A Spurs Anthony Davist, a Clippers a Houstont próbálja megállítani

Idegenben játszik a Rockets, a GSW és a Raptors, otthon meccsel a Boston, míg a Pelicans San Antonióba látogat. 

 

Detroit Pistons - Milwaukee Bucks 01:00

Back-to-backet vív a Bucks, előző este a Wizards elleni ki-ki meccset vesztették el Antetokounmpóék hazai pályán és sorozatban két vereség után most már javítaniuk kellene, de kérdés, hogy fáradtan, vendégként képesek lesznek-e erre. Papíron a Detroit ideális ellenfél lehet ehhez, mert Bullockék nagyon gyenge formában vannak és sorra veszítik el a meccseiket, de egyrészt otthon lesznek, másrészt pihentebbek, harmadrészt pedig a Griffin-Drummond duóval fizikálisan azért lehet gondja a Milwaukee-nak. Új sérült egyik oldalon sincs, a "szokásos" hiányzókkal kell számolni. 

Orlando Magic - Toronto Raptors 01:00

Ez vendégként is kötelező meccs a Torontónak, DeRozanék menekülnek a Boston elől és őrzik minimális előnyüket Kelet élén, ezt szeretnék továbbra is megtartani - a Magic viszont zsinórban hat vereségnél jár, ott bőven vannak gondok. Főleg a védekezés nem áll össze Vucsevicséknél, ezt pedig a sok lábon álló, mély kispaddal rendelkező, kintről-bentről életveszélyes Raptors is megbüntetheti, igaz, Lowryék azért idegenben csak 17-12-re állnak a hazai 25-5 mellett, szóval vendégként jobban benne van náluk is a hiba. Sérültjük viszont nincs, mindenki egészséges, így a hazai pályát leszámítva minden mellettük szól. 

Atlanta Hawks - Indiana Pacers 01:30

Legutóbb váratlan vereségbe futott bele a Pacers Dallasban, amit most illene kijavítania a társaságnak, tekintve hogy egy újabb erősen alsóházi csapattal találkozik, amely ráadásul gyenge formában is van. Bazemore-ék sorra gyűjtik a sima vereségeket és otthon sem számíthatnak sok jóra, de bár a papírforma az Indiana győzelmét mutatja, a legutóbbinál mindenképpen feljebb kell kapcsolniuk Oladipóéknak, főleg védekezésben. Az azért meglepő lenne, ha mmásodjára is olyan enerváltan kosárlabdáznának, mint akkor, de a jelenlegi Keleten nem is igazán férnek bele ilyen blamák. 

Boston Celtics - Charlotte Hornets 01:30

Ez kifejezetten jó meccs lehet, mert mindkét együttes remek formában van, de a Hornets back-to-backet játszik és idegenben lép pályára, ezek csökkentik Walkerék esélyeit még akkor is, ha zsinórban öt győztes meccs után látogatnak Bostonba. Az All-Star óta ismét egyre jobban játszik a Celtics, de túl komoly ellenféllel még nem találkoztak azóta Horfordék, ez egy nagyobb teszt lesz számukra, ezzel együtt persze ők számítanak favoritnak. Izgalmas lehet az Irving-Walker csata egyes poszton, mert mindketten remekelnek mostanában, de az is fontos lehet, hogy Howard mire megy majd a palánk alatt. Idén eddig 2-0-ra vezet a párharcban a Boston, egyszer 87, egyszer 91 pontot engedélyezett ellenfelének, meglátjuk, hogy most sikerül-e érdemi támadójátékot bemutatnia-e a Charlotte-nak. 

Washington Wizards - Golden State Warriors 02:00

Itt a Washington játszik back-to-backet és az ilyen helyzetekben, főleg egy olyan jó csapat ellen, mint a GSW, jobban kijöhet a mentális fáradtság - márpedig akkor működik igazán jól ez a Wall nélküli Wizards, ha megvannak a jó döntések, jár a labda, megvan a ritmus. Fáradtabban azért többször láttunk már tőlük erőlködősebb meccset, a Golden State-tel szemben pedig ez nem fog beleférni, a vendégek úgy játszanak szintén csapatjátékot, hogy "mellesleg" több MVP-kaliberrel művelik mindezt. Az utóbbi meccseken koncentráltabbak Curryék, nyertek is egymás után hármat és a ligaelső helyért vívott harcban nem sokat hibázhatnak, mert a Houston sem nagyon ront - persze a Wizardsnak is fontos lenne a siker, de jelen helyzetben azért bravúrnak számítana, főleg, hogy a GSW már teljes kerettel érkezik. 

Memphis Grizzlies - Phoenix Suns 02:00

Érdektelen alsóházi meccs, ahol talán mindkét csapat sajnálja, hogy valakinek nyernie is kell - a Suns azért mutatott ezt-azt mostanában, de Bookerék ugyanúgy sorozatban tíz vereségnél járnak már, mint a Grizzlies. Nehéz megmondani, hogy ki mit akar ettől a meccstől, nagyjából az fog dönteni, hogy hol érzik majd úgy a játékosok, hogy ők inkább nyerni szeretnének - a hazai pálya a Memphis mellett szól, de a vendégekben több pont és nagyobb tűzerő van. 

Dallas Mavericks - Oklahoma City Thunder 02:30

A GSW elleni vereség után Westbrook és Anthony botrányos játéka ellenére nyerni tudott a Thunder, míg a Mavs jó pár vereség után váratlanul győzött a Pacersszel szemben, meglátjuk, hogy képes-e még egyszer hasonló teljesítményre Rick Carlisle legénysége. Otthon okozott már meglepetést a társaság, de természetesen az OKC egyértelműen esélyesebb és nagyon kell is neki a győzelem - mindenki kiváló formában van George-ék körül és egy-két váratlan bukás akár a playoff-helyekbe is kerülhet. Érdekesség: a két csapat párharcában eddig 2-1-re a Mavs vezet...

San Antonio Spurs - New Orleans Pelicans 02:30

Ki-ki meccs lesz, mert a Pelicans és Anthony Davis egészen elképesztő formában van, az előző hat meccsét zsinórban megnyerte a gárda, AD pedig 40 pont felett átlagolt - nagy kérdés, hogy meddig lehet ezt így bírni, de tény, hogy a Pels másfél meccsre megközelítette a San Antoniót. A texasiaknál fordulhat a kocka, mert Kawhi Leonard a reménytelenségből hirtelen elkezdett edzeni és elvileg két héten belül akár játszhat is, az előző meccsüket megnyerték, most pedig végre lezárhatták idegenbeli túrájukat és otthon léphetnek pályára, ahol 22-6-os mérlegük van. Kérdés, hogy Aldridge-ék mennyire tudják felszívni magukat, illetve hogy a New Orleans lendülete (Davis mellett Holiday is szenzációs mostanában) kitart-e még egy ilyen fontos rangadóra. 

Los Angeles Clippers - Houston Rockets 04:30

Ez is jó meccs lehet, bár a ligaelső természetesen mindenhova esélyesként utazik: James Hardenék sorozatban 13 győzelemnél járnak, back-to-back megvertek két jó csapatot idegenben, ráadásul most a Clippers lép pályára a back-to-back második felén, a Rockets lesz pihentebb. Betegekkel viszont nem állnak jól a texasiak, Capela és Gordon játéka is kérdéses emiatt, Ryan Anderson pedig biztosan nem játszik csípőfájdalmai miatt, igaz, legutóbb így is megoldották a feladatot. A Clippers előző este nagy győzelmet aratott Denverben, de ez elég sokat kivehetett Teodoszicsékból, Gallinari pedig jó eséllyel náluk sem lesz bevethető. 

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus