A Sacramento is legyőzte a Denvert, megszakadt az Orlando győzelmi szériája

A Kings 123 pontja többet ért Jokics újabb TD-jánál, Paul George döntött a GSW ellen, a Nets nagy pofont osztott ki a Magic-nek, a Wolves, Suns és a Cavs nehezen hozta a kötelezőt, a Bulls elkapta a Pelicanst, a Pacers szétlőtte a Miamit, a Bucks az Atlantát, a Dallas 30-0-s futása sem ért győzelmet az OKC ellen, túlórában nyert a Jazz a Blazers ellen, a Rockets rossz szériája pedig a Lakers otthonában sem szakadt meg. 

Los Angeles Clippers – Golden State Warriors 113–112

George triplája döntött. Rangadóval indult a játéknap még akkor is, ha a Clippers és a Warriors is alulteljesít, hiszen előzetesen mindkét csapattól jóval többet vártunk volna. Éppen ezért volt nehéz megjósolni az esélyeket. Magabiztos volt a Golden State, a meccs egy adott periódusában már huszonkét ponttal is vezetett, azonban Tyronn Lue gárdája nem adta fel, így a nagyszünetet követően elkezdte a felzárkózást. Ezúttal is Paul George (25 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) volt a Clips legjobbja, aki mellett James Harden (21 pont, 5 lepattanó, 9 gólpassz) és Kawhi Leonard (20 pont, 8 lepattanó, 7 gólpassz) is szállította a kosarakat, de a hazaiak szinte minden pályára lépő játékosa hozzátette a magáét. Mindössze kilenc másodperc volt hátra a találkozóból, amikor George triplájával először vette át a vezetést a Clippers, ezzel pedig meg is nyerve az összecsapást.

Kiadta a kezéből a győzelmet a Warriors. Chris Paul hiányában is remekül kezdett a Golden State, amely az első negyedet tizenegy, míg a másodikat nyolc ponttal nyerte meg. Stephen Curry (22 pont, 4 lepattanó, 11 gólpassz), Draymond Green (21 pont, 9 lepattanó, 4 gólpassz) és Moses Moody (21 pont, 5 lepattanó) triója remekül muzsikált együtt, éppen ezért sokáig úgy tűnt, hogy magabiztosan nyeri meg ezt az összecsapást a Warriors. A Clippers ellenben összeszedte magát és visszakapaszkodott. A végjátékban Curry kettese lecsorgott a gyűrűről, az ellentámadásból pedig megfordította az állást a Los Angeles. Az utolsó játék Greenre jött ki, aki a meccs során nyolcból négy hármast küldött a helyére, ám ezúttal kimaradt a dobása, így a GSW a legutóbbi tíz meccséből hetedszer is vesztesen hagyta el a játékteret.

A Clippers legjobb dobói: George 25/12, Harden 21/6, Leonard 20/6
A Warriors legjobb dobói: Curry 22/12, Green 21/12, Moody 21/6

 

Brooklyn Nets – Orlando Magic 129–101

Mikal Bridges tarthatatlan volt. Sorozatban kilenc győzelemmel a háta mögött érkezett Brooklynba az idény meglepetéscsapata, az Orlando. A Nets ellenben éppen azt nyújtja, amit előzetesen is várni lehetett tőle, 50% körüli mérleggel harcol az utószezonért. Mikal Bridges (42 pont, 5 lepattanó, 12/20 mezőnyből, 3/6 tripla) ihletett formában kezdte a találkozót, huszonhat pontot szórva az első negyedben, ami azt eredményezte, hogy közel harminc pontos előnyre tett szert a házigazda. Persze az sem segítette a vendég alakulat dolgát, hogy a lepattanókért zajló csatákat is rendre a Nets nyerte. Mivel Bridges mellett Spencer Dinwiddie (22 pont, 4 lepattanó) és Cam Thomas (20 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) is hatékonyan dolgozott, így hamar egyértelművé vált, hogy melyik csapat hagyhatja majd el győztesen a játékteret.

Beragadt a Magic. Mikal Bridges az első negyedben nyújtott teljesítményére nem volt válasza az Orlandónak. A vendég gárda mondhatni az öltözőben maradt, s amire elkezdte felvenni a mérkőzés ritmusát, akkor már csak futhatott az eredmény után. Pedig Franz Wagner (20 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és Paolo Banchero (19 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz) is feléledt, a nagyszünetet követően már mindketten remekeltek, csakhogy addigra már kis túlzással mindegy volt. Mellettük Cole Anthony (20 pont, 5 lepattanó) is jól szállt be a padról, ellenben a fiaskóval megszakadt a csapat nagy menetelése, zsinórban kilenc győzelem után, vesztesen vonulhattak be a floridaiak az öltözőbe.

A Nets legjobb dobói: Bridges 42/9, Dinwiddie 22/9, Thomas 20/12
A Magic legjobb dobói: F. Wagner 20/6, Anthony 20/6, Banchero 19

 

Charlotte Hornets – Minnesota Timberwolves 117–123

A vártnál nehezebb dolga volt a Wolvesnak. Egyértelműen győzelmi szándékkal érkezett Charlotte-ba a nyugati éllovas Minnesota, annak ellenére is, hogy Anthony Edwards továbbra is maródi, hiszen a hazaiak továbbra sem számíthatnak LaMelo Ball játékára. Ennek megfelelően remek elánnal kezdett a Wolves, Karl-Anthony Towns (28 pont, 7 lepattanó, 5 gólpassz) és Rudy Gobert (26 pont, 12 lepattanó) mellé Naz Reid (23 pont, 5 lepattanó) is felzárkózott, így uralták a festéket a vendégek. Csapatként próbálta összeszedni magát a Hornets, amely a harmadik negyedre feléledt, majd Terry Rozier (23 pont, 6 lepattanó, 7 gólpassz) és Miles Bridges (22 pont, 4 gólpassz) vezetésével a negyedik negyed elején át is vette a vezetést. A Timberwolves azonban nem hagyta magát és egy 13–3-as futással lezárta a mérkőzést.

A Hornets legjobb dobói: Rozier 23/9, Bridges 22/6, Washington 18/12
A Timberwolves legjobb dobói: Towns 28/12, Gobert 26, Reid 23/9

 

Detroit Pistons – Cleveland Cavaliers 101–110

Tizenhetedszerre sem sikerült. Zsinórban tizenhat vereséggel a háta mögött fogadta a Detroit a Cleveland csapatát, a Cavs pedig minden tőle telhetőt meg is tett azért, hogy ne ő legyen az, aki ellen megszakad az autóvárosiak negatív sorozata. Az első negyed tapogatózását követően, a második játékrészben magához ragadta az irányítást a vendég egylet, elsősorban Max Strus (22 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Darius Garland (22 pont, gólpassz) kosarai révén, de Donovan Mitchell (20 pont, 4 gólpassz) és Jarrett Allen (19 pont, 11 lepattanó) is odatette magát, így úgy tűnt, hogy hamar pont kerülhet a győztes személyének kilétére. Csakhogy a nagyszünetet követően egy 10–0-ás futással nyitott a Pistons, Cade Cunningham (23 pont, 8 lepattanó, 11 gólpassz), Bojan Bogdanovic (22 pont) és Jalen Duren (17 pont, 12 lepattanó) hármasa úgy vélte, hogy ideje megszakítani a vereségsorozatot. Ellenben ezt nem engedte az ohiói gárda, amely egy 11–0-ás rohanással válaszolt, ezzel leszakítva magáról ellenlábasát.

A Pistons legjobb dobói: Cunningham 23/9, Bogdanovic 22/9, Duren 17,
A Cavaliers legjobb dobói: Strus 22/12, Garland 22/6, Mitchell 20/6

 

Chicago Bulls – New Orleans Pelicans 124–118

Coby White elkapta a fonalat. Előzetesen nem sok esélyt adtunk volna a Bullsnak, mivel nagyon úgy tűnik, hogy teljesen szétesett a hatszoros bajnok, ráadásul a New Orleans egyre jobb formát mutat, amit időnként csak egy-egy meglepő vereség szakít meg, mint például most ez is. Habár mindkét csapatnak megvolt arra a lehetősége, hogy leszakítsa ellenfelét, ezzel egyikőjük sem tudott élni, így egy végig szoros, kiélezett összecsapás került terítékre. A Pelicans ezúttal is a Zion Williamson (27 pont, 5 lepattanó) és Brandon Ingram (23 pont, 6 lepattanó, 6 gólpassz) alkotta kettősre épített, míg a Chicago Zach LaVine hiányában DeMar DeRozan (23 pont, 5 lepattanó, 10 gólpassz) játékában bízott. Aztán egyszer csak előlépett Coby White (31 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz), aki megállíthatatlanul szórta a triplákat – tizenhárom kísérletéből nyolcszor is betalálva –, ez pedig megpecsételte a Pels sorsát, mivel White egymaga annyi hárompontost küldött a helyére, mint a vendégek összesen.

A Bulls legjobb dobói: White 31/24, DeRozan 24/6, Craig 15/9, Dosunmu 15/3
A Pelicans legjobb dobói: Williamson 27, Ingram 23, Jones 17

 

Miami Heat – Indiana Pacers 129–144

Haliburton nélkül is szétdobta ellenfelét a Pacers. Azzal már eddig is tisztában voltunk, hogy az Indiana mutatja fel a liga egyik legjobb támadóarzenálját, viszont legjobbja, Tyrese Haliburton hiánya miatt joggal tartották ezen az estén esélyesebbnek a hazai pályán játszó Miamit. A két csapat ráadásul közvetlen riválisa egymásnak, így koránt sem volt mindegy, hogy melyikük nyeri meg az összecsapást. Jobban kezdett a Heat, az első negyedben kontroll alatt tartva ellenfelét, elsősorban Jimmy Butler (33 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz), Caleb Martin (18 pont) és Duncan Robinson (17 pont) jó játéka révén. A második negyed első dobását elhibázta az Indiana, ekkor 9/25 volt a csapat mezőnymutatója, ám aztán megváltozott valami. Innentől szinte minden támadásából kosarat szerzett a vendég alakulat, a soron következő hatvan rádobásból negyvenhét landolt a Miami gyűrűjében, erre pedig nem lehetett válasza a floridaiaknak. Bruce Brown (30 pont, 4 lepattanó, 11/16 mezőnyből), Obi Toppin (22 pont, 4 blokk, 7/8 mezőnyből), TJ McConnell (20 pont, 11 gólpassz, 10/11 mezőnyből) és Aaron Nesmith (20 pont, 4 lepattanó, 7/9 mezőnyből) is fantasztikusan dobott, így elorozta a diadalt a Heat orra elől a Pacers.

A Heat legjobb dobói: Butler 33, Martin 18/6, Robinson 17/6
A Pacers legjobb dobói: Brown 30/12, Toppin 22/12, Nesmith 20/12, McConnell 20

 

Milwaukee Bucks – Atlanta Hawks 132–121

Győzelmet ért Antetokounmpo tripla-duplája. Legutóbbi tíz meccséből nyolcat is megnyert a Milwaukee, ellenben az Atlanta ellen nem mehetett biztosra, hiszen a Hawks szép lassan kezdi stabilizálni a helyét. Magabiztosan kezdett a hazai csapat, Trae Young (32 pont, 12 gólpassz) azonban ismét klasszis teljesítményt nyújtott, ráadásul Dejounte Murray (30 pont, 4/6 tripla) is a szebbik arcát mutatta, így hamar világossá vált, hogy ez egy végig kiélezett küzdelem lesz. Adrian Griffin keretéből Giannis Antetokounmpo (32 pont, 11 lepattanó, 10 gólpassz) szezonbeli első tripla-duplájával zárt, de Damian Lillard (25 pont, 6 lepattanó, 9 gólpassz) is hozta a tőle elvárhatót. Mindkét gárda kezdő ötöse remek teljesítményt nyújtott és a cserék között is voltak kiemelkedő produktumok. A végjáték ellenben a hazaiak javára dőlt el, a Bucks egy 18–7-es futást abszolvált, ez pedig megroppantotta az Atlantát, amely így vereséggel távozott Wisconsinból.

A Bucks legjobb dobói: G. Antetokounmpo 32, Lillard 25/9, Beasley 16/12
A Hawks legjobb dobói: Young 32/15, Murray 30/12, Bey 17/12

 

Dallas Mavericks – Oklahoma City Thunder 120–126

Az NBA-rekord sem volt elég a Dallasnak. Akár még rangadónak is aposztrofálhattuk volna ezt a találkozót, azonban a Mavericks jelenlegi formáját elnézve ez talán túlzás lett volna. Az Oklahoma kiválóan kezdett, az első három negyedben kontrollálta a mérkőzést, elsősorban Jalen Williams (23 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz), Shai Gilgeous-Alexander (17 pont, 9 gólpassz, 5 labdaszerzés) és Chet Holmgren (11 pont, 11 lepattanó, 5 blokk) jó teljesítményei révén. A találkozó egy adott szakaszában már tizenhét ponttal is vezetett a Thunder, miközben a Mavs nem nagyon tudott tíz ponton belülre kerülni. A negyedik negyedben aztán olyan történt, amit korábban még sohasem láttunk az NBA-ben. Az OKC 87–111-es vezetését követően egy 30–0-ás futást vitt véghez a Dallas, amely így négy perccel a mérkőzés vége előtt már 117–111-re vezetett. A meccs ezen periódusában az elképesztően nagy tripla-duplát összehozó Luka Doncic (36 pont, 15 lepattanó, 18 gólpassz) mellett Derrick Jones Jr. (24 pont, 4 lepattanó) és Dereck Lively II. (20 pont, 16 lepattanó, 9/9 mezőnyből) sem nagyon hibázott, ám végül ez sem lett elég a győzelemhez. Holmgren gyors egymásutánban szerzett két kosarat, majd blokkolt is kettőt, Jalen Williams betörése után pedig már ismét a Thunder járt előrébb. A pontot az i-re Gilgeous-Alexander labdaszerzése tette fel, innen pedig már nem volt visszaút a Mavs számára.

A Mavericks legjobb dobói: Doncic 36/15, Jones Jr. 24/18, Lively II. 20
A Thunder legjobb dobói: Jal. Williams 23/9, Gilgeous-Alexander 17/6, Bertans 15/9, Wallace 15/6

Phoenix Suns - Memphis Grizzlies 116-109

Devin Booker és a harmadik negyed döntött. A Suns játékmestere legutóbb a bokája miatt mulasztott meccset, most pedig a feldobás előtt dőlt el, hogy játszhat, és nem tétlenkedett: 34 pontjába belefért 13/13 büntető, 10 lepattanó és 7 gólpassz is. A Phoenix az első félidő után még egypontos hátrányban volt, azonban a harmadik negyedben sikerült felpörögni, a negyedik játékrészt már 12 pontos előnyből kezdhették, amire Booker rögtön rápakolt még egy hármast. A Grizzlies a végén kapaszkodott, de a végén Kevin Durant (27 pont, 10/14 mezőnyből, 5 gólpassz) és Yuta Watanabe büntetői kellő távolságban tartották a vendégeket. A két sztáron kívül azért sok dicsérni való nem akadt a Sunsnál, gyakorlatilag azzal sikerült nyerniük, hogy faultproblémákba hajszolták Jaren Jackson Jr.-t és Desmond Bane-t, illetve több más Grizzlies-játékost is, amivel 43-24-re nyerték a kiharcolt büntetők műfaját - bár hozzá kell tenni, hogy mindössze 35-öt dobtak be, Josh Okogie például 1/6-tal zárt. Most kisebb pihenő következik, legközelebb kedd este a Lakers otthonában lépnek pályára, már a szezonközi torna negyeddöntőjében. 

Jaren Jackson Jr. szezoncsúcsa mellé egy jó Desmond Bane is kellett volna. A Memphis magasembere kihasználta, hogy nincs rá igazán jó opció a túloldalon és 13/21-es mezőnymutatóval, 9/10-es büntetővel 37 pontot termelt, emellett 9 pattanót is lekapott, azonban a meccs jelentős részében nem akadt komoly segítsége. Desmond Bane a negyedik negyed előtt mindössze 7 pontnál járt, és bár a záró játékrészben odapakolt 20 pontot, ez már túl későn jött. A kezdőben rajtuk kívül senki nem érte el a 10 pontot, Bismack Biyombo 17 perc alatt beszedett 4 faultot, Jaylen Nowell 3/12-es mezőnnyel zárt, míg a kispadról csak Vince Williams Jr. és Santi Aldama dicsérhető, de ők is óvatosan. Összességében a jelenlegi kerettel ez is szép munka volt a Grizzlies-től, de továbbra is utolsó előttiek Nyugaton - már csak hat meccsük lesz Ja Morant nélkül, illetve Marcus Smart is elkezdhette a labdás edzéseket, lassan legalább a hátvédsor kiegyenesedhet. 

A Suns legjobb dobói: Booker 34/9, Durant 27/6, Nurkic 14.
A Grizzlies legjobb dobói: Jackson Jr. 37/6, Bane 27/9, Williams Jr. 12/3.

Utah Jazz - Portland Trail Blazers 118-113 h.u.

Kétszer nyerte meg a Jazz. A hazaiaknál a nyitónapot követően lépett újra pályára az 1/9-en húzott erőcsatár, Taylor Hendricks, aki egyelőre még ismerkedett a játékrendszerrel, de két blokkot már így is kiosztott. A Jazz ezzel kicsit sűrűbb lett magas posztokon, amire szükségük is van Lauri Markkanen egyre hosszabb kihagyása miatt, és nem is teljesítettek rosszul a palánkok környékén: Ömer Yurtseven lekapott 15 pattanót, a padról érkező Walker Kessler 6/6-os mezőnymutatóval és 8 pattanóval zárt, illetve John Collins is 17 pontot, 9 lepattanót és 3 blokkot jegyzett. A cseresorból Kessler mellett Collin Sexton (25 pont 9/13-as mezőnymutatóval) és Talen Horton-Tucker (14 pont, 3/5 tripla, 3 szerzett labda) is igyekezett, ennek köszönhetően a második negyedben 15 pontot vertek ellenfelükre, amit javarészt a harmadik negyedben is megőriztek. A végjátékra fordulva is 106-101-re vezettek, ahol azonban több hibát is vétettek, aminek köszönhetően még a Portlandnek is volt labdája a győzelemhez - a rendes játékidőt aztán Sexton ziccere zárta, amit kíméletlenül leblokkolt az újonc Toumani Camara. A hosszabbításban 113-113-ig nem tudták dűlőre vinni a dolgot, ezt követően viszont Yurtseven zsákolása megtörte a jeget, Simone Fontecchio blokkja után pedig John Collins büntetői meghozták a győzelmet a Jazznek. 

Közel volt a Blazers, de a végén nem mellettük állt a szerencse. A vendégeknél Deandre Ayton nem élete meccsét játszotta (10 pont, 11 lepattanó), Jerami Grant pedig egyenesen rettenetesen célzott (1/9 mezőnyből), a két kezdő magasember betlije miatt pedig nagyon kellett sakkoznia Chauncey Billupsnak, hogy működő felállásokat találjon. Ez a második félidőre sikerült, a Malcolm Brogdon-Shaedon Sharpe duó közösen beszórt 50 pontot 8/17 hármassal, adtak 10 gólpasszt és szereztek 4 labdát, mellettük pedig hasznosan szállt be a padról a 17 pontig jutó Scoot Henderson, illetve Matissy Thybulle és Duop Reath is - a végén Camara jó védekezésével kiharcolták a ráadást. Itt is jól kezdtek, azonban az utolsó 3 és fél percben egyedül egy Camara-pöcit tudtak felmutatni támadásban, ami kevésnek bizonyult. 

A Jazz legjobb dobói: Sexton 25, George 21/3, Collins 17/3.
A Trail Blazers legjobb dobói: Brogdon 25/15, Sharpe 25/9, Henderson 17/6.


Sacramento Kings - Denver Nuggets 123-117

A Kings legyűrte Jokics extráját. A Denver klasszis centere 36 pontot szórt 13/23-as mezőnnyel és 9/12 büntetővel, mellé pedig 13 lepattanót és 14 gólpasszt jegyzett, szezonbeli 8. tripla-dupláját szerezte meg, utcahosszal vezeti a vonatkozó statisztikát (a liga többi játékosa szerzett összesen nyolcat...), azonban ez is kevés volt a Sacramento ellen. A hazaiak De’Aaron Fox (26 pont, 10/22 mezőnyből, 16 gólpassz) vezérletével támadásban szinte azt csináltak, amit akartak, Domantas Sabonis pár gyengébb meccs után megint villogott (17 pont, 15 lepattanó, 7 gólpassz), Malik Monk hozta a megszokott extrát a padról, Kevin Huerter bevert 4/6 hármast, Harrison Barnes és JaVale McGee is jól célzott. A címvédő, pontosabban Jokics erejét mutatja, hogy a Denver egyszer még így is vissza tudott zárkózni, de 112-110-nél Fox egy nehéz duplát jegyzett, majd Monk saroktriplával lezárta a mérkőzést. A Kings sikerével vesztett meccsek tekintetében utolérte a Denvert és készülhet a hétfő esti, hazai szezonközi torna-negyeddöntőre a Pelicans ellen. 

Elfáradt a Denver. Jokics ugyan megállíthatatlannak tűnt, de védekezésben igencsak érződött, hogy a Nuggets hét nap alatt az ötödik meccsét játszotta. Aaron Gordon ugyan visszatért saroksérüléséből és jól is teljesített (17 pont, 7 lepattanó), Reggie Jackson, Christian Braun és Michael Porter Jr. is pontosan célzott, ugyanakkor a 123 kapott pont túl soknak bizonyult. Az első negyedben Jokics 16 pontja még elfedte a problémákat, de amikor leült, a Kings azonnal csinált egy 17-4-es szériát, 39-20-ra hozták a második negyedet, onnantól pedig a Denver már csak futott a pénze után - Michael Malone vezetőedző szerint itt ment el a hajó. Jamal Murray továbbra sem bevethető, de most megpróbálhat felépülni a következő összecsapásra, mivel a Nuggets legközelebb csak szerda este játszik a Clippers otthonában. 

A Kings legjobb dobói: Monk 26/12, Fox 26/9, Sabonis 17/3.
A Nuggets legjobb dobói: Jokics 36/3, Jackson 20/6, Gordon 17/3.

Los Angeles Lakers - Houston Rockets 107-97

A második negyedben odacsapott a Lakers. A vendégek 30-25-re nyerték az első negyedet, 60%-kal céloztak mezőnyből, hiába játszott a védekezésért felelős Cam Reddish és Taurean Prince, nem nézett ki túl jól a hazai gárda. A második negyedben aztán jött a padról Austin Reaves, aki villámgyorsan berámolt 15 egységet, amihez Anthony Davis további nyolcat tett hozzá, és az itt bemutatott 29-4-es rohanás alapjaiban alakította át a mérkőzés képét. Innentől a Lakers került kényelmes helyzetbe, Davis remek munkát végzett Alperen Sengünön, aki egyedül a harmadik negyedben tudott villogni, ezzel pedig sikerült is kihúzni a Rockets támadásainak méregfogát. A 27 pontja mellett 14 pattanót és 5 blokkot jegyző Davis mellett olyan kisebb extrák jöttek, mint Reaves pár perces megőrülése (aki hátul szerzett 3 labdát), Max Christie és Prince 3-3 triplája, vagy D’Angelo Russell 7 gólpassza és 5 labdaszerzése. A csapat azt is elbírta, hogy LeBron James kifejezetten gyengén játszott (35 perc alatt 16 pont 7/17-es mezőnnyel, 0/4 triplával, 7 gólpasszra jutó 5 eladott labdával). A Lakers a védekezését látva bizakodva várhatja a Suns elleni hazai szezonközi-torna negyeddöntőt, ráadásul ma az a Jarred Vanderbilt is megkezdhette a szezont, akire hatalmas szerep hárulhat a Kevin Durant elleni védekezésben. 

Ma sem tört meg az átok. A Houston nyolcadszor lépett pályára idegenben és nyolcadik vereségét szedte össze, ezúttal egy második negyedes rövidzárlat miatt. Ezt követően azért igyekeztek a Lakers nyomában maradni, az addig elég csendes Alperen Sengün 12 pontot termelt a harmadik negyedben, de azzal nem tudtak mit kezdeni, hogy a James gyenge játéka ellenére 54-34-re vesztettek a festékben szerzett pontok tekintetében, illetve hogy mindössze 8/27 hármast tudtak a gyűrűbe juttatni. Sengün összességében 8/25-tel zárt mezőnyből és csak 5 gólpasszig jutott, ezt pedig nem tudta kompenzálni 13 lepattanója sem, az pedig végképp nem fért bele, hogy Jalen Green 4/15-tel zárjon mezőnyből. A vendégeknél Fred VanVleet dicsérhető, 22 pontját 4/7 hármassal spékelve szerezte 7 gólpassz mellett, Jabari Smith Jr. és Dillon Brooks is igyekezett, a padról érkező Aaron Holiday 5/6 dobását a helyére küldte, de 97 dobott ponttal kevés helyen lehet nyerni. Ime Udoka idegességében a negyedik negyedben ki is állíttatta magát, így aztán lesz mit átbeszélni a hazafelé tartó úton - legközelebb szerda este a Thundert fogadják, reményeik szerint a hazai arcukat mutatva. 

A Lakers legjobb dobói: Davis 27, Reaves 18/3, James 16.
A Rockets legjobb dobói: VanVleet 22/12, Sengün 21/9, Holiday 11/3.

Az alapszakasz tabellája itt tekinthető meg!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus