A Sunst is lebirkózná a Toronto, a GSW-t fogadja a Memphis

Hat mérkőzéssel folytatódik az alapszakasz. 

Washington Wizards - Oklahoma City Thunder 01:00

A Washington felemás formában van, szoros vereségeket szenvedett jó csapatoktól, legutóbb viszont alig-alig tudta valahogy leküzdeni a sereghajtó Orlandót, miközben az OKC zsinórban négy vereség után, a mezőny negyedik legrosszabb mérlegével lép pályára. Legutóbb különösen gyengék voltak Giddey-ék támadásban, de egyébként is jó pár mérkőzés óta nem jutottak száz pont fölé, kivéve azt az egyet, amikor kaptak cserében 135-öt, úgyhogy nem túl biztató a helyzetük. A Wizards azért nyilván előrébb tart, a keleti playoff-helyekért harcol, tehát otthon illene nyernie, meglátjuk, hogy a Beal-Kuzma páros remek formája és Montrezl Harrell valószínűsíthető visszatérése elég lesz-e ehhez. 

 

Toronto Raptors - Phoenix Suns 01:30

Ez most kiemelt rangadónak számít, hiszen ugyan a Toronto a tabellán még messze van a topcsapatoktól, de összességében sorozatban hat mérkőzést nyert és a játékát tekintve az elmúlt időszakban abszolút megüti a szintet. A Suns pedig ugyan holtversenyben vezeti a tabellát, de legutóbb belefutott egy váratlan hazia pofonba a Miamival szemben, pedig már Ayton és Crowder is visszatérhetett. Kíváncsian várjuk, hogy erre tudnak-e reagálni Chris Paulék, ott a periméter-védekezésük és a támadójátékuk sem volt a helyzet magaslatán, Cam Johnsonra nem számíthatnak, de természetesen megvan bennük a potenciál ahhoz, hogy minden hibájukat kijavítsák. A Raptorsnál Barnes és Trent Jr. játéka kérdéses, azért rájuk nagy szükségük lenne ahhoz, hogy megmaradjon a lendület, illetve azt is érdekes lesz majd látni, hogy a parádés formát futó VanVleet mire megy Paul ellen, vagy hogy a szintén lendületben Siakamot megállítja-e Crowder. 

 

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 02:00

Ez is kiemelt rangadó, a Memphis jelenleg a liga legjobb formában lévő csapatának számít a zsinórban kilenc győzelmével, míg a GSW holtversenyes listavezető, legutóbb pedig nagyon levédekezte a Clevelandet- Curryék azért nincsenek ellenállhatatlan formában és bár Klay Thompson végre visszatérhetett, de nem biztos, hogy ő akkora pluszt tesz hozzá a társasághoz - főleg úgy, hogy közben Draymond Green viszont megsérült és ő nem is tudja vállalni ezt a találkozót. A Memphis egészen elképesztő formában van és bár Dillon Brooks megsérült, így rá nem számíthatnak, de még ezzel együtt is minden esélyük megvan arra, hogy megverjék a Warriorst - döntő lesz a palánk alatti harc, illetve a Morant-Curry csata, hogy melyik vezér tud jobban villogni ,de Green nélkül azért nagyon fontos ember hiányzik a Warriors rotációjából. Ez mindenesetre a Grizzlies számára is egy teszt, hogy valóban topcsapat-e - ha nyer, akkor egyrészt egy bajnokesélyest győz le, másrészt utoléri a nyugati harmadik Jazzt. 

 

New Orleans Pelicans - Minnesota Timberwolves 02:00

A Minnesota sorozatban négy győzelem után, remek passzban várhatja ezt a találkozót, az előző két meccsén 135 és 141 pontot dobott az együttes és New Orleansban is nyert már a szezon során, úgyhogy magabiztosan léphet pályára. A Pelicans nincs ilyen meggyőző állapotban, bár nagyon durva sorsolása volt az utóbbi időben, csak topcsapatokkal, vagy ahhoz illő formában lévő ellenfelekkel találkozott, de tény, hogy a szoros végjátékok nem fekszenek Ingraméknek, ez legutóbb a Toronto ellen is kiderült. Érdekes lesz a Valanciunas-Towns csata, de összességében több tűzerő van most a Wolvesben és ha ezt sikerül tartaniuk Russelléknek, akkor nekik áll a zászló - ha nem, inkább elkezdik megint a néha visszatérő előkészítetlen triplák hajigálását, akkor viszont bajban lehetnek. 

 

Chicago Bulls - Detroit Pistons 02:00

Itt a Bulls a favorit, bár a Pistonst most már nem lehet leírni: a vendégek ötből hármat nyertek mostanában, előző este pedig óriási bravúrt bemutatva megverték a Jazzt több mint 20 pontos hátrányból felállva. Ez mindenkinek jelzi, hogy nem szabad őket lebecsülni, hanem megfelelő intenzitással kell lejátszani ellenük a meccseket, ezt érdemes észben tartaniuk a hazaiaknak is. A Chicago persze más szint, keleti éllovas, legutóbb ugyan nem talált megoldást a remek dallasi védekezésre és kilenc győzelem után kikapott, de most pihentebb, otthon játszhat, nagyjából egészséges és mindenképpen szeretne javítani. Ha megfelelő mentalitással játszanak LaVine-ék, akkor nem lehet kérdés a sikerük. 

 

Los Angeles Clippers - Denver Nuggets 04:30

A Clippers három vereség után legutóbb megint összeszedte magát és nagyszerűen védekezve megverte az Atlantát, így elég nehéz belőni, hogy most mire lehet képes - vannak ilyen esték, amikor nagyon-nagyon felszívják magukat Morrisék és olyankor nyernek, de egyébként most már hetek óta csak erőlködnek George nélkül. A Nuggets sem brillírozik, de valamivel jobb állapotban van, az előző két meccsét megnyerte, Nikola Jokics révén egy MVP-esélyessel támadhat, viszont a csapat jelenlegi talán második legjobb játékosára, Will Bartonra nem számíthat karantén miatt. A Los Angelesnél új probléma nincs, a régiek viszont továbbra is adottak - nagyon kellene a győzelem, de ahhoz megint minimum a legutóbbi védekezésre lenne szükség.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus