A Portland nyerte a Las Vegas-i nyári ligát

Trendon Watford lett a döntő MVP-je, íme az utolsó játéknap eseményei. 

A Portland Trail Blazers nyerte az idei Las Vegas-i nyári ligát, miután a döntőben 85-77-re legyőzte a New York Knicks csapatát. A meccset a Knicks kezdte jobban, az első negyedben mindkét csapat gyengén támadott, de a New York-iak tudták jobban érvényesíteni az akaratukat, majd a második játékrészben átvette az irányítást a Blazers: hét triplát dobott be a gárda és 41-30-as előnybe került a nagyszünetig. A második félidőben már végig vezetett a gárda, a New York ugyan egy futást még összerakott, de így is volt közte 16 pont is, a Portland ott már a gyűrűt támadta kellően hatékonyan és nem adott igazi esélyt ellenfelének arra, hogy fordítson. A Blazers 2017 óta már harmadszor játszott döntőt és másodszor tudta azt megnyerni.

A mérkőzés MVP-jének Trendon Watfordot választották: a tavalyi draftolatlan játékos főleg az első félidőben csillogott, az első negyedben ő tartotta életben a szenvedő Portlandet és a nagyszünetben már 12 pontnál tartott, végül 19 ponttal, 7 lepattanóval, 3 labdaszerzéssel és 3/6 triplával zárta az összecsapást. Mellette Brandon Williams (22 pont, 5 lepattanó, 10/10 büntető) is remekül játszott, de Jabari Walker (14 pont, 11 lepattanó, 3 labdaszerzés, 2 blokk) is kitett magáért, míg a túloldalon Quentin Grimes (19 pont, 5/16 mezőnyből, 2/11 tripla) és Miles McBride (17 pont, 4/10 mezőnyből) igyekezett leginkább.

A meccs összefoglalója:

Trendon Watford meccse:

A Phoenix Suns sima, 84-69-es győzelmet aratott az Indiana Pacers ellen, végig vezetett, a harmadik negyedet 30-18-ra húzta be, 23 pontos előnye is volt már és a záró etapban végig legalább 14 egységgel előrébb járt. Az 52-36-os lepattanózás mellett a Pacers 33%-os mezőnymutatója is segített ezen, de egyénileg nagyjából senkit sem emelhetünk ki: Louis King (14 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz, 4/7 tripla) jól mozgott, míg az Indynél még a kilenc pontot sem érte el senki.

A New Orleans Pelicans még ennél is nagyobb arányban gyűrte le az Oklahoma City Thundert, ugyanis 107-71-es győzelemmel zárta a nyári ligát. Az OKC-nél összesen hét játékos lépett pályára, Chet Holmgren pedig nem volt közöttük, egyedül Gabe Brown (23 pont, 5/12 tripla) számaira lehet felhívni a figyelmet. A Pelsnél a draftolatlan újonc magasember, John Butler szenzációs volt (25 pont, 7 lepattanó, 9/9 mezőnyből, 6/6 tripla), de Elijah Stewart (20 pont, 4 lepattanó, 9 gólpassz, 4/7 tripla) és Dereon Seabron (19 pont, 8 lepattanó, 3/6 tripla) is nagyszerűen játszott, valamint Deividas Servydis is bedobott 15 pontot. 

John Butler tökéletes meccse:

A Toronto sem adott sok esélyt a Milwaukee-nak, úgy nyert 80-69-re, hogy végig vezetett és volt már 21 pontos előnyben is, a második negyedtől végig magabiztosan kézben tartotta az eseményeket. A kanadaiaknál összesen hatan is elérték a tízpontos határt, közülük talán Abu Kigab (15 pont, 10 lepattanó, ebből 6 támadó) érdemes külön is említeni, míg a Bucksnál lefagytak az eddigi húzóemberek: Sandro Mamukelashvili 1/6, az újonc MarJon Beauchamp 1/5, Lindell Wigginton pedig 4/12 dobást süllyesztett el, hárman együtt 21 pontot tettek hozzá, így ennek a csapatnak nem lehetett esélye.

A Golden State Warriorsnál Moses Moody és Jonathan Kuminga nem játszott, James Wiseman pedig felemás teljesítményt nyújtott: mutatott szép dolgokat, de 18 perce alatt 5/13-mal jutott el 11 pontig, leszedett 6 lepattanót és kiosztott 2 blokkot. Mellette ismét Max McClung említhető (14 pont, 6 gólpassz, 4/7 mezőnyből), de a GSW 87-77-es vereséget szenvedett a Washington Wizardstól úgy, hogy a mérkőzés nagy részében vezetett, még az utolsó negyednek is nyolcpontos fórral ment neki, de ott a Wizards egy 20-0-s rohamot vágott ki, fordított és győzött. Egyénileg Jaime Echenique (19 pont, 12 lepattanó, 2 blokk) és Quenton Jackson (18 pont, 3 labdsazerzés) volt a fővárosiak két legjobbja.

James Wiseman megmozdulásai:

Az idei nyári liga utolsó meccsét pedig a Utah Jazz nyerte meg 82-72-re a Denver Nuggets ellen: a szoros első negyed után a másodikban 12-14 pontra lépett el a Jazz és onnantól képes volt ezt menedzselni, nem engedte vissza egálra a Denvert. Egyénileg Jared Butler (15 pont, 4 lepattanó, 6 gólpassz) említhető a győztesnél, míg a vesztesnél egyetlen játékos érte el a tízpontos határt: Adonis Arms kereken 20-at dobott 4/4 triplával.

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus