A Lakerst is bedarálná a Mavs, Portlandbe látogat a Denver

Tizenegy találkozó, közte több érdekesnek tűnő összecsapás vár ránk hajnalban - mutatjuk a mai felvezetőt. 

 

Boston Celtics - Cleveland Cavaliers 1:00

A Celticsnél továbbra is kérdés, hogy sikerül-e megkapaszkodnia a gárdának és elindulnia felfelé, a legutóbbi meccsen idei egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a társaság a Pelicans ellen, de akárhogyan is, ez a találkozó természetesen hatalmas kötelező Kyrie Irvingék számára. A Cavsnek voltak jó meccsei, de az OKC ellen már nem nagyon volt esélye legutóbb, idegenben 1-9-re áll, támadásban továbbra is limitált tűzerővel rendelkezik és jóval szerényebb játékerőt képvisel, mint a Boston - egyetlen dolog szól a hazaiak ellen, az Jaylen Brown és Al Horford hiánya, nélkülük biztos, hogy többet kell vállalnia a Tatum-Hayward duónak. 

Charlotte Hornets - Utah Jazz 1:00

Megjósolhatatlan meccs, mindkét csapat teljesítménye folyamatosan hullámzik, rejtély, hogy most egymáshoz képest éppen hol fognak találkozni. A Hornets azért most egymás után megnyert két hazai meccset és ebben a csarnokban 8-3-ra áll, de a Jazznél visszatért Donovan Mitchell és vezetésével győzni tudtak Brooklynban, azzal a védekezéssel most is jó esélyeik lehetnek a vendégeknek. Fontos lesz, hogy Ricky Rubio lassítani tudja-e Kemba Walkert és persze hogy támadásban összekapja-e magát Mitchellen és Gobert-en kívül mindenki más, mert legutóbb például a spanyol karmester is hatalmasat betlizett elöl - azért kétszer egymás után nem lehetnek ennyire gyengék, de a védekezésük is egyszer ilyen, egyszer olyan... Ami dobhat rajtuk, az Kyle Korver bemutatkozása, a hírek szerint debütálhat a Jazzben a Cavstől érkező dobógép, a hazaiaknál viszont Malik Monk sérüléssel bajlódik, nem nagyon tudott edzeni, az ő játéka erősen kérdéses. 

Detroit Pistons - Chicago Bulls 1:00

A Pistons kiváló formába lendült, zsinórban négyet, az előző tíz meccséből pedig nyolcat nyert, támadásban nagyon jó ritmusban játszik a gárda, megvan az egyensúly, megvannak a húzóemberek, jól teljesítenek a kiegészítők, úgyhogy nem véletlenek az eredmények. A Bulls becsülettel küzd, de jelenleg még nem ér fel ehhez a szinthez, úgyhogy komolyabb esélyük csak akkor lehet a vendégeknek, ha a hazaiak betliznek, vagy ha valami különös dolog történik. Azt azért tegyük hozzá, hogy Chicagóban az előző meccsen egy labdán múlt a Bulls veresége a Pistons ellen és összességében legutóbb a Bucks, valamint előtte a Spurs ellen is egy-egy kosárral maradt csak alul az együttes, úgyhogy bár negatív szériában van, nagyon közel állt a bravúrhoz többször is. Ezzel együtt a Detroit jobb csapat, otthon játszhat, egészségesebb, úgyhogy ha megfelelő hozzáállással és intenzitással kosárlabdázik, akkor nyernie kell. 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 1:00

Mindkét csapatot nagyon nehéz pontosan megítélni, a Philly összességében többnyire hozza a győzelmeket, de egyáltalán nem meggyőző játékkal, a Wizards pedig néha azt mutatja, hogy összeállt, aztán megint visszazuhan oda, ahol a szezon elején volt - a fővárosiak legutóbb a Pelicans ellen kaptak ki csúnyán, a Sixers viszont javuló játékkal, magabiztosan verte meg a New Yorkot. A hazaiak azért nyilván esélyesebbek, ott vannak a keleti elitben, otthon eddig csak egyszer veszítettek és jobb a keretük is, ráadásul Joel Embiid személyében van egy olyan mismatchük is a palánk alatt, amire nem nagyon tud mit lépni a Washington - Dwight Howard nélkül főleg csak a small-ball marad, de hogy mit kezdenek Embiiddel, az rejtély. Ráadásul a Wall-Beal párosnak sem lesz könnyű estéje Jimmy Butlerék ellen, úgyhogy ha a hazaiak nem pihengetnek védekezésben és nem szórják el könnyelműen a labdákat, akkor inkább feléjük billenhet a mérleg nyelve. 

Brooklyn Nets - Memphis Grizzlies 1:30

Kissé váratlan vereségszériába csúszott bele a Grizzlies, az előző három meccsét elbukta a társaság, ráadásul Marc Gasolnak fáj a bal bokája és kérdéses a játéka emiatt - ha nem tud pályára lépni, akkor nagyon felborulhat a korábban kiválóan működő gépezet. Az elmúlt meccseken a védekezésük nem zárt úgy, mint addig és a játékvezetők is kicsit másképp ítélték meg a munkájukat, meglátjuk, hogy most mennyire lesznek hatékonyak hátul. A Nets zsinórban négyszer kapott ki, de agyon egyszer se verték, mindig meg tudta szorítani ellenfelét és most is arra számíthatunk, hogy nem adják magukat könnyen D'Angelo Russellék, főleg otthon - egy jó kinti dobóformával bármire képesek lehetnek, főleg ha Gasol nem lesz ott a Memphisnél. 

Miami Heat - New Orleans Pelicans 2:00

A Pelicans szezonja eddig a következőképpen alakult: 4-0-s széria, 0-6-os széria, 6-1-es széria, 0-4-es széria, majd legutóbb magabiztos győzelem a Wizards ellen - az eddigiek alapján bizakodhatnak abban, hogy ez a siker ismét elindítja őket egy pozitív sorozatra. A Heat ellen papíron mindenük meg is van ehhez, Alvin Gentry jót húzott, amikor Tim Frazierrel tehermentesítette Jrue Holidayt és ismét robogni kezdett a csapat, megvan a lendület, míg a Miami az elmúlt tíz meccséből nyolcat elvesztett, legutóbb az Atlantától is kikapott a társaság hazai pályán, a liga egyik legrosszabb formában lévő csapatáról beszélünk. Hogy van-e ebből kiút, az jó kérdés, a hazai környezet most is segítheti Dwyane Wade-éket, de ezen felül semmi sem szól mellettük - a Pelicans jobb csapat, letisztultabb játékkal, sokkal potensebb támadógépezettel és minimum egy szupersztárral. Persze kifoghatnak egy jó napot a floridaiak, de ha a New Orleans nem süllyed ismét vissza, akkor bravúr lenne a Dragic-Johnson-Waiters triót nélkülöző Heat győzelme. 

Oklahoma City Thunder - Atlanta Hawks 2:00

Kötelező meccs a Thunder számára, a hazaiaknál ugyan kétszer is megdöccent a gépezet az elmúlt öt mérkőzés során, de legutóbb a Cavs ellen fegyelmezetten hozták a rájuk jellemző fantasztikus védekezést, elöl pedig Russell Westbrook egy mély tripla-duplával levezényelte a dolgokat és most is hasonló lehet a siker receptje számukra. A különbség annyi, hogy a Hawks is szeret rohanni és ha csak nem fog ki extra dobóformát a vendégcsapat, akkor ez még jobban feküdhet az OKC-nek, amely a 0-4-es rajt óta 13-3-ban van - a Diallo-Roberson-Ferguson trió nélkül is masszív favoritok, hozniuk kell a sima győzelmet. Az Atlanta azért kicsit összeszedte magát mostanában, John Collins felépülése jót tett nekik, megverték a Charlotte-ot és a Miamit is, de legutóbb a koncentráltabb Hornetset már nem tudták megszorítani és most óriási bravúr lenne a győzelmük. 

San Antonio Spurs - Houston Rockets 2:00

Mindkét csapat gödörben van, de a Spursben talán sokkal több nincs is és csak lehozta 2-2-vel az idegenbeli túráját, míg a Houstontól jóval többet várnánk - volt is egy időszak, amikor hozták a győzelmeket, de most megint zsinórban négy vereségnél járnak és a Dallas elleni húszpontos hazai zakót már elég nehéz megmagyarázni. James Harden parádés teljesítményei sem elegek semmire, a védekezésük átjáróház és a sikereik idején is az volt a kulcs, hogy hátul mit hoznak, mert elöl még mindig semmi közük nincs a tavalyi önmagukhoz és lassan ott tartunk, hogy azt már kár is várni. Chris Paul és Gerald Green játéka most is kérdéses, pedig óriási szükségük lenne rájuk, mert alig van rotáció, úgyhogy bőven lenne mit kihasználnia a Spursnek, de kérdés, hogy elég jók-e ahhoz a hazaiak, hogy ezeket megbüntessék. Sérültjeik nekik is vannak, Minnesotában pedig nagyjából az lehetett a céljuk, hogy valahogy negyvenen belülre kerüljenek, hogy ezek után hogyan tudják összekapni magukat otthon, az rejtély. Idén ebben a csarnokban egyébként egyszer megverték már a Houstont 96-89-re.

Phoenix Suns - Orlando Magic 3:00

Nem is olyan régen még kiváló mérleggel állt és pozitív meglepetésként hatott a Magic, az utóbbi öt meccséből azonban négyet elvesztett az együttes, így a tabellán kicsit hátrébb csúszott - de azt mindenképpen tegyük hozzá, hogy a Raptors, a Nuggets, a Warriors és a Blazers ellen kapott ki, miközben megverte a Lakerst, ráadásul egy idegenbeli túra ötödik állomásához érkezett. A játékerőt tekintve mindenképpen a Suns felett áll a társaság, de elég leharcolt lehet mostanra és bár az említett meccseken csak Denverben volt gyenge, a többin mindig szoros végjátékot tudott játszani, azért ez elég sokat kivehetett Vucsevicsékből. A Suns jóval gyengébb csapat, de frissebb és otthon léphet pályára, ha jó napot fog ki Devin Booker, Deandre Ayton és TJ Warren, akkor meglephetik ellenfelüket - most van esélyük a bravúrra, de azért nem véletlen az eddig összesen megszerzett négy győzelmük, esélyesként még így sem lehet őket kezelni.

Los Angeles Lakers - Dallas Mavericks 4:30

A Lakers back-to-backet játszik a Pacers elleni győzelem után és előző este egyáltalán nem volt meggyőző a gárda játéka - ami elvitathatatlan, hogy védekezésben most már többször is hoztak parádés meccseket Luke Walton fiai, támadásban viszont sokkal inkább James-központúvá váltak, mint a szezon elején. Ez Jamesen is látszik, kicsit ki-be kapcsolgatja magát, de a cél nem az lenne valószínűleg, hogy győzelmi kényszerben legyenek és rajta múljon minden. Márpedig most fáradtabban, Rondo nélkül és 50%-os Ball-lal bizony megint extra kellene tőle ahhoz, hogy ezt a remeklő Dallast megverjék, mert a texasiak az elmúlt nyolc meccsükből hetet nyertek, elkapták például az OKC-t, a Warriorst, a Bostont, legutóbb pedig egy húszassal nyertek Houstonban is, úgyhogy önbizalomtól duzzadva léphetnek pályára. Idegenben nem sok sikerük volt idén, de a Rockets elleni meccsel ezt is kipipálták, korábban pedig Los Angelesben egy ponttal kaptak ki a Lakerstől, pedig ahhoz képest most összehasonlíthatatlanul jobban néznek ki. Készülhetünk egy látványos James-Doncic csatára?

Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 4:30

Ez pofás rangadónak néz ki előzetesen, mert úgy néz ki, hogy a Denver lezárta rossz időszakát és már zsinórban négy győzelemnél tart, legutóbb lemosta a Lakerst is, úgyhogy visszatért a nyugati elitbe, ráadásul volt két teljes napja is arra, hogy pihenjen és felkészüljön a Portlandre. A Blazers egy hármas bukószériát hagyott maga mögött azzal, hogy legutóbb elkapta a Magicet és az elvesztett rangadókat (a Bucks-GSW-Clippers triótól kapott ki egymás után) követően talán visszatalál a helyes útra. Hasonló képességű csapatokról beszélünk, érdekes lehet a Nurkic-Jokics csata ötös poszton (előbbi vállsérüléssel bajlódik még mindig), a periméteren pedig az a két kérdés, hogy Gary Harris játszhat-e, illetve hogy ki állítja meg Damian Lillardot - a Nuggets szempontjából az ideális válasz előbbire az lenne, hogy igen, utóbbira pedig az, hogy Torrey Craig. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus