A Pacers ellen szedheti össze magát a Thunder

Pályára lép a Warriors, a Utah és a Portland is, nézzük, hogy mit kell tudni a mérkőzések előtt.

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 1:00

A Bulls back-to-backet játszik és egyébként is elég tartalékos, előző este a Dunn-LaVine-Porter trió minden tagja hiányzott, Markkanen pedig fáradtságra panaszkodott és 16 perc után nem tért vissza, az ő játéka is kérdéses. Ebben a formában elenyésző esélye van az együttesnek még otthon is, pedig a komoly csapást elszenvedő Portland most aligha van jó passzban - CJ McCollum sérülése után legutóbb Jusuf Nurkic lábtörést szenvedett, őt elvesztették a szezon hátralévő részére. Kérdés, hogy ezt fejben hogyan dolgozzák fel Lillardék, de azért pihentebbek és még ezzel a kerettel is egyértelműen jobbak, a végeredmény pedig nem mindegy számukra, mert győzelem esetén megelőzik a Houstont és előnybe kerülnek a nyugati harmadik helyért zajló harcban.

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 1:00

A Grizzlies továbbra sem adja könnyen magát, a deadline óta azzal a mentalitással játszik a gárda, hogy "itt senki se szórakozzon", több nagycsapatot is elkaptak azóta, főleg otthon, úgyhogy a GSW sem lehet nyugodt - ráadásul Curryék egyébként is rendszeresen szenvednek kínos vereségeket, egyáltalán nem kiegyensúlyozottak. Steve Kerr azt kijelentette, hogy az egészség a legfontosabb, senkit sem fognak erőltetni annak ellenére, hogy a nyugati első kiemelés forog kockán, hiszen egálban vannak a Denverrel, meglátjuk, hogy milyen lesz így a mentalitásuk, illetve hogy kap-e valaki pihenőt a vendégeknél. A hazaiaknál Mike Conley játéka kérdéses, de abban biztosak lehetünk, hogy ők most is mindent bele fognak adni.

Oklahoma City Thunder - Indiana Pacers 1:00

A torontói győzelem után egy újabb nagyon gyenge meccset játszott a Thunder, nem tudott kilábalni a korábbi gödörből és a Clippershez képest nagyobb, a Jazzhez képest kisebb lépéshátrányba került - ha nem tudja megfordítani a hajót Billy Donovan és csapata, akkor ebből könnyen lehet, hogy csak nyolcadik kiemelés lesz. A Pacers ellen azért otthon lehet keresnivalójuk, az Indy egy 0-4-es idegenbeli túra után nyert egyet otthon a Denver ellen, de akkor nagyon extra volt a támadójáték, ami elég ritkán fordul elő és ha most Bogdanovicéknál nem lesz ismét valami kirobbanó teljesítmény, akkor egy küszködős, izzadós meccsre számíthatunk. Az nem biztos, hogy ez kedvez a Thundernek, de náluk azért a szupersztárokban mindig benne van valami nagy dolog, bár a hírek szerint most a vendégeknél is visszatérhet Darren Collison, ő hozhat némi pluszt. A felek egyébként két hete találkoztak Indianában és akkor a Pacers 108-106-ra nyerni tudott.

Phoenix Suns - Washington Wizards 3:00

A Washington back-to-backet játszik a Lakers elleni vereség másnapján és igazán ott sem volt jó a társaság, nem tudta átlépni saját árnyékát, úgyhogy most fáradtabban, továbbra is idegenben nem számíthat sok jóra - igaz, a Suns formáját elnézve nagyjából bármi elképzelhető ezen a derbin. A hazaiak pocsék eredményeket hoztak mostanában pocsék játékkal, legutóbb Devin Booker 59 pontja sem volt elég még egy szoros meccsre sem, továbbra is több fontos játékosuk hiányzik, úgyhogy nem biztos, hogy a hazai pálya és a több pihenőnap ezt ellensúlyozni tudja. Tétje mindenesetre nincs az összecsapásnak.

Utah Jazz - Los Angeles Lakers 3:30

Itt pedig a Lakers érkezik egy back-to-back második felén, ami azt jelenti, hogy a szokásos hiányzók mellett LeBron James sem fog pályára lépni, legalábbis az eredeti tervek szerint - nincs okuk ezen változtatni, de majd meglátjuk, hogy így lesz-e. A Jazz jó formában kapaszkodik felfelé, egy győzelemmel ismét utolérheti a Clipperst a nyugati ötödik helyen és az utóbbi időben látott meccsek alapján hatalmas meglepetés lenne, ha a LeBron nélküli, fáradt LAL meg tudná viccelni Rudy Gobert-éket - nyolcból hetet nyertek, sérültjük nincs és most is maximálisan kötelező számukra a győzelem.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus