A Nuggets a Thundert, a Jazz pedig a Pelicanst fogadja

Mutatjuk, hogy mi vár ránk hajnalban az NBA-ben.

Ezúttal mindössze két mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában, két olyan nyugati derbit, ahol a hazai együttesnek papíron hoznia kellene a győzelmet, mert magasabb célokért küzd, mind a fiatalabb vendégek. 

Denver Nuggets - Oklahoma City Thunder 03:00

A Nuggets javult az utóbbi időben, de a Jazz ellen megint vereséget szenvedett hazai pályán, úgyhogy nagyon kellene neki a javítás és az OKC-t azért a papírforma szerint meg kellene verni otthon még akkor is, ha a vendégek eddig várakozáson felül teljesítenek. A Thunder a Bulls ellen megtörte a negatív hazai szériáját, idegenben pedig eddig 5-1-et hozott, ami szenzációs, úgyhogy nagyon fel kell kötniük a felkötnivalót Nikola Jokicséknak, de nem nagyon tehetik meg, hogy újabb hazai pofont nyelnek be. Michael Porter Jr. továbbra sincs, de Gary Harris már visszatérhetett, úgyhogy közel teljes a keret, míg az OKC-nél Al Horford az, aki személyes okok miatt zsinórban a negyedik összecsapását is kihagyja majd, pedig Jokics levédésében neki azért fontos szerepe lehetett volna. 

Utah Jazz - New Orleans Pelicans 03:00

A Jazz nagy formában van, a denveri sikerrel már zsinórban öt győzelemnél tart a társaság és 9-4-gyel ott van Nyugat elitjében, úgyhogy most is esélyesnek számít - a Pelicans belecsúszott egy vereségszériába, amit legutóbb Sacramentóban tudott lezárni, de meg azért nem nyugodhat még Stan Van Gundy legénysége. A vendégeknél Lonzo Ball sérült, de elvileg már teljes értékű edzésmunkát végzett és kérdéses a játéka, van rá esély, hogy már most visszatérhet, igaz, eredetileg csak a hét vége felé várták ezt. A többiek bevethetőek, meglátjuk, hogy védekezésben sikerül-e feljebb kapcsolniuk, főleg a Jazz remekül tüzelő periméter-játékosaival szemben - emiatt mondjuk fontos lenne Ball visszatérése, de ha nincs, akkor nélküle kell megoldani. A hazaiaknál Joe Ingles továbbra is sérült, kérdéses a játéka, de egy ideje már pihentetik az Achillesét, feleslegesen biztosan nem fogják erőltetni.

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus