A Miami tartalékosan is legyőzte a Memphist

A Heatnél Duncan Robinson, a Pelicansnél Jose Alvarado lépett elő főszereplővé, de nyert a Celtics, a Knicks, a Bulls, a Rockets és a Magic is. Denverben Jamal Murray, Orlandóban Jalen Suggs sérülése adhat okot némi aggodalomra.

Charlotte Hornets - Boston Celtics 103-112

Tartalékosan is nyert a Celtics. Az egyébként is sérült Robert Williams, Danilo Gallinari és Luke Kornet mellett ezúttal Tatum, Horford, Smart és Brogdon is kiülte ezt a találkozót, és a meccs elején ez meg is érződött a Celtics teljesítményén, de a két középső negyedet összesen 22 ponttal nyerték megy, így másodszor is nyerni tudtak a Hornets ellen. A pontszerzési terhek remekül eloszlottak, Jaylen Brown 19, Derrick White 18 pontot szerzett a kezdőből, míg a padról Justin Jackson (16 pont, 4/8 tripla) és Payton Pritchard (15 pont, 7 gólpassz) is jól szállt be. Kiemelendő még Noah Vonleh (14 pont, 13 lepattanó) dupla-duplája, valamint Blake Griffin (7 pont, 9 lepattanó) bemutatkozása is, bár utóbbiba azért belerondít az 1/6-os mezőnymutató.

Valamivel jobban nézett ki a Hornets. Harmadszor is kikapott az előszezon során a Hornets, de egyértelműen most lehetett náluk látni a legtöbb pozitívumot, bár ehhez egy erősen tartalékos ellenfél is kellett. A kezdőjükkel már nem is volt különösebb gond, LaMelo Ball (23 pont, 9 gólpassz) jól fogta össze a csapatot, Kelly Oubre Jr. (18 pont, 5 lepattanó) hatékonyan szerezte a pontjait, és a többiek is megütöttek egy erős átlagot. A bajok akkor kezdődtek náluk, amikor elkezdtek beszállni a cserék, a Celtics második sora 43-27-re múlta felül a Hornets padját, James Bouknight például 0/8-as mezőnymutatóval riogatott. Gordon Hayward és Cody Martin hiányzott ugyan a rotációjukból, de a Celticsnek sokkal több kulcsemberét kellett nélkülöznie, mégis magabiztosabban játszottak az első negyedet követően, és így is beszórtak 19/44 triplát, és ezt az sem tudta ellensúlyozni, hogy a Hornets 10 labdával kevesebbet adott el.

A Hornets legjobb dobói: Ball 23/9, Oubre Jr. 18/9, Rozier 14.
A Celtics legjobb dobói: Brown 19/15, White 18/6, Jackson 16/12.

 

New York Knicks - Indiana Pacers 131-114

Magabiztos Knicks. Az öt ponttal elbukott első negyed után a második 12 percben eldöntötte a meccset a Knicks, ezt a játékrészt 46-23-ra húzták be, és ezt követően jól őrizték a kialakított nagy előnyt. R.J Barrett (6/15) és Jalen Brunson (4/12) sem dobott túl hatékonyan, de közösen 35 pontig jutottak, Julius Randle a 4/11-es mezőnymutatója ellenére is eljutott 15 pontig, továbbá 7 lepattanót és 4 gólpasszt is jegyzett, míg a padról Obi Toppin (24 pont, 4/7 tripla) és Immanuel Quickley (17 pont, 3/6 tripla) is komoly tűzerőt hozott a pályára. A Knicks játékosainak továbbra sem kellett megszakadniuk, 11-en játszottak lealább 13 percet, és Barrett 27 perce volt a legtöbb a keretből, így nyugodtan készülhetnek a Pacers elleni második felvonásra is.

Mathurin ismét jól szállt be. Jól kezdett a Pacers, de fokozatosan elfogytak Tyrese Haliburton (20 pont, 7 gólpassz) körül azok a társak, akik kiegyensúlyozottan tudnak mellette pontokat felpakolni a táblára, Buddy Hield 13, Chris Duarte 11 pontnál állt meg limitált játékideje mellett, és a padról is csak egy játékos tudott érdemben hozzátenni a Pacers játékához. Bennedict Mathurin ismét agresszív és eredményes játékkal jelentkezett, 18 perc alatt beleállt 15 dobásba, és el is jutott 19 pontig. Részsikereket aratott a Pacers, mezőnyből kicsit hatékonyabban dobtak, kiosztottak 10 blokkot, illetve a lepattanózást is megnyerték, de a második negyedes leolvadásból nem tudtak visszajönni.

A Knicks legjobb dobói: Toppin 24/12, Barrett 18/12, Quickley 17/9, Brunson 17.
A Pacers legjobb dobói: Haliburton 20/6, Mathurin 19/6, Hield 13/9.

 

Chicago Bulls - Denver Nuggets 131-113

Magabiztos Bulls. A hazaiak kezdőjéből mindenki 23-24 perc körül játszott, de Zach LaVine (7 pont, 6 gólpassz) társainak ennyi idő is elég volt ahhoz, hogy szép statisztikákat gyártsanak, míg az All-Star hátvéd hagyta érvényesülni őket. Nem meglepő módon DeMar DeRozan állt a csapat élére a 22 pontjával, de Javonte Green és Nikola Vucevic is nagyon hatékonyan jutott el 15, illetve 14 pontig, továbbá a cseresorból is érkeztek jó teljesítmények. Patrick Williams ezúttal a padról érkezett, és ez jót is tett neki, 4/6 dobásból szerzett 11 pontot, mellette Coby White (15 pont) és Alex Caruso (11 pont, 3 labdaszerzés) is komoly szerepet játszott abban, hogy a Bulls padja 62 pontot termeljen, és ezzel felvegyék a versenyt a 66 pontig jutó denveri cserékkel.

Jamal Murray kisebb sérülést szenvedett. Michael Porter Jr. és Jamal Murray is hosszabb kihagyás után térhetett vissza az előző meccsen, és Porter ezúttal is mutatott szép dolgokat, 22 perc alatt 20 pontig és 7 lepattanóig jutott. Murray meccse már nem alakult ennyire jól, mert 13 perc alatt ugyan kiosztott 5 gólpasszt eladott labda nélkül, de mind a négy dobását elhibázta, és combfájdalmak miatt nem is tudott annyi időt a pályán tölteni, mint a többi kezdő. Murray hiányában el is kezdett nyílni az olló a két csapat között, amin Nikola Jokics sem segíthetett ezúttal, aki csuklósérülés miatt el sem utazott erre a meccsre. Michael Malone legalább Bones Hyland teljesítményének örülhetett ezúttal, a fiatal hátvéd 24 pontot termelt 7/14-es mezőnymutatóval.

A Bulls legjobb dobói: DeRozan 22, Green 15/9, White 15/6.
A Nuggets legjobb dobói: Hyland 24/12, Porter Jr. 20/12, Gordon 14/3.

 

Houston Rockets - Toronto Raptors 116-100

Tari Eason nem lassít. Jabari Smith Jr. és Alperen Sengün nélkül állt ki a Rockets, de nélkülük is 52-40-re nyerték a lepattanózást, és a pontjaikat is bőven tudták pótolni. Tari Eason a második meccsén is remek benyomást keltett, a padról beszállva 24 pontot és 8 lepattanót hozott jó hatékonysággal, míg a kezdőből ezúttal Jalen Green (23 pont, 4/9 tripla) és Kevin Porter Jr. (15 pont, 5 lepattanó) is sokkal hatékonyabban dobott, mint az előző meccsükön. Az egy ponttal elveszített első negyed után a Rockets 37-27-re nyerte a következő 12 percet, innentől kezdve kézben tartották a mérkőzés alakulását, vezettek már 19 ponttal is, így összességében magabiztosan nyertek.

Borzasztó pontatlan Raptors. Két győzelemmel kezdte az előszezont a Raptors, legutóbb a Celtics ellen hosszabbításban tudtak nyerni, ezúttal viszont Fred VanVleet pihenőt kapott, és a hiányában a többi kulcsember is enervált teljesítménnyel jelentkezett. Pascal Siakam eljutott 18 pontig és 6 lepattanóig, de közben csak 3/8 büntetőjét dobta be, illetve 1/6 tripláját süllyesztette el, és nála is rosszabb dobóformát fogott ki Scottie Barnes (0/5 mezőnyből, 2/6 büntetőből), aki ráadásul 6 labdát is eladott. A Raptors csapatszinten is borzasztóan dobott, és nem is a 6/34 bedobott tripla ártott nekik a legtöbbet, hanem a 22/38 bedobott büntető, ennyi hibával nem volt komoly esélyük.

A Rockets legjobb dobói: Eason 24/6, Green 23/12, Porter Jr. 15/3.
A Raptors legjobb dobói: Siakam 18/3, Banton 14, Anunoby 13.

 

Memphis Grizzlies - Miami Heat 108-111

Duncan Robinson feledtette a hiányzókat. A Heat várható alapszakasz-rotációjából nem sokan léptek pályára ezen az estén, Butler, Adebayo, Lowry, Herro, Oladipo, Strus, Martin, Dedmon és Yurtseven sem játszott sérülés, illetve pihentetés miatt, így azok kaptak lehetőséget, akik a rotációba, illetve a keretbe próbálják beverekedni magukat. Ezzel a lehetőséggel a korábban sokáig kezdőnek számító Duncan Robinson tudott a leginkább élni, 7/11 dobásból, közte 5/7 triplával, továbbá 10/10 büntetővel 29 pontig jutott, és vele a pályán +11-ben zárt a Heat. Robinson mellett Jamal Cain (19 pont, 6 lepattanó) csipkedte magát a leginkább, de Haywood Highsmith (15 pont, 5 lepattanó) és Nikola Jovics (13 pont, 8 lepattanó, 3 gólpassz, 3 blokk) is igyekezett hasznossá tenni magát, és ennek egy győzelem lett az eredménye.

Kétszer is dobhatott a hosszabbításért a Grizzlies. A hazaiak sokkal erősebb összeállításban léptek pályára, viszont amikor Ja Morant (17 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz), Desmond Bane (17 pont) és Dillon Brooks (18 pont) pályán volt, akkor sem tudták a maguk javára eldönteni a mérkőzést, viszont amikor ők leültek, akkor is volt esélyük a győzelemre. A meccs végén kétszer is dobhattak a hosszabbítás kiharcolásáért, de 9,2 másodperccel a vége előtt hibázott Ziaire Williams, majd 3,5 másodperccel a vége előtt Kennedy Chandler is elrontott egy triplát, így nem ért győzelmet a kulcsemberek ponttermése.

A Grizzlies legjobb dobói: Brooks 18/9, Bane 17/3, Morant 17/3.
A Heat legjobb dobói: Robinson 29/15, Cain 19/9, Highsmith 15/9.

 

New Orleans Pelicans - Detroit Pistons 107-101

Jose Alvarado nagy napja. A Pelicans nem számíthatott Brandon Ingram, CJ McCollum és Herbert Jones szolgálataira sem, míg Zion Williamson vállaira egyelőre nem akartak túl nagy terheket pakolni, úgyhogy Jose Alvaradónak kellett előlépnie: a csereirányító parádésan szállt be a meccsbe, 25 perc alatt 28 pontot szórt, 12/18 dobása célba ért, és vele a pályán 11 ponttal túldobták a Pistonst. Rajta kívül azért Williamson is hozzátett 13 pontot, illetve Naji Marshall is eljutott 14 egységig, így az is belefért, hogy Dyson Daniels csak 3/14-et szenvedett össze mezőnyből – az újonc hátvéd így is dicsérendő, mert a 6 pontja mellett 7 lepattanót és 5-5 gólpasszt, illetve labdaszerzést is betett a közösbe. Annyit azért még érdemes megjegyezni, hogy Williamson 12 büntetőt dobhatott, de csak 3 pontot szedett össze a vonalról.

Alapszakasz-rotációt használt a Pistons. A vendégek számára leginkább azért lehet csalódást keltő ez a vereség, mert Dwane Casey nagyjából már azt a rotációját használta, amivel az alapszakaszra is tervezhet, bár az határozottan nem könnyítette meg a dolgát, hogy Marvin Bagley III 19, Cade Cunningham pedig 24 perc alatt kipontozódott. A pontszerzés terhe így sokkal inkább Saddiq Bey (23 pont, 7 lepattanó) és Jaden Ivey (14 pont, 6 gólpassz, 7 eladott labda) kettősére hárult, de előbbi 6/17, utóbbi 2/12 jó dobással zárta a meccset. Érdekesség, hogy Bojan Bogdanovic ezúttal a padról jött, de láthatóan nem ízlett neki ez a szerepkör, 9 dobásból jutott el 8 pontig.

A Pelicans legjobb dobói: Alvarado 28/6, Marshall 14/6, Williamson 13.
A Pistons legjobb dobói: Bey 23/15, Stewart 14/6, Ivey 14/3.

 

Dallas Mavericks - Orlando Magic 105-110

Jalen Suggs megsérült. Rosszul indult a Magic számára a meccs, és a 18 ponttal elveszített első negyednél is nagyobb problémát jelent a számukra, hogy Jalen Suggs nem sokkal a becserélése után megsérült, és csak segítséggel tudta elhagyni a pályát. A hátvéd bal lába sérült, de jó jel, hogy a röntgen negatív lett, ugyanakkor az MRI eredményét még meg kell várni. A Magic később nélküle is fordítani tudott, köszönhetően Paolo Banchero 19 pontjának, valamint Terrence Ross 6/8 jó dobással elért 16 pontjának, de az is segítette őket, hogy a túloldalon sem játszottak sokat a kulcsemberek.

Luka Doncic is megkezdte az előszezont. A Mavericks első meccsén még pihenőt kapott Luka Doncic, ezúttal viszont már őt is bevetette Jason Kidd, és ha már ott volt a pályán, akkor 18 perc alatt be is tett a közösbe 16 pontot és 5 gólpasszt. A Mavericksnél Christian Wood jó játékának is örülhetnek, a Rocketstől megszerzett center a padról beszállva 23 pontot szórt 8/12 jó dobással, és amíg ő, illetve Doncic pályán volt, a Mavericks kézben is tartotta a találkozót. A dallasi vereség ugyanakkor elkerülhetetlen volt a többiek pocsék dobóteljesítménye miatt, mert amíg a két húzóember 14/20 dobását küldte a helyére, addig a többiek 21/61-et szenvedtek össze.

A Mavericks legjobb dobói: Wood 23/9, Doncic 16/9, Dorsey 8/6, Finney-Smith 8/6, Hardaway Jr. 8/3
A Magic legjobb dobói: Banchero 19/6, Ross 16/6, Bamba 13/9.

 

 

Az NBA előszezonja 18:00-kor folytatódik, a Bucks és a Hawks lejátssza egymással a visszavágót Abu Dhabiban - az első összecsapást a Hawks nyerte. A találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus