A pályaelőny a tét a hajnali Boston-Indiana rangadón

Nyugaton is rendeznek komoly ütközetet, Oklahoma Citybe látogat a Denver - pályára lép a GSW is - mutatjuk, hogy mit kell tudni a soron következő meccsek előtt.

Boston Celtics - Indiana Pacers 00:00

Kiemelt keleti rangadó, ahol nagy a tét, hiszen ez a két csapat áll a negyedik-ötödik helyen a konferenciában és hazai siker esetén már egál lesz köztük az állás - mivel a Philly elhúzott, hátrébb pedig nem tudnak csúszni, így szinte biztos, hogy egymással kezdenek a rájátszásban, úgyhogy a pályaelőny forog kockán. Jelenleg viszont egyértelműen a Boston az esélyesebb, Jayson Tatuméknál megint voltak sérülések, ismét volt egy vereségsorozatuk, de most elvileg mindenki bevethető, legutóbb már javítottak és otthon nekik áll a zászló - főleg mert a Pacers semmivel sincs jobb passzban és idegenben zsinórban kilenc találkozót vesztett el. A vendégeknél továbbra is támadásban vannak alapvető problémák és bár a Celtics sem parádézik, jelenleg inkább az a papírforma, hogy hazai győzelem születik. Márpedig a sorsolásokat is nézve, ha nem nyer most a Pacers, akkor minden bizonnyal pályahátrányból kezdi meg a rájátszást.

Atlanta Hawks - Portland Trail Blazers 00:30

Érdekes találkozónak tűnik, ugyanis alapvetően mindkét csapat jó formában van, hiszen a Hawks három, a Blazers hat mérkőzést nyert meg zsinórban, de amennyivel jobb a Portland, azt ellensúlyozhatja a McCollum-Nurkic páros hiánya, valamint az atlantai hazai pálya. Trae Youngék jobb napjaikon bármire képesek, főleg otthon és az első egymás ellenin Portlandben sem voltak rosszak, a Blazersnél pedig azért kérdés, hogy meddig megy a szekér egyre több "defekttel" - a sikereik nagy részét otthon érték el mostanában, az elsőkörös pályaelőnyhöz megszakadniuk már nem kell, a tét igazából a nyugati harmadik kiemelés, amiért holtversenyben vannak a Houstonnal.

Minnesota Timberwolves - Golden State Warriors 1:00

A felek tíz napja találkoztak ugyanebben a csarnokban, akkor tíz ponttal nyert a GSW Cousins nélkül, remek csapatjátékkal és Curry nagy meccsével, azóta négyből hármat nyert a címvédő és elvileg mindenki bevethető, úgyhogy az esélyek természetesen a vendégek mellett szólnak. A Wolves egy hosszabb vereségsorozat után nyert Memphisben, majd kikapott a Clipperstől, de az elmúlt egy hétben csak ezt a két meccset játszotta, most is otthon lesz, úgyhogy amennyire lehet, kipihenten léphet pályára, bár a sérülések továbbra is megvannak, több alapembert is nélkülözniük kell. Összességében ha a Warriors komolyan veszi a meccset és mindenképpen nyerni akar (számukra jó esetben kis túlzással eldönthetik ezen a napon a nyugati első helyet), akkor egyértelműek az erőviszonyok.

Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 1:00

Nyugaton is rendeznek rangadót, a Houstonban óriási pofont kapó Denver back-to-back lép pályára Oklahoma Cityben, ami azért nem lesz egyszerű feladat Nikola Jokicsék számára. Mike Malone alakulatát sorozatban másodszor semmisítették meg idegenben, Indianában és Houstonban is 90 pont alatt maradt a társaság, most fáradtabban, a védekezésben elképesztő dolgokra képes Thunder vendégeként pedig ennél sokkal jobban kellene játszania, ha nyerni akar. Az OKC javulni látszik az elmúlt találkozókon, legalábbis az azt megelőző borzalmas időszakhoz képest, legutóbb jó védekezéssel és egy óriási futással lenyomta a Pacerst, most pihentebben nekieshet ellenfelének és ha tudja hozni hátul azt, amire alapvetően képes, akkor azzal meghatározhatja a találkozó alakulását. Tegyük hozzá, hogy eddig idén 3-0-ra vezet ebben a párharcban a Nuggets, illetve Paul George nem 100%-os, fáj a válla és kérdéses a játéka, ha ő nincs, az azért megint módosít az erőviszonyokon.

Utah Jazz - Washington Wizards 2:00

Kötelező meccs a Utah számára, Rudy Gobert-ék az előző három meccsük mindegyikét könnyedén, nagy különbséggel, pihentetve nyerték, összességében kilencből nyolc sikernél tartanak és "zúdulnak" előre a minél jobb kiemelésért - a pályaelőnyhöz már a Portland összeesése is kellene, de az ötödik helyet a hátralévő sorsolásuk alapján minden további nélkül hozhatják. Az idegenben 9-29-re álló Wizards legutóbb egy nagyobb vereségszériát tört meg Phoenixben, de közel sincs a Jazz szintjén, főleg védekezésben, otthon is 21 ponttal kaptak ki Bealék Mitchelléktől és mivel a hazaiaknál új sérült sincs (Exumot műtik, de ő egyébként sem volt meghatározó), így ha kellő intenzitással játszanak, nem jelenthet nekik nagy gondot ez a találkozó.

Los Angeles Lakers - Charlotte Hornets 3:30

A Lakers két meccset is nyert egymás után, mielőtt legutóbb LeBron James nélkül kikapott a Jazztől, míg a Charlotte éppen most kapta el a fonalat, zsinórban négy meccset nyert, közte a Bostonnal, a Torontóval és a San Antonióval, úgyhogy hajrázik a playoffért. Meglátjuk, hogy ez a motiváció és lendület megmarad-e, idegenben korábban azért sok gondja volt James Borrego alakulatának, de Torontóban így is jól játszottak, míg a Lakers igazából csak abban bízhat, hogy a visszatérő James nyerni akar, egyébként semmi nem szól mellettük - most már Hart is befejezte a szezont, egyre kevesebb játékos vethető be. A Hornetsnek muszáj lenne ezt is nyernie, hogy életben maradjanak az esélyei, meglátjuk, hogy Kemba Walker és az előlépő fiatalság képes-e hozni egy idegenbeli kötelezőt Zeller és lehet, hogy a Batum-Parker páros nélkül.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus