A Lakers állította meg az eddig veretlen Denvert

LeBron James tripla-duplázott - Lillard 41 pontjával nyert a Portland - nagyot hajrázva győzött a Boston az OKC vendégeként - megőrizte veretlenségét a Detroit.

A back-to-back sem jelentett akadályt a Lakersnek az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszában, LeBron Jamesék az eddig veretlen Denver ellen szerezték meg idei második győzelmüket - a Boston közben nagyot hajrázva nyert Oklahoma Cityben, a Detroit megőrizte veretlenségét, Damian Lillard pedig 41 ponttal vezette sikerre a Portlandet.

A játéknap legnagyobb egyéni teljesítményei és a mérkőzések videós összefoglalói ezen a linken megtekinthetők!

Detroit Pistons - Cleveland Cavaliers 110-103

Jelentkezett a clevelandi cseresor. Kevin Love nem tudott pályára lépni a vendégeknél, így legfőbb pontszerzőjét vesztette a csapat, ráadásul a playmakernek szánt Cedi Osman is betlizett (3 pont, 3 gólpassz), sőt, a Love helyén kezdő Channing Frye, illetve a centerposzton teljesen elvesző Tristan Thompson is csak mennyiséget jelentett ezen az estén. A cserék viszont megrázták magukat, Kyle Korver (21 pont, 4/7 tripla) és Jordan Clarkson (18 pont, 8/12 mezőnyből) ponterőssége mellett Collin Sexton irányítómunkája (14 pont, 5 gólpassz) és Larry Nance Jr. energiája (11 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz, 3 labdaszerzés) is sokat hozott a konyhára, amíg ők voltak a parketten, jól nézett ki a gárda, az utolsó negyedben 35 pontot szórt Tyronn Lue csapata és szorossá tudta tenni a végét - igaz, győzni nem tudtak, még mindig nyeretlenek, 0-5-re állnak, de Korver is úgy fogalmazott a meccs után, hogy az eredmény nyilván nem jó, viszont végre voltak biztató dolgaik a pályán. 

Továbbra is veretlen a Pistons. Ezúttal is elég letisztult játékot játszott a Detroit, Andre Drummond dominált a festékben (26 pont, 22 lepattanó), Blake Griffin ismét remekelt mellette (26 pont, 10 lepattanó, 9/13 mezőnyből, 4/5 tripla), rajtuk kívül pedig a két irányító, Reggie Jackson és Ish Smith érte el a tízpontos határt - nem brillíroztak, de 50% feletti mezőnymutatóval, a meccs nagy részében vezetve hozták a negyedik győzelmüket is. A jó rajt mindenképpen dicséretes, de Dwane Casey is tudja, hogy ennél nehezebb feladatok következnek: eddig a Cavs, a Nets és a Bulls ellen nyertek, kiegészítve a Simmonst nélkülöző Philly elleni hosszabbításos sikerrel, amihez Griffin 50 pontja is kellett és a négy meccsüket összesen 13 ponttal húzták be.

A Pistons legjobb dobói: Griffin 26/12, Drummond 26, Jackson 16/9
A Cavaliers legjobb dobói: Korver 21/12, Clarkson 18/6, Hill 15

Orlando Magic - Portland Trail Blazers 114-128

Lillard benyomta a Curry-gombot. Az első félidőben még nem sok minden utalt arra, hogy ilyen estét fog produkálni a Portland vezére, 2/8-as mezőnymutatóval csipegetett össze hét pontot, bár tegyük hozzá, hogy csapata ezzel is előnybe tudott kerülni és tíz ponttal vezetett a nagyszünetben. A fordulás után azonban mintha egy másik Lillardot láttunk volna, egymaga 34 pontot szórt a harmadik-negyedik negyedben, 11/15-öt hajított mezőnyből közte 5/8 triplával és már-már Steph Curryt idézte - a hajrában is nagy szükség volt rá, mert amíg leült, feljött a Magic, de aztán McCollummal párban 22-t dobtak a Blazers utolsó 26 pontjából és végül magabiztossá tették a győzelmet. A kulcs az volt, hogy a vendégek tudták megszabni a játék ritmusát, ez pedig nem feküdt az Orlandónak, így egyetlen másodpercig sem volt hátrányban a Portland, a Lillard-McCollum páros mellett Jusuf Nurkic (18 pont, 10 lepattanó, 3 blokk) és Zach Collins (17 pont, 7/7 mezőnyből, 18 perc) is nagyszerűen mozgott a festékben, de Turner, vagy éppen Aminu is hozzátette a magáét - 3-1-es mérleggel folytathatják, utaznak tovább Miamiba.

Nem volt ennyi pont az Orlandóban. Nem tudta lelassítani a játékot és ráerőltetni akaratát ellenfelére a Magic, ez pedig rányomta a bélyegét a találkozóra: már az első negyedet 11 ponttal vesztették el és bár a harmadik játékrészben ők is megszórták magukat, illetve a záró etapban 13 pontos hátrányból visszajöttek háromra, ezzel csak ideig-óráig tudták magukat meccsben tartani. Hiába voltak jó egyéni teljesítményeik (Vucsevics például 24 ponttal és 11 lepattanóval, Fournier 17 ponttal és 6 gólpasszal, Ross 21 ponttal és 5/9 triplával zárt), egyszerűen nem volt olyan tűzerejük, mint a 41 pontos Lillard által húzott Portlandnek, így végig futottak az eredmény után, de nem tudták "utolérni" - a következő ellenfelük a még veretlen Milwaukee lesz, méghozzá idegenben.

A Magic legjobb dobói: Vucsevics 24/6, Ross 21/15, Gordon 17/6, Fournier 17/3
A Trail Blazers legjobb dobói: Lillard 41/15, McCollum 22/6, Nurkic 18

Oklahoma City Thunder - Boston Celtics 95-101

Nagy bostoni győzelem. Botrányosan gyenge első félidőt produkáltak a vendégek, amellett, hogy nem védekeztek igazán jól, támadásban szörnyű dolgokat produkáltak: 32%-kal dobtak mezőnyből, 0/11 (!) triplánál jártak és alig 34 pontig jutottak, nem csoda, hogy 16-tal vezetett az OKC. A fordulás után azonban minden megváltozott, kiszakadt a zsák és 7/10 (!) hármast bombáztak be Kyrie Irvingék kezdésként, Al Horford például 41 másodperc alatt háromszor is beköszönt kintről, a gárda pedig a harmadik negyedben több pontot szerzett, mint a teljes első félidőben - a játékrész végén már ők jártak előrébb, innen kezdődött a záró etap. Ez már szorosabban alakult, de bő négy perccel a vége előtt két Abrines-triplával megint meglépett a Thunder és kilencpontos előnyt épített ki, úgy tűnt, hogy eldőlhet a küzdelem - innen azonban még egyszer felállt a Boston, Irving révén az utolsó percben egyenlített, majd Marcus Morris triplájával a vezetést is átvette. Az OKC nem tudott már válaszolni, így nagyot harcolva aratott fontos idegenbeli győzelmet Brad Stevens alakulata, amelyben az említett Morris (21 pont, 10 lepattanó, 4/5 tripla) mellett ismét Jayson Tatum (24 pont, 6 lepattanó) nézett ki legjobban - nagy dolog, hogy 40% alatti mezőnymutatóval is nyerni tudtak, most viszont a még veretlen Detroithoz látogatnak.

Nem tört meg a jég. Továbbra sem tud nyerni ebben a szezonban a Thunder, ezzel a vereséggel már 0-4-re áll, ráadásul most a játék is egészen szörnyű volt - Russell Westbrook 5/20, Paul George 7/22 dobását tudta a gyűrűbe küldeni, a többieknél pedig alig járt a labda, így a két sztár vergődése meg is határozta, hogy mire lehetnek képesek. Hiába vezettek 16 ponttal a nagyszünetben, az is leginkább a Boston szenvedésének és a sok támadópattanónak volt köszönhető, majd ahogy váltottak a vendégek, úgy el is tűnt a különbség, az erőlködés pedig a hajrában megint nagyon látványos volt - játék helyett jöttek a reménytelen távoli téglák Westbrooktól, aki az utolsó négy percben 0/5-öt dobott mezőnyből két eladott labda mellett. Valamit ki kell találniuk, mert ugyan még nagyon a szezon elején járunk, de a 0-4 elég csúnyán fest...

A Thunder legjobb dobói: George 22/6, Westbrook 13, Adams 12
A Celtics legjobb dobói: Tatum 24/3, Morris 21/12, Horford 19/9

Los Angeles Lakers - Denver Nuggets 121-114

Ha egy üzlet beindul... Egy nappal azután, hogy megszerezte idei első győzelmét a Lakers, back-to-back jött a második, sem a fáradtság, sem az eltiltását töltő Rondo-Ingram páros hiánya nem jelentett gondot a hazaiak számára. LeBron James a társaság élére állt (28 pont, 11-11 lepattanó és gólpassz), de Kyle Kuzma is hozta, amit kell (22 pont, 8/18 mezőnyből), JaVale McGee talán még többet is (21 pont, 7 lepattanó), Lonzo Ball mindenben benne volt (12 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz, 5 labdaszerzés), a padról Lance Stephenson tett hozzá (12 pont, 4-4 lepattanó és gólpassz), de Josh Hart is tíz pont fölé jutott. Ugyan a védekezésük továbbra sem az igazi, de ezt most kezelni tudták, a Nuggets kinti dobásaira oda tudtak érni és a negyedik negyedben beszedett kisebb hátrányukat pillanatok alatt eltüntették, egy nagy rohammal fordítottak és a mérkőzést is megnyerték - az eddig veretlen Nuggets ellen ez bravúrgyőzelemnek számít. Persze ezt most muszáj volt behúzni, hiszen a LeBron-érában először a helyszínen tekintette meg az eseményeket Kobe Bryant, előtte nem lehet hibázni...

Ennyit a veretlenségről. Végig nagy tempóban zajlott a mérkőzés, ami mindkét csapatnak feküdt, a denveri védekezés azonban most közel sem zárt olyan jól, mint a szezon első mérkőzésein - ez volt az egyik kulcs, a másik a gyenge kinti dobóforma, a harmadik pedig az, hogy kulcsidőszakban kaptak egy 15-2-es futást a negyedik negyedben. Ebben Lance Stephenson játszotta a főszerepet, a Nuggets részéről pedig nem volt senki, aki el tudta volna állítani a vérzést, vagy érdemben válaszolni tudott volna legalább támadásban - hiába Nikola Jokics (24 pont, 11 lepattanó), Jamal Murray (22 pont, 10 lepattanó) és Monte Morris (20 pont, 7 gólpassz) jó egyéni teljesítménye, a Lakers a hajrában minden szempontból fölénybe került. A veretlenségnek így annyi, persze a 4-1-es mérleg sem rossz, következőleg viszont a New Orleans ellen sem lesz könnyű dolga a társaságnak.

A Lakers legjobb dobói: James 28/3, Kuzma 22/6, McGee 21
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 24/3, Murray 22/3, Morris 20/6

A tabella ezen a linken megtekinthető!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus