A Torontót fogadja a Lakers, Orlandóba utazik a Wolves

Öt mérkőzést rendeznek hajnalban az NBA alapszakaszában.

Detroit Pistons - Sacramento Kings 01:00

Kötelező feladat ez a Kings számára, a Detroit továbbra is sereghajtó a 3-33-as mérlegével, úgyhogy egy playoffba vágyó nyugati csapat nem hibázhat. A Sacto viszont nincs jó formában, voltak csúnyább betlijei mostanában, két győzelem után legutóbb megint kikapott 33 ponttal otthon a New Orleanstól, úgyhogy meglehetősen ingadozó teljesítményt nyújt, nem nagyon lehet stabil csapatnak nevezni. Ettől függetlenül kínos blama lenne, ha most is megégnének Foxék, akik igazából teljes kerettel készülhetnek az összecsapásra.

 

Orlando Magic - Minnesota Timberwolves 01:00

A Minnesota nincs jó passzban, nyugati listavezetés ide vagy oda, az utóbbi tíz meccséből csak 5-5-öt hozott, és hiába remekel otthon, a 11-8-a idegenbeli mérlege már nem kiemelkedő - márpedig most vendként kéne javítania a dallasi pofont követően. A Magic egy vereségszéria után az előző két mérkőzését megnyerte, és otthon azért 13-4-re áll, lehet, hogy nem olyan eredményes eddig, mint a Minny, de saját csarnokában bárkire veszélyes, nemrég megfogta a Denvert is, úgyhogy ez komoly mérkőzésnek ígérkezik. A sérülések viszont nehezítik az Orlando dolgát, Franz Wagner és Wendell Carter Jr. (ahogy Isaac, Harris és Ingles) sem játszhat a fontosabb emberek közül, míg a Timberwolvesnál mindenki bevethető. 

 

New York Knicks - Portland Trail Blazers 01:30

Zsinórban négy győzelem után, remek formában érkezik meg erre a mérkőzésre a New York, úgyhogy egyértelmű esélyes is a 10-25-ös Portlanddel szemben, főleg hazai pályán. A vendéglátónál nincsenek új sérültek, a mostanában látott keret egyben van, Anunoby egyelőre jól illeszkedik a gépezetbe, támadásban egész gördülékenyek mostanában, úgyhogy magabiztosak lehetnek. A Blazers legutóbb nyerni tudott a Nets vendégeként, de a nyugati túra ötödik állomásához érkezett, Deandre Ayton játéka kérdéses, és egyébként sincs azon a szinten, mint a Knicks - komoly meglepetés lenne a vendégek sikere.

 

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 02:30

A Memphisnek volt egy fellendülése Ja Morant visszatérése után, ám az már a múlté, az irányítóról pedig kiderült, hogy be is fejezte a szezont egy sérülés miatt - nagy kérdés, hogy ez hogyan hat a társaságra mentálisan, ha a konkrét szakmai dolgokat nem is nézzük. Legutóbb kifejezetten jól játszottak Morant nélkül és fontos győzelmet arattak Phoenixben, és összességében nincsenek rossz passzban, de a Mavs is elkapta a fonalat, az előző három meccsét megnyerte, és legutóbb a nyugati éllovas Minnesotát is le tudta nyomni. A hazai pálya a Dallas mellett szól, de egy hónapja már nyert ebben a csarnokban a Grizzlies, és azért a vendéglátónál sem kerek minden: Doncic játéka hivatalosan kérdéses, ahogy Grant Williamsé is, Exum, Kleber és Lively pedig továbbra sem bevethető.

 

Los Angeles Lakers - Toronto Raptors 04:30

A Lakers harmatos formája legutóbb javuló tendenciát mutatott, és szoros, izgalmas meccsen sikerült megverni a topcsapat-szinten mozgó Clipperst, most az a kérdés, hogy ez a javulás  tartós marad-e, vagy csak egyszeri fellángolásról beszélhetünk. A Raptors is jó passzban érkezik, a kanadaiak a meghúzott csere óta jól játszanak, RJ Barrett kivirágzott (legutóbb 37 pontos szezoncsúcsot termelt), idén eddig négyből hármat nyertek, és bár a nyugati túrájuk negyedik állomásához érkeztek, de eddig 2-1-re állnak, legutóbb a GSW csarnokában arattak szép győzelmet. Így ők jó szájízzel érkezhetnek meg, bár Pöltl biztosan, Porter Jr. pedig lehet, hogy nem játszik, de a nyomás inkább a Lakersen van, amelyet ráaádul hátulról erősen támad a belendülő Jazz is, otthon nagyon kellenének az ilyen győzelmek ahhoz, hogy stabilizálják a helyüket a playoff-, de legalább a playin-csapatok között. Náluk James, Davis és Hachimura is ott van a sérültjelentésben, mindegyikük pályára lépése kérdéses, de a várakozások szerint a két sztár azért ott lesz a parketten.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Kérjük, hogy látogass el a Kezdő5 támogatói felületére, ahol plusz tartalmak várnak! Részletek ide kattintva!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus