A listavezető Sunst fogadja a Lakers

Öt találkozóval folytatódik az NBA alapszakasza, íme a beharangozó.

 

Miami Heat - Indiana Pacers 01:30

A Heat nem volt rossz mostanában, aratott fontos és értékes győzelmeket, de legutóbb váratlanul kikapott Detroitban a liga leggyengébb csapatától, úgyhogy azért azt nem jelenthetjük ki, hogy jó formában van a gárda. Butler, Adebayo, Tucker és Morris most sem játszhat a társaságnál és Herro visszatérése is erősen kérdőjeles, így pedig magas poszton és playmakingben is óriási hiányosságaik lesznek, amit nem biztos, hogy képesek ellensúlyozni. A Pacers jóval egészségesebb, senkit sem vesztett el mostanában az együttes, a Sabonis-Turner párosnak pedig papíron zöld útja lehet a palánk alatt, úgyhogy szinte kötelező lenne nyerniük a vendégeknek, de annyira azért nem stabilak, a Heat pedig okozott már meglepetést tartalékosan is, így "országos kettesre" egyelőre nem vesszük a meccset. 

 

New York Knicks - Detroit Pistons 01:30

A Pistons legutóbb sorozatban 14 vereség után tudott újra mérkőzést nyerni és a Miami ellen megszerezte idei ötödik győzelmét, ez kicsit felvillanyozhatja az együttest, de a játékerőt tekintve ettől még nincs változás, ugyanúgy gyengék támadásban és ugyanúgy a liga egyik leggyengébb keretéről beszélünk. A Knicks nem tudta átmenteni a houstoni győzelem lendületét és legutóbb kikapott Bostonban, egyelőre nincs változás, Kemba Walker visszatérése sem segített, jelenleg nem látni, hogy mihez tud nyúlni Tom Thibodeau, hogy felrázza a gárdát. A Pistons elleni hazai meccs persze papíron kötelező, de jelen állapotukban nem lazázhatnak, mert megfeszülve is elég szenvedős a támadójátékuk, ha ezen nem tudnak javítani, akkor még a Detroit is meglepheti őket. Náluk Quickey, Grimes, Barrett, McBride, Knox és Toppin biztosan nem játszik és Derrick Rose pályára lépése is erősen kérdéses, így új embereket húztak be tíznapos szerződésekkel, ez sem segíti az ügyüket - Randle, Robinson, Fournier és Walker maradt az "elejéből", nekik kell megnyerniük a mérkőzést. 

 

New Orleans Pelicans - Portland Trail Blazers 02:00

A Portland kicsit váratlanul összekapta magát és megnyerte az előző két meccsét, a legutóbbi, memphisi győzelem pedig amiatt különösen értékes, mert idegenben még csak másodszor győztek idén, ráadásul ott úgy tűnt, hogy védekezésben is lehet bennük valami. A nagy kérdés az, hogy ezt sikerül-e állandósítani, egy stabilabb védekezés és Lillard jó formája még mindig sokat érhet az NBA-ben, de azt láttuk hosszú hetekig, hogy ezek nélkül "ligaalja" ez a társaság, főleg McCollum nélkül. A Pels négyből hármat nyert, de ezek azért kötelező és nem is túl könnyen hozott meccsek voltak, viszont négy napja pihen az együttes, mert a Sixers elleni meccsüket elhalasztották - mégsem készülhettek túl sokat erre a derbire, hiszen a Phillyre kellett hangolódni két nappal ezelőttig. Meglátjuk, alapvetően a Blazers kerete jobb és több is lehet benne, de egyelőre maradjunk szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy Powellék mit akarnak és mennyire...

 

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 02:30

A felek két napja találkoztak Minnesotában és akkor a Wolves viszonylag magabiztosan tudott nyerni, ráadásul Kristaps Porzingis is megsérült a Dallasnál és most könnyen lehet, hogy ő sem játszik - az állapota hivatalosan kérdéses, nem tudni pontosat arról, hogy mi van vele. Az biztos, hogy a Dallasnál is van jó pár hiányzó, Luka Doncic továbbra sem bevethető, így pedig otthon sem lehetnek túl magabiztosak, konkrétan támadásban full kerettel is harmatosak, így még annyi sem várható tőlük. A Wolves egyébként jó formában van, sorozatban négyet nyert, mind a négyszer dobott legalább 110 pontot, ha hasonló lendülettel folytatják Townsék, akkor vendégként is feléjük billenhet a mérleg nyelve, bár Edwards, Prince, Beverley, Okogie és Vanderbilt náluk is hiányozni fog.

 

Los Angeles Lakers - Phoenix Suns 04:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, a ligaelső Suns pihentebb is az átlag NBA-csapatnál ezekben a napokban, ráadásul amíg a legtöbbeknél most esik szét a keret, addig a Phoenixet ez elkerüli, sőt, legutóbb már Devin Booker is visszatérhetett. A listavezető nagyon könnyed győzelmeket aratott mostanában és nem is volt túl sok meccse, nem kaptak nagy terhelést a játékosok, míg a Lakersnél darabokban van a keret és az önbizalom is - ugyan elindultak felfelé, de elérte őket a koronavírus, majd Anthony Davis is kidőlt egy hónapra. Ebben a formában, a tartalékos, szedett-vedett kerettel komoly bravúr lenne, ha a liga jelenlegi legjobb mérleggel bíró csapatát meg tudnák szorítani LeBron Jamesék - teljes kerettel sincsenek egy súlycsoportban eddig idén, hát még így...

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus