A Los Angeles Lakers nyerte az első szezonközi torna döntőjét

Anthony Davis-szel nem tudott mit kezdeni az Indiana Pacers - LeBron James lett az MVP.

In-Season Tournament, döntő:

Los Angeles Lakers - Indiana Pacers 123-109

Mindkét oldalon extrák jöttek a Lakerstől. Anthony Davis brutális meccset szállított, 41 pontja mellé 20 lepattanót jegyzett (mindkettő szezoncsúcs lenne, ha a döntő beleszámítana az alapszakasz eredményeibe), emellett akadt 5 gólpassza és 4 blokkja - kiharcolt 13 büntetőt is, Myles Turner mindössze 25 percet tölthetett a pályán, ennyi idő alatt kipontozódott mellőle. Erre az alapra aztán szépen építkezett Darvin Ham csapata, LeBron James a hat eladott labdát leszámítva hozta magát (24 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 2 szerzett labda), D’Angelo Russell kiosztott 7 gólpasszt, Austin Reaves pedig a padról beszállva termelt 28 egységet (9/15 mezőnyből, 10/12 büntető), ezt a nyomást pedig nem bírta el az Indiana védekezése. A Lakersnél mindenképp ki kell emelni Cam Reddish-t, aki kiváló munkát végzett Tyrese Haliburtonön, emberi számokon tartotta a szezonközi torna másik MVP-jelöltjét (20 pont, 8/14 mezőnyből, 2/3 büntető, 1 lepattanó, 11 gólpassz). Davisék egyébként úgy nyertek simán, hogy mindössze 2/13 (!) triplát küldtek a helyére, viszont félelmetes munkát végeztek a palánkok környékén: 55-32-re vitték a pattanózást, kiosztottak 10 blokkot, és a festékben szerzett pontokban 86-44-re bizonyultak jobbnak. 

A Pacers a negyedik negyedig bírta. Haliburton átlagos és Myles Turner gyenge meccse ellenére az Indiana három negyeden keresztül lőtávolban maradt, mivel ők is kiharcoltak 33 büntetőt és beesett 10 hármasuk, de a záró játékrészben 100-96-os állásnál beszedtek egy 15-3-as ütést, amiből már nem tudtak felállni. Többen is mélyen tudásuk alatt játszottak, a bajnoki pedigrével rendelkező Bruce Brown 19 perc alatt 4 pontot jegyzett, Buddy Hield 2/9-es triplamutatóval jutott el 8 egységig, ezt pedig már nem bírta el az amúgy parádés kispad. A második vonalból Bennedict Mathurin 20 ponttal jelentkezett, TJ McConnell 9 gólpasszt szortírozott, de Aaaron Nesmith és Isaiah Jackson is elérte a 10 pontot, ám a meccset eldöntő futásnál ők sem segíthettek: a Lakers 15 pontjából 10-et Davis, ötöt pedig az addig szinte csak védekező Reddish jegyzett. Haliburton sportszerűen elismerte a vereséget, szerinte elejétől a végéig csak futottak az eredmény után, nem pattanóztak, nem csinálták meg a védőjátékokat, nem figyeltek az eladott labdákra.

LeBron James lett az MVP. A Lakers klasszisa végig kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott a szezonközi tornán, így szinte biztos volt, hogy ő és hasonlóan remek Tyrese Haliburton közül kerül ki a győztes attól függően, hogy melyik gárda nyeri a finálét.

A Lakers legjobb dobói: Davis 41, Reaves 28, James 24. 
A Pacers legjobb dobói: Haliburton 20/6, Mathurin 20/3, Nesmith 15/3.

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus