A Milwaukee-t fogadja a Clippers, visszatérhet Embiid és Towns

Lesz Jazz-Sixers rangadó is, pályán a Rockets, a Raptors és a Mavs - kilenc meccs jön hajnalban, nézzük, hogy mit érdemes tudni előtte. 

 

Detroit Pistons - New York Knicks 01:00

A Pistonst nagyon elérték a sérülések az utóbbi időben, ennek ellenére volt egy-két győzelmük, de Andre Drummond sem tud minden este pusztítani, legutóbb eléggé elfáradt, nem ment neki a dobás és rögtön jött is a vereség - azonban a Griffin-Jackson-Rose-Frazier sor megint nem játszhat, úgyhogy ismét a centeren, Kennardon és Brownon múlik majd a játék. A Knicksnek így papíron lehet keresnivalója, de a gárda egy-két jobb meccs után legutóbb nagyon simán kikapott a Kingstől, a Payton-Smith duó még mindig nem bevethető, úgyhogy kérdéses a helyzet - azt bejelentették, hogy megint Mitchell Robinson kezd centerben, de ez önmagában olyan nagy változást azért nem fog hozni. Megjósolhatatlan meccs, a hazai pálya és Drummond a Detroit mellett szól, de egy extra dobóformával a Knicks is képes lehet nyerni.

Indiana Pacers - Washington Wizards 01:00

Az Indy back-to-backet játszik, méghozzá egy hosszabbításos vereség másnapján, ahol egyébként is eléggé elfáradtak, hiszen sokáig vezettek, majd a végén lehajrázta őket a Charlotte - nagyon szűk a rotáció a sérültjeik nélkül, úgyhogy otthon is elég nehéz helyzetben vannak. A Wizards legutóbb összeszedte magát és megverte a Detroitot, a támadójátékkal eddig sem volt nagy gondjuk Bradley Bealéknek, a védekezésük viszont pocsék volt, ha azt elfogadhatóra tudják hozni a fáradtabb ellenfél otthonában, akkor lehet esélyük a győzelemre. Domantas Sabonis visszatérésére egyébként valamennyi esély van a hazaiaknál, a Washingtonnál nincs változás a keretben. 

Houston Rockets - Golden State Warriors 01:30

Megfejthetetlen csapatok, a Houstonnál annyi egyértelmű, hogy pocsék dobáskiválasztással és nagyon gyenge védekezéssel operálnak eddig, ami miatt nem is kezdtek jól, de a Warriors teljes rejtély - a legutóbbi meccsük után elképzelni sem lehet, hogy mit várhatunk tőlük. Eric Paschallra érdemes odafigyelni, mert nagyon bekezdett, ha megint úgy tudnak támadni, mint a Portland ellen, akkor ez a houstoni védekezés nem fogja őket megállítani és ebben az esetben lehet esélyük, de a papírforma természetesen abszolút Rockets-sikert jósol, nem egy, nem két szint van a két állomány között jelen pillanatban. A Houstonnál visszatérhet Russell Westbrook, Eric Gordon játéka viszont kérdéses, míg a Warriorsnál van rá esély, hogy D'Angelo Russell visszatér a fiatalok közé. 

Atlanta Hawks - Chicago Bulls 01:30

Mindkét csapat back-to-backet játszik, a Hawks Trae Young vezérletével megverte a San Antoniót, a Chicago pedig egy nagyon frusztráló vereséget szenvedett: sokáig egyértelműen vezetett a Lakersszel szemben, ám az utolsó negyedben egy rövidzárlat miatt mégis kikapott, a játékosok pedig egyre ingerültebbek a helyzet miatt. Nagy kérdés, hogy ki bírja jobban a back-to-backet, az Atlanta papíron előnyben lehet a hazai pálya miatt és ha Trae Young formája nem esik vissza, akkor jobbak is lehetnek - a vendégeknél Zach LaVine lehet az, aki felveheti vele a kesztyűt, de csapatjátékban, kiegyensúlyozottságban egyelőre inkább a Hawks tűnik megbízhatóbbnak. John Collins hiányát elsőre jól kezelték, most azért Lauri Markkanenék ellen lehetnek gondok, meglátjuk, hogy ki tudja-e ezt használni a Bulls. 

Toronto Raptors - Sacramento Kings 01:30

A Raptors három győzelem után legutóbb kikapott a Buckstól, de azóta négy teljes napot pihenhetett, úgyhogy bőven volt ideje felkészülni erre a meccsre, igaz, a Kings sem játszott három napja, a frissességre tehát aligha lehet panasz. A Sacramento a kisebb szünet előtt pont belendült, 0-5 után egymás után nyert kettőt, kérdés, hogy sikerül-e átmenteni azt a formát és hogy ha igen, akkor az elég lesz-e Torontóban - a Raps kiválóan rajtolt, minden építőkocka a helyén volt és bár a Buckstól kikaptak Lowryék, de ezzel aligha lesznek majd egyedül. A sérülések egyik oldalon sem jelentenek faktort, a torontói hazai pálya viszont hagyományosan erős, idén is 3-0-ra áll itt a gárda és ha a Lowry-VanVleet páros kicsit szívja a Fox-Hield duó vérét, négyes poszton pedig Bagley hiányát megbünteti Siakam, akkor nekik áll a zászló. 

Memphis Grizzlies - Minnesota Timberwolves 02:00

A Memphisnek legutóbb volt már egy komplettebb meccse, sokáig partiban voltak a Houstonnal, de nyerni végül nem tudtak, eddig csak 1-5-re állnak, úgyhogy az esélyes mindenképpen az a Minnesota, amely 4-2-vel rajtolt és amely ugyan legutóbb hatalmas verést kapott a Milwaukee-tól, de most már visszakaphatja Karl-Anthony Townst, aki azonnal jelentőset dobhat a társaságon. A center a kétmeccses kényszerpihenő után bizonyára nagyon bizonyítani akar, a szezont egyébként jól is kezdte, náluk a gondot most Jeff Teague kisebb sérülése jelenti, aki emiatt lehet, hogy nem tudja vállalni a játékot. A Grizzlies építkezik, Ja Morant remekül játszik és mindenkitől azért nem fognak kikapni, de a Minny eddigi formáját, támadójátékát elnézve meglepetés lenne, ha a hazaiak tartani tudnák a tempót. 

Dallas Mavericks - Orlando Magic 02:30

Az Orlando back-to-back lép pályára egy újabb vereség után, ahol megint nem tudták elérni a száz pontot, megint pocsékul dobtak, ritmustalanul, erőlködve kosárlabdáztak, ami a fáradtsággal és az idegenbeli meccsel súlyosbítva éppen elég lehet ahhoz, hogy az egyébként is tehetségesebb, minőségibb, jobb formában lévő Dallas toronymagas favorit legyen. A Mavsnél Luka Doncic varázsol eddig, Kristaps Porzingis is kezdi megtalálni a helyét, de a kiegészítők sem maradnak el, eddig kétszer kaptak ki, abból egyszer hosszabbításban, pedig a kezükben volt a győzelem, egyszer pedig a legvégén, egyetlen kosárral - egyelőre nagyon jók, úgyhogy kötelező számukra ez a meccs. A Magic nagyon más szint jelenleg, sérülések pedig jelen állás szerint nem borítják a papírformát. 

Utah Jazz - Philadelphia 76ers 03:00

A Sixers legutóbb elvesztette a veretlenségét Phoenixben, most viszont már Joel Embiid is csatlakozik a társasághoz az idegenbeli túrán és pályára léphet a Jazz ellen a kétmeccses eltiltását követően - kipihenhette magát, úgyhogy ideje belevetnie magát a munkába. Társai nélküle is jót mentek eddig, legutóbb is inkább Ben Simmons gyenge játékával volt probléma, de azért Embiidnek rögtön kiosztanak egy komoly feladatot, a túloldalon ugyanis Rudy Gobert fogja fogadni - ez a párharc abszolút csemegének ígérkezik. Egyébként eddig jobb csapat volt a Philly, a Utah még nem az igazi, az előző két meccsét elvesztette és bár otthon 3-0-ra áll, most mindenkinek hoznia kell magát, ha nyerni akarnak - Mike Conley-nak is elő kell lépnie elöl-hátul, de főleg azért támadásban voltak eddig gondjaik. Izgalmas lesz látni, hogy az extra magas szerkezetű Philly hogy tud érvényesülni a lassabb felállásra szavazó Utah-val szemben, ez mindkét csapat számára komoly teszt lesz majd. 

Los Angeles Clippers - Milwaukee Bucks 04:00

Ez mindenképpen kiemelt rangadó lesz, hiszen két bajnokesélyes csapat találkozik, de sokat ront az értékén, hogy a Clippers kiülteti Kawhi Leonardöt és "load management" címén nem küldi pályára ezen a derbin. Paul George még nincs, Lou Williams és Patrick Beverley az edzés alól kapott felmentést keddre, bár ők elvileg játszani fognak, de mindez egyértelműen afelé mutat, hogy Doc Rivers előtérbe helyezi a sztárjai frissességét és nem fogja mindenáron hajszolni a győzelmet. A Bucks így mindenképpen esélyes még idegenben is, hiszen az utóbbi meccseken nagyon felpörgött a gárda, Giannis Antetokounmpo abszolút MVP-formában van megint, ha így tudják folytatni, akkor a Clippersen is átgázolhatnak - nekik nincs sérültjük, Wes Matthews is játszani fog, a Leonard nélküli LAC-nál pedig kérdés nélkül jobbnak kell lenniük. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus