A Milwaukee-t fogadja a GSW, Los Angelesbe utazik a Kings

Nyolc mérkőzés vár ránk hajnalban, mutatjuk a programot.

Washington Wizards - Orlando Magic 01:00

Az Orlando back-to-back érkezik a Charlotte elleni idegenbeli győzelemből, egy másik keleti alsóházi csapat otthonában kell hoznia a kötelezőt ezen a játéknapon. A vendégek egyébként is remek formában vannak, az előző négy mérkőzésüket megnyerték, és a többiek gondjait is kihasználva a keleti negyedik helyig kapaszkodtak fel, így bár az Isaac-Harris páros játéka kérdéses, ezzel együtt is toronymagas favoritok. A Washington pihentebb és otthon van, ez feltétlenül mellette szól, de sorozatban 15 (!) vereségből érkezik a fővárosi alakulat, eddig az egész szezon sprán összesen 9 győzelmet aratott, és a Magictől is kikapott háromszor. Minden Wizards-győzelem váratlan meglepetés jelenleg...

 

Atlanta Hawks - Cleveland Cavaliers 01:30

Mindkét együttes back-to-backet játszik, ráadásul mindkettő győzelemből jön. az Atlanta a sérülések miatt szétesett New York otthonában nyert előző este, a Cavaliers pedig a negyedik negyedben fordított 22 pontos hátrányból a ligaelső Boston ellen, majd az utolsó pillanatok a bravúrgyőzelmet is kiharcolta. Donotan Mitchell után viszont  Evan Mobley is megsérült, most egyikük sem léphet pályára a vendégeknél, úgyhogy nagy siker ide vagy oda, most nehéz dolguk lesz - bár a Hawksnál sincs Trae Young, a hazaiak sem lesznek 100%-osak. A felek eddigi három meccsének mindegyikét a Cleveland nyerte, összességében jobb csapatnak is számít, meglátjuk, hogy vendégként, a bostoni győzelem után ebből mi valósul meg - most még Young nélkül is bőven lehet keresnivalója az Atlantának.

 

Philadelphia 76ers - Memphis Grizzlies 01:30

A Sixers nemrég már mutatott komolyabb életjeleket Joel Embiid nélkül is, de tegnap kikapott a szinte alsóházinak számító Brooklytól, emiatt pedig most back-to-back lép pályára - ráadásul Embiid mellett Maxey, Melton és Covington sem lesz, támadásban komoly problémáik lehetnek. Pedig a Memphis elleni hazai alapvetően hatalmas kötelező, főleg most, hogy ennyire kiélezetté vált a keleti playoff-harc - muszáj lenne nyerniük Harriséknek, de a Grizzlies pihentebb, és már hozzá van szokva az ilyen feladatokhoz. Nyilván még így is jobb csapat a Sixers, a hazai pálya is segíti, csak nehéz átállni arra, hogy a csapat két playmakerének egyike sem lesz ott a pályán...

 

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 01:30

A Rockets a Spurst verte meg előző este Alperen Sengün bődületesen nagy meccsével, most pedig a back-to-back második felén, otthon szeretné ezt nyomatékosítani a gárda egy nyugati élcsapattal szemben. A Clippers kifejezetten rossz formát fut már hetek óta, voltak azért olyan villanásaik, mint például a minnesotai győzelem, de legutóbb például Milwaukee-ban kaptak ki a Giannis Antetokounmpo nélküli Buckstól - Russell Westbrookra egy ideig nem számíthatnak még, meglátjuk, hogy mennyire tudnak újra lendületbe jönni. A Rockets otthon masszív, 21-10 a mérlege, Sengün pedig most is komoly károkat okozhat Zubacéknak, de a minőség természetesen a Los Angeles mellett szól, amely pihentebb is, és eléggé rá is van szorulva a győzelemre - lemaradt kicsit a nyugati top háromtól, fontos lenne a mostani siker.

 

Utah Jazz - Chicago Bulls 03:00

Hasonszőrű csapatokról beszélünk, de a Bulls valamivel jobban játszott mostanában, legutóbb a Sacramento otthonában is tudott nyerni, pár nappal előtte a Clevelandet verte meg, de nemrég New Orleansban is győzött - míg a Jazz 0-3-mal zárt egy idegenbeli túrát, majd legutóbb hozta a hazai kötelezőt a Washingtonnal szemben. Mindkét gátrda iszonyatosan hullámzóan teljesít, úgyhogy lehetetlen jósolni, a Jazz otthon azért bárkire veszélyes, amit a 19-11-es mérlege is mutat, viszont Markkanen és Kessler sem léphet pályára, és George játéka is erősen kérdéses - az egészség inkább a Chicago mellett szól.

 

Golden State Warriors - Milwaukee Bucks 04:00

Ez rangadó lesz, de csak akkor, ha a GSW maga mögött hagyja a legutóbbi letargikus játékát, amikor 52 ponttal kapott ki a Bostontól - Steve Kerr szerint kifulladtak, azóta viszont pihenhettek három napot, volt idejük összekapni magukat. Előtte nyertek zsinórban hármat, és összességében jó formában voltak még úgy is, hogy Andrew Wigginsre személyes okok miatt egy ideig nem számíthattak, most viszont elvileg senki nem szerepel a sérültlistán, pihenhettek, otthon lesznek, úgyhogy papíron minden adott ahhoz, hogy jól teljesítsenek. A Bucks viszont most komoly feladatot jelent, a Rivers-korszak kezdei botladozásai óta összekapta magát az együttes és zsinórban hat meccset nyert, legutóbb a Clipperst is megpüfölte, úgyhogy jó szájízzel utazhatott el a Warriorshoz. Middleton még biztosan nem játszik, és az Achilles-sérülésével legutóbb pihenőt kapó Antetokounmpo pályára lépése is kérdéses, ahogy Crowder, Beauchamp és Livingston játéka is.

 

Portland Trail Blazers - Oklahoma City Thunder 04:00

A Thunder eddig csak 1-2-re áll az idegenbeli túráján, és legutóbb megint elvesztette a nyugati első helyét, a Portland ellen viszont igazából kötelező lenne nyernie - a Blazersnél rengeteg a hiányzó a sérülések miatt, és bár a Memphist kétszer is megverték mostanában, de mérvadó csapattal nem bírtak az elmúlt időszakban, Az OKC szinte teljes kerettel jön, csak Jaylin Williams szerepel a sérültjelentésben, és az utóbbi időszak botlásai után most nem hibázhatnak - abszolúi Holmgrenéknek áll a zászló, blama lenne most egy újabb pofon.

 

Los Angeles Lakers - Sacramento Kings 04:30

A Lakers legutóbb megverte a Thundert, múlt héten a Clipperst, közte kikapott a Denvertől, de összességében nincs rossz passzban mostanában, és otthon most is jó esélyekkel léphet pályára - a húzóemberek ott lehetnek a parketten, bár hivatalosan LeBron James és Anthony Davis játéka is kérdéses. A Sacto négyből hármat bukott, a hosszabbításos minnesotai siker után csúnyán megégett a Bulls elleni negyedik negyedben, és bár ősszel oda-vissza legyőzte a Lakerst, de most ennyire nem lehet magabiztos. Foxéknál elvileg nem lesz hiányzó, mindenki ott lehet a parketten, úgyhogy kíváncsian várjuk a Davis-Sabonis, vagy a Reaves-Fox csatát - ugyanannyi győzelemmel állnak a csapatok, úgyhogy nagyon nem mindegy a végeredmény.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus