A konferenciadöntő kapujában a Miami és a Lakers

A Heat és a Lakers idegenben harcolhatja ki a konferenciadöntőbe jutást, a Knicksnek és a Warriorsnak viszont várhatóan lesz ehhez egy-két szava. Mutatjuk, hogy mi várható az előttünk álló játéknap programjában.

New York Knicks – Miami Heat 01:30

A Miami azok után, hogy egy remek utolsó negyedes fordítással éppen beevickélt a nyolcadik helyen a rájátszásba a Bulls elleni playin-mérkőzésen, most karnyújtásnyira van attól, hogy zsinórban másodjára konferenciadöntőbe jusson, ha ez sikerül, azért masszív elismerés jár a csapatnak. A Heat a felek negyedik mérkőzését is behúzta, Butler már-már szokásos 27 pontja mellé most is érkezett a felmentősereg, most Adebayo jutott el egy 23 pontos, 13 lepattanós dupla-dupláig, illetve Kyle Lowry továbbra is hozza magát a kispadról, ezúttal is eljutott egy hatékonyan szerzett 15 pontig, de Max Strus is berámolt 16 pontot – nem úgy néz ki, hogy lassítana a Heat a Butler melletti fellépést tekintve. A Knicks számára egyébként az a leginkább szomorú, hogy a Heat úgy tudja dominálni a sorozatot, hogy az első körben tapasztalt extra kinti dobóformája teljesen eltűnt, a floridaiak csak 31%-kal céloznak a triplavonalon túlról ebben sorozatban. 

A New York azonban képtelen veszélyes lenni, a hármasról alig 28%-kal dobnak Randle-ék, Barretten kívül senki sem képes épkézláb kinti hatékonyságot felmutatni, Brunson 27%, Toppin 26%, Hart 25%, Randle pedig 22%-os pontossággal dolgozik, ez pedig teljesen értékelhetetlen, így lehetetlen továbbjutni. A Heat azok után, hogy a ligaelsőt a hamvaiból feltámadó támadójátékával (is) győzte le, most a sorozatot abszolút a védekezésével uralja, ami a NYK dobószázalékain meg is látszik. A Knicksnek most már végképp az életben maradásért kell küzdenie, egy Cavs elleni 4-1-es diadal után egy ilyen teljesítménnyel ebben a párharcban kudarc lenne kiesni, már pedig ennek a valószínűsége egyre nagyobb. Talán elérkezett annak az ideje, hogy a védőoldali hiányosságai ellenére komolyabb perceket kapjon a kintről veszélyes Evan Fournier, ő lehet Thibodeau utolsó mentsvára, mivel a csapat eddig mutatott játéka nem arra sugall, hogy megfordítja a sorsát a NYK. Egyértelműen sokkal többre lesz szükség Julius Randle-től, de a korábbi elit védekezést is tovább kellene keményítenie a Knicksnek, ha nem képes a támadójátékán javítani, különben hamar véget érhet a sorozat számukra, már nem hibázhat a hazai csapat…

A párharc állása: 3-1 a Heat javára.

 

Golden State Warriors – Los Angeles Lakers 04:00

Nagy bajban a címvédő, hiszen miután a negyedik mérkőzésen is vereséget szenvedett, 3-1-es hátrányba került, ahonnan eddig nem sokan tudtak eddig visszajönni és fordítani. A felek legutóbbi mérkőzésén Steve Kerr ismét megkavarta a lapokat, a kezdőbe ezúttal Gary Payton II került be, viszont Darvin Ham sem fél válaszolni az ilyenekre, ő a védekezésen változtatott, elsősorban Anthony Davis szerepében történt változás, aki rendre kiváltott a Warrios tripladobóira, így Curry-t egy 3/14-es, Thompsont pedig egy 3/9-es triplamutatóba kergette bele a Lakers perimétervédekezése, megint nagyon egységes volt az arany-lilák hátsó játéka. Támadásban LeBron James 27 pontja mellett Anthony Davis hozott egy eddig kivételesen jó „páros” mérkőzést, ő 23 pontig és 15 lepattanóig jutott, de a szoros végjátékban nem ők, hanem az a Lonnie Walker IV lépett elő, aki korábban a rotációból is kikerült, most azonban a Los Angeles-iek edzői stábja ismét az aktív rotációban számol az atletikus és tripláról is veszélyes játékossal – most ismét bizonyította, hogy bármikor készen áll arra, hogy segítse csapatát, ezt most az kimagasló utolsó negyedes teljesítménnyel tette meg, ahol egymaga 15 pontot szerzett és fontos kosaraival döntötte el a szoros mérkőzést – így az is belefért, hogy D’Angelo Russell ismét egy felejthető estét rakott össze. 

Steve Kerr mellett szól, hogy bátran próbál belenyúlni különféle stratégiáival a párharcba, a Lakers azonban annyira stabil és rugalmas védekezéssel bír, hogy egyáltalán nincs könnyű dolga a címvédőnek hatékonyan áttörnie azt. Kevon Looney lepattanózásban nyújtott extrájára kifejezetten nagy szüksége lenne a GSW-nek a palánk alatt Davis ellen, ő azonban talán egészségügyi állapota miatt, talán Kerr döntése miatt is a kispadra kényszerült. A Warriors a kiesés szélére került tehát, nem férnek bele további hibák és pontatlanságok a részükről, ezúttal hazai pályán próbálhatnak meg életben maradni, amire akár komoly esélyük is nyílhat, ha a Lakers inkább sztárjainak pihentetésre mellett dönt – ha a vendégek 10-15 pont körüli hátrányba kerülnek a második félidőben, könnyen elképzelhető, hogy James és Davis is leül, így van esély arra, hogy tovább folytatódjon a párharc Los Angelesben. Kíváncsian várjuk, hogy a GSW stábja ezúttal milyen változtatással rukkol elő, és erre mit fog válaszolni Darvin Ham, az előzőekhez hasonló taktikus mérkőzésre számíthatunk, az eddigieknél azonban többre lesz szükség a Warriorstól, ha nyerni szeretne.

A párharc állása: 3-1 a Lakers javára.


A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus