A New Yorkot fogadja a bajnok, kilenc meccset rendeznek

Érdekesnek tűnő találkozók várnak ránk hajnalban, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni előttük.

Detroit Pistons - Brooklyn Nets 00:00

A Pistons back-to-backet játszik, előző este a Sixers ellen kapott ki a gárda egy remek és egy nagyon pocsék félidővel, Cade Cunningham is javulgatott már, de még mindig nem találta a dobását, kérdés, hogy ő lerázza-e már magáról a rozsdát, elvileg a b2b ellenére játszani fog. A Nets jó formába lendült, sorozatban hármat nyert, igaz, mindet otthon, míg idegenben eddig csak 1-1-re áll, de most egy támadásban ennyire limitált, ráadásul fáradt Detroit ellen vendégként is kötelező lenne nyerniük Durantéknek. Új sérült náluk sincs, a keret kezd magára találni egyénileg és kohézióban is, úgyhogy abszolút favoritok, meglepetés lenne, ha nem tudnának nyerni. 

 

Orlando Magic - San Antonio Spurs 00:00

A Spurs egy szép győzelem után játszott egy gyenge, majd egy nem rossz, de vereséggel végződő meccset, eddig 2-6-ra áll, idegenben 1-3-ra, úgyhogy túl magabiztos most sem lehet, pedig az idei Magicet természetesen bőven meg lehet verni még vendégként is. Az orlandóiak a Wolves legyőzése után maradtak 80 pont alatt a Celtics ellen, otthon még nem nyertek meccset, így természetesen a liga aljához tartoznak a játékerőt tekintve. Túl magas színvonalat így nem várhatunk, a tét az, hogy ki tud egy kicsit biztosabb lábakra állni - játékban eddig a San Antoniótól többet láttunk, ha egységesek és koncentráltak lesznek White-ék (labdaeladásokban, dobáskiválasztásban és türelemben főleg), akkor esélyesek lehetnek. 

 

Washington Wizards - Memphis Grizzlies 00:00

Ez jó meccs lehet két érdekes csapat között, mindketten produkáltak már egészen kiváló teljesítményeket idén. A Memphis a héten már kétszer is megverte a Denvert, kiváló formában érkezik meg Washingtonba, ahol a szezont remekül kezdő fővárosiak zsinórban két vereség után próbálnak meg javítani - az Atlanta és főleg a Toronto ellen nem találták úgy a ritmust, mint korábban, az azt megelőző játékukhoz kell visszatérniük. A Memphis védekezése a győztes meccseken nagyon jól zárt, most is az lesz a kulcs, hogy mennyire pörögnek majd hátul, elöl olyan óriási nagy tűzerő nincs bennük, de Ja Morant klasszisteljesítményt nyújt eddig és legutóbb például Jaren Jackson Jr. is felnőtt mellé. Ezen a téren azért Bradley Bealék is fel tudják venni velük a versenyt, főleg otthon, meglátjuk, hogy melyik fél tud majd eredményesebben védekezni. 

 

Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 00:30

Ez jelenleg keleti rangadónak számít, két kiváló formában lévő csapatról van szó, amelyek egyaránt győzelmi reményekkel léphetnek most parkettre. A Cavs a szezon egyik meglepetéscsapata, amely a várakozáson felüli eredménnyel lehozott túrája után legutóbb a Portlandet is megverte hazai pályán úgy, hogy Markkanenre és Love-ra sem számíthatott, így bár a két magasember most sem áll rendelkezésre, de ettől nem csökkennek Sextonék esélyei. Ugyanakkor a Raptors teljesen váratlanul táltosodott meg a gyengébb kezdés után, hiszen most már sorozatban öt győzelemnél tart Nick Nurse legénysége, amelynél Fred VanVleet, OG Anunoby és Gary Trent Jr. is remek formának örvend - ha ez a trió nem lassít, akkor otthon most is minden esélyük meglesz a sikerre. Két ilyen csapatnál nagyon nehéz mit jósolni, magas poszton azért inkább a Cavs tűnik masszívabbnak, de a Torontóban olyan tűzerő van, ami ezt ellensúlyozhatja, főleg hazai pályán. 

 

Milwaukee Bucks - New York Knicks 00:30

Mindkét csapat számára fontos lenne a győzelem, hiszen a Bucks a rengeteg hiányzója miatt maradt le, a Knicks pedig "csak úgy" vesztett ritmust mostanában és két "nem szép" vereség után igyekszik javítani. A Bucksnál még mindig sok a gond, viszont a hírek szerint Jrue Holiday játszhat, ő felépült a sérüléséből és óriási szükségük is lenne arra, hogy ő komoly pluszt tegyen hozzá támadásban az egyedül küzdő Giannis Antetokounmpo mellett. A New York oldalán az egészséggel nincsenek gondok, a Walker-Fournier páros formáját, a védekezést és a lepattanózást viszont rendezniük kell, ha nem akarnak tovább süllyedni. Papíron jóval több fegyverük van, mint a jelenlegi Milwaukee-nak, több lábon állnak, ha kellő hőfokon égnek, akkor idegenben is nyerhetnek, de az utóbbi két meccsük nem azt mutatta, hogy megvan ez a hőfok...

 

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 01:00

A felek két napja ugyanitt találkoztak, akkor a Clippers elképesztő támadójátékot produkálva, 60%-os mezőnymutatót hozva nyert és egyszerűen túldobta a Minnesotát, kérdés, hogy most mi változik ahhoz képest. Azért akármilyen jó volt akkor a Los Angeles, kétszer egymás után csak nem képes úgy dobni a gárda és bár Paul George egész szezonban jó, de általában csapatként csak szenvedtek támadásban. A Wolves amúgy is a fizikális védekezést szeretné meghonosítani, ez legutóbb nem volt meg, de Chris Finch szerint dolgoznak az ügyön és ha most akár a videózás után, akár plusz motivációt találva ezen javítanak, akkor rögtön egész másképp nézhet ki a derbi. D'Angelo Russell nem játszhat náluk, de a Towns-Edwards-Beasley sor így is elég lehet a sikerhez, ha hátul hozzák, amit kell - ha nem hozzák, akkor úgyis mindegy...

 

Golden State Warriors - New Orleans Pelicans 03:00

Itt egyértelmű esélyes a Warriors, Steve Kerr csapata már 6-1-re áll és bár ebben a kedvező sorsolás is partner, de így sem véletlen ez a mutató, míg a Pelicans csak 1-8-at hozott eddig és zsinórban ötször kapott ki. Sem elöl, sem hátul nincsenek egy súlycsoportban a csapatok, a GSW oldalán nincsenenek új hiányzók, minden adott ahhoz, hogy hozza az elsőre kötelezőnek tűnő győzelmet Curry és bandája - az utóbbi négy meccsükön csak egyszer kaptak száz pont felett, akkor is csak hosszabbításban, rendes játékidőben pedig eddig még veretlenek a szezonban. A New Orleans tanul, de rengeteget hibázik, vannak lefagyásai, főleg támadásban, ezek pedig egy motivált Warriors ellen most sem fognak beleférni. 

 

Portland Trail Blazers - Indiana Pacers 03:00

A Blazersnek zsinórban három vereség után nagyon-nagyon kellene a győzelem, főleg hazai pályán, de a Pacers éppen most kapta el a fonalat, a gyenge rajt óta nyert egymás után kettőt, a Knicks legyőzése pedig különösen jól nézett ki. Védekezésben egyik fél sem áll a helyzet magaslatán, de a Portland egyelőre támadásban sem igazán, míg az Indy Brogdon visszatérésével mindenképpen előrelépett, főleg hogy LeVert-rel párban sok mindenre képesek. Az ő csatájuk kulcsfontosságú lesz a Lillard-McCollum duóval, ahogy a Nurkic-Turner párharc is izgalmasnak ígérkezik - a Blazersen van a nyomás (és Billups edzőn), de jelenleg elég kiegyenlítettnek tűnnek az erőviszonyok. 

 

Sacramento Kings - Charlotte Hornets 03:00

Itt is éles harcra számíthatunk, mert mindkét csapatnak nagyon kellene a siker. A Hornets a jó rajt óta lefelé megy, négyből hármat bukott és főleg a védekezése nem elég a stabil sikerszériákhoz, míg a Kings két idegenbeli vereség után legutóbb megverte a New Orleanst és már 4-4-re áll. Védekezésben egyik fél sem túl acélos, viszont a látványos, jó csapatjátékot mindkét csapat jól műveli, annyi, hogy egyelőre a Hornetsnél egyéni extrák viszik a prímet, a Kings viszont kiemelten jól osztja el a labdákat és a terheket, rendre 6-8 játékos tud érdemben hozzászólni elöl. Ha a sztárteljesítmények számítanak, akkor az élete formáját futó Bridges-Ball páros lehet a befutó, ha ők kicsit gyengébb napot fognak ki, akkor viszont a Sacto is bedarálhatja őket, hiszen összességében több lábon áll. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus