A Thundert fogadja a Lakers, a Minnesotát a Celtics

Kilenc mérkőzéssel folytatódik az NBA alapszakasza, mutatjuk, hogy mit érdemes tudni a játéknap előtt. 

 

Charlotte Hornets - Dallas Mavericks 1:00

A meccs fő kérdése az, hogy a Mavs megtöri-e a jeget idegenben, hiszen hiába nagyszerű a csapat otthon, az idegenbeli 2-16 a vállalhatatlan kategóriába tartozik most már. Luka Doncic ugyan egyre jobb, de vendégként ez még önmagában kevés, pedig a Charlotte összességében azért verhető ellenfélnek tűnik, főleg hogy Cody Zeller nem léphet pályára, sőt, Jeremy Lamb játékára sincs sok esély. Kemba Walkerék otthon jók, de így egyrészt kiesik egy playmakerük, másrészt centerposzton bajban lehetnek DeAndre Jordan ellen - papíron bőven lehet esélye a Dallasnak, de az a mérleg nem véletlen, még akkor sem, ha Wesley Matthews elvileg már játszhat. 

Cleveland Cavaliers - Miami Heat 1:00

Most már egy ideje jó formában van a Miami és bár az előző három meccséből kettőt is elvesztett, pár napja 24 ponttal megverte a Clevelandet, igaz, akkor hazai pályán - viszont Adebayóék idegenben is 9-7-re állnak, kifejezetten eredményesek vendégként is. A védekezésük legutóbb kicsit szétcsúszott, de a Cavs támadójátéka ellen nem is kell különösebb dolgokat tenniük, úgy is esélyesnek számítanak, bár persze a sok sérüléssel bajlódó Sextonék is kifoghatnak egy jobb napot valamikor - legutóbb Atlantában szoros meccset tudtak játszani és dobtak 108 pontot. Meglátjuk, de egy playoffért igyekvő csapatnak nyernie kellene egy zsinórban hat vereségből érkező, a liga utolsó egy-két helyéért harcoló csapat ellen. 

Washington Wizards - Atlanta Hawks 1:00

A Wizards elvesztette John Wallt, ennek ellenére legutóbb megtörte vereségsorozatát és rendkívül kiegyensúlyozott játékkal, 130 dobott ponttal verte a Charlotte-ot - nagy kérdés, hogy ez a lendület, ez a "momentum" megmarad-e a társaságnál, ha igen, akkor otthon azért lehet esélye az ilyen meccseken. Pedig a Hawks abszolút jobb formában van mostanában, legutóbb ugyan két győzelem után kikapott Indianában, de ott is sokáig közel tudott maradni, támadásban kifejezetten szép dolgokra képesek Trae Youngék és bár Kent Bazemore kidőlt, így is maradt elég fegyverük - idegenben is nyeregettek mostanában, úgyhogy ez se jelent nekik akkora hátrányt. Mondjuk a Washingtonnak a hazai pálya általában komoly előny, de a legutóbb látott koncentrált, lendületes, agresszív támadójáték most is elengedhetetlen lesz a sikerükhöz. 

Brooklyn Nets - New Orleans Pelicans 1:30

A hetekig jó formában lévő Nets back-to-back idegenbeli vereségekkel zárta 2018-at és bár azóta bőven volt ideje pihenni, azért helyre kell tenniük a dolgokat Allenéknek elöl-hátul - ebben segít nekik az, hogy most otthon játszhatnak, de azon a két meccsen Spencer Dinwiddie például kifejezetten gyenge volt, neki mindenképpen vissza kell találnia korábbi önmagához. D'Angelo Russell ismét pályára léphet, ez jó hír nekik, az viszont nem, hogy Anthony Davis felépült a túloldalon: a magasember legutóbb betegség miatt ülte ki csapata győztes meccsét, de most már játszhat, illetve a hosszú kihagyás után az előző mérkőzésen visszatérő Elfrid Payton is lerázhatta már magáról kicsit a rozsdát. Nikola Mirotic még mindig nincs, de ez már így is előrelépés a Pelsnél, amelynél a fő kérdés az, hogy idegenben mire képes - eddig tipikus hazai csapat benyomását keltették Randle-ék, vendégként csak 4-15-re állnak. 

Boston Celtics - Minnesota Timberwolves 2:00

1-2-vel zárta idegenbeli túráját a Boston, legutóbb San Antonióban kapott ki és a csapatnál két problémát kell kiemelni: egyrészt a sokszor ligaelit védekezés mostanában, (Baynes kiesése óta?) nem úgy zár, ahogy kéne, másrészt pedig Kyrie Irving szeme legutóbb megsérült és kérdéses a játéka. Pedig nagy szükségük lenne rá, mert a többiek meglehetősen ingadozó teljesítményt nyújtanak és Irving egyértelműen a fő playmakerük, de az is nagy kérdés lesz, hogy mihez kezdenek majd Horfordék a palánk alatt az ihletett formában lévő Townsszal - a Wolves centere két félelmetes meccset tett le az asztalra egymás után és most már azért idegenben is elkezdték gyűjtögetni a győzelmeket, úgyhogy magabiztosabbak lehetnek. Ezzel együtt azért a Teague-Rose páros hiányát mindig nem fogják tudni ellensúlyozni és ennél is nagyobb baj náluk, hogy Rob Covington is sérült, most valószínűleg ő sem tudja vállalni a játékot. 

Chicago Bulls - Orlando Magic 2:00

A Chicago jó formája már egy ideje állandósulni látszik, jönnek az eredmények, legutóbb Torontóban is szoros meccset tudott játszani a gárda és most otthon, az Orlando ellen egyáltalán nem lenne meglepetés egy újabb Bulls-győzelem. A vendégek kicsit rendezték ugyan a soraikat, de legutóbb (igaz, egy back-to-back második felén) 25 ponttal kikaptak a Hornetstől, úgyhogy minden azért nincs rendben és idegenben utoljára december 5-én tudtak nyerni, akkor Miamiban. További gond számukra, hogy Nik Vucsevics és DJ Augustin is megsérült legutóbb, kérdéses a játékuk, ha csak egyikük is hiányozni fog, az már nagyon lecsökkenti az esélyeiket - a Chicago alapemberei viszont bevethetőek, lendületben vannak, épül a játékuk, úgyhogy ők felfelé ívelnek. 

Memphis Grizzlies - Detroit Pistons 2:00

A Detroit back-to-backet játszik a Bucks elleni tükörsima vereség után, nem könnyű egy ilyen meccs másnapján pályára lépni, ráadásul egyébként is alsóházi csapat szintet hoz a társaság a jó rajt óta. A Grizzlies sincs igazán jó formában, két győzelem után kikapott a Bostontól és a Houstontól, most már otthon is eléggé akadozik a gépezet, a védekezés sem olyan, mint korábban, úgyhogy egyáltalán nem verhetetlenek, de a hazai pálya és a frissesség mégis csak mellettük szól. Fontos lesz, hogy Drummond és Griffin ellen mire megy Gasol és Jaren Jackson Jr., ha ezt a matchupot hozni tudják a hazaiak, akkor azért jó esélyeik lesznek. 

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 3:00

A Philly back-to-back lép pályára, előző este a visszatérő Joel Embiid vezetésével simán nyerni tudott a Clippers otthonában, ami azért elég komoly fegyvertény és minden hibája, blamája ellenére ez a csapat az eredményeket tekintve a liga egyik legjobbja, így is kell kezelnünk. A Suns az utóbbi meccsein nem tudta elfogadhatóvá tenni a védekezését, így nem is tudott nyerni, de támadásban még mindig nem játszik rosszul, pihentebb, élvezi a hazai pálya előnyét, úgyhogy valószínűleg lesz esélye a győzelemre. Érdekes párharcnak ígérkezik ötös poszton az Ayton-Embiid csata, mert előbbi éppen most kezd agresszívebbé válni, utóbbi pedig Los Angelesben is bizonyította, hogy milyen óriási hatása van a játékra - ha támadásban megint meglesz az egyensúly a vendégeknél és a back-to-back nem vesz ki belőlük túl sokat, akkor természetesen esélyesnek számítanak. 

Los Angeles Lakers - Oklahoma City Thunder 4:30

A Lakers legutóbb nyerni tudott a James-Rondo páros nélkül és ez a duó most sem lesz majd bevethető, úgyhogy Lonzo Ballék ismét bizonyíthatnak, méghozzá egy nyugati nagycsapat ellen, saját közönségük előtt. Az OKC botlott párat mostanában, de legutóbb nem adott esélyt a Dallasnak, Russell Westbrook remekelt, az agresszív csapatvédekezés pedig hibák tömkelegébe hajszolta Doncicékat és ha most is hasonlóan kemények lesznek hátul Paul George-ék, akkor a Lakers fiataljai is megremeghetnek. Az erőviszonyok természetesen egyértelműen a Thunder mellett szólnak, de egy-két, mostanában látott betli tőlük és a hazai pálya azért árnyalja a képet - bár érdekes módon James nélkül a védekezéssel vannak gondjai most a Los Angelesnek, 117, 118 és 114 pontot kaptak nélküle, ennél biztosan jobb kell most tőlük hátul. 

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus