A Knicks Oklahomába, a Cavs Dallasba utazik

Joel Embiid nélkül folytatná menetelését a Sixers, kötelező előtt áll a Milwaukee, a Suns Houstont próbálná bevenni, míg az OKC-Knicks és a Dallas-Cleveland rangadók kifejezetten érdekesek lehetnek.

Orlando Magic – Philadelphia 76ers 01:00

Bár a két csapat mindössze két meccsre van egymástól a tabellán a keleti harmadik és negyedik helyen, most mégis egyértelműek az erőviszonyok, a Magic az elmúlt időszakban lépést tévesztett, a Sixers vsiszont gőzerővel üldözi a Bucksot és a Celticset. Az Orlando most back-to-back meccsre készül, a tegnapi játéknapon a Washington ellen aratott kötelező győzelmet, és bár ezzel egymás után kétszer tudott győzni, de az ezt megelőző zsinórban négy vereség azért belerondít az összképbe. A Philly legutóbb a Miamitól kapott ki, igaz, hogy akkor Joel Embiid nem állt a csapat rendelkezésére és Tyrese Maxey is visszafogottabb teljesítményt nyújtott – a tavalyi szezon MVP-je ezúttal sem lehet ott a pályán, de még így is azt mondhatjuk, hogy a vendégek összességében előrébb járnak és jobb formában vannak, mint a Magic. A Sixers az elmúlt tíz meccsét 8-2-es mérleggel zárta, kérdés, hogy most az Embiid nélküli mérkőzéseket hogyan tudja lehozni – most egy kevésbé éles és fáradtabb Magic ellen azért lehet esélye a center nélkül is. A Magic a Pacers és a Wizards legyőzésével pontot tett egy rosszabb sorozata végére, azonban a következő időszak nem lesz könnyű a floridai csapat számára, a Sixers után a New York, a Phoenix, a Golden State, a Sacramento és a Denver következik – fel van adva tehát a lecke Wagneréknek a következő hetekre, de láttunk már tőlük idén több meglepetést is, leírni semmiképp sem szeretnénk őket, ezeknek a találkozóknak a többségén azonban nem ők lesznek az esélyesek, ahogy a mai mérkőzésen sem.

 

Washington Wizards – Toronto Raptors 01:00

Két pocsék formában lévő csapat mérkőzése lesz ez, ráadásul egy keleti alsóházi rangadón, aminek nagy tétje nem igazán van: a Wizards teljesen egyértelműen tankol, míg a Raptors olyan masszívan alulteljesít, hogy már-már a playin-helyek elérése is kérdéses az esetükben. A hazaiak pihenőnap nélkül lépnek pályára, a tegnapi napon az Orlando ellen szenvedtek papírforma vereséget, kérdés, hogy a fáradtság mennyit nyom a latba a hozzájuk hasonlóan gyengén teljesítő kanadaiak ellen. A Raptors utoljára még karácsony előtt lépett pályára, akkor a nyugati alsóházi Jazztől kapott ki, összességében pedig – ellenfeléhez hasonlóan – tízből csak két győzelem fűződik a nevéhez az elmúlt időszakban, bár nem voltak komoly elvárásaink velük kapcsolatba idén, de még azokat is sikerül alulmúlniuk Siakaméknak, nagy csalódást az idei szezonjuk. Most a fáradtabb és egyébként is céltalanul lézengő Wizards ellen lehet esélyük egy győzelemre, elvégre még nincs messze a tizedik Chicago sem tőlük, ha most a liga egyik leggyengébb, ráadásul b2b érkező csapata ellen sem sikerül győzniük, akkor tényleg érdemes lehet elgondolkodni, hogy valóban van-e helyük a keleti top 10-ben.

 

Brooklyn Nets – Milwaukee Bucks 01:30

Itt a Nets lesz az, akinek nem jut pihenő, a hazaiak tegnap a Pistonst győzték le, így nekik jutott az a nemes feladat, hogy segítsenek a keleti utolsónak megdönteni az egy szezonon belül egymás után elszenvedett legtöbb vereség rekordját. Ennek ellenére a Brooklyn is volt már jobb formában, ugyanis hiába nyert most két meccset is a csapat (mindkettőt a Detroit ellen), azt megelőzően zsinórban öt zakót szenvedett el, így már csak a kilencedik helyet foglalja el a sorrendben. A Bucks ezzel szemben 8-2-t futott az elmúlt tíz pályára lépésén, igaz, hogy a karácsonyi játéknapon kikapott a Knickstől, de összességében így is a liga egyik legjobb és legélesebb csapata, csupán másfél meccsel lemaradva a listavezető Bostontól. A felek korábban már találkoztak egymással a szezon során, azt a mérkőzést végül behúzta a Milwaukee, a vendégek most is folytathatják sikersorozatukat, a fáradtabb és egyébként is kevésbé versenyképes Nets ellen kötelező előtt állnak Giannisék, annak ellenére is, hogy a görög játéka egyelőre kérdéses ezen a mérkőzésen.

 

Houston Rockets – Phoenix Suns 02:00

A Suns zsinórban három vereségnél tart és tízből hétszer is kikapott, ezzel már a tizenegyedik helyre csúszott le, nagyon mély gödörbe került tehát a csapat, így egyre sürgősebb lenne feljebb kapaszkodniuk a tabellán. A vendégek legutóbb karácsonykor a Dallas ellen maradtak alul, azt megelőzően viszont Sacramentóban, és ami még fájóbb, hogy Portlandben is kikaptak – most Houstonban kellene javítaniuk, ami idén senkinek sem egyszerű feladat. A Rockets számára ez egy back-to-back második fele lesz, tegnap az Indiana tréfálta meg Sengünéket, az egy kellemetlen vereség volt, ráadásul hazai pályán szenvedték el, ami csupán a harmadik volt a szezon során. Bár a Rockets továbbra is őrzi a nyolcadik helyét Nyugaton, de összességében nem mondhatjuk, hogy jó formában lenne a gárda, sőt, a december elején bemutatott remek formához képest (zsinórban öt győzelem) jelentősen visszaesett a teljesítménye, az elmúlt hat találkozójából négyszer is vesztesen hagyta el a pályát. A vendégeknél Bradley Beal még mindig maródi, Jusuf Nurkic viszont visszatérhet a csapatba, ami jelentősen növelheti a Suns győzelmi esélyeit egy fáradtabb ellenfél ellen. A Rockets hazai pályán 12-3-mal repeszt, kérdés viszont, hogy mennyit vett ki a csapatból a tegnapi Pacers elleni mérkőzés. A Sunsnak szintén fontos lenne egy siker, muszáj lenne zárkózniuk a középmezőnyre, meglátjuk, hogy ezúttal sikerül-e a jobbik arcukat mutatniuk.

 

Oklahoma City Thunder – New York Knicks 02:00

A játéknap egyik legérdekesebb mérkőzése lehet ez, a Thunder a nyugati harmadik, a Knicks pedig a keleti hatodik helyen áll jelenleg, két playoff csapat mérkőzése pedig mindig tartogathat izgalmakat. Kettejük közül viszont az OKC van jobb formában, a hazaiak tízből hét meccsüket is megnyerték, legutóbb éppen a tegnapi játéknapon, a Minnesota ellen arattak nagyon fontos győzelmet Holmgrenék, ezzel tovább csökkentették lemaradásukat az élről. A Knicks utoljára a Bucks ellen lépett pályára karácsonykor, azt a meccset némi meglepetésre behúzták Brunsonék, így az utóbbi négy találkozójukból hármat is megnyertek, ami a korábbi hatból kettes mérlegükhöz képest jelentős javulás – főleg úgy, hogy menet közben a Bucks mellett a Lakerst is legyőzték. Most a Thunder ellen viszont nem a New York-iak az esélyesek, a hazaiak nagyon egyben vannak, támadásban és védekezésben is a liga legjobbjai között teljesítenek, egyelőre bőven felveszik a versenyt a legjobbakkal is a szezon során. A hírek szerint Mitchell Robinsonon kívül nincs más fontosabb sérült a keretekben, a Thundernél az előző meccseket kihagyó Josh Giddey is visszatért már, a hazaiak így teljesen kiegészültek – a kérdés csak az, hogy a tegnapi Wolves elleni rangadó mennyit vett ki a csapatból, a hazaiak fáradtságát egy élesebb Knicks akár ki is használhatja, ehhez viszont Randle-ön és Brusonon kívül másokra is szükségük lesz a keletieknek.

 

Dallas Mavericks – Cleveland Cavaliers 02:30

Ez is egy érdekes összecsapás lehet, a Dallas továbbra is őrzi stabil playoff-helyét Nyugaton az ötödik helyen, míg a Cavs számos sérülés ellenére is próbál erőn felül teljesíteni és odaérni a keleti legjobb hat közé. A Mavericks karácsonykor a Phoenixet győzte le, akkor Luka Doncic egy 50 pontos és 15 gólpasszos teljesítménnyel vonult be a történelemkönyvekbe, rá egyelőre nincs ellenszer, ha ő képes ennek akár a töredékét is nyújtani, akkor szinte bárki ellen győzelemre vezetheti a csapatát. A hazaiak most így zsinórban két győzelemnél járnak, előtte viszont egymás után háromszor kaptak ki, a Denver, a Clippers és a Houston ellen is alulmaradtak a texasiak, most egy újabb erőpróba jön, hogy egy velük közel azonos szintet képviselő csapat elleni mire képesek. A Cavs ugyanis úgy nyert meg az elmúlt öt meccséből négyet is, hogy Evan Mobley-t hosszú hónapokig, Darius Garlandet pedig több hétig nélkülöznie kell, sőt, az utóbbi két mérkőzést Donovan Mitchell sem tudta vállalni betegség miatt. A vendégek utoljára a hamvaiból feltámadó Bulls ellen tudtak győzni, most négy nap pihenő után lépnek újra pályára, ami azt is jelenti, hogy Mitchell akár már vállalhatja is a játékot – rá mindenképpen szüksége lesz a Cavsnek ahhoz, hogy valós esélyei legyenek ma este. A sérültlista azonban igencsak hosszú az esetükben, Mobley és Garland mellett Sam Merrill, Ty Jerome és természetesen Ricky Rubio is maródi, Mitchell és LeVert játéka pedig egyelőre kérdéses – mint ahogyan a túloldalon egyelőre Luka Doncic szereplése sem biztos, Kyrie Irving, Maxi Kleber és Josh Green pedig egészen biztosan nem lehet ott a pályán. A mérkőzést elsősorban az döntheti el, hogy ott lehetnek-e a felek sztárjai a pályán, Mitchell és Doncic hiánya is hátrányosan érintheti majd a csapataikat, ha viszont mindketten játékra jelentkeznek, akkor egy szoros, egyéni extrákban gazdag mérkőzésre számíthatunk, amely bármelyik irányba eldőlhet.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus