A Pelicans Miamiba, a Cavaliers Minneapolisba utazik

Nyerhető mérkőzés előtt áll a Boston, a Thunder és a Clippers is, a Warriors az Indianát, a Wolves a Clevelandet fogadja, a Sixers pedig Los Angelesbe látogat - mutatjuk, hogy mi vár ránk az NBA soron következő játéknapjának mérkőzésein.

Detroit Pistons – Boston Celtics 00:00

Nagy izgalmakra itt nem igazán kell számítanunk, a liga egyik leggyengébb és legerősebb csapata játszik egymással, a Pistons a Toronto legyőzése óta nem szerzett győzelmet, jelenleg zsinórban négy zakó áll a csapat neve mellett, míg a Boston megállíthatatlanul robog a ligaelső cím behúzása felé. A kelták óriási előnnyel vezetik Keletet, több, mint tíz meccs az előnyük a második Bucks előtt, jelenleg pedig egy hétmeccses győzelmi sorozatnál járnak, legutóbb legyőzték például a Milwaukee-t is – nehezen tudjuk elképzelni, hogy ma ez a remek sorozat megszakadna. A felek három napja találkoztak egymással, akkor nagyon simán tudta hozni a papírformát a keleti listavezető, Tatumék idegenben is hasonlóan nagy esélyekkel indulnak, mint akkor hazai pályán – függetlenül attól, hogy Holiday biztosan nem léphet pályára, de akár Tatum, Brown, Porzingis és Horford is kihagyhatja a találkozót.

 

Toronto Raptors – Oklahoma City Thunder 00:00

Ez is egy hasonlóan egyoldalú találkozó lehet egy nyugati élcsapat és a keleti mezőny alsóházában helyet foglaló Raptors között. A hazaiak március eleje óta képtelenek nyerni, egymás után nyolc vereség áll a csapat neve mellett, nagyon halvány a kanadaiak teljesíténye, Barrett, Barnes, Quickley, Poeltl és Boucher hiányában pedig megint gyakorlatilag esélytelenként lépnek pályára. A Thunder jelenleg a Denverrel holtversenyben vezeti Nyugatot, tízből hét mérkőzését is megnyerte és jó eséllyel ezen ma is tovább tud javítani majd. A csapatok első mérkőzését februárban csak hosszabbítást követően tudta behúzni az OKC, most egy ennyire gyenge és tartalékos Toronto ellen blama lenne, ha SGA-ék nem tudnának magabiztosan nyerni.

 

Miami Heat – New Orleans Pelicans 01:00

A Pelicans itt back-to-backre készül, ráadásul a tegnapi játéknapon nem elég, hogy alulmaradt az Orlandóval szemben, de még Brandon Ingramet is elveszítette – az eddig rég nem látott egészséges keret tehát a múlté, Ingram valószínűleg nem lesz ott ezen a derbin, kérdés, hogy mennyit kell kihagynia. A Heat ismét megtalálta győztes arcát, a csapat az elmúlt négy meccséből hármat is megnyerve kapaszkodna a keleti hatodik helyért, legutóbb Clevelandben is nyerni tudott Spoelstra csapata, pihentebben pedig ma is jó esélyekkel indulnak egy fáradtabb és egyik vezérét valószínűleg nélkülöző Pelicans ellen. A vendégek egyébként nincsenek rossz passzban, sőt, 7-3-mal hozták le az elmúlt tíz meccsüket és magabiztosan őrzik a nyugati ötödik helyet, egyelőre bőven az üldözők előtt vannak, ha kitart a formájuk, akkor simán bejutnak egyenes ágon a rájátszásba. A Heatnek továbbra is Herro, Love és Robinson hiányát kell kimozognia, az utóbbi meccseken ez sikerült, meglátjuk, hogy egy magasabb szintet képviselő csapat ellen ezúttal is sikerül-e.

 

Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers 01:00

Ez egy érdekes mérkőzés lehet, de egyik csapat sem teljesen egészséges, a Cleveland Mitchell, Mobley és Strus nélkül próbál meg kitartani az alapszakasz végéig, míg a Wolvesnál Towns legjobb esteben is csak a rájátszásra térhet vissza, de jelenleg Edwards, Gobert és Reid játéka sem biztos. A Minnesota másfél meccsel van lemaradva a Thunder és a Nuggets mögött, a Cavs pedig szintén harmadik a Keleti Konferenciában – alapvetően tehát két topcsapatról van szó, melyek, ha teljes fegyverzetben állnának ki egymás ellen, akkor egy komoly rangadót játszhatnának. Jelenleg a Minny van talán jobb helyzetben, Edwards hozza a jobbnál jobb meccseket és ezzel tapad a gárda a nyugati élmezőnyre, a Cleveland viszont ötből csak két mérkőzését tudta megnyerni, nagy szüksége lenne Mitchell visszatérésére. A vendégek sztárjának viszont még néhány találkozót biztosan ki kell hagynia, a hazai pályán 23-9-re álló Wolves ellen pedig így nem feltétlenül a Cavs az esélyesebb – hiába nyerte meg pár hete a két csapat előző mérkőzését hosszabbításban a Cavaliers.

 

San Antonio Spurs – Memphis Grizzlies 01:00

Aki elit színvonalú rangadóra vágyik, annak nem feltétlenül ez a mérkőzés fogja kielégíteni az igényeit, két alsóházi csapat mérkőzése lesz ez, a Spurs utcahosszal lemaradva utolsó Nyugaton, míg a Grizzlies sem gyakran tesz fel NBA-szintű teljesítményeket a pályára idén. Desmond Bane visszatérésével talán a vendégek képviselnek valamivel nagyobb játékerőt, de a különbség csak minimális, alapvetően két kifejezetten gyenge csapatról beszélünk, akiknek nem éppen a győzelmek gyűjtögetése volt a céljuk a szezon során. A Spurs tízből négy győzelme kifejezetten soknak számít a csapat céljait figyelembe véve, míg a Grizzlies is csak háromszor tudott nyerni ebben az időszakban – ennek fényében alacsony színvonalra számíthatunk, legszívesebben egyikük sem győzne, a kérdés csak az, hogy melyik csapat tudja alulmúlni a másikat.

 

Golden State Warriors – Indiana Pacers 03:00

A Warriors számára nagyon fontos lenne, hogy minél élesebb formában zárja az alapszakaszt, ugyan a playin-indulás valószínűleg már zsebben van, de nagyon nem mindegy, hogy hol végez a csapat, Curry-ék minél előrébb szeretnének jutni a szoros nyugati középmezőnyben – ahogyan egyébként rajtuk kívül a Lakers, a Dallas, a Suns és a Kings is. A Pacers számára a keleti hatodik hely elérése a cél, egyelőre övék is ez a pozíció, de a Heat és a Sixers is csak fél meccsel van Haliburtonéktől lemaradva, nem életbiztosítás tehát a playoff-indulásuk, így a vendégek számára is fontos lenne ez a győzelem. Alapvetően két közel azonos tudású csapat mérkőzése lesz ez, a GSW és az Indy is ötből három meccsét húzta be, nagy különbségek nincsenek a felek között, bármelyik irányba eldőlhet ez a rangadó. A felek előző derbijét magabiztosan nyerte a GSW, de most azért szorosabb összecsapásra számíthatunk.

 

Portland Trail Blazers – Los Angeles Clippers 03:00

A csapatok két napja már játszottak egymással, akkor érvényesíteni tudta a papírformát a LAC és most is meglepetés lenne, ha nem tudnának nyerni Leonardék. Ettől függetlenül nincs jó formában a Los Angeles-i csapat, csak 5-5-tel hozta le az utóbbi időszakot és jócskán leszakadt az élmezőnytől – a vendégeknek már inkább hátrafelé kell nézelődniük, hiszen a Pelicans nagyon felzárkózott rájuk az ötödik helyen. A Portland természetesen nem állítja komolyabb kihívások elé az ellenfeleit, az elmúlt tíz meccséből nyolcszor is kikapott a csapat, Simonséknál rosszabb mérleggel csak a Spurs rendelkezik Nyugaton. Russell Westbrook ma sem lesz ott a pályán, de Mann és Powell játéka sem biztos hazai részről – a túloldalon Grant, Sharpe és Brogdon maródi, és lehet, hogy Thybulle sem lesz bevethető. Akármilyen hullámvölgyben is volt a LAC az utóbbi hetekben, most ismét kötelező győzelem előtt áll a csapat, komoly kudarc lenne, ha itt becsúszna egy vereség George-ék számára, ami akár a pályaelőnyt jelentő top 4-be is kerülhet a végén nekik…

 

Los Angeles Lakers – Philadelphia 76ers 03:30

A Lakers a GSW-hez hasonló helyzetben van, minden győzelemre szüksége van ahhoz, hogy minél jobb helyzetből indulhasson neki a playinnek – hivatalosan még a hatodik hely eléréséről sem tettek le Jamesék, de ez talán már nem annyira reális cél. A hazaiak a múlt héten a Kings és a Warriors ellen kulcsmeccseket buktak el, ezt a Hawks elleni győzelemmel feledtették, most pedig ismét nyerniük kellene, hogy zárkózni tudjanak az előttük lévőkre. A Philly már csak a nyolcadik Keleten, Embiid sérülése óta egyszerűen nem találja önmagát a gárda, sokszor Tyrese Maxey extrája is kevés a győzelmekhez. A hazaiaknál Vanderbilt, Wood és Vincent is sérült, James és Davis viszont valószínűleg ott lesz a parketten, a vendégeknél Embiid mellett Covington és Melton is maródi, de több meccset kihagyott már Harris is, akinek a játéka most is kérdéses. Jelen helyzetben a felek közül talán a Lakers jár előrébb, a hazaiaknak szinte kötelező lesz ez a meccs, bár a Sixersnek is fontos lenne egy siker ahhoz, hogy látótávolságon belül maradjon a hatodik hely…

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus