A Minnesotát fogadja a GSW, Phoenixbe látogat a Raptors

Dwight Howard bemutatkozik a Wizardsban - kilábal a hullámvölgyből a Rockets? - idegenben játszik az OKC - mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a hajnali mérkőzések előtt.

 

Orlando Magic - Los Angeles Clippers 00:00

A Clippers back-to-backet játszik, a philadelphiai vereségből érkezik meg az együttes - összességében volt esélye a győzelemre Doc Rivers alakulatának, de a tréner szerint túl sok rossz döntést hoztak és nem tudták megállítani Joel Embiidet. A Magic frissebb és otthon játszhat, de az utóbbi mérkőzésein elég gyenge teljesítményt nyújtott, ötből négyet el is veszített, az előző kettőn pedig a száz dobott pontot sem érte el - ezek nem növelik Vucsevicsék esélyeit. Támadásban átlagosan 15 pont van a csapatok között a LAC javára, mélyebb, letisztultabb játékot játszik, de az idegenbeli túra előző két állomásán kikapott, mindkétszer 120 pont felett engedett az ellenfélnek, ez azért nem túl biztató. Van tehát gond mindkét oldalon, a Los Angeles nyilván jobb csapat, de nincs igazán jó formában és fáradtabb is, mint az Orlando.

Brooklyn Nets - Houston Rockets 00:30

Itt továbbra is az a kérdés, hogy mikor és hogyan tud kilábalni a Rockets abból a nagyon mély gödörből, amiben most már meccsek óta van, hiszen zsinórban négyszer kapott ki az együttes, a szörnyű védekezés mellett legutóbb már a támadójáték is szétesett, teljes a káosz. James Harden továbbra sem bevethető, James Ennis viszont a tervek szerint ezen a találkozón már visszatérhet, de annyi gondjuk van, hogy ezt ennél bonyolultabb lesz megoldani - kíváncsian várhatjuk, hogy mit lép Mike D'Antoni. A Netsnél nincs különösebb probléma, őszinte kosárlabdát játszik a gárda, abszolút élvezhető, ritmusos, sok kinti dobásra épülő támadójátékkal és ha a Rockets nem kapja össze magát, LeVerték otthon bizony simán szétdobhatják ellenfelüket - voltak már kifejezetten jó meccseik, otthon 2-1-re állnak és legutóbb a Detroit ellen egy szoros végjátékot is behúztak. 

Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 1:00

Érdemes lesz ránézni erre a találkozóra, hiszen a Washington a Houston mellett a másik olyan csapat, amely morálisan nagyon mélyen van és messze alulteljesít magához képest, most éppen egy hosszabb idegenbeli túrát zárt le és otthon megpróbál tiszta lapot nyitni. Ebben segítségére lehet Dwight Howard, aki a hírek szerint felépült és bevethető állapotban van, így ezen a találkozón bemutatkozik a Wizards mezében, ő pedig plusz energiát, plusz faktort adhat a gárdának a palánk alatt - egyrészt a játékával, másrészt pedig azzal, hogy ennyivel többen vannak, a többieknél is okozhat változást az, hogy már ő is ott lesz a parketten. Az OKC back-to-backet játszik, mélyről felállva nyert a gárda előző este Charlotte-ban és Paul George egy sérüléssel együtt lépett pályára, most kérdéses a játéka, márpedig nélküle azért egyszerűbb lehet az ő kosárlabdáju is. Összességében ők azért sorozatban hármat nyertek most, lendületben vannak, de gond náluk is fellelhető, ráadásul fáradtabbak, így ha fejben összerántják magukat a fővárosiak, akkor azért lehet keresnivalójuk.

Chicago Bulls - Indiana Pacers 1:00

Mindkét csapat borzasztóan nagy hullámzást produkált eddig, így megtippelhetetlen, hogy mire mennek majd egymással ezen az estén: a Bulls például megverte a Charlotte-ot, majd kikapott tőle 31 ponttal, aztán megverte az Atlantát, 25-tel kapott ki a Golden State-től, legutóbb pedig hosszabbításban, az utolsó tizedmásodpercben maradt alul a Denver ellen. A Pacers is hasonló, de ők azért magasabb szintet képviselnek, így akkor is tudnak nyerni, amikor kevésbé megy nekik a játék, de ha ez pont a Chicago "hullámhegyével" találkozna most, abból lehetne egy izgalmas találkozó. Alapvetően Oladipóék számára azért ez egy kötelező meccs még idegenben is, de eddig náluk nem nagyon létezett ilyen, vagy megvolt a ritmus és nyertek, vagy nem és akkor kikaptak.

Dallas Mavericks - New York Knicks 1:30

A Knicks stabilabbá vált az utóbbi időben, de ez győzelmekben még nem igazán mutatkozik meg, kérdés, hogy mikor tudják igazán "beváltani" azt, hogy jobban védekeznek és hogy Tim Hardaway Jr. remekül ellátja a vezér szerepét támadásban. A Porzingis-Lee-Knox trió most sem lesz bevethető, de már megszokták, hogy nélkülük kell játszani, meglátjuk, hogy idegenben mennyire tudnak összeszedettek lenni - az elmúlt három meccsen a 101 kapott pont volt náluk a legtöbb, ha hasonló teljesítményt nyújtanak, lehet esélyük. A Dallas "kiegyensúlyozott", a 2-1-es rajt óta sorozatban öt mérkőzést elvesztett a gárda, mindegyiken 110 és 120 pont között kapott, az utolsót leszámítva pedig 100 és 110 között dobott, elég jól belőhető volt, hogy mit fog csinálni a gárda. Most is Luka Doncic lesz az első számú helyzetmegoldó, DeAndre Jordantől védekezést, blokkokat és "jelenlétet" várnak a palánk alatt, a Smith-Matthews-Barnes triónak pedig ki kell egészíteni ezt a két játékost - egyelőre nem igazán álltak össze, a szorosabb végjátékokat is rendszeresen elrontották, bőven van min javítaniuk. Otthon azért jó esélyeik lehetnek, ha az említettek közül most senki sem betlizik.

Utah Jazz - Memphis Grizzlies 2:00

A Jazz négyből három, a Grizzlies ötből négy győzelemnél tart jelenleg és szűk két hete egymással is összefutottak Memphisben, ahol akkor 92-84-re, szenzációs védekezéssel nyerni tudtak Mike Conley-ék - most idegenben is ebben bíznak és két sima hazai siker után minden joguk meg is van ehhez. Főleg úgy, hogy a Utah Donovan Mitchell nélkül áll fel és valószínűleg Alec Burks sem lesz ott a parketten, ezt menedzselniük kell, de kinti playmakerként azért ezt elég nehéz lesz megoldaniuk - a Rubio-Ingles kettősnek többet kell vállalnia, de ha hozza magát a memphisi periméter-védekezés, akkor pokoli nehéz dolguk lesz. Alapvetően nyilván jobb csapat a Jazz, de jelen helyzetben valószínűleg nagyon meg kell izzadnia egy esetleges győzelemért...

Phoenix Suns - Toronto Raptors 3:00

"Országos kettes" ez a mérkőzés, a Suns a liga leggyengébbje jelenleg, a Raptors pedig 7-1-gyel, ligaelit teljesítménnyel érkezik meg. A hazaiakban még tartás sincs mostanában, sem elöl, sem hátul nem működik a játék egyelőre, Devin Booker visszatérésére mondjuk van valamennyi esély, ha ő vállalni tudja a játékot, akkor valamelyest azért javulhat a helyzetük. A Toronto viszont jelenleg teljesen más szintet képvisel még akkor is, ha VanVleet játéka sérülés, Anunobyé pedig személyes okok miatt kérdéses, egyetlen olyan faktor sincs, ami a Suns mellett szólna, leszámítva a hazai pályát - azt zárójelben azért jegyezzük fel, hogy Kawhi Leonardék 1-1-re állnak idegenben, ott egyelőre még kevésbé domborítottak.

Golden State Warriors - Minnesota Timberwolves 3:30

A Warriors az egy veresége óta bajnoki üzemmódba kapcsolt, Steph Curry egészen elképesztő formában van, de egyszer-egyszer Klay Thompson és Kevin Durant is megmutatta már magát, simán nyerik a meccseiket, hazai pályán pedig jelenleg masszív favoritnak számítanak mindenki ellen. Így van ez a Minnesotával is, amely ugyan kaphatott egy komoly érzelmi töltetet legutóbb Derrick Rose 50 pontos meccsével, de Jimmy Butler helyzete továbbra is ott lebeg felettük: a vezér elvileg most játszani fog és ha ez így lesz, akkor persze sok mindenre képesek lehetnek. Ezzel együtt tűzerőben, védekezésben és az utóbbi meccseket nézve mentálisan is a GSW tart előrébb, ha csak nem veszik túl lazára a meccset Curryék, akkor saját közönségük előtt hozniuk kellene a győzelmet - akárhogy is, de mindenképpen bravúr lenne a Wolvestól, ha meg tudná fogni a címvédőt.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus