A Portlandet fogadja a Lakers, javítana a Brooklyn

Lesz egy Jazz-Nuggets, de megnézhetjük a Memphist, a Sixerst, a Dallast, a Bostont és a Clevelandet is.

 

Indiana Pacers - Orlando Magic 01:00

Keleti alsóházi derbi, amelyre a Magic back-to-back érkezik, miután előző este szoros meccsen, kiélezett végjátékban kikapott Chicagóban. A Pacers pihentebb, viszont jóval tartalékosabb, Brogdon, Sabonis és Turner révén a három legfontosabb játékosát nélkülözi és a kispad is üres, de legutóbb ezzel a kerettel is megverte a Clipperst, így nem szabad teljesen leírni. Mégis ott tartunk, hogy ez egy 50-50-es meccsnek tűnik, hiába a sereghajtó a vendégcsapat, jelenleg Carter Jr.-ék kerete semmivel sem gyengébb a Pacersnél - szoros csatára számíthatunk, igaz, tétje igazából nincs. 

 

Philadelphia 76ers - Washington Wizards 01:00

A Sixers a riválisok botlásaival és saját parádés szériájával Kelet második helyéről kezdheti meg ezt a játéknapot, legutóbb a Memphis ellen aratott nagy győzelmet Joel Embiid nélkül és most is kötelező számára a győzelem. A Wizards zsinórban hatszor kapott ki, nem számíthat Bradley Bealre, ráadásul back-to-backet vív, előző este Milwaukee-ban szenvedett viszonylag egyértelmű vereséget. A Sixersnél Embiid a kisebb pihenő után elvileg most visszatérhet és mivel szenzációs formában van a gárda, így csak az gátolhatja meg az újabb sikerben, ha túlságosan hátradől és túl lazán veszi az estét - ha normális fordulatszámon, normális koncentrációval játszanak Harrisék, akkor minden mellettük szól. 

 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 01:30

A Boston remek formába lendült, ötből négyet és tizenháromból kilencet nyert, szenzációs védekezéseket mutat be most már meccsről meccsre, elöl a Tatum-Brown páros is többé-kevésbé stabilan jó játékot hoz, legutóbb pedig 30 ponttal verték meg a Miamit. A Hornets ennél sokkal ingadozóbb mostanában, két győzelem után legutóbb a Clipperstől sikerült csúnyán, alig 90 pontot dobva kikapni otthon, viszont azóta két teljes napot pihenhetett a gárda, meglátjuk, hogy ez mire volt elég. A hazaiaknál nincs mérvadó sérült, a vendégeknél Oubre Jr. visszatérhet és bár Hayward továbbra sem játszhat, de azért így is egészen jó rotációval állhat ki a Hornets - kérdés, hogy ezeket a hullámzásokat mennyire tudja kiigazítani a társaság, de nagyjából két héttel ezelőtt egyszer már sikerült nyernie Bostonban. Most szoros meccsre van kilátás, aki jobb napot fog ki, az nyerhet, de talán több érv szól a tabellán jelenleg rosszabbul álló Celtics mellett. 

 

New York Knicks - Memphis Grizzlies 01:30

A Grizzlies legutóbb némileg váratlanul vesztette el a rangadót Philadelphiában, és három győzelem után egy hosszabbításos vereséget szenvedett, New Yorkba viszont így is esélyesként érkezhet meg. A Knicks legutóbb ugyan 20 ponttal verte a padlón lévő Sacramentót, de ott sem volt túl gördülékeny a játék, főleg a kezdőknél láttunk betliket, Kemba Walker továbbra is érthetetlen teljesítményt nyújt, ez a Memphis pedig nagyon nem az a Sacramento. A felek jelen pillanatban nincsenek egy súlycsoportban, Ja Morant elképesztő időszakot fut és ha Steven Adams vállalja a játékot (ez most még kérdéses, fáj a bokája), akkor abszolút ők az esélyesek - idegenben is 16-9 a mérlegük, a New York pedig otthon sem éri el az 50%-ot, nagyon más szinten vannak a felek.

 

Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 02:00

A Cavs javított a detroiti pofon után, de inkább csak az eredmény terén, játékban akkor sem volt túl meggyőző a társaság, ráadásul Lauri Markkanen után Darius Garland is megsérült már és ezúttal sem léphet pályára egyikük sem. A Rockets zsinórban négy vereségnél tart, az utóbbi három során 134, 125 és 122 pontot kapott, ez a gyengesége, így a nagy kérdés az, hogy a harmatos houstoni védekezés mennyire tudja limitálni a támadásban most vezérét vesztő és érdemi labdás hátvéd nélkül maradó clevelandi támadógépezetet. A Cavsnél elő kell lépniük a kiegészítőknek, Rajon Rondónak is jól kell játszania, Osmanéktól is nagyon kellenek a pontok, valamint a playmaking, de az biztos, hogy a Houstonban most több a tűzerő, így ezt a túloldalon kell ellensúlyozniuk Allenéknek. 

 

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:30

A Magic elleni pofon óta két napot pihenhetett és készülhetett a Dallas, ez elég idő lehetett arra, hogy rendezze a sorait Jason Kidd csapata és ennek a meccsnek megint úgy menjen neki, hogy nincs mellébeszélés, kötelező a győzelem. Az OKC ugyan pont legutóbb villant és váratlanul megverte a Portlandet a hosszú vereségszéria után, de ettől még óriási a különbség a csapatok között úgy is, hogy Porzingis és Hardaway Jr. sem lesz ott a hazaiaknál - egyébként a vendégeknél sincs Shai Gilgeous-Alexander. Ha a megszokott védekezését közelíti a Mavs, akkor a vezér nélküli OKC nem lehet képes elég pontra ahhoz, hogy nyerjen, egy átlagos meccsel hozhatja a kötelezőt Doncic és bandája - csak ezt érvényesíteni is kell...

 

Utah Jazz - Denver Nuggets 04:00

Érdekes meccs, az utóbbi hetekben a Denver szenzációs formát futott, a Jazz viszont iszonyatosan mélyre került, viszont a Nuggets most back-to-backet játszik az előző esti sima vereség után - Minnesotában kapott ki nagyon könnyedén a gárda, így pedig már ráadásul az idegenbeli túra hatodik, egyben utolsó állomásához érkezett. Ezt kihasználhatja a frissebb Utah, amelynél viszont Mitchell és Gobert továbbra sem játszhat, Ingles pedig legutóbb sérült meg, így rá sem számíthatnak - ezt tetézi, hogy Whiteside pályára lépése sem biztos, meglátjuk, hogy ő végül ott lesz-e a parketten. Sok a kérdőjel mindkét oldalon, de mindkét fél úgy állhat oda, hogy "na ezt nyerni kell", vagy legalábbis "nyerhető" - a Jazz is bízhat a frissességben és a hazai pályában, míg a Denver Nikola Jokicsban és az ellenfél rengeteg problémájában. Eddig egyébként érdekes módon 3-0-ra vezet az egymás elleni csatában a Utah.

 

Sacramento Kings - Brooklyn Nets 04:00

A Nets back-to-backet játszik a phoenixi vereség után, de Sacramentóban nyernie kell: hetek óta pocsék formában van, most éppen sorozatban öt vereségből érkezik, a Kings viszont még ennél is gyengébb és zsinórban hétszer kapott már ki. Alvin Gentry legénysége minden szempontból padlón van, a védekezése borzasztó, az egész játéka esetleges, szerencséje sincs, Bagley nem játszik és Fox visszatérése is erősen kérdéses, úgyhogy nehéz helyzetben van a csapat. Persze a Brooklyn dolga sem egyszerű, Durant és Aldridge sincs az alapemberek közül, viszont Irving és Harden játszhat, valakit pedig most már meg kell verniük, ha akarnak valamit - ez a mostani Kings ideális ellenfél lehet ehhez, de ingyen ezt sem kapják meg a vendégek, meg kell érte dolgozniuk. 

 

Los Angeles Lakers - Portland Trail Blazers 04:30

A Lakers három vereséggel zárta a hosszú keleti túrát, azóta pihenhetett két napot, úgyhogy kicsit frissebben fogadhatja ellenfelét, LeBron James viszont továbbra is sérült, kezelést kap, így rá ezúttal sem számíthat a gárda. A többiek viszont ott lesznek a parketten, így otthon fontos lenne nyerniük a Portlanddel szemben, amely a maga túrája negyedik állomásánál jár, legutóbb Oklahoma Cityben is kikapott, egyébként pedig pont a Lakers mögött áll a tabellán, közvetlen riválisoknak számítanak a felek. Hazai pályán valamivel esélyesebb a Los Angeles, Anthony Davis, Russell Westbrook és Malik Monk felveheti a versenyt a Nurkic-Simons-McCollum trióval - a vendégeknél Lillardöt leszámítva minden fontos játékos bevethető, meglátjuk, hogy mire mennek egymással a felek. 

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus