A Raptors nyerte a Rockets elleni derbit Japánban

James Harden 34 pontot dobott, Russell Westbrook is debütált, de a negyedik negyedben a maga javára billentette a meccset a Toronto.

 

Toronto Raptors - Houston Rockets 134-129

Westbrook debütált, jobb volt a Houston. Ugyan a meccset a Toronto nyerte végül, de gyakorlatilag az elejétől kezdve a Rockets járt előrébb, néha 15 pont körüli előnnyel is, a nagyszünetben 85-76 állt az eredményjelzőn a texasiak javára, támadásban azt csináltak, amit csak akartak - aztán a záró etapban, a kiürülő cserepadok csatáját már a Raptors húzta be és ott megfordította a találkozót. Addig viszont a Houston lehetett elégedettebb, James Harden sorra hozta a látványos megoldásokat és messze a meccs legjobbja volt (34 pont, 11/14 mezőnyből, 7 gólpassz 27 perc alatt), Clint Capela is jól mozgott (12 pont, 6 lepattanó, 3 blokk 20 perc alatt), Eric Gordon bevert 4/5 triplát, a padról pedig Sefoloshának, Riversnek, Andersonnak is voltak szép megmozdulásai. PJ Tucker pont nélkül zárt, de mindenképpen emeljük még ki Russell Westbrookot, aki első meccsét játszotta Rockets-mezben és elég felemásan teljesített: a 13 pont és a 6 gólpassz 21 perc alatt nem rossz, de egyrészt eladott öt labdát, másrészt volt 1/6 triplája, harmadrészt ezeken felül is elég sok hibával játszott, vele a pályán egyébként -4-ben volt csapata, míg mondjuk Hardennel +13-ban. Összességében a két korábbi MVP nem is töltött sok időt együtt a pályán és amikor együtt voltak fent, akkor sem volt meg köztük igazán a kapcsolat, érdekes lesz látni, hogy mi lesz belőlük később.

Két kezdője nélkül nyert a Toronto. Kyle Lowry és Marc Gasol sem játszott a Raptorsnál, úgyhogy a tavalyi kezdőből végül csak Pascal Siakam volt ott az első ötösben, mellette VanVleet, Powell, Anunoby és Ibaka fért még be - a védekezés az első félidőben gyakorlatilag nem létezett, a támadójáték viszont náluk is jól működött. A helyzetkreálásért főleg VanVleet (16 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Siakam (24 pont, 11 lepattanó, 4 gólpassz, 7/16 mezőnyből, 5 eladott labda) felelt, a befejezéseknél pedig mellettük Ibaka (18 pont, 8/10 mezőnyből) és Powell (14 pont, 5/9 mezőnyből) is nagyobb szerepet kapott - a padról többen is meg-megvillantak, végül Boucher jutott tíz pont fölé. Amíg az érdemi rotáció volt fent, addig ebben a formában gyengébb volt ellenfelénél a Raptors, a harmadik negyedben Siakam kissé ki is fulladt, de végül a cserék megfordították és megnyerték a meccset, úgyhogy összességében nem volt ez rossz bemutatkozás a részükről.

A Raptors legjobb dobói: Siakam 24/6, Ibaka 18/3, VanVleet 16/6
A Rockets legjobb dobói: Harden 34/12, Westbrook 13/3, Capela 12, Gordon 12/12

A játéknap további programja:

Philadelphia 76ers - Guangzhou 01:00
Miami Heat - San Antonio Spurs 01:30
Oklahoma City Thunder - Dallas Mavericks 02:00
Memphis Grizzlies - New Zealand Breakers 02:00
Phoenix Suns - Minnesota Timberwolves 04:00
Portland Trail Blazers - Denver Nuggets 04:30

A meccsekhez élő streameket az alábbi linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus