A Knicks is kikapott Denverben, legyőzte a Pelst az Orlando

Nem hibázott a Bucks, a Mavs és a Suns sem, a Chicagót is bedarálta a Rockets: ez történt hajnalban az NBA-ben.

Denver Nuggets - New York Knicks 113-100

Jobb volt a Denver. Összességében szoros mérkőzést vívtak a felek, de egy fokkal jobbnak bizonyult a címvédő: az első félidő szorosan alakult, de öt ponttal a Nuggets vezetett a nagyszünetben, a harmadik játékrészben pedig sikerült kicsit meglógni, és 12 egységnyire növelni a különbséget. A záró etap elején még egy utolsó rohamot megpróbált a New York, visszajött 90-88-ra, de aztán Michael Malone felküldte a kezdőket, akik elállították a vérzést, és pontot tettek a találkozó végére. A Denver koncentráltan és tudatosan kosárlabdázott, a festéket támadták és nem távolról erőlködtek (csak hat triplát dobtak be) a frontcourt-hiányos New Yorkkal szemben, Nikola Jokics megállíthatatlannak bizonyult (30 pont, 14 lepattanó, 11 gólpassz), támadásban azt csinált, amit csak akart, és mellette most Michael Porter Jr. is nagyot játszott: 31 pontig jutott 13/16-os mezőnyözéssel, benne 3/6 triplával és jó pár látványos megoldással. Jamal Murray ezúttal 23 pontot szórt, a meccs végén viszont okozott némi riadalmat, a hajrában ugyanis megsérült a bokája, ami miatt le kellett bicegnie a pályáról - egyelőre nem tudni, hogy mennyire súlyos a probléma. A Nuggets mindenesetre az All-Star óta 15-ből 13. alkalommal győzött, és továbbra is harcban van a nyugati első helyért, a következő két meccse a Portland és a Memphis ellen pedig abszolút kötelezőnek tűnik.

Igyekezett, de ennyit tudott a Knicks. Az OG Anunobyt és Julius Randle-t továbbra is nélkülöző New York nem tudott többet tenni Jokicsék ellen, a festékben 66-46-ra, lepattanózásban 42-31-re kaptak ki a vendégek, akik ugyan jobban tripláztak, de ezzel nem mentek sokra. A védekezésük most sem zárt rosszul, viszont a Nuggets a fontos helyzetekben látott könyörtelenségével büntette meg a matchup-problémákat, így amikor a New York közelebb jött, mindig oda ütöttek a hazaiak, ahol komoly sebet tudtak ejteni. Erre pedig nem volt ellenszer, hiába próbálkozott Jalen Brunson (26 pont, 9 gólpassz, 0 eladott labda), és hiába nyerték a kispadok csatáját 30-13-ra, a denveri sztárok megtalálták a megoldásokat, így négy győzelem után kikapott Tom Thibodeau alakulata. Most viszont hozható mérkőzések következnek számukra, amikre szükségük is van, mert ezzel a vereséggel becsúsztak az Orlando mögé, a keleti ötödik helyre. 

A Nuggets legjobb dobói: Porter Jr. 31/9, Jokics 30, Murray 23/3
A Knicks legjobb dobói: Brunson 26/6, Hartenstein 20, Burke 18/9

 

Phoenix Suns - Atlanta Hawks 128-115

Beestek a phoenixi triplák. 22/41 hármassal zárta az estét a Suns, szétlőtték ellenfelüket a periméterről a hazaiak, és a negyedik negyedben ennek (is) köszönhetően végül le tudták birkózni a becsülettel küzdő Atlantát. A back-to-back érkező, fáradtabb vendéglátó védekezésben nem állt a helyzet magaslatán, és kicsit ólomlábakon kezdte a találkozót, az első negyedben kapott 37 pont után azonban sikerült riadót fújni, a nagyszünetig fordított a gárda, majd a szoros harmadik negyed után a záró etapban meg is tudott lépni ellenfele elől. Ehhez nagyon kellett Devin Booker (30 pont, 10/15 mezőnyből, 6/8 tripla) három fontos távolija ebben a periódusban, illetve az is, hogy Eric Gordon megtolja a szekeret a kispadról (21 pont, 5 gólpassz, 4/6 tripla) - így belefért Bradley Beal és Kevin Durant visszafogott produkciója (Durant 5/15-tel zárt csak mezőnyből), mert még azokkal együtt is 55%-kal mezőnyöztek. Az utóbbi kilenc meccsükből ez volt a hatodik győzelmük, és megelőzték a Sacramentót, egyúttal tapadnak a Dallasra.

A végére elfogyott a Hawks. Dejounte Murray (29 pont, 9 lepattanó, 10 gólpassz, 4 labdaszerzés) nagy tartást adott az Atlantának, és az ő vezetésével sokáig partiban voltak a Trae Youngot továbbra is nélkülöző vendégek, de a negyedik negyedre kicsit elfogyott a tudomány - Murray játéka is egyre egyszerűbbé vált, egyre több lett a hiba, a pontatlan dobás, a Suns pedig ezeket végül meg tudta büntetni. A vendégek csak 44%-kal zártak mezőnyből, és bár hattal kevesebb labdát adtak el, mint ellenfelük, de ez csak idei-óráig jelentett megoldást, végül az döntött, hogy nem volt olyan tűzerejük, mint a Phoenixnek. 115-110-nél még úgy tűnt, hogy lehet bennük valami, de a végét "elfojtotta" a Suns, amely 47 pontot szerzett a cseréivel, és ehhez nem tudott felnőni az atlantai keret. Nagy baj persze nincs, a keleti 10. helyük már-már kőbe vésett...

A Suns legjobb dobói: Booker 30/18, Gordon 21/12, Durant 19/6
A Hawks legjobb dobói: Murray 29/9, Hunter 22/9, Bogdanovics 16/12

 

Orlando Magic – New Orleans Pelicans 121–106

Banchero tarthatatlannak bizonyult. A játéknap egyik rangadójának volt tekinthető a Magic és a Pelicans összecsapása. Mindkét csapat győzelemmel a háta mögött várta a feldobást, ráadásul eléggé hasonló szezont futva. A Pels kezdett jobban, ellenben a középső két negyedben a házigazda akarata érvényesült, elsősorban Jalen Suggs (22 pont), a pályafutása második tripla-dupláját összehozó Paolo Banchero (20 pont, 10 lepattanó, 11 gólpassz), valamint Franz Wagner (18 pont) jó játéka révén. A házigazda felül tudott emelkedni azon, hogy az első tizenkét percben nem ültek a dobásai, így hiába próbált az utolsó játékrészben Trey Murphy III. (21 pont), Zion Williamson (20 pont, 7 lepattanó) és CJ McCollum (18 pont) révén zárkózni a New Orleans, összességében komplexebb képet festett a vendéglátó. Az Orlando a játék szinte valamennyi elemében fölülmúlta ellenfelét, minek eredményeképpen immáron zsinórban az ötödik győzelmét ünnepelhette.

A Magic legjobb dobói: Suggs 22/9, Banchero 20/6, F. Wagner 18/6
A Pelicans legjobb dobói: Murphy III. 21/9, Williamson 20, McCollum 18/9


Washington Wizards – Sacramento Kings 109–102

Beleszaladt egy pofonba a Kings. A liga legrosszabb formában lévő csapatához látogatott a Sacramento, hiszen a Washington legutóbbi huszonhárom fellépésből huszonegyszer hagyta el vereséggel a játékteret, ráadásul a Kings a biztos playoff-helyért hajt, így győznie kellett ahhoz, hogy tartani tudja a lépést a Dallas, Phoenix párossal. Hihetetlenül érdekes meccset látott a nagyérdemű, a Wizards kezdett jobban, s mivel a vendég gárda nem találta a dobásait, így Kyle Kuzma (31 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz), Deni Avdija (17 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) és Corey Kispert (15 pont) triója hamar felépített egy közel húsz pontos fórt. A Sacramento viszont nem adta fel, De'Aaron Fox (25 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz, 6 labdaszerzés) elkapta a fonalat, s a vezérletével egy 24–8-as futást abszolvált a vendég egylet. A hátvéd mellett Malik Monk (20 pont, 4 gólpassz) és Keegan Murray (16 pont) is fontos kosarakat szerzett, ám a harmadik negyed végén újfent a fővárosiak ragadták magukhoz az irányítást. A kaliforniai gárda pedig innen már nem tudott újítani, így hatalmas meglepetésre a Wizards nyerte a találkozót.

A Wizards legjobb dobói: Kuzma 31/9, Avdija 17/6, Kispert 15/3
A Kings legjobb dobói: Fox 25/15, Monk 20/3, Murray 16/6


Houston Rockets – Chicago Bulls 127–117

Csapatként volt egységesebb a Rockets. Ismét elkapta azt a bizonyos fonalat a Houston, amely sorozatban hat győzelemmel a háta mögött fogadta a Chicagót. A Bulls sincs rossz formában, hiszen a legutóbbi négy meccséből hármat is megnyert, így kiélezett csatára volt kilátás. A házigazda már az első negyedben próbálta dűlőre vinni a dolgokat, miután 42–28-ra hozta a játékrészt, elsősorban Jalen Green (26 pont, 4 lepattanó), Dillon Brooks (23 pont) és a kispadról beszálló Jock Landale (17 pont, 12 lepattanó, 5 gólpassz) kiemelkedő játékának köszönhetően. A hatszoros bajnok azonban nem adta fel, így a második felvonásban ismét látótávolságon belülre került, köszönhetően az elmúlt időszakban egyre jobb formát mutató Ayo Dosunmunak (35 pont, 5/6 tripla), de Nikola Vucevic (16 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz) és DeMar DeRozan (16 pont) is megdobta a maga kosarait. Tíz pontnál közelebb azonban nem nagyon tudott jutni a vendég egylet, így végül magabiztos győzelmet aratott a házigazda. A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy a harmadik negyedben Brooks és DeRozan akaszkodott össze, minek eredményeképpen mindketten idő előtt mehettek zuhanyozni.

A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 26/12, Brooks 23/9, Landale 17
A Bulls legjobb dobói: Dosunmu 35/15, Vucevic 16/3, DeRozan 16


Milwaukee Bucks – Brooklyn Nets 115–108

Későn ébredt a Nets. A Milwaukee back-to-back lépett pályára azt követően, hogy Bostonban kikapott az éllovastól, ellenben Giannis Antetokounmpo a Brooklyn ellen már vállalta a játékot. A Nets támadásai kis túlzással az értékelhetetlen kategóriába tartoznak, így kötelező volt hoznia ezt a mérkőzést a házigazdának. Ennek megfelelően vetette bele magát az összecsapásba Damian Lillard (30 pont, 12 gólpassz) és Antetokounmpo (21 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) párosa, akik mellé ráadásul Brook Lopez (17 pont, 5 lepattanó) is felnőtt, így a nagyszünetig tetemes előnyt harcolt ki magának Doc Rivers gárdája. A fordulást követően azonban kissé kiengedett a Bucks, a Brooklyn pedig ledolgozta a hátrányát, Mikal Bridges (24 pont, 6 lepattanó) és Nic Claxton (22 pont, 9 lepattanó) járt az élen a pontszerzésben, de Cam Thomas (21 pont, 6 lepattanó, 4 gólpassz) is hozta a tőle elvárhatót. A végjátékban viszont jött Lillard, aki összekapta a vendéglátó védekezését, két kulcsfontosságú labdaszerzésével pedig pontot tett a találkozó végére.

A Bucks legjobb dobói: Lillard 30/15, G. Antetokounmpo 21/3, Lopez 17/9
A Nets legjobb dobói: Bridges 24/18, Claxton 22, Thomas 21


Dallas Mavericks – Utah Jazz 113–97

Magabiztos volt a Mavs. Végre-valahára egymásra talált a Doncic-Irving duó, ez pedig elégnek is bizonyul ahhoz, hogy sorozatban szállítsa a győzelmeket a Dallas. Jason Kidd csapata legutóbbi hét meccséből hatot nyert meg, míg a Utah egy az OKC elleni fiaskóból érkezett, ráadásul back-to-back. Ennek megfelelően az első negyedet követően kapitulált is a Jazz. A második tizenkét percben Doncic (34 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz, 4 labdaszerzés), Daniel Gafford (24 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és Irving (16 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz) megroppantotta az ellent, amely a folytatásban próbálkozott még ugyan – Lauri Markkanen (21 pont), Collin Sexton (20 pont, 4 lepattanó, 5 gólpassz) és Keyonte George (18 pont, 5 gólpassz) –, ám ez végül csak ahhoz volt elegendő, hogy tisztes helyt álljon. A texasi gárda ezzel a sikerrel előrelépett a még biztos playoff-helyet garantáló nyugati hatodik helyre.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 34/12, Gafford 24, Irving 16/6
A Jazz legjobb dobói: Markkanen 21/3, Sexton 20, George 18/3

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus