A Memphis ellen javíthat a Clippers, a Hawks ellen a Sixers

Megnézhetjük a Milwaukee-t, a Houstont, a Jazzt, a Miamit és a Dallast is hajnalban.

 

Philadelphia 76ers - Atlanta Hawks 01:00

Abszolút kötelező meccs a Sixers számára, nyertek ugyan négy meccset, de a Bucks elleni borzalmas teljesítményükkel megint sok mindent leromboltak, ez a csapat továbbra sem működik, úgyhogy jobb híján fogcsikorgatva hozniuk kell a hazai mérkőzéseiket, aztán majd meglátják, hogy ez mire lesz elég. A Hawks viszont a Miami és a Dallas legyőzésével jelezte, hogy komolyan kell venni, a Young-Collins páros nagyon komoly tűzerőt tud hozni és egyébként idén eddig a Philly ellen is jó volt a gárda: egyszer kikapott két ponttal, legutóbb pedig nyerni tudott tízzel, akkor Young ízekre szedte Simmonsékat. Apropó Simmons, ő biztosan nem fog játszani, ráadásul úgy fest, hogy Tobias Harris is megsérült, rá sem számíthatnak, így még nagyobb teher lesz Joel Embiiden és a többieken - elvileg még így is nyerhetnek, nyerniük kellene, de azért jelentősen nehezebb lett a dolguk.

Washington Wizards - Milwaukee Bucks 01:00

Ez a Bucks számára kötelező, de a ligaelsőnél azért más a helyzet, mert náluk a világon semmilyen nyomás vagy teher nincs, utcahosszal vezetik a tabellát, kényelmesen, nyugodtan kosárlabdázhatnak, a Sixers legutóbbi sima legyőzése pedig újabb önbizalomlöketet adhatott nekik - bár erre abszolút semmi szükségük nem volt. Ezzel szemben a Wizards fáradt, mert back-to-backet játszik egy chicagói vereség után, ahol Bradley Beal 53 pontja sem volt elég a sikerükhöz, mert nem tudtak érdemben védekezni, puhán, erőtlenül játszottak, márpedig a Milwaukee ellen csak a legjobb formában van esélye bárkinek - ezt most fáradtabban azért kérdéses, hogy mennyire lehet elvárni tőlük. A hazai pálya Bertansékat segíti, ezen felül viszont minden a vendégek mellett szól, ahol mindössze annyi a probléma, hogy Brook Lopez kiüli ezt a meccset, Kyle Korver mellett rá nem számíthatnak most.

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 01:00

Ez is kötelező feladat, itt a Miami vizsgázik, amely a pocsék idegenbeli túra után legutóbb éppen a Clevelandet szedte szét hazai pályán, egészen elképesztő dobóformát bemutatva - ott azért lelkileg és fejben nagyon feldobta őket Dwyane Wade megünneplése is, most idegenben biztosan más lesz a helyzet. A dolgukat nehezíti, hogy Butler, Herro és Leonard el sem utazott velük, úgyhogy megint három meghatározó játékosukat kell nélkülözniük, meglátjuk, hogy a vendégként mutatott jóval gyengébb formájukon tudnak-e most javítani. A Cavsnél J.B. Bickerstaff győzelemmel debütált, aztán jött az említett floridai vereség, szóval még mindig új edzőnek számít, az előző meccshez képest most elvileg játszhat Kevin Love, szóval nagyon bíznak benne, hogy otthon sikerül visszavágniuk, ráadásul azon a meccsen ők back-to-backet játszottak, most viszont elvileg nem lesznek fáradtabbak ellenfelüknél. Ezzel együtt a Heatnek nyernie kellene, hogy megőrizze pozícióját Keleten, de nem lesz könnyű dolga.

Brooklyn Nets - Orlando Magic 01:30

Ezt a meccset leegyszerűsítve a keleti hetedik helyért játsszák, hiszen a Nets jelenleg 2,5 meccsel vezet a Magic előtt, ha most is nyerni tud, akkor azért már meggyőző előnybe kerül riválisával szemben - ráadásul az első egymás ellenit az Orlando nyerte, ezt is ki kellene egyenlítenie Kenny Atkinson legénységének. A Brooklyn jobb formában van, az utóbbi négy meccséből csak egy hosszabbításos philadelphiai derbit veszített el, legutóbb agyonverte a Charlotte-ot, míg a Magicnek inkább csak egy-két villanás jutott az utóbbi hetekben és főleg a vereségeket gyűjtögette a gárda. Vucsevicsék legutóbb a Dallastól kaptak ki viszonylag simán, idegenben pedig egyébként is csak 9-18-ra állnak, úgyhogy ez se szól mellettük, így előzetesen inkább a most már letisztázott szerepekkel, egyértelmű céllal kosárlabdázó Nets az esélyesebb.

Houston Rockets - New York Knicks 02:00

Újabb kötelezőnek tűnő feladat, ezúttal a Houston számít toronymagas favoritnak, hiszen az előző három meccsét megnyerte, legutóbb a Jazz elleni rangadót is behúzta, a csapat jól működik, jó formában van, a Knicks pedig közel sem ez a szint. A vendégek zsinórban háromszor kaptak ki, az előző két találkozójukon a száz dobott pontot sem érték el, úgyhogy nem túl jó előjelekkel készülnek az összecsapásra, míg a Rocketsnél már Eric Gordon is visszatért és bár alacsonyak, de egyébként egészen bő lehet a rotációjuk. Ha nem dőlnek hátra Westbrookék és a mostanában látott sebességgel kosárlabdáznak, akkor nem okozhat nekik gondot a New York hazai legyőzése, ráadásul nagyon kellene is nekik a siker, mert minden meccs számít a jelenlegi nyugati élharcban. 

Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 02:30

A Minnesota back-to-backet játszik a denveri vereség után, úgyhogy fáradtan érkezik meg Dallasba, ráadásul egyébként is egy meglehetősen rövid rotációval, tartalékosan - sem Towns, sem Russell nem játszott legutóbb és bár most utóbbi elvileg fog, azért így is elég nehéz dolguk van. Mostanában több laza, pontzáporos meccset vívtak, na most ez Dallasban sem tűnik kifizetődő taktikának, ugyan a texasiak legutóbb kikaptak, de most ismét játszhat náluk Luka Doncic és Kristaps Porzingis is, márpedig velük megerősödve egyértelműen esélyes a hazai alakulat. Cauley-Stein játéka ugyan csak kérdéses, Brunson pedig biztosan hiányozni fog, de ha tartani akarják a lépést az OKC-vel, akkor egy ilyen meccset a fáradt és egyébként is jóval gyengébb ellenfél ellen nem ronthatnak el.

Utah Jazz - Phoenix Suns 03:00

Itt a Jazznek lenne muszáj nyernie, hiszen az All-Star után 0-2-vel jöttek ki egy back-to-backből, úgyhogy most otthon nagyon kellene nekik a javítás - kérdés, hogy sikerül-e rendezniük a sorokat, mert miután egy nagyszerű időszakkal, ligaelső teljesítménnyel feljöttek a nyugati második helyig, azóta megint alaposan leeresztettek. A Suns háromból kettőt nyert és az biztos, hogy támadásban bőven van potenciál a gárdában, Ricky Rubio valószínűleg egyébként is nagyon bizonyítani akarja, hogy a Jazz nem járt jól azzal, hogy inkább Mike Conley mellett tette le a voksát, a két irányító csatája külön érdekesség lehet. Szintén érdemes lesz figyelni a Mitchell-Booker dobópárbajt és azt is, hogy Rudy Gobert limitálni tudja-e Deandre Aytont - ezzel együtt az esélyesebb azért természetesen a Utah, ha a Phoenix győz, akkor ismét érdemes elgondolkodniuk Ingleséknek a helyzetükön.

Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 04:30

Újabb meccs, ahol a gödörben lévő hazai csapatnak kell nyerni azért, hogy bizonyítson, mert a Clippers némileg váratlan hullámvölgybe csúszott bele azzal, hogy sorozatban háromszor kikapott. Mindjárt itt a március, de ez a csapat még mindig borzasztó messze van a késztől, főleg támadásban, most is vannak sérültjeik, Paul George és Patrick Beverley játéka is kérdéses, márpedig most már nagyon rá kellene fordulniuk a stabilitás és a kémia kiépítésére, az egész alapszakaszuk elmegy a "semmibe" azzal, hogy folyamatosan változik a rotáció a sérülések, játékoscserék és a load management miatt. Viszont itt a Memphisnek is nagyon kellene a győzelem, a vendégek ugyanis szintén kikaptak egymás után kétszer és a mögöttük érkező csapatok nagyon fenik a fogukat arra a nyugati nyolcadik helyre, amit Ja Moranték szeretnének megvédeni. Ebből parázs csata lehet, ahol azért ha Kawhi Leonard leszegi a fejét, akkor a Los Angeles mindenképpen esélyesebb, de legutóbb már otthon is kikapott a gárda, a Memphisnek nem kell kétszer mondani, ha esély adódik...

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus