A Pacerst fogadja a Milwaukee, folytatná szériáját a Houston

Pályán a Clippers és a Celtics, kötelező nyernie a Heatnek, megtörné rossz sorozatát a Dallas - íme a következő NBA-játéknap felvezetője.

Charlotte Hornets - Philadelphia 76ers 01:00

A Sixers továbbra is jó formában van, legutóbb Joel Embiid nélkül, nagy negyedik negyeddel lopta el a győzelmet Indianából, azóta pedig pihenhetett két napot és a hírek szerint a center már edzett, úgyhogy van esély a játékára. Viszont a Hornets is összeszedte magát, zsinórban hármat nyert, legutóbb Terry Rozier hiánya ellenére is győzött Miamiban, úgyhogy LaMelo Ballék is belendültek, így kifejezetten jó mérkőzésre van most kilátás. Nyilván kulcs lesz, hogy Embiiddel mihez kezdenek Zellerék, illetve hogy Ball milyen napot fog ki - legutóbb Malik Monk karriercsúcsa is kellett a sikerükhöz, erre nyilván mindig nem számíthatnak. A hazai pálya a Charlotte mellett szól, de alapvetően természetesen a Philly a jobb csapat, meglátjuk, hogy idegenben sikerül-e ezt érvényesítenie a keleti listavezetőnek. 

Milwaukee Bucks - Indiana Pacers 01:00

A Bucks két vereség után legutóbb javított a Portland ellen, most otthon azt tervezi, hogy tovább üldözi keleti riválisait, míg a Pacers back-to-backet játszik a Memphis elleni parádés meccs után - ott ellenállhatatlanok voltak Sabonisék, meglátjuk, hogy mennyire árt meg nekik a másnaposság. Az Antetokounmpo-Sabonis párharc nagyon jónak ígérkezik, illetve nyilván Malcolm Brogdon szerepe is érdekes, akit anno nem akart megfizetni a Milwaukee, azóta pedig kiteljesedett az Indynél - neki Jrue Holidayjel lehet érdekes randevúja. Myles Turner is nagyon készül, mert szeretné elvenni az Év Védője elismerést Giannistól, alighanem nagyon fog kaparni a görög ellen a festékben - a hazai pálya, a frissesség és az egészség is a Bucks mellett szól, de ezt a jól összerakott Pacerst így sem lehet leírni...

Atlanta Hawks - Dallas Mavericks 01:30

Nagyon mélyen van a Dallas, zsinórban hat vereség után érkeznek meg erre a meccsre Luka Doncicék, akiknek a gyenge mérkőzéseik mellett igazából szerencséjük sem volt mostanában, úgyhogy nagyon rájuk férne már egy jobb kicsengésű összecsapás. A Hawks javulgatott, voltak remek meccsei, legutóbb a Lakerst is fogta jó ideig, de ott végül alulmaradt - ezzel együtt az utóbbi találkozókat tekintve jobb passzban van a Mavsnél annak ellenére, hogy sérültjei, hiányzói szintén vannak. Érdekes lesz látni a Young-Doncic csatát, illetve hogy a Capela-Collins párossal mihez kezdenek magas poszton Porzingisék - akármerre elbillenhet ez a találkozó, mindkét félnek nagyon kellene a siker. 

Cleveland Cavaliers - Los Angeles Clippers 02:00

Itt a Nets elleni vereség másnapján, back-to-back érkezik meg a Clippers, de természetesen ennek ellenére esélyesebbnek számít, hiszen a Cavs nincs igazán jó formában - két gyenge meccs után a Minnesotát valahogy legyűrte, de támadásban ott sem állt a helyzet magaslatán. Most otthon, pihentebben muszáj energikusabbnak lenniük Sextonéknak ahhoz, hogy lehessen keresnivalójuk, de ezen nem segít, hogy Larry Nance Jr. nem bevethető és hogy Andre Drummond játéka is kérdéses, rá óriási szükségük lenne. A Clippersnél Pat Beverley hiányzik, egyébként viszont elvileg sem George, sem pedig Leonard nem hagyja ki a találkozót pihentetés miatt. 

Miami Heat - Washington Wizards 02:00

Muszáj nyernie ezt a meccset a Miaminak, a floridaiak nagyjából kiegészültek, de legutóbb így is kikaptak a Charlotte-tól, most a pocsékul védekező, ráadásul back-to-backet játszó Washington ellen nem hibázhatnak - ha nem tudnak nyerni, akkor ideje alaposan átgondolni, hogy mit is szeretnének elérni. Most állítólag csak Mo Harkless nem bevethető (Meyers Leonarddal már nem kell számolni, az egész szezonra kidőlt), a töbiek játszhatnak, talán nem is lesznek olyan rozsdásak, mint legutóbb, de főleg védekezésben kellene feljebb kapcsolniuk - akárhogy is, ezt a Wizardsot meg kell verni, főleg hogy a b2b miatt Russell Westbrook valószínűleg nem játszik a vendégeknél. 

Chicago Bulls - New York Knicks 02:00

A felek két napja találkoztak ugyanebben a csarnokban, akkor 110-102-re a Chicago nyert és összességében magabiztosan játszott, most hasonló teljesítményben és végkimenetelben reménykednek Zach LaVine-ék. Az ő erősségük inkább a támadójáték, a New Yorké inkább a védekezés, meglátjuk, hogy a vendégek hátul agresszívebbek tudnak-e lenni, főleg a kinti playmakerekkel szemben - ha igen, akkor lehet keresnivalójuk, ha nem, akkor most is nagyon nehéz dolguk lesz. Ami a sérülteket illeti, csak a hetekre kidőlő Wendell Carter Jr. "érdekes", a hazaiaknál is játszhatnak a többiek és elvileg a vendégek oldalán sincsenek komolyabb problémák. 

Oklahoma City Thunder - Houston Rockets 02:00

Ez is egy visszavágó, két napja borzasztóan simán nyert ebben a csarnokban a nagy formában lévő Houston, kíváncsian várjuk, hogy tud-e valamit válaszolni az OKC. A vendégek akkor egy negyed alatt majdnem 50 pontot és 11 triplát bombáztak be, valósággal szétlőtték a védekezésben sorozatban másodszor reménytelen Thundert, úgyhogy a nagy kérdés az, hogy ezen a téren javulnak-e Gilgeous-Alexanderék. George Hill hosszabb távú sérülése nem jó hír a gárdának, de ez még nem ok arra, amit védekezés címén előadott, ugyanakkor az is érdekes kérdés, hogy a Rockets lendülete meddig tart ki - jelenleg parádésan jár a labda, nagyszerűen működik a rendszer és hátul ligaelső szintet hoznak, ami nyilván komoly felülteljesítésnek számít. Egy dolog mondjuk boríthatja a texasi receptet: John Wall most pihentetés miatt kihagyja ezt az összecsapást. 

San Antonio Spurs - Minnesota Timberwolves 02:30

A Memphis elleni két vereség után nagyon szeretne javítani hazai pályán a Spurs a "semmilyen" Minnesota ellen - a vendégek ugyan a Cavs legyőzésével zárták januárt, de legutóbb megint kikaptak, vendégként pedig 1-8-ra állnak jelenleg ebben a szezonban. A Spurs mindenképpen jobb csapat, a kérdés az, hogy a Grizzlies ellen látott tompaságot sikerül-e maguk mögött hagyniuk DeRozanéknak - a gond Aldridge hiánya lehet, a magasember biztosan kihagyja ezt a találkozót. A Wolves oldalán Karl-Anthony Towns most sem játszhat még, D'Angelo Russell pályára lépése is kérdéses, Culver sem bevethető, Naz Reid viszont elvileg rendelkezésre áll, vele számolhatnak. 

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 03:30

Sorozatban három győzelemmel hagyta maga mögött negatív szériáját a Suns, már Devin Booker is visszatért, sőt, győztes kosarat süllyesztett el Dallasban, úgyhogy minden jó a csapatnál, így abszolút esélyesként utazhatott el New Orleansba is. A hazaiak a Bucks szétdobása után megint nagyon gyengén játszottak legutóbb és egyelőre úgy fest, hogy nem tudták magukat stabilizálni, most is az a kérdés, hogy védekezésben, akaratban, munkában mit tudnak kitenni a pályára - ha az eddiginél nem lényegesen többet, akkor be fogja húzni a meccset a Suns. A Pelsnél Steven Adams sérült, legutóbb nem játszott, most nincs róla friss hír, de elvileg még nem bevethető. 

Sacramento Kings - Boston Celtics 04:00

Ez jó meccs lehet, tekintve hogy a Kings belendült és remek formában van - összekapta a védekezését és nyeri is a meccseit, legutóbb De'Aaron Fox extrájával nyomta le a New Orleanst. A Boston alapvetően jobb csapat, viszont back-to-backet játszik a GSW idegenbeli legyűrését követően Marcus Smart és Payton Pritchard nélkül, úgyhogy lehet, hogy fáradtak lesznek a kulcsemberek, hiszen a Warriors ellen is nagyot kellett melózniuk a győzelemért. Ez lehet igazából a kulcs, ha kellően jó állapotban lesznek Tatumék, akkor idegenben is nekik áll a zászló, ha viszont kicsit tompábbak, pontatlanabbak, vagy lassabbak lesznek, a Sacramento jó formája, lendülete pedig kitart, akkor a hazaiak megviccelhetik őket - amúgy nagyon rohannak Hieldék, ez nem feltétlenül jó a back-to-backet játszó ellenfélnek. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus