A Philly a Torontónak, a Bucks pedig a Jazznek szeretne visszavágni

Tizenegy mérkőzés jön hajnalban, lesz közötte két kiemelt rangadó, de pályára lép többek között a Lakers és a Celtics is - mutatjuk, hogy mit kell tudni a találkozók előtt. 

 

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 01:00

A Nets back-to-backet játszik a Knicks elleni győzelem után, Spencer Dinwiddie vezetésével idei legjobb formáját futja a gárda, megfelelően védekezik, támadásban megvannak a szerepek, ha a b2b nem vesz ki túl sok erőt a társaságból, akkor most is lehet keresnivalója. A Cavs legutóbb megtörte komoly vereségsorozatát és legyőzte a Portlandet, most hazai pályán hasonlóra készül és bár a hátsérüléssel bajlódó Kevin Love játéka kérdéses, ha ő ott lehet a pályán, a csapat pedig ismét azt az energiát hozza, akkor otthon abszolút nem lesz elveszett. A Nets azért jobb csapat és jobb formában is van, de ezt a hazai pálya és a frissesség ellensúlyozhatja, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek. 

Detroit Pistons - Orlando Magic 01:00

A Magic idegenben egyelőre nem tudott mérkőzést nyerni, legutóbb Vucsevics és Gordon nélkül játszott szoros meccset Indianában, de ott is vereséget szenvedett, a két meghatározó játékosra pedig most sem számíthat a társaság. A Pistons egy szörnyű meccs után nagyon megverte az Atlantát, majd simán kikapott Milwaukee-ban, érdekes kérdés lesz, hogy most melyik arcát mutatja a gárda és döntő lehet, hogy a palánk alatt a Griffin-Drummond páros tud-e dominálni az itt elvékonyodó Magic ellen - Jonathan Isaacék előtt komoly feladat áll, ha győzni akarnak. 

Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 01:00

A Pacers továbbra is remekül menetel a sérültjei ellenére, két vereség után az előző két meccsét megnyerte, most pedig otthon ismét esélyesebbnek számít a Memphisszel szemben. A vendégek a három győzelmük óta sorozatban háromszor kikaptak és bár legutóbb a Lakers ellen már összeszedték magukat, de most idegenben kell játszaniuk, ahol eddig nem sokszor léptek pályára - jelenleg 2-3-ra állnak vendégként és 3-7-re otthon. Az Indy mindenképpen jobb csapat és saját közönsége előtt eddig abszolút meggyőző volt (6-2), a sérüléseit megoldotta, ráadásul a hírek szerint Malcolm Brogdon ott lehet a pályán ezen a mérkőzésen, vele még gördülékenyebb lehet majd a támadójáték.

Miami Heat - Charlotte Hornets 01:30

A Miami több remek eredmény után legutóbb irgalmatlanul nagy pofont kapott Philadelphiában és ezek után most muszáj nyernie, hogy javítani tudjon. Otthon esélyesebb is a gárda, az ottani vereség ellenére jó ez a keret, ha kicsit rendezni tudják a sorokat, akkor a védekezésben a Sixersszel összehasonlíthatatlan Charlotte nem okozhat nekik óriási problémát - a vendégek zsinórban négy vereségnél járnak, ráadásul a végjátékaikat is elszúrták mostanában. A Hornetsnnél a sérülések nem okoznak nagyobb gondot, a Heatnél pedig már megszokták, hogy Justise Winslow és Derrick Jones nincs, úgyhogy ez nem lesz faktor - akárhogy is, de Jimmy Butleréknek javítaniuk kell az említett pofon után, hiszen továbbra is ott vannak Kelet elitjében.

Boston Celtics - Sacramento Kings 01:30

Nem sikerült jól a Boston idegenbeli túrája, a nyugati nagycsapatok elleni sorozat Gordon Hayward nélkül kicsit sok volt a gárdának és most négyből három vereség után, otthon próbál meg visszatalálni a győzelem útjára az együttes. A Kings back-to-backet játszik a washingtoni győzelem után, kérdés, hogy mennyi maradt a társaságban, de ha a megszokott védekezést össze tudják rakni, elöl pedig a Hield-Bogdanovics-Barnes trió nem fog ki rossz napot, akkor lehet keresnivalójuk - már csak azért is, mert a Celtics említett nyugati vereségei közül az egyiket éppen Sacramentóban szenvedte el bő egy héttel ezelőtt. A Kings jobb formában van, viszont fáradtabb, ugyanakkor a Boston dolgát nehezíti, hogy Kemba Walker nyaksérülése még nem jött rendbe, nem edzett és ezek alapján aligha tud játszani - azért ha Hayward mellett ő sincs, úgy már bajban lehetnek támadásban. 

Atlanta Hawks - Minnesota Timberwolves 01:30

Az Atlanta több szörnyű vereség után legutóbb kicsit összeszedte magát és szoros meccset játszott a Torontóval, de nem tudott nyerni, így zsinórban hat és tízből kilenc vereségnél tart - eközben a Wolvesnak is csak felvillanásai vannak, az utóbbi öt meccséből négyet elbukott, úgyhogy szintén nem lehet elégedett. Összességében egyik csapat sincs jó formában, mindkettő előszeretettel dobálgatja el a triplákat, egyik sem védekezik túl jól (oké, a Hawks ebben azért még a Wolvesnál is jóval gyengébb) és mindkettőnek van egy olyan támadófegyvere, amely egymaga is döntő faktor lehet - Trae Youngnak és Karl-Anthony Townsnak is lehet olyan napja, hogy nem lehet megállítani. A vendégeknél egyébként Rob Covington elvileg visszatérhet, a hazaiaknál viszont Cam Reddish játéka megint kérdéses.

Toronto Raptors - Philadelphia 76ers 01:30

Ez lesz a játéknap egyik kiemelt rangadója, ahol két jó formában lévő keleti élcsapat feszül egymásnak, ráadásul a Philly számára alighanem külön motivációt jelent az is, hogy az előző szezonja ebben a csarnokban ért véget. A Raptors otthon még veretlen, a Sixers viszont idegenben csak 4-5-re áll, minden vereségét vendégként szenvedte el, úgyhogy bőven van mit bizonyítani, bár a legutóbbi, Miami ellen erődemonstrációval azért jelezte a gárda, hogy milyen potenciál van benne. A kulcs mindenképpen a védekezés lesz, hogy Marc Gasol megállítja-e Joel Embiidet és hogy Al Horfordék mihez kezdenek majd Pascal Siakammal, illetve abszolút döntő faktor lehet a tripladobás is - főleg a Phillynél hullámzó ez, Josh Richardsonék nem tehetik meg, hogy nem dobják be a helyzeteiket. Emeljük még ki a lepattanózást, amelyben a magas Sixers eddig ligaelső, ha ezen nem tud változtatni a Raptors, akkor még otthon is nehéz dolga lesz - a hazaiaknál Lowry és Ibaka még mindig nincs, a vendégeknél pedig O'Quinn és Korkmaz játéka kérdéses.

Chicago Bulls - Portland Trail Blazers 02:00

A Chicagónál egy gyenge meccs után "megvadult" Zach LaVine, de csapatszinten akkor sem voltak jók, mindig pedig nem várható 49 pont és 13 tripla a dobógéptől, az viszont igaz, hogy az a győzelem adhat egy lökést a társaságnak, amelyet otthon talán kamatoztatni tudnak. A Blazers jelenleg egyébként is iszonyatosan mélyen van, Damian Lillard visszatérése sem hozott változást, ugyanúgy elöl-hátul gyenge a csapat, komoly vereségszériába sodródtak, Carmelo Anthony sem tudott segíteni eddig, egyszerűen semmi sem működik. A potenciált tekintve nyilván jobb a Portland, de jelen állapotukban elképzelhetetlen, hogy nyerni tudjanak - aztán lehet, hogy éppen most találnak magukra, ehhez elég lehet egy szikra, egy extra Lillard-negyed, pár perc, amikor összeáll a védekezésük, vagy bármi. 

Milwaukee Bucks - Utah Jazz 02:00

A Raptors-Sixers mellett ez is nagy rangadónak számít, hiszen a támadásban, védekezésben és lepattanózásban is top4-es, jelenleg zsinórban hét győzelemből érkező keleti éllovas fogadja a liga legjobban védekező és szintén jó formában lévő csapatát. A felek egyszer már találkoztak idén, akkor a Jazz akarata érvényesült és otthon 103-100-ra megverte a Milwaukee-t, Giannis Antetokounmpóéknak az volt az egyik a három vereségük közül, most otthon bizonyára szeretnének visszavágni érte. Ahhoz a meccshez képest jobb formában van a Bucks, támadásban sokkal előrébb tart, mint az akadozó Utah, a kérdés az, hogy ezt most sikerül-e érvényesíteni, vagy sem, mert akkor nem jött össze. A vendégeknél Rudy Gobert bokasérülése jelent gondot, kérdéses a játéka, ha nem tud pályára lépni, akkor Giannis megállítása eléggé problémás lehet, vele viszont tölthetik annyira a festéket, hogy limitálják az MVP-t. Meglátjuk, a Bucksnál azért vannak még mindig leolvadások meccseken belül és Middleton hiánya is jobban érződhet egy ilyen rangadón, ráadásul Ersan Ilyasova játéka sem biztos. 

San Antonio Spurs - Los Angeles Lakers 02:30

A Lakers eddig 2-0-ra áll az idegenbeli túráján, de sem Oklahoma Cityben, sem Memphisben nem volt igazán meggyőző, benne lehet a levegőben, hogy megszakad a hétmeccses győzelmi sorozat - igaz, a Spurs azért messze van a jó csapattól, de éppen legutóbb nyert zsinórban nyolc vereség után, lehet, hogy ettől most megindul felfelé. Persze csodákat azért nem kell várni a San Antoniótól, a védekezés továbbra sem az igazi, egy dobópárbajt pedig LeBron James és Anthony Davis ellen azért nem egyszerű megnyerni, főleg, hogy mostanában top5-ös támadójátékot produkál a Los Angeles-i csapat. A vendégeknél Avery Bradley biztosan, Alex Caruso pedig lehet, hogy nem játszik, míg a Spursnél Dejounte Murray visszatérhet a legutóbbi pihenő után, vele bővülhet Gregg Popovich rotációja. 

Golden State Warriors - Oklahoma City Thunder 04:30

A Thunder mérkőzések óta jól játszik, de nem jönnek a győzelemek, nagycsapatok ellen is partiban tudott lenni a gárda, de a negyedik negyedeket, szoros végjátékokat rendre elrontotta - most egyértelműen esélyesebb, kérdés, hogy ilyen helyzetben hogyan vizsgázik a társaság. A Warriors a memphisi megleptés után nagyon kikapott Dallasban és kevésbé Salt Lake Cityben, most lezárta a túráját és hazatérhetett, de ettől még ugyanúgy ligautolsó, azt a szintet is lehet várni tőle. Chris Paulék minden tekintetben jobbak jelenleg, kétszer már meg is verték idén a GSW-t, kötelező számukra a győzelem. 

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus