A Portlandet fogadja az OKC, pályán a Bucks és a Raptors is

Otthon meccsel a Rockets és a Denver, de megnézhetjük az Indianát, vagy a belendülő Detroitot is - nézzük, hogy mit érdemes tudni a találkozók előtt.

 

Cleveland Cavaliers - New York Knicks 1:00

"Valakinek muszáj nyernie" - valahogy így lehet rámutatni arra, hogy miről is szól ez a mérkőzés. Két nagyon tankoló csapat mérkőzése, ahol egyik félnek sem igazán akaródzik győzni, de ebben mostanában a Knicks a jobb, mert zsinórban 16 vereségnél jár, míg a Cavs elrontotta a szériáját azzal, hogy január végén nyert két meccset egymás után. Nagy dolgokat most sem várhatunk, kérdés, hogy a már "megmutatott" Kevin Love-ot bevetik-e a hazaiak, illetve hogy ki akarja jobban elveszíteni az összecsapást...

Detroit Pistons - Washington Wizards 1:00

Itt viszont van tét, hiszen a Pistons jelenleg nyolcadik Keleten, a Wizards pedig éppen ezt a helyet szeretné elérni és jelenleg két meccs a felek közötti távolság, úgyhogy nagyon nem mindegy, hogy most mi fog történni. A Detroit alapvetően jó formában van, hosszú ideig tartó erőlködés után mostanában belendültek Griffinék és az előző öt meccsükből négyet megnyertek, ráadásul Wayne Ellington is csatlakozott hozzájuk, meglátjuk, hogy őt hogyan tudják használni az elboltolt Bullock helyén. A Wizards gyengébb formában volt, az előző két meccsét pedig ugyan megnyerte, de a Cavs és a Bulls ellen, most viszont sokkal komolyabb csapatot kellene lenyomni, ráadásul idegenben, ahol a fővárosiak csak 7-21-re állnak eddig. Tegyük viszont hozzá, hogy a Parker-Portis páros eddig nagy fogásnak tűnik, meglátjuk, hogy Detroitban is villan-e a csereduó.

Indiana Pacers - Charlotte Hornets 1:00

Az előző öt meccsét zsinórban behúzó Pacers számára papíron kötelező lenne megverni a Charlotte-ot, hiszen ebből az öt meccsből csak egyszer kaptak 100 pont felett Sabonisék, remek formában vannak, ráadásul már Wes Matthews is aláírt, kérdés, hogy bevetik-e - illetve most éppen Thad Young játéka is kérdés, fájlalja a térdét, lehet, hogy nem fogják erőltetni. A Charlotte ennyire nem villog és összességében sem képvisel ilyen komoly játékerőt, ráadásul a hírek szerint megint nélkülözni fogja Tony Parkert, ami általában nem jó hír számukra, bár legutóbb nélküle is nyerni tudtak Atlantában. Nem rossz csapat a Charlotte, de ha az Indiana hozza a mostanában (ismét) látott védekezését és nem fog ki különösen extra napot Kemba Walker, akkor a hazaiak esélyesek még úgy is, hogy ha Young esetleg kiüli a találkozót.

Toronto Raptors - Brooklyn Nets 1:30

Zsinórban négy győzelemből, jó formában érkezik a Toronto, amely üldözi a ligaelső Milwaukee-t és egy újabb sikerrel, illetve egy esetleges újabb Bucks-blamával akár utol is érheti - ehhez azt a Brooklynt kellene megverni, amely egy szép győzelem után legutóbb megint egészen pocsék játékkal szenvedett vereséget. Idegenben egyébként sem az igaziak Russellék és LeVert visszatérését sem tudták igazán jól megünnepelni, Torontóba pedig nem éppen nyerni járnak a csapatok, úgyhogy jelen pillanatban komoly bravúr lenne, ha az Atkinson-legénység megviccelné a Raptorst. A hazaiaknál már debütált Marc Gasol és most úgy fest, hogy mindenki bevethető, mindenki játszhat, úgyhogy nincs nagyon érv a győzelmük ellen.

Chicago Bulls - Milwaukee Bucks 2:00

Legutóbb kicsit el is engedte a meccset, meg kicsit be is nézte az eseményeket a Milwaukee, úgyhogy egy váratlan hazai verésbe szaladt bele, amit Chicagóban mindenképpen ki kell javítania, különben utolérheti a nagy rivális Toronto. Mike Budenholzer csapata elég fáradt volt a Magic ellen, Giannis Antetokounmpo nem is játszott, de a hírek szerint most visszatérhet, igaz, Nikola Miroticot a stáb nem nagyon akarja még pályára engedni, úgy fest, hogy az ő debütálására egyelőre várni kell. A Bulls persze így is nagyon más szint, voltak biztató teljesítményeik mostanában, támadásban a Dunn-LaVine-Markkanen trió kiegészült Porterrel és otthon képes lehet néha meglepetésre, de az elég combos meglepetés lenne, ha a Milwaukee egymás után másodszor is kikapna, főleg hogy ez eddig még nem fordult elő vele ebben a szezonban.

Houston Rockets - Dallas Mavericks 2:00

Az OKC ellen leadott óriási előny és fájó vereség után a Dallas ellen muszáj javítania a Houstonnak és erre jelenleg minden esélye meg is van a gárdának, hiszen pihentebb, frissebb ellenfelénél, a hazai pálya előnyét is élvezi és Clint Capelát leszámítva sérülttel sem kell számolnia. A Mavs egy nehéz back-to-backet teljesít, előző este legyőzte otthon a Portlandet, de fáradtabban, idegenben, egy egyébként is gyengébb kerettel elég nehéz dolguk lesz Nowitzkiéknek. A Harden-Doncic csata kiválónak ígérkezik, de a Rockets annyira szoros küzdelemben van a playoff-helyeken, hogy nem engedhet meg magának egy újabb hazai vereséget.

Minnesota Timberwolves - Los Angeles Clippers 2:00

Egy 0-3-mal lehozott idegenbeli túra és összességében zsinórban négy vereség után próbál mindenképpen javítani a Minnesota, míg a Clippers a Harris-csere ellenére nyeregetett meccseket, legutóbb egy komoly bravúrt mutatott be Bostonban - most viszont már sorozatban a hatodik idegenbeli találkozójára készül. A LAC-tól mindenki azt várja, hogy elkezd zuhanni, de jelenleg Lou Williamséknek minden esélyük meglehet a Wolves otthonában is annak ellenére, hogy a Minnynek természetesen iszonyatosan kellene a siker, hiszen az utolsó szalmaszálakba igyekszik kapaszkodni a rájátszást illetően. A vendégeknél Wilson Chandler nincs, a hazaiaknál pedig a hátvédsor továbbra is nagyon kérdéses - Rose már teljes edzésmunkát végzett, Teague legutóbb visszatért pár perc erejéig, de most már Bayless játéka is kérdéses.

Oklahoma City Thunder - Portland Trail Blazers 2:00

Az OKC a houstoni feltámadás és nagy győzelem után 11-ből 10 sikernél jár és továbbra is kirobbnaó formában van, úgyhogy nehéz feladat vár az idegenbeli back-to-backet játszó Portlandre - Damian Lillardék nagyon összeestek a negyedik negyedben és végül kikaptak Dallasban egyetlen ponttal, ez fizikálisan és mentálisan sem tett nekik jót. A Thundernél egy sérült azért van, Jerami Grant bokája nem jött rendbe és ő nem is fog most pályára lépni, de a George-Westbrook duó megállíthatatlanul robog mostanában, a Portlandet eddig oda-vissza verték, frissebbek, otthon vannak, Grant hiányát éppen elbírhatják. Persze azt a kérdést feltehetjük, hogy Westbrook rámegy-e erőlködve az újabb tripla-duplára, hiszen jelenleg sorozatban kilencnél jár, egy újabbal megdöntheti Wilt Chamberlain rekordját.

Denver Nuggets - Miami Heat 3:00

Sorozatban három vereséggel zárta idegenbeli túráját a Denver, úgyhogy le is szakadt a Golden State-től, sőt, ha kikapnak Jokicsék, az OKC pedig nyer, akkor a második-harmadik helyen lesz már egálban Mike Malone alakulata. A Heat back-to-backet játszik azok után, hogy az utolsó másodpercig partiban volt a GSW otthonában, emiatt valószínűleg fáradt a társaság, Denverben pedig pihenten is nagyon nehéz nyerni, főleg úgy, hogy a Nuggetsnek most borzasztóan kell ez a siker - igaz, a floridaiaknak is kellene, mert közben lecsúsztak már a playoff-helyekről. A hazaiaknál Gary Harris nem fog játszani, Paul Millsap pedig épphogy csak lenézett edzésre, az is meglepetés lenne, ha ő végül pályára lépne - akárhogy is, a Denvernek nyernie kell otthon egy fáradt keleti középcsapat ellen, bármennyire is fontos lenne a siker Wade-ék számára.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus