A Phillyt fogadja a Lakers, duplázik a Spurs-Clippers páros

Öt meccs, mindegyik érdekesnek ígérkezik - mutatjuk, hogy mit kell tudni a soron következő NBA-játéknap előtt. 

 

Miami Heat - Portland Trail Blazers 00:30

Sorozatban négy vereség után nagyon kellene már ez a győzelem a Heatnek, de ahhoz biztosan jóval komolyabb támadójátékra lesz szükség, amit nehéz lesz összerakni úgy, hogy az utóbbi meccseken már Jimmy Butler formája is visszaesett. A Portland is kikapott egymás után kétszer, Anthonyéknál is megborult kicsit a rendszer, de összességében még mindig ők tartanak előrébb és ha Lillard visszatér a megszokott szintre, akkor idegenben is jó esélyeik lehetnek a sikerre. A hazaiaknál nagyon kéne már Dragic, de még mindig kérdéses a játéka, míg a vendégeknél Simons és Little az, aki nem léphet pályára az egészségügyi protokoll miatt. 

New York Knicks - Washington Wizards 00:30

Két nappal ezelőtt nagyon simán, közel húsz ponttal nyerte ezt a csatát a New York, most megkapja a visszavágási lehetőséget a Wizards, kíváncsian várjuk, hogy tud-e vele élni. Akkor nagyjából mindent rosszul csináltak a fővárosiak és ők maguk is bevallották, hogy nem volt meg bennük a kellő tűz, ha ez nem változik, akkor most sem lesz esélyük, de ha felszívják magukat, akkor nincs elveszve a helyzetük. A Knicks legutóbb extra támadójátékot mutatott be, de ez azért nem "alapállapot" Randle-éknél, ha a Wizards érdemi védekezést mutat be, akkor könnyen megakadhat a gépezet - ha javul a Washington, akkor jó meccs lehet ebből, ha nem, akkor könnyen alakulhat ismét ugyanúgy az ütközet. 

San Antonio Spurs . Los Angeles Clippers 01:30

A felek "covid-duplát" vívnak, vagyis előző este ugyanitt, ugyanígy randevúztak és akkor a Clippers tükörsimán tudott nyerni, érdeklődve várjuk, hogy most lesz-e változás. Kawhi Leonardék az utóbbi három meccsüket behúzták, valami talán megmozdult náluk a stabilitás irányába, míg a Spurs egy jobb széria után zsinórban hármat buktak, náluk éppen ellentétes az előjel. Az előző esti meccsen a Clippers elsősorban az agresszivitásával, a fizikalitásával nyert, meglátjuk, hogy ezt azonnal képes-e megismételni, vagy hogy a San Antonio mennyire veszi fel a kesztyűt ezen a téren - a keretek elvileg nem változnak ahhoz a meccshez képest, bár a Spursnél van esély Gay és Walker visszatérésére. 

Los Angeles Lakers - Philadelphia 76ers 03:00

A Sixers Embiid és Curry nélkül is remek formában van, sorra nyeri a meccseit, méghozzá vagy váratlanul magabiztosan, vagy a végjátékban clutch teljesítményt nyújtva, úgyhogy a "sebzett" Lakers otthonába is esélyesebbként utazik. A hazaiaknál nincs James, nincs Davis és egyelőre nincs Gasol sem, az utóbbi meccseken egyértelmű is volt, hogy így nagyon nehéz helyzetbe kerültek és egyelőre nem látszott, hogy mivel tudnának ebből kimászni. Persze jöhet egy nagy meccs mondjuk a Schröder-Harrell párostól, elsülhet a keze Kuzmának, de az utóbbi időszak alapján az a reálisabb, hogy a Philly rendszere működőképesebb ebben a formában és már többször bizonyított is, úgyhogy jelen esetben inkább a vendégek az esélyesebbek. 

Sacramento Kings - Golden State Warriors 03:00

A Kings back-to-backet játszik az Atlanta legyőzése után és kifejezetten jó formában van, főleg magához képest, hiszen ötből négyet nyert, míg az ingadozó Warriors ötből hármat bukott - Steph Curry sérült, ő még nem játszhat, így azért továbbra is nehéz helyzetben van Steve Kerr legénysége. A trade deadline még boríthatja a GSW rotációját, úgyhogy bármi elképzelhető, de Curry nélkül, idegenben azért alapvetően nagyon sokat nem várhatunk tőlük - persze a Kings is kérdéses, pár jó meccs ide vagy oda, ettől még nem lesz ez egy stabil csapat, főleg nem back-to-back. Nehéz jósolni, jelenleg a forma, a hazai pálya és az egészség a Sacto, a pihentség pedig a Warriors mellett szól. 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus