A Nets és a Minnesota is ott van a rájátszásban

Mindkét hetedik kiemelt megnyerte a meccsét, a Cavs és a Clippers kap még egy esélyt a bejutásra. 

 

Brooklyn Nets - Cleveland Cavaliers 115-108

Végig vezetett a Brooklyn. Egy másodpercig sem volt hátrányban a hazai alakulat, amely 4-0-val kezdett, majd az első negyed végén robbantott: 23-16 után az utolsó három és fél percet 17-4-re (!) nyerte a gárda, elkezdte bedobálni a triplákat és itt állva hagyta ellenfelét. 40-20 után a második negyedben azért közelített a Cavs, de nem tudott bejönni tíz pont alá, a harmadik játékrészben pedig megint nyílt az olló és már 22 egység is volt a Nets előnye. A záró etapban azonban még egyszer felszívta magát a Cleveland és a támadásban lelassuló, sokat hibázó, abból leindításokat kapó Brooklyn megtorpant, így az ohióiak egészen hat egységig felzárkóztak - ezt pedig tartani is tudták, többször nem lépett már meg a vendéglátó. 99-93 után azonban jött Kevin Durant, aki fél percen belül két nehéz tempót is a gyűrűbe küldött, itt ismét tíz lett közte, innen pedig már nem rontotta el a társaság, folyamatosan eljutott a festékbe, ahonnan Nic Claxton és Bruce Brown révén hozta is a kosarakat. Összességében végig vezetve nyert Steve Nash alakulata, amely ezzel bejutott a rájátszásba és a Celtics ellenfele lesz az első körben, míg a Cleveland a mai Hawks-Hornets derbi győztesét fogadja a nyolcadik kiemelés megszerzéséért.

Irving parádézott. A mérkőzés sztárja mindenképpen Kyrie Irving volt, aki félelmetes hatékonysággal dolgozott: ugyan folyamatosan a nehéz dobásokba állt bele, emberről dobálta a tempókat, a hátradőlős középtávolikat, mégis 12/12-nél (!) tartott mezőnyből, mielőtt a negyedik negyedben kidobta egy kísérletét a gyűrű. Innentől már nem is talált be többször, de 12/15-tel zárt, ebből 9/9 volt a kétpontos, hozzátett 7/7 büntetőt is, így 34 pontig jutott, ráadásul kiosztott 12 gólpasszt is, folyamatosan megtalálta a leváló társait a gyűrű környékén. Az ő extrája mellett Durant (25 pont, 11 gólpassz) is remekelt és Bruce Brown (18 pont, 9 lepattanó, 8 gólpassz, 3 labdaszerzés) is kitett magáért, Andre Drummond 19 perc alatt 16 pontot és 8 lepattanót jegyzett, a padról pedig Nic Claxton 6/6 jó dobással és 5 blokkal szállt be. Csapatként 33 gólpasszt és 53,6%-os mezőnymutatót hoztak össze, míg a Cavs 45% alatt célzott és bár a többi statisztikában közel került a meccs végére, egyértelműen nem volt benne ennyi tűzerő. Darius Garland (34 pont, 13/24 mezőnyből) és Evan Mobley (19 pont, 7 lepattanó, 2 blokk) is igyekezett, Caris LeVert 12-7-7-et hozott, a padról dupla-duplával és 3/4 triplával szállt be Kevin Love, de nem tudtak olyan eredményesen támadni, hogy igazán átvegyék az irányítást - akkor közelítettek, amikor a Nets hibázgatott elöl, de hat pontnál közelebb az első negyed közepe után nem jutottak. Csüggedniük még nem kell, egy pihenőnap után, otthon lesz még esélyük playoffba jutni, le kell vonni a tanulságokat ebből a mérkőzésből.

A Nets legjobb dobói: Irving 34/9, Durant 25/3, Brown 18/6
A Cavaliers legjobb dobói: Garland 34/9, Mobley 19, Love 14/9

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 109-104

Az utolsó negyed a Wolvesé lett. Az első félidő túlnyomó részében a Clippers vezetett, a Wolves csak a nagyszünet előtt egy perccel előzte meg ellenfelét, de a harmadik negyedben is kiélezetten alakult a küzdelem, sőt: Paul George 15 pontot dobott ekkor és a Los Angeles újra előnybe került. Aztán a záró etapban szintet tudott lépni a vendéglátó, 83-93 után egy 14-2-es rohamot vágott ki és szűk öt perccel a vége előtt visszavette a vezetést, ezt pedig már nem is adta ki a kezéből. Itt Anthony Edwardsnak volt egy nagy zsákolása, aztán egy csarnokrobbantó visszalépős triplája, ezt D'Angelo Russell is megkoronázta egy középtávolival, az utolsó percben pedig már "csak" büntetőzni kellett - természetesen a továbbra is szigorú védekezés mellett. Ez elégnek bizonyult, a negyedik negyed 31-20-as megnyerésével sikerült behúzni ezt a végig szoros, tíz pontnál nagyobb különbséget sosem mutató mérkőzést és az utóbbi 17 évben másodszor playoffba kormányozni a Timberwolvest - Pat Beverley úgy örült is a dolognak, mintha legalább bajnokságot nyertek volna...

George 34 pontja sem volt elég, Towns betlije is belefért. Csúnyát betlizett ezen a mérkőzésen a Minnesota általában "leghangosabban nyilatkozó" játékosa és vezére, Karl-Anthony Towns: a centert remekül megfogta a Clippers egy többszereplős, rotálódó védekezéssel, ráadásul Towns saját magát sodorta bajba. A magasember alig 24 percet tudott játszani és a negyedik negyed elején ki is pontozódott, éppen a legfontosabb időszakban nem állt rendelkezésre, de addig is -14-ben voltak vele, messze ő volt a legrosszabb ezen a téren - 11 pontját 3/11-es mezőnymutatóval hozta össze, öt lepattanóba kapaszkodott bele és négy labdát is eladott, plusz védekezésben sem tudott segíteni. Ezúttal azonban ezt is elbírta a Minny, mert Edwards (30 pont, 5/11 tripla) és Russell (29 pont, 6 gólpassz) is felnőtt a feladathoz, Beverley is jól mozgott, a padról pedig Reid, Beasley és McDaniels is hozzá tudott tenni. A Clippersnél Paul George hozta az elvárt sztárteljesítményt, 34 pontig, 7 lepattanóig és 5 gólpasszig jutott 6/12 triplával, de rajta kívül csak Norman Powellben volt érdemi tűzerő - mindkét csapat 44% alatt maradt mezőnyből, de a negyedik negyedben a Wolves két fiatal(abb) sztárja vitte a prímet, ez döntött az egyébként parázs hangulatú, egészen jó védekezéseket hozó összecsapáson. A Wolves így a Memphis ellenfele lesz az első körben, a Clippers pedig holnap a Pelicans-Spurs győztesét fogadja majd a nyolcadik kiemelésért. 

A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 30/15, Russell 29/9, Beasley 12/9
A Clippers legjobb dobói: George 34/18, Jackson 17/9, Powell 16/9

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus