A Miamit fogadja a Nets, tíz meccset rendeznek hajnalban

Megnézhetjük a Milwaukee-t, a Lakerst, a Sunst, a Clipperst, az Atlantát és a Bostont is, miközben a Memphis Portlandbe látogat.

Orlando Magic - Charlotte Hornets 01:00

A Charlotte három győzelem után legutóbb szenvedte el első vereségét, akkor egy kicsit tompábbnak bizonyult a gárda a Boston elleni hosszabbításos meccsen, de most újra frissebb és a Magic ellen természetesen esélyesnek számít. A hazaiak eddig 1-3-at hoztak, a három vereségük során egyaránt száz dobott pont alatt maradtak és ha nem javulnak fel jelentősen, akkor ez a Hornets ellen biztosan ekvés lesz. A vendégekben jóval több a tűzerő, jó formában vannak, megvan az önbizalmuk és nincs új sérültjük sem - Rozier és Washington nem fog játszani, de ez így volt legutóbb is és nélkülük is ők a favoritok.

 

Boston Celtics - Washington Wizards 01:30

A gyengébben rajtoló Boston két győzelemmel összeszedte magát, míg a Wizards éppen a korán aratott két siker után volt nagyon gyenge legutóbb a Brooklynnal szemben. Az esélyek a Celtics mellett szólnak, Tatum és Brown is hozott már egy-egy 40+ pontos meccset, Al Horford is ott lehet már a pályán, ők játszhatnak otthon és legutóbb a Hornets ellen már azért meglehetősen jó kosárlabdát mutattak be. A Wizards kérdéses - Beal nem 100%-os és nagyon formán kívül is volt legutóbb, de előtte mutattak már biztató dolgokat, főleg az új igazolások révén. Akárhogy is, de a felek céljai mások, a pályaelőny a jobb kerettel rendelkező együttest segíti, így bravúr lenne a vendégektől, ha nyerni tudnának. 

 

Brooklyn Nets - Miami Heat 01:30

Ez lesz a játéknap kiemelt rangadója két wannebe keleti élcsapat között. A Nets legutóbb javított a Wizards ellen, de támadásban akkor sem váltotta meg a világot és hasonlót írhatunk a Heatről is: a floridaiak egy szenzációs és egy szörnyű meccs után legutóbb megverték az Orlandót, jól védekeztek, de semmi különöset nem csináltak. Jimmy Butler extrája és Kevin Durant remek formája azért izgalmas párharcot ígér, centerposzton is érdekes lesz látni, hogy Bam Adebayóval mire mennek Blake Griffinék, ahogy a Harden-Lowry csörte is jónak ígérkezik. Új sérült egyik oldalon sincs, az esélyek hasonlóak, a hazai pálya szól a Nets mellett, de a Miami kerete valamivel mélyebb, több játékosánál fordulhat elő egy-egy extra teljesítmény, míg a Brooklynnál Duranten és az egyelőre abszolút szenvedő Hardenen múlik a siker.

 

Toronto Raptors - Indiana Pacers 01:30

Mindkét gárda 1-3-mal áll, mindkettő elvesztette az előző meccsét, így mindkettőnek nagyon javítania kellene - ez mégis talán a Raptorsnak lenne sürgősebb, hiszen a kanadaiak hiába tértek vissza saját csarnokukba, eddig 0-3-at hoztak szurkolóik előtt. A Pacers eddig négy szoros meccset játszott, egyet egy ponttal bukott el, vívott két hosszabbítást, legutóbb pedig tízzel kapott ki a bajnok Milwaukee-tól. Az Indynél pozitívum, hogy van esély Caris LeVert visszatérésére, már teljes edzésmunkát végzett, míg a Raptors oldalán Pascal Siakam továbbra sem bevethető, nélküle pedig néha hiányzik egy jó playmaker - hiába igyekszik VanVleet, egyedül kevés. Ez a Pacers mellett szólhat, náluk Brogdon, Sabonis és Duarte is bizonyított eddig minden meccsen, ha a tűzerő dönt, akkor idegenben is nyerhetnek, védekezésben viszont eddig a Nurse-legénység volt meggyőzőbb. 

 

New Orleans Pelicans - Atlanta Hawks 01:30

A Pelicans éppen legutóbb szerezte meg első győzelmét, amikor a jó védekezés mellett jött egy-két remek egyéni teljesítmény támadásban is, ezzel sikerült legyőzni a Minnesotá .A Hawks közben két magabiztos győzelem között elszenvedett egy csúnya vereséget, meglátjuk, hogy most melyik arcát mutatja - ha komolyan veszi a derbit, akkor idegenben is esélyes, nagyon mély és nagyon minőségi keretről beszélünk, amely legutóbb jelezte azt is, hogy motiváltan nagyon magas színvonalra képes. Gallinari és Williams játéka ugyan kérdéses náluk, de Hunter elvileg visszatérhet, míg a Pels oldalán Williamsont továbbra sem kell keresnünk a pályán és Hart pályára lépése sem biztos. Fontos lesz, hogy Ingram képes-e extrát hozni a hazaiaknál és hogy Valanciunas mennyire tud dominálni Capelával szemben, de a New Orleans sikeréhez minden feltételnek teljesülnie kell. 

 

Milwaukee Bucks - Minnesota Timberwolves 02:00

A címvédő természetesen esélyesebb hazai pályán, a Heat elleni vereséget leszámítva támadásban nagyon hatékony és eredményes a gárda, míg a Wolvesnál azért több a gond, eddig háromból kétszer 100 pont alatt maradt a gárda. A tűzerő elvileg náluk is adott lehetne a Towns-Edwards-Russell trióval, de legutóbb pocsékul dobtak, főleg Russell fogott ki rossz napot, nagy kérdés, hogy most képesek lesznek-e hárman egyszerre jó ritmusban, jó döntésekkel (legutóbb ez sem ment), pontosan kosárlabdázni. A Milwaukee-nál még mindig sok a hiányzó, a kezdőből Holiday, DiVincenzo és Lopez, a padról pedig Portis szolgálataira nem számíthatnak, de ha az Antetokounmpo-Middleton páros hozza a megszokott szintet, akkor otthon így is nekik állhat a zászló. 

 

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Lakers 02:00

Itt mindkét csapat back-to-backet játszik, a Thunder javuló teljesítménnyel kapott ki a Warriorstól, míg a Lakers LeBron James nélkül, hosszabbításban gyűrte le a San Antoniót. Ez meg is határozhatja a vendégek játékát, az idős keret nem igazán kedveli az efféle feladatokat, ráadásul Davis meg is sérült, ő valószínűleg nem játszik és James visszatérése sem biztos - ahogy Westbrook, Anthony, vagy éppen Howard pályára lépése sem. Az OKC-nél nem okoz ekkora gondot a back-to-back, rendkívül fiatal a keret, Gilgeous-Alexander pedig remek formában van és a hazai pálya is őket segíti, így benne van a pakliban, hogy megszerzik idei első sikerüket. Ezzel együtt azért támadásban elég limitáltak és ha a Lakersnél mondjuk James játszik, vagy kicsit feltüzelik magukat, akkor a minőség nyilván mellettük szól, de előzetesen úgy tűnik, hogy kötelező ide vagy oda, nem lesz könnyű dolguk. 

 

Phoenix Suns - Sacramento Kings 04:00

Egyik csapat sem kezdett jól, mindkettő 1-2-vel áll jelenleg és mindkettő szeretne javítani. Papíron nyilván a Suns az esélyesebb, a tavalyi nyugati bajnoktól nem járja az eddigi teljesítmény, a Portland elleni 29 pontos vereség különösen szörnyűre sikerült, de azóta három teljes napot pihenhetett a társaság, otthon játszhat, úgyhogy volt ideje felkészülni. A Kings is pihent és eddig azért három nehéz ellenfele volt, úgyhogy nem szabad leírni, egy jó Fox, egy jó Hield, egy jó Mitchell, egy jó Barnes és egy jó Holmes most is okozhat meglepetéseket - sérültjük nincs és az említett kulcsemberek mindegyike hozott már remek teljesítményt eddig. A Sunsnál kicsit fel kellene pörögni, mintha tompák lennének eddig és bár a Saric-Payne párosra nem számíthatnak, de a húzóembereik így is adottak - most például a Paul-Booker párosnak meg kellene fognia Foxot, Bridgesnek pedig Barnest...

 

Portland Trail Blazers - Memphis Grizzlies 04:00

A Portland 1-2-vel, a Memphis 2-1-gyel áll jelenleg és a mutatott játékot tekintve még nagyobb a különbség a vendégek javára. A Blazers legutóbb értékelhetetlenül gyenge volt, Damian Lillard csak árnyéka önmagának eddig és az egész csapat nagyon halovány elöl-hátul, amin nem segít a Powell-Snell páros sérülése sem, bár előbbi játékára elvileg most van esély. A Memphis stabilabb, Ja Morant szenzációs dormában van és a Lakers elleni szoros vereség abszolút a "belefér" kategória, ha hozzák az eddigi energiájukat, akkor most is elvihetik a győzelmet. A Lillard-Morant csata igazi csemegének ígérkezik, a többit majd meglátjuk - nyilván több van a Portlandben az eddigieknél, csak ezt egyelőre nem láttuk. 

 

Los Angeles Clippers - Cleveland Cavaliers 04:30

A Portland 30 pontos legyőzésével már nem nyeretlen a Clippers, amely előtte sem volt rossz, csak nem jött ki neki igazán a lépés, viszont a Cavs ellen így sem mehet biztosra: Love-ék megverték az Atlantát, majd legutóbb a Denvert is és két pocsék védekezés után mindkét gárdát 100 pont alatt tartották. Ha most is így tud védekezni a nagyon "sűrű" Cleveland, akkor lehet esélye, itt elsősorban Paul George-ot kell valahogy limitálni, a többi playmaker azért foghatónak tűnik, igaz, a Lue-alakulat is fizikálisan védekezik, így előzetesen sok pontra itt nem számíthatunk. A hazaiak továbbra sem számíthatnak Ibaka és Morris játékára, a többiek ott lehetnek a pályán, míg a Cavsnél Okoro sérült meg, ő valószínűleg kihagyja ezt a meccset.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus