiztos, 86-68-as győzelemre vezette csapatát a Golden State Warriors ellen. A GSW oldalán az idei 55. pick, Gui Santos hívta fel magára a figyelmet, aki 23 pontot dobott 7/13-as mezőnymutatóval és 11 kiharcolt büntetővel, emellett leszedett hat lepattanót, ellopott három labdát és vele a parketten +9-ben volt a Warriors. A GSW oldalán egyébként hivatalosan ott volt a keretben James Wiseman, Jonathan Kuminga és Moses Moody is, de egyikük sem lépett pályára

A másik meccsen többen is villogtak a Lakersnél, a legendás Scottie Pippen fia, Scotty Pippen, aki two-way játékosként 14 ponttal, 6 lepattanóval és +19-cel zárt, bár csak 3/9-et dobott mezőnyből és eladott öt labdát. A tavaly a Sunsnál tíznapos szerződést kapó Paris Bass 15 ponttal és 6 lepattanóval jelentkezett, a G League tavalyi Év Újonca, Max McClung pedig alig 16 perc alatt 17 pontot pakolt fel a táblára jó hatékonysággal. Emeljük még ki a szintén two-way szerződést kapó Cole Swidert, akit shooternek szeretnének kipróbálni és az első SL-meccsén rögtön 3/5 hármast küldött a gyűrűbe.

A Lakers összességében 100-66-ra legyőzte a Miamit, amelynél a nagy reményekkel kihúzott újonc Nikola Jovics finoman szólva betlizett: több mint 20 perc alatt 3 pontot szerzett 1/6-os mezőnymutatóval, emellé pedig 3 lepattanót és 0 gólpasszt tudott tenni. A draftolatlan újonc, Jamaree Bouyea kosarat sem szerzett.

Ma este (nálunk holnap hajnalban) a Heat a Kingsszel, a Lakers pedig a Warriorsszal találkozik majd, magyar idő szerint szerda hajnalban pedig következik a Salt Lake City Summer League, ahol a hazai Jazz mellett a Memphis Grizzlies, az Oklahoma City Thunder és a Philadelphia 76ers vesz majd részt - a háromnapos esemény vége pedig már beleér az igazi Las Vegas-i nyári liga kezdetébe, amely július 7-étől 17-éig tart majd.

Keegan Murray remeklése videón:

A Lakers-Heat összefoglalója:

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus