A New York a Philadelphiát, míg az Orlando a Denvert fektette két vállra

Szinte minden csapat pályára lépett az NBA legutóbbi játéknapján, ahol nem volt hiány meglepetésekből. A Nets az OKC-t, a Knicks a Phillyt, míg a Magic a bajnokot kapta el, de alulmaradt a Lakers is. Ezzel szemben magabiztos volt a Boston, az Indiana, a Cleveland és a Clippers. Győzelemmel tért vissza Zach LaVine, de nyert a Wolves, a Mavs, a Suns, a Kings, és a Warriors is hozta a kötelezőt.

Brooklyn Nets – Oklahoma City Thunder 124–115

Meglepte ellenfelét a Nets. Előzetesen egyértelműek voltak az erőviszonyok, hiszen az OKC a legutóbbi tíz meccséből nyolcat is megnyert, míg a Brooklyn éppen ellentétes utat bejárva, tízből csak kétszer hagyhatta el diadalittasan a parkettet. Ezzel szemben élesen más képet festett a találkozó, az első negyed végén magához ragadta a kontrollt a vendéglátó és Spencer Dinwiddie (23 pont, 4 gólpassz), Nic Claxton (23 pont, 13 lepattanó), Cam Thomas (19 pont) és Mikal Bridges (17 pont, 8 lepattanó) kvartettjének révén bő harminc pontos előnyt épített fel – közte egy 19–1-es futást is bemutatva. Innen pedig már nem volt visszaút a vendégek számára, akik hiába próbálkoztak a nagyszünetet követően, az erejükből már csak az eredmény kozmetikázására futotta.

Bealudt az elején a Thunder. Hiába játszott ezúttal is kiválóan Shai Gilgeous-Alexander (34 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz) és nyújtott elfogadható teljesítményt Jalen Williams (20 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Chet Holmgren (17 pont, 6 lepattanó) párosa, az első két negyed betlijét már nem tudta a mérkőzés végéig kiküszöbölni az Oklahoma City. A felek közötti különbséget elsősorban a lepattanózásban (51–36) kell keresni – a Nets nem kevesebb, mint húsz támadópattanót szedett a meccs folyamán. Mindezek mellett az sem a vendég csapat malmára hajtotta a vizet, hogy a triplákat is jobban szórta a házigazda.

A Nets legjobb dobói: Dinwiddie 23/9, Claxton 23, Thomas 19/9
A Thunder legjobb dobói: Gilgeous-Alexander 34/6, Jal. Williams 20/6, Holmgren 17

 

Philadelphia 76ers – New York Knicks 92128

Nem volt elég mély a Philly rotációja. Előzetesen a 76ers győzelmére volt nagyobb esély, mivel Nick Nurse csapata gőzerővel üldözi Keleten a Boston, Milwaukee kettőst. Ellenben a Knicks az Anunoby-csere óta vérszemet kapott, így biztos volt, hogy nem adja magát könnyen a New York. Joel Embiid (30 pont, 10 lepattanó) ez alkalommal is kiválóan teljesített, s habár Tyrese Maxey (27 pont, 4 lepattanó, 9 gólpassz) is megdobta a pontjait, de ehhez húsz rádobást vállalt, ráadásul hét triplakísérletéből csak egy landolt a gyűrűben. Tobias Harris (bokasérülés) hiányában Kelly Oubre Jr. (15 pont, 7 lepattanó) próbált előrelépni, ami úgy ahogy sikerült is, ellenben a vendég alakulat egységesebb képet festett, így egy a második negyedben bemutatott futást követően eldöntötte a meccset.

Randle betlijét is elbírta a Knicks. A Philadelphia mindössze hat hármast dobott ezen az estén, miközben a Knicks tizennyolc triplát juttatott a gyűrűbe, ez pedig megteremtette azt a differenciát, amiből a nagyszünetet követően már nem tudott visszakapaszkodni a 76ers. Pedig Julius Randle (8 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz, 1/11 mezőnyből) mindent megtett a hazaiakért, ellenben őt leszámítva hét New York játékos is eljutott legalább tíz dobott pontig. Jalen Brunson (29 pont), Quentin Grimes (19 pont, 8 lepattanó) és Josh Hart (10 pont, 15 lepattanó, 6 gólpassz) is kiválóan muzsikált, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy a második negyedet 41–25-re nyerte meg Tom Thibodeau csapata, ezzel idejekorán pontot téve az összecsapás végére.

A Knicks legjobb dobói: Brunson 29/12, Grimes 19/12, Hartenstein 17
A 76ers legjobb dobói: Embiid 30/3, Maxey 27/3, Oubre Jr. 15/9

Denver Nuggets - Orlando Magic 120-122

Banchero megnyerte. Legutóbb a Kings ellen 43 pontos karriercsúcsot ért el Paolo Banchero, mégsem tudta győzelemre vezetni a csapatát, most viszont már övé volt az utolsó szó, 120-118 után az ő 4/4 büntetője alakította ki a végeredményt az utolsó 34,1 másodpercben. Banchero emellett elkönyvelhette pályafutása első tripla-dupláját is, 32 ponttal, 10 lepattanóval, 11 gólpasszal és 3 labdaszerzéssel állt az igencsak tartalékos Magic élére (már Franz Wagner is hiányzott), de akadt azért bőven segítsége, Jalen Suggs 7/9 triplára építve 27 pontot ért el, de a 23 pontos Cole Anthony és a dupla-duplázó Moritz Wagner (19 pont, 11 lepattanó) is sokat tett a sikerért. A Magic Banchero higgadtsága mellett az újabb nagyszerű csapatszintű triplázásnak is köszönheti ezt a sikert, a legutóbbi 25 bevágott hárompontos után most 17/36-ot értek el, ezzel megszakították a három meccsből álló vereségsorozatukat is, és így nem nyeretlenül fejezték be a nyugati túrájukat.

Egy félidőt bírt a Nuggets. A címvédő back-to-back lépett pályára, ráadásul előző este még a Warriors otthonában mutattak be egy hatalmas fordítást. A Magic ellen jól kezdtek, az első negyedben 37 pontot szórtak, a nagyszünetre már 13 pont volt az előnyük, ami a harmadik negyed elején járt 18-nál is, de itt elfogyott a tudomány, a játékrész végéig 41 pontot szórt a Magic, így az utolsó 12 perc kiélezetté vált. A végén előbb Aaron Gordon nem tudta fault nélkül megállítani Bancherót, majd Kentavious Caldwell-Pope eladott labdája után Nikola Jokics is faultolta az erőcsatárt, míg az utolsó másodpercben Jamal Murray rontotta el az egyenlítőnek szánt dobást. Jokics ugyan az elmúlt meccseihez képest sok dobást rontott, de így is 29 ponttal és 8 gólpasszal jelentkezett, ami mellé hozzájött Michael Porter Jr. (22 pont, 4/6 tripla) és Aaron Gordon (16 pont, 8 lepattanó) teljesítménye is, de Jamal Murray (20 pont, 7 lepattanó, 9 gólpassz) már hiába játszott sokoldalúan, 0/6 triplával zárt, ami az összhatékonyságát is jelentősen lerontotta. A Nuggetsre valószínűleg könnyebb feladat vár legközelebb, a Pistons látogat Denverbe.

A Nuggets legjobb dobói: Jokics 29, Porter Jr. 22/12, Murray 20
A Magic legjobb dobói: Banchero 32/3, Suggs 27/21, Anthony 23/9

 

Los Angeles Lakers - Memphis Grizzlies 113-127

A végét nyomta meg a Grizzlies. Az ezt megelőző öt meccséből négyet elbukott a Grizzlies, és ezt a találkozót sem kezdték jól, az első negyedben már 12 pont is volt a hátrányuk, csak Ja Morant triplája hozta őket közelebb a játékrész végén. A második negyed végére eltüntették a hátrányukat, a fordulás után sokáig fej-fej mellett haladtak a Lakersszel, a negyedik negyedben pedig robbantottak, 33-19-re húzták be a záró játékrészt. Morant ugyan 21 ponttal, 7 lepattanóval és 7 gólpasszal zárt, mégsem ő volt a siker fő letéteményese, a negyedik negyedben mind a négy dobását elrontotta, ugyanakkor Desmond Bane (24 pont, 5 lepattanó, 13 gólpassz) és Ziaire Williams is 10-10 pontot szórt ekkor, a végére kicsit háttérbe szorult Jaren Jackson Jr. (31 pont, 9 lepattanó, 3 blokk) és Marcus Smart (29 pont, 5 gólpassz) is. A Grizzlies csapatként 23/45 triplával zárt, ebből Smart egymaga 8/14-et vállalt, mellette Jackson Jr. 5/6, Bane 5/8 jó kinti dobással fejezte be az összecsapást, de Morant is betalált háromszor a triplavonalon túlról, összességében jobban eloszlottak náluk a terhek.

Tovább süllyed a Lakers. Fogynak a rotációs emberek Los Angelesben, emiatt Anthony Davis 41, Austin Reaves 40, LeBron James 39 percet volt kénytelen a pályán tölteni, és támadásban hozták is azt, ami tőlük elvárható, ugyanakkor a védekezéssel már akadtak gondok. Davis beszórt 31 pontot, valamint kiosztott 4 gólpasszt is, de a 6 lepattanó kevés volt tőle, így 44-35-re elbukták ezt a kategóriát, és ebben a sokoldalúan játszó James (32 pont, 5 lepattanó, 7 gólpassz, 5 labdaszerzés) sem tudta kellőképpen kisegíteni. Reaves megmutatta, hogy miért jó az, ha a kezdőjükben van James mellett is egy játékszervező, a 19 pontja és 7 lepattanója mellett 12 gólpasszt osztott ki, de vele a pályán -23-ban zárt a Lakers, ami a leggyengébb mutató volt a mezőnyben. A Szezonközi Torna óta így már csak 3-10-re áll a Lakers, újabb vereségüknek köszönhetően kicsúsztak a playin-helyekről is, és legközelebb a bombaformában lévő városi rivális, a Clippers lesz az ellenfelük.

A Lakers legjobb dobói: James 32/12, Davis 31, Reaves 19
A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 31/15, Smart 29/24, Bane 24/15

 

Boston Celtics – Utah Jazz 126–97

Nem adott esélyt a Celtics. A ligaelső Boston az elmúlt időszakban kiváló formát mutató Utaht fogadta, ám mindezek ellenére a hazai pályán még veretlen bajnokaspiráns számított a mérkőzés egyértelmű esélyesének. Ennek megfelelően kezdődött az összecsapás, a hazaiak 30–15-re nyerték meg az első felvonást, lényegében már ekkor eldöntve a győztes csapat kilétét. Jayson Tatum (30 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) mellett Kristaps Porzingis (19 pont, 5 lepattanó) és Jrue Holiday (14 pont, 6 lepattanó) is remekelt. A nagyszünetet követően már mindkét oldalon a kiegészítő játékosok kaptak lehetőséget, ugyanis a Jazz végig szörnyen dobott (36,2%), Lauri Markkanenen (17 pont, 5 lepattanó) kívül lényegében senkit sem lehetett dicsérni, így nagyon hamar harminc pont felé nőtt a felek közötti differencia. Sokat elmond a meccs összképéről, hogy míg a Celtics tizenhét triplát küldött a helyére, addig a vendég egylet mindössze hatszor talált be a periméteren kívülről.

A Celtics legjobb dobói: Tatum 30/15, Porzingis 19/3, Holiday 14/6
A Jazz legjobb dobói: Markkanen 17/6, Sexton 13, George 12/6, Collins 12

 

Indiana Pacers – Atlanta Hawks 150–116

Ötven gólpasszt osztott ki a Pacers. A Szezonközi Tornát követő kisebb hullámvölgyet követően egyre jobb formát mutat az Indiana, amely sorozatban öt sikerrel a háta mögött fogadta azt az Atlantát, amely igaz legutóbbi két meccsét megnyerte, de összességében még mindig csalódást keltő szezont fut. A Pacers támadóarzenálja pedig ezúttal is tarthatatlannak bizonyult, 150 pontig jutott a gárda, miközben franchise-rekordot jelentő ötven gólpassz került a tarsolyba, úgy, hogy az első félidőben 71%-os pontossággal estek be a dobások. Tyrese Haliburton (10 pont, 8 lepattanó, 18 gólpassz) mindössze huszonöt perc alatta hozott káprázatos számokat, de Myles Turner (27 pont, 5 lepattanó), Bennedict Mathurin (18 pont, 4 gólpassz) és T.J. McConnell (10 pont, 10 gólpassz) is brillírozott. A Hawksnak nem volt esélye, pláne úgy, hogy Trae Young (13 pont, 6 gólpassz, 4/18 mezőnyből) és Bogdan Bogdanovics (16 pont, 4 lepattanó, 3/14) sem találta önmagát, a vendégoldalon mindössze Dejounte Murray (30 pont) játékát lehet pozitívumként megemlíteni.

A Pacers legjobb dobói: Turner 27/6, Mathurin 18/6, Brown 17/3
A Hawks legjobb dobói: Murray 30/6, Bogdanovics 16/3, Young 13/3

 

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 114–90

Nem hibázott a Cavaliers. Ahhoz képest, hogy Evan Mobley és Darius Garland duója már hetek óta maródi, viszonylag jól vészeli át ezt az időszakot a Cleveland, amely az elmúlt öt meccséből hármat is megnyert. A Wizards szezonja ezzel szemben hamar lefutott. A felek legutóbb is egymással néztek farkasszemet, akkor magabiztosan győzött az ohiói gárda, mint ahogyan most is. A fővárosiaknak akkor is nehéz dolga lett volna, ha Kyle Kuzma (9 pont, 4/14 mezőnyből) és Jordan Poole (2 pont, 0/4 mezőnyből) kettőse ihletett napot fog ki, ezúttal viszont mindketten betliztek, így a Cavs félgőzzel is magabiztosan hozta a mérkőzést. Hazai oldalon Donovan Mitchell (26 pont, 4 gólpassz), Georges Niang (14 pont, 9 lepattanó) és Jarrett Allen (12 pont, 12 lepattanó) is sziporkázott, miközben a vendégeknél talán csak Tyus Jones (16 pont, 5 gólpassz) és a padról érkező újonc, Bilal Coulibaly (15 pont, 7 lepattanó) performanszát illeti taps. Persze így már nem akkora csoda, hogy a Wizards egyetlen másodperc erejéig sem vezetett a találkozó során.

A Cavaliers legjobb dobói: Mitchell 26/15, Niang 14/12, Allen 12
A Wizards legjobb dobói: Jones 16/12, Coulibaly 15/6, Kispert 13/3, Avdija 13

 

New Orleans Pelicans – Los Angeles Clippers 95–111

Nem volt átütőerő a Pelsben. Akár rangadóként is tekinthettünk a nyugati negyedik és hatodik találkozójára, pláne annak tudatában, hogy mindkét gárda megnyerte a legutóbbi négy összecsapását. Az első tizenkét perc még szorosan alakult, aztán Paul George (24 pont, 7 lepattanó, 6/10 tripla), Kawhi Leonard (19 pont, 9 lepattanó) és James Harden (8 pont, 13 gólpassz) vezetésével nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Clippers, s mivel a hazaiknál senki sem tudta a hátára venni a csapatot, így innen már nem is engedte ki az irányítást a kezéből a Los Angeles-i egylet. Kiváló képet fest a Pels ezen az estén mutatott teljesítményéről, hogy Jordan Hawkins (13 pont) úgy lett a keret egyik legjobb pontszerzője, hogy mindössze hat percet töltött a parketten. Jonas Valanciunas (13 pont, 11 lepattanó) volt a vendégek legjobbja, ám egyértelmű, hogy úgy nem lehet meccset nyerni, ha mind Brandon Ingram (12 pont, 4 gólpassz, 3/9 mezőnyből), mind pedig Zion Williamson (12 pont, 6 lepattanó, 3/9 mezőnyből) gyengébb napot fog ki – utóbbi a harmadik negyed végén egy kisebb sérülés miatt az öltözőbe vonult, ahonnan már nem is tért vissza.

A Pelicans legjobb dobói: Hawkins 13/9, Valanciunas 13/3, McCollum 12/12, Ingram 12, Williamson 12
A Clippers legjobb dobói: George 24/18, Leonard 19/6, Zubac 15

 

Chicago Bulls – Charlotte Hornets 104–91

Győzelemmel tért vissza LaVine. A Charlotte vesszőfutását elnézve – még akkor is, ha legutóbb hatalmas meglepetésre megverte a Sacramentót a csapat – kötelező volt hoznia ezt a mérkőzést a Chicagónak, melynek színeiben hosszú kihagyást követően visszatérhetett Zach LaVine (15 pont, 5 lepattanó), aki egyelőre a kispadról érkezett, s habár a triplákkal még meggyűlt a baja (1/5) összességében hasznos teljesítményt nyújtott. Mellette Coby White (22 pont, 10 lepattanó, 6 gólpassz) és DeMar DeRozan (17 pont, 6 gólpassz) is hozta a kötelezőt, így ha nem is könnyen, de a meccs előrehaladásával szép lassan bedarálta ellenfelét a Bulls. A sérülésektől sújtott, lassan a keleti konferencia aljára süllyedő Hornets elsősorban Miles Bridges (28 pont, 5 lepattanó) révén tartotta magát, s habár Terry Rozier (15 pont, 4 lepattanó, 7 gólpassz) is hozta a számait, ám az 5/17-es mezőnymutatóját nem teheti ki az ablakba.

A Bulls legjobb dobói: White 22/9, DeRozan 17, LaVine 15/3
A Hornets legjobb dobói: Bridges 28/9, Rozier 15/3, Martin 13/9

 

Houston Rockets – Minnesota Timberwolves 95–122

Nagyot játszott a Wolves. Zsinórban két vereséggel érkezett Texasba a nyugati éllovas Minnesota, s habár a Houston hazai pályájától néhány hete még rettegtek az ellenfelek, ez a félelem ma már a múlté. A Rockets az elmúlt időszakban felült a hullámvasútra, időnkét nem találva a támadójátékát fut bele nem várt vereségekbe. A Timberwolves magabiztosan kezdett, Anthony Edwards (24 pont, 5 gólpassz), Karl-Anthony Towns (22 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz), Naz Reid (16 pont, 7 lepattanó), Jaden McDaniels (16 pont, 7/10 mezőnyből) és Rudy Gobert (13 pont, 12 lepattanó) ötöse pedig soknak bizonyult a vendéglátó számára. A mérkőzés egy szakaszában már több mint harminc pont volt a felek közötti differencia, így hiába igyekezett Jalen Green (20 pont, 5 lepattanó), Alperen Sengün (19 pont, 5 lepattanó) és Jabari Smith Jr. (16 pont, 9 lepattanó) triója, ez ezen az estén nem volt kifizetődő.

A Rockets legjobb dobói: Ja. Green 20/12, Sengün 19, Smith Jr. 16/9
A Timberwolves legjobb dobói: Edwards 24/6, Towns 22/3, Reid 16/9, McDaniels 16/6

 

Dallas Mavericks – Portland Trail Blazers 139–103

Doncic nélkül győzött a Mavs. A felek két napja már találkoztak, akkor a Dallas magabiztosan nyert, s erre volt ezúttal is kilátás még akkor is, ha sem Luka Doncic, sem pedig Dante Exum nem léphetett a hazaiaknál pályára. A Mavericks nem nagyon találja önmagát, legutóbbi tíz meccsükön csak négyszer örülhettek, ellenben a Portland már a draftra készül, így ennél jobb alkalma nem is nyílhatott volna Jason Kidd csapatának a javításra. Az első negyed közepétől pedig ennek megfelelően alakult a játék képe, a texasi egylet magabiztos volt és Kyrie Irving (24 pont, 9 lepattanó, 5 gólpassz) vezetésével hozta a kötelezőt. Persze Irving mellett a majdnem tripla-dupláig jutó Jaden Hardy (19 pont, 9 lepattanó, 9 gólpassz), valamint Tim Hardaway Jr. (19 pont, 4 gólpassz) jó megmozdulásai is nagyon kellettek. A vendégeknél Jerami Grant (18 pont) próbálta húzni a szekeret, s bár az újonc Scoot Henderson (17 pont, 10 gólpassz) is mutatott egy-két dolgot, ellenben Anfernee Simons (6 pont, 5 lepattanó, 4 gólpassz, 1/8 mezőnyből) nem találta a játékát, így a papírformának megfelelően a hazai gárda ünnepelhetett.

A Mavericks legjobb dobói: Irving 24/9, Hardaway Jr. 19/9, Hardy 19/9
A Trail Blazers legjobb dobói: Grant 18/6, Henderson 17/9, Reath 16/3

 

Phoenix Suns – Miami Heat 113–97

Grayson Allen karriercsúcsa döntött. Paprikás kis meccsnek ígérkezett a Phoenix és a Miami összecsapása, hiszen a Suns az elmúlt időszakban kezdi egyre inkább elkapni a fonalat, míg a Heat Jimmy Butler sérülése ellenére sem lassít. Ennek megfelelően kezdődött a találkozó, a felek egymás kezéből csavarták ki a vezetést, csakhogy közben Grayson Allen (31 pont, 4 lepattanó, 4 gólpassz, 9/14 tripla) megállás nélkül szórta a hármasokat, így a félidőt követően ellépett a Suns. Allen végül karriercsúcsot jelentő kilenc triplával zárt, mellyel beállított a franchise-rekordot is. A sikerhez persze az is kellett, hogy Bradley Beal (25 pont, 8 lepattanó, 9 gólpassz) és Devin Booker (20 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz) is hozza az elvárhatót. A vendégeknél ellenben csak Bam Adebayo (28 pont, 11 lepattanó) és Kevin Love (20 pont, 7 lepattanó) volt stabil, Kyle Lowry (6 pont, 4 gólpassz) még mindig érthetetlen teljesítményt nyújt, de ezúttal Tyler Herro (9 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz, 4/17 mezőnyből) is sokat hibázott, ez pedig csak egy félidőnyi helytállásra volt elegendő.

A Suns legjobb dobói: Allen 31/27, Beal 25/6, Booker 20/6
A Heat legjobb dobói: Adebayo 28, Love 20/9, Richardson 10/6, Jaquez Jr. 10

 

Golden State Warriors - Detroit Pistons 113-109

Curry extrája mentette meg a Warriorst. Annak ellenére is blama lett volna a vereség a hazaiaktól, hogy back-to-back léptek pályára egy demoralizáló vereség után, mégis 102-103 állt az eredményjelzőn Bojan Bogdanovic triplája után. Ekkor viszont előlépett Stephen Curry, aki előbb bedobott két büntetőt, majd egymást követő két támadást fejezett be triplával, végül további 3/4 büntetőt értékesített, a 26 pontjából 11-et az utolsó 92 másodpercben dobott. Szükség is volt az extrájára, mert Klay Thompson 19 pontjához 18 dobás kellett, míg Jonathan Kuminga hiába panaszkodott sikeresen a játékidejére, 36 perc alatt csak nyolc dobása volt. A Warriors kispadja is nagyot játszott, a 17 pontos Dario Saric vezetésével 45-37-re túldobták a Pistons cseresorát, hiába villogott a túloldali cserék közül Kevin Knox II (18 pont, 4/8 tripla). A vendégek több lábon álltak, hatan értek el náluk kétszámjegyű termést, így a 30 pontos Cade Cunningham is, és ha Bogdanovic jobban dob, mint 5/19, akkor meg is lehetett volna nekik ez az összecsapás, így viszont ismét be kellett érniük a tisztes helytállással. A Warriors öröme összességében mégsem lehet teljes a győzelem miatt, mivel Chris Paul eltörte a bal kezét, ami miatt meg is kell majd műteni a veterán irányítót.

A Warriors legjobb dobói: Curry 26/12, Thompson 19/9, Saric 17/9
A Pistons legjobb dobói: Cunningham 30/3, Knox II 18/12, Burks 13/9, Duren 13

 

Sacramento Kings - Toronto Raptors 135-130

Quickley kezében maradt az egyenlítés. Parádés első félidőt játszott a Kings, a nagyszünetben már 77 dobott pontnál jártak, aminek köszönhetően 20 pont volt az előnyük. A harmadik negyedben izgalmassá tette a meccset a Raptors, a 40-30-ra megnyert játékrésszel eltüntették a hátrányuk felét, de későn indították meg a hajrát, így nem tudtak kiegyenlíteni, hiába dobott ezért kétszer is Immanuel Quickley az utolsó 11,1 másodpercben. Mindkét csapat sok lábon állt, a hazaiaknál heten, a vendégeknél nyolcan érték el a 10 pontos határt, ugyanakkor Domantas Sabonis egyértelműen kitűnt, 24 ponttal, 15 lepattanóval és 11 gólpasszal állt a Kings élére, mellette De’Aaron Fox is felpakolt 24 egységet a táblára, míg Keegan Murray (18 pont, 12 lepattanó, 4/4 tripla) a dupla-duplája mellett a meccset lezáró két büntetőt is hozzátette a csapat játékához. A vendégeknél Quickley összességében nem dobott jól, de eljutott 20 pontig, 5 lepattanóig és 8 gólpasszig, Scottie Barnes 20 ponttal és 6 gólpasszal jelentkezett, Pascal Siakam (18 pont, 9 gólpassz) közel járt egy dupla-duplához, de hiába állhattak oda 27 alkalommal a büntetővonalra, ezzel sem tudták kompenzálni a Kings 21/38 bedobott tripláját.

A Kings legjobb dobói: Fox 24/3, Sabonis 24, Murray 18/12
A Raptors legjobb dobói: Barnes 20/12, Quickley 20/12, Schröder 18, Siakam 18

 

Az alapszakasz tabellája itt megtekinthető!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus