A Kings Milwaukee-ban, a Clippers Minneapolisban játszik rangadót

Kötelező győzelem előtt áll a Heat és a Suns, de a játéknap legérdekesebb meccseit Denverben, Milwaukee-ban és Minneapolisban rendezik - mutatjuk az NBA soron következő fordulójának programját.

Denver Nuggets – Indiana Pacers 21:30 (ÉLŐ - Sport 1)

Ez egy kifejezetten érdekes mérkőzés lehet, a Nuggets bár az utóbbi meccsein felváltva szerezte a győzelmeket és a vereségeket, de így is ott van a nyugati mezőny közvetlen elején, csupán egyetlen meccs a hátránya a listavezető Minnesota mögött. A Pacers elképesztő, 9-1-es mérleget hozott az utóbbi tíz meccsén, a csapat láthatóan magára talált és nagyon élvezi a játékot, még úgy is, hogy a ligaelső támadójáték alfáját és omegáját, Tyrese Haliburtont két hétre elveszítette. A hazaiak legutóbb a Pelicans elleni fontos rangadót húzták be, a vendégek pedig zsinórban három győzelemnél járnak, az elmúlt alkalommal Atlantában is folytatták remek sorozatukat – két jó formában lévő csapat találkozik egymással, de Haliburton nélkül azért nagy bravúr lenne a Pacers sikere, főleg Denverben, ahol a címvédő idén húszból tizenhat meccsét is megnyerte.

 

Miami Heat – Charlotte Hornets 00:00

A Miami volt már magasabban is a keleti mezőnyben, most viszont ismét sérülésekkel néz szembe a csapat és jelenleg csak a hetedik Keleten – ennek ellenére így is egy kötelező győzelem előtt állnak a floridaiak, még úgy is muszáj nyerniük hazai pályán a teljesen széteső Hornets ellen, hogy Butler státusza még most is csak kétséges. A Charlotte az elmúlt másfél hónapban csak három mérkőzését nyerte meg, és összességében is csak nyolc sikert számlál idén, így egyáltalán nem várható el a vendégektől, hogy méltó ellenfele legyen a Heatnek. LaMelo Ball már az elmúlt alkalommal már visszatérhetett, de még mindig rendkívül sok a sérült a Charlotte-ban, valószínűleg Hayward, Williams, Washington és Miller sem lesz bevethető, a hazaiaknál pedig Jimmy Butler hiányzása mellett egyelőre még Tyler Herro és Kevin Love „sorsa” lóg a levegőben – ettől függetlenül viszont szinte akármilyen felállással meg kell nyernie ezt a meccset a Miaminak, hogy ismét ott legyen a keleti legjobb hat között.

 

Milwaukee Bucks – Sacramento Kings 01:00

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, bár egyik csapat sem hoz extra formát az utóbbi időben, de mégis két stabil playoff-csapatról beszélünk. A Bucks mögött egy kevésbé sikeres időszak áll, az utóbbi hét mérkőzéséből négyszer is kikapott a hazai csapat, bár az utóbbi napok eredményei már arra engednek következtetni, hogy még azelőtt kimászott a gödörből, mielőtt igazán belesüllyedt volna. A Bucks előbb a Boston, majd a Golden State ellen nyert fontos meccseket, így valamelyest feledtetni tudta a Pacers, a Rockets és a Jazz elleni botlásait – most azonban back-to-back lépnek pályára, fáradtan pedig biztosan nem lesz könnyű dolguk a Kings ellen. A Sacramento stabilan őrzi nyugati ötödik helyét, bár két napja a Sixers elleni derbin alulmaradtak Sabonisék, de így is a jobb csapatok közé tartoznak, bármelyik mérkőzésre képesek felszívni magukat. A felek szinte teljesen egészségesek, a hazaiaknál csak Crowder, a vendégeknél pedig lehet, hogy Huerter fog hiányozni, ez viszont nem fogja befolyásolni nagyban a derbit, egészséges csapatokkal ez egy kifejezetten látványos és szórakoztató rangadó lehet, kérdés az, hogy a Milwaukee-játékosok lábában mennyire maradt benne a tegnapi GSW elleni mérkőzés.

 

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers 01:00

Az előző meccsel párhuzamosan rendezik a forduló másik rangadóját, a listavezető Timberwolves az elképesztő formában lévő Clipperst fogadja – a felek között csupán két meccs van a tabellán, már csak emiatt is kiemelt fontossággal bír ezt a derbi. A Minny az elmúlt napokban nem volt annyira meggyőző, mint a szezon korábbi szakaszaiban, az utóbbi tíz meccsének csak felét tudta megnyerni, így hiába nyertek Edwardsék legutóbb a Blazers ellen, az OKC már így is utolérte őket az élen. A Clippers a liga egyik legjobb formában lévő csapata lett, már hosszú ideje stabilan tudja hozni a jó teljesítményt és az eredményeket, az elmúlt kilenc meccséből csak a Lakers ellen kapott ki a csapat, így már szinte biztonságban érezheti magát a nyugati élmezőnyben. A csapatok jelenlegi formája alapján inkább a Clipperst hoznánk ki esélyesebbként, a vendégek egészségesek és nagyon magabiztosan hozzák a meccseiket – ha Leonardéknak most is sikerül folytatniuk a menetelésüket, akkor azonnal megfeleznék a felek közötti különbséget és még inkább összerántanák a nyugati élmezőnyt, érdemes ilyen szempontból is nézni ezt a rangadót.

 

Portland Trail Blazers – Phoenix Suns 03:00

A papírforma itt a Suns sikerét jelentené, a Portlandnél rosszabbul csak a San Antonio teljesít Nyugaton, a hazaiak tízből hétszer is kikaptak, ráadásul az elmúlt meccseken Anfernee Simonstól is betlik jöttek, így pedig senki ellen sem rúghat labdába az oregoni csapat. A Suns sem remekel, az elmúlt öt meccséből csak kettőt nyert meg a gárda, legutóbb viszont a Lakers ellen nagyon fontos és magabiztos győzelmet arattak Duranték, ez megadhatja az alaphangot számukra a sikeres folytatásra. Most a Portland ellen kötelező győzelem előtt áll a vendégcsapat, a kulcsemberek most egészségesek, nincs helye tehát az újabb botlásnak és kudarcnak. A Portlandnél Deandre Ayton pályára lépése még mindig kérdéses, de ha még a center vállalni is tudja a játékot, ez nem sokat nyomhat a latba, a Suns annyival magasabban jegyzett csapat, hogy minden körülmények között elvárható tőle a győzelem.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus