A Warriors 157 pontot dobott, a Clippers is rájátszásba jutott

Az NBA alapszakaszának utolsó játéknapján eldőlt, hogy nyugatról a Warriors és a Clippers jut még be biztosan a rájátszásba, a Timberwolves paprikás hangulatú meccset nyert meg a Pelicans ellen, a Lakers pedig hozta a kötelezőt, de így is a playinben folytathatják. Komolyabb téttel nem bíró meccsen nyert többek között a Celtics, a 76ers, a Heat, a Raptors, a Bulls és a Thunder is.

Boston Celtics - Atlanta Hawks 120-114

Záporoztak a bostoni triplák. Erősen tartalékos összeállításban léptek pályára a hazaiak, Derrick White is csak azért játszott 5 percet, hogy meglegyen a 82 lejátszott meccse, és Grant Williams is csak egy kis átmozgatásra szállt be, de a Celtics triplái így is záporoztak, a hazaiak 25/54 hárompontost küldtek a helyére. Payton Pritchard NBA-s pályafutása legjobb meccsét játszotta, 30 ponttal, 14 lepattanóval és 11 gólpasszal tripla-duplázott, 9/16 triplát is bebombázott, és a 7 eladott labdája ellenére is vezér tudott lenni, ráadásul segítséget is kapott. Sam Hauser (26 pont, 5 lepattanó, 6 gólpassz) szintén végig veszélyes volt kintről, neki 8/14 triplája ért célba, és Mike Muscala (27 pont, 8 lepattanó, 4/7 tripla) is felnőtt melléjük, ezzel a trióval nem tudott mit kezdeni az ugyancsak tartalékos Hawks. A vendégeknél főleg a cserék cseréi használták ki a játéklehetőséget, Bruno Fernando 19 ponttal és 10 lepattanóval dupla-duplázott, Garrison Mathews is beszórt 19 pontot, de nem tudták felvenni a versenyt a Celtics triplavetőivel, a Hawks csak 11/39-et hozott össze távolról. A Hawks vereséggel hangolt a playinre és a Heat elleni meccsre, de ha ott nyerni tudnak, akkor a rájátszás első körében szintén a Celtics lehet az ellenfelük, bár Miamiban biztosan nem lesz könnyű dolguk.

A Celtics legjobb dobói: Pritchard 30/27, Muscala 27/12, Hauser 16/24
A Hawks legjobb dobói: Mathews 19/12, Fernando 19, Johnson 15/6

 

Brooklyn Nets - Philadelphia 76ers 105-134

Jók a Philly cseréi. Minden fontos játékosa nélkül állt ki a Sixers, de tükörsima győzelmet aratott, és a cseresor a legutóbbi szép siker után ismét azt bizonyította, hogy Doc Rivers egész nyugodtan számíthat a kiegészítőkre. Shake Milton (20 pont, 8 gólpassz) és Max McClung (20 pont, 9 lepattanó, 9 gólpassz) mellett Paul Reed (17 pont, 10 lepattanó, 2 labdaszerzés, 5 blokk) és Louis King (20 pont, 4/6 tripla) is kitett magáért, de Harrell, Dedmon és Korkmaz is jól játszott, remek csapatmunkát bemutatva 31 gólpasszt osztottak szét, és mindenki kivette a részét a győzelemből. A szintén tartalékos Brooklynnál viszont egyszemélyes show-t láthattunk: az ilyen esetekben mindig előkerülő Cam Thomas 46 pontot dobott, bár a negyedik negyedben Milton már személyes feladatának tekintette, hogy ne juthasson el 50-ig, itt érződött egy kis komolyság is az amúgy SL-meccsnek érződő találkozón. Thomas idén negyedszer érte el a 40-es határt, 42-t dobott három negyed alatt, majd a negyedik elején két gyors kosárral lett meg a 46, aztán jött Milton védekezése – utóbbi ezzel azért üzent ellenfelének a hétvégén kezdődő playoff előtt. A felek ugyanis egymással találkoznak az első körben, magyar idő szerint szombat este 19:00-kor, az idei rájátszás első mérkőzéseként kezdik meg a párharcukat Philadelphiában – ott már természetesen teljesen más keretekkel. Egy érdekesség még: Mikal Bridges szerepelt a kezdőben és játszott pár másodpercet, ezzel 83 (!) mérkőzésen játszott ebben a szezonban (a csapatváltása miatt jött ki így), összességében pedig már zsinórban 392 találkozón volt bevethető.

A Nets legjobb dobói: Thomas 46/18, Gray 16/6, Duke Jr. 15
A 76ers legjobb dobói: Milton 20/6, King 20/12, McClung 20/9

 

Cleveland Cavaliers - Charlotte Hornets 95-106

Szépen búcsúzott a Hornets. Egyik csapat számára sem volt már tétje ennek a meccsnek, de azért a hazaiaknál átmozgató jelleggel Jarrett Allen és Evan Mobley is végigjátszotta az első negyedet, és amíg ők pályán voltak, addig a Cavaliers jobb is volt ellenfelénél. J. B. Bickerstaff érthetően nem akarta erőltetni kulcsembereit, de nélkülük is sokáig jól álltak, ugyanakkor a végét meg tudna nyomni a Hornets, 36-20-ra nyerték a negyedik negyedet, így győzelemmel köszönhetnek el a szezontól. Mark Williams szinte nem tudott hibázni, 9/10 dobását elsüllyesztve ért el 22 pontot és 10 lepattanót, Bryce McGowens szintén 22 pontig jutott, de Theo Maledon (18 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz) és Svi Mykhailiuk (16 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) is megkapta arra a lehetőséget, hogy javítsa a statisztikáit, bár utóbbi csak 6/18-cal célzott mezőnyből. Ez is bőven belefért az ukrán hátvédtől, a Cavaliers csapatként is csak 39,3 százalékkal dobott, és egyedül a 17 pontos Sam Merrill tudott tőlük igazán kitűnni, innentől kezdve viszont nyugodtan koncentrálhatnak a Knicksre és a rájátszás első körére.

A Cavaliers legjobb dobói: Merrill 17/9, Green 13/9, Neto 13
A Hornets legjobb dobói: McGowens 22/3, Williams 22, Maledon 18

 

Miami Heat - Orlando Magic 123-110

Haslem búcsúja. A játéknaphoz illő módon itt is maximum csak pár percig láthattunk kezdőket bármelyik oldalon, a Magicnél 11-15 percet kaptak Fultzék, míg a hazaiaknál nagyjából 7-10-et Adebayóék, de egyik fél sem küldött pályára mindenkit. A találkozó sztoriját viszont Udonis Haslem adta: a legenda már évek óta mentorként, öltözői hangadóként segítette az edzői stáb munkáját, pályára nagyon ritkán, általában különleges alkalmakkor került, nemrég azonban bejelentette, hogy a szezon végével visszavonul, és mivel a playoff-rotációban aligha lesz szerepe, így ezzel a találkozóval zárta le húsz évre nyúló NBA-karrierjét. A magasember ennek örömére meg is kapta a maga perceit és labdáit, a kispadról beszállva 25 percet játszott, amely során 24 ponttal ő lett csapata legjobb dobója: 9/17-et hajított mezőnyből és 3/7 triplát is beszórt, míg hátul egy blokkal vétette észre magát. Az egész este róla szólt, a 39-25-ös negyedik negyeddel behúzott győzelem már csak ráadás volt a vendéglátó számára: Haslem 42 esztendősen dobott 24 pontot, amire még senki sem volt képes az NBA történetében, és érdekes, hogy ennél a 24-nél csak két alkalommal dobott többet 1026 meccsesre rúgó karrierje során…

A Heat legjobb dobói: Haslem 24/9, Robinson 20/9, Oladipo 19/15
A Magic legjobb dobói: K. Harris 22/12, Houstan 21/15, Okeke 14/12

 

New York Knicks - Indiana Pacers 136-141

Tom Thibodeau nem pihentetett. Julius Randle és Jalen Brunson sérülés miatt nem játszhatott, de a Knicks többi kulcsembere kivétel nélkül komoly terhelést kapott, Tom Thibodeau edző annak ellenére sem pihentetett, hogy semmi jelentősége nem volt ennek a meccsnek. Amíg az ideiglenes kezdő pályán volt, nem is okozott gondot számukra a Pacers, Obi Toppin 34 ponttal, 7 lepattanóval és 5 gólpasszal helyettesítette Randle-t, Immanuel Quickley 30 ponttal, 9 lepattanóval és 7 gólpasszal jelentkezett Brunson helyén, a Barrett-Grimes kettős is beszórt közös erővel 40 pontot, míg Mitchell Robinson (9 pont, 19 lepattanó, 7 blokk) a festékben volt korlátlan úr. A Pacers mégis meccsben tudott maradni, a vendégeknél heten is kétszámjegyű terméssel zártak, köztük a 26 pontos Bennedict Mathurin, valamint a dupla-dupláról épphogy lemaradó Andrew Nembhard (19 pont, 9 gólpassz) is, Buddy Hield és George Hill egyaránt 5/6 triplát dobott be, és végül a 41-29-re megnyert negyedik negyednek köszönhetően a mérkőzést is behúzták. A Pacers csapatként 19 bedobott triplával és 33 gólpasszal zárt, kiharcoltak 38 büntetőt, így azt is elbírták, hogy a lepattanózást a Knicks húzta be, sikerült győzelemmel búcsúztatniuk a szezont.

A Knicks legjobb dobói: Toppin 34/15, Quickley 30/9, Grimes 22/15
A Pacers legjobb dobói: Mathurin 26/6, Nwora 19/12, Nembhard 19/3

 

Toronto Raptors - Milwaukee Bucks 121-105

A Raptors vette komolyabban. Egyik csapat számára sem bírt már valódi téttel ez az összecsapás, így mindkét oldalról sokan kiülték ezt a meccset, de a Raptors azért kicsit komolyabban vette a találkozót, náluk Jakob Pöltl, Scottie Barnes és Gary Trent Jr. is játékra jelentkezett – főleg utóbbi tett sokat csapata győzelméért, 23 pontot és 4/7 triplát ért el. Dicséretet érdemel még a dupla-duplázó Precious Achiuwa (14 pont, 13 lepattanó), Malachi Flynn (20 pont, 4 gólpassz) és a Raptors kispadja is, amely tartani tudta a lépést a Bucks kispadjával. A vendégeknél Bobby Portis játszott egy kicsit és beszórt 18 perc alatt 16 pontot, Jae Crowder (13 pont, 6 gólpassz) is kapott egy kis meccsterhelést, illetve Goran Dragic-ot is meg tudta nézni kicsit hosszabb ideig Mike Budenholzer, és a szlovén irányító sem vallott szégyent, jó hatékonysággal 14 pontot szerzett, ahogyan Thanasis Antetokounmpo is eddig jutott. A Raptors pontosabb volt támadásban, 50 százalék felett céloztak mezőnyből, illetve a lepattanózást is behúzták, így jó hangulatban készülhetnek a Bulls elleni playin-meccsre, és ha úgy alakulnak a selejtezők, akkor akár ők is lehetnek a Bucks ellenfelei a rájátszás első körében.

A Raptors legjobb dobói: Trent Jr. 23/12, Flynn 20/6, Achiuwa 14/6
A Bucks legjobb dobói: Wigginton 17/6, Portis 16/6, T. Antetokounmpo 14, Dragic 14

 

Washington Wizards - Houston Rockets 109-114

Erősen zárt a Rockets. Az összecsapásról és a szezonról is elmondható, hogy a Rockets szép hajrát mutatott be, a Wizards ellen egy negyedik negyedben bemutatott 12-0-s futás döntött a javukra, az idényt pedig úgy fejezték be, hogy az utolsó öt meccsükből négyet megnyertek. A Wizards számára sokkal csúnyábban sikerült a szezon vége, az utolsó hat meccsükből ötöt elbuktak, és a Rockets ellen is hiába vezettek 16 ponttal a második negyedben, ez sem volt elég, mivel a vendégeknél heten is kétszámjegyű termést értek el. A 20 pontos Jabari Smith Jr. győzelemre vezette csapatát, de Tari Eason (16 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz) és Alperen Sengün (12 pont, 12 lepattanó, 6 gólpassz) is kiemelendő a sokoldalú játéka miatt. A hazaiak leginkább Jordan Goodwin (22 pont, 5 lepattanó, 5 gólpassz) és Quenton Jackson (19 pont, 5 gólpassz) jó teljesítményeinek örülhettek, mellettük Corey Kispert beszórt 5/7 triplát, Xavier Cooks pedig leszedett 7 támadólepattanót, Johnny Davisnek (13 pont, 6 lepattanó, 8 gólpassz) viszont nagyon nem ment a befejezés, mindössze 4/20 dobása ért célba.

A Wizards legjobb dobói: Goodwin 22/9, Jackson 19, Kispert 18/15
A Rockets legjobb dobói: Smith Jr. 20/3, Eason 16/3, Green 14/3

 

Chicago Bulls - Detroit Pistons 103-81

Kicsit játszottak a Bulls kezdői. A hazaiak annak ellenére is az alapcsapatukkal álltak ki, hogy valódi tétje már nem volt ennek az összecsapásnak, de ezzel együtt sem tudtak sokáig a ligautolsó fölé kerekedni, csak a 36-17-re megnyert negyedik negyedben dőlt el a meccs. Zach LaVine 17, DeMar DeRozan 16 pontot dobott, de többre végül nem volt szükség a két sztártól, mert a kispadról sorra érkeztek a hasznos teljesítmények, a negyedik negyedben több olyan játékos is szerepet kapott, aki általában nem szokott pályára kerülni, most mégis bizonyítottak. A vendégeknél Killian Hayes remekelt, 26 ponttal, 8 lepattanóval és 7 gólpasszal zárt, mellette Jalen Duren a 18 lepattanójával tűnt ki, Jaden Ivey viszont csak szenvedett, 20 dobásból ért el 16 pontot, és a 3 gólpasszára is jutott 5 eladott labda – a Pistons csapatként 25 alkalommal veszítette el a játékszert a Bulls 4 labdavesztésével szemben, a hazaiak csak ezekből a lehetőségekből 30 pontot szereztek. A Bulls most elköszön a hazai pályájától, Torontóba utaznak, hogy megpróbáljanak továbbjutni a playin alsó ágáról, és ha ott sikerrel járnak, akkor elutazhatnak a Heat-Hawks meccs veszteséhez is egy meccsre.

A Bulls legjobb dobói: LaVine 17/3, DeRozan 16/3, C. Jones 11/3
A Pistons legjobb dobói: Hayes 26/9, Ivey 16/6, Bagley III 12/6

 

Dallas Mavericks - San Antonio Spurs 117-138

Texas a mezőny végén. A mérkőzés nagyjából senkit sem érdekelt, teljes mértékben nyári ligás összecsapást láthattunk olyan nevekkel, rotációkkal, amikhez ott szoktunk hozzá, kiemelhetnénk ugyan közülük párat, de NBA-szinten ez a találkozó is teljességgel értéktelen volt – egyik felet sem zavarta, hogy mi lesz az eredmény, a Spurs 42-14-gyel kezdett, majd 45-29-cel válaszolt a Mavs, de a vendégek végig vezetni tudtak. A San Antonio ezzel a Houstonnal holtversenyben lett utolsó Nyugaton, és ott van a top háromban, már ami az 1/1-re legesélyesebb csapatokat illeti, míg a Mavs a 11. helyen zárt a konferenciában, és szintén kiesett – ezzel az NBA története során most először fordult elő, hogy Texas mindhárom csapata lemaradjon a playoffról. Reális esélye a Dallasnak lett volna ennél sokkal többre is, de az egész szezon egy nagy szenvedés volt Jason Kiddéknél, Kyrie Irving érkezése pedig nem hogy nem javított, hanem egyenesen rontott az eredményességen – nem véletlen, hogy a találkozó után is az ő jövőjéről szólt szinte minden kérdés, de ebben a témában egyelőre nem láthatunk tisztán, bár Kidd és Luka Doncic is azt fogalmazta meg, hogy szeretnék folytatni ezt a projektet. Az mindenesetre biztos, hogy Dallasban bő két hónappal korábban ért véget a szezon, mint tervezték, úgyhogy lesz idő átgondolni a helyzetet…

A Mavericks legjobb dobói: Hardy 25/3, Pinson 23/15, Bertans 19/15
A Spurs legjobb dobói: Mamukelashvili 23/12, Barlow 21, Branham 20/6

 

Minnesota Timberwolves - New Orleans Pelicans 113-108

Gobert ütött, Edwards felpörgött. Meglehetősen eseménydús meccset játszott a két csapat, Brandon Ingram vezetésével 30-18-ra nyerte az első negyedet a Pelicans, a következő 12 percben sem tudta jelentősen csökkenteni a hátrányát a Timberwolves, és egy időkérésnél felszínre kerültek az érzelmek a hazai kispadnál: Kyle Anderson és Rudy Gobert egymás kritizálásába kezdett, majd a szavakat tettlegesség követte, Gobert megütötte csapattársát, ezért a Timberwolves kivette őt a meccsből és hazaküldte. Gobert mellett Jaden McDanielst is elveszítették, aki frusztrációjában olyan erősen csapott oda egy falnak, hogy egyes hírek szerint eltörte a kezét. Amikor úgy tűnt, hogy egyre mélyebbre kerül a Timberwolves, előlépett Anthony Edwards, akinek a vezetésével összejött az egyenlítés is, majd a negyedik negyed elején Karl-Anthony Towns dobott több nagy kosarat is, és innentől kezdve már a hazaiak jártak előrébb. Edwards rengeteg hibával játszott, mindössze 8/21 dobása ért célba és eladott 8 labdát, de így is hatalmasat küzdött, aminek az eredménye a győzelem mellett 26 pont, 13 lepattanó, 4 gólpassz, 4 labdaszerzés és 4 blokk lett, míg Towns 30 ponttal, 8 lepattanóval és 5/8 triplával fejezte be a meccset, mindketten fontos pillanatokban szállították a nagy játékokat. A Timberwolves ezzel a győzelemmel nyolcadik helyen zárt nyugaton, úgyhogy Los Angelesben kezdődik számukra a playin, a Lakers ellen vívhatják ki a rájátszásba jutást.

Ingram mellett triplák is kellettek volna. Brandon Ingram elképesztően agresszívan kezdte a mérkőzést, csak az első negyedben 14 dobásba állt bele, és egymaga túldobta 21-18-ra az ellenfelet. Ingram a folytatásban már nem termelte ilyen ütemben a pontokat, de így is 42 ponttal, 12 lepattanóval és 7 gólpasszal fejezte be a meccset, és abban a 42 percben, amikor pályán volt, 7 pontot vert a Pelicans a Timberwolvesra. A végén viszont sokszor az is gondot okozott a vendégeknek, hogy eljuttassák a kezébe a labdát, többször is a 24 dobásból 20 pontot összeszenvedő CJ McCollumnak kellett nehéz helyzetből vállalnia, de a negyedik negyedben Trey Murphy III (20 pont, 4 lepattanó) sem operálhatott sokkal jobb lehetőségekből, így végül kicsúszott a kezükből ez a meccs. A vendégek számára egyértelműen a triplázás okozta a legnagyobb problémát, 3/21 kinti dobással hozták le a meccset, senkinek sem sült a keze kintről, és azzal túlságosan is kiismerhetővé vált a játékuk, hogy rendre inkább befelé indultak el. A Pelicans ezzel a kilencedik helyen zárt nyugaton, a Thundert fogadják a playin alsó ágán, és ha azt az akadályt sikerrel veszik, akkor a Lakers-Timberwolves meccs vesztese ellen harcolhatják ki a rájátszásba jutást.

A Timberwolves legjobb dobói: Towns 30/15, Edwards 26/9, Prince 18/6
A Pelicans legjobb dobói: Ingram 42/3, McCollum 23, Murphy III 20/3

 

Oklahoma City Thunder - Memphis Grizzlies 115-100

A Thunder egy fokkal komolyabban vette. Az OKC már biztosan 10., a Grizzlies 2. helyen zárta az alapszakaszt, így a kevesebbet játszók kaptak lehetőséget. A vendégeknél a G-Liga Év Újonca, az alulméretezett center Kenneth Lofton Jr. hatalmas, 42 pontos karriercsúcsot vágott, mellette Ziaire Williams és jól mozgott, de összességében sok energiát nem vittek bele a meccsbe, egyetlen cserével operáltak és Vince Williams Jr. úgy játszott 48 percet, hogy 1/14-gyel triplázott. A Thunderben is csak hét játékos forgott, de a játékuk jobban hasonlított szervezett kosárlabdára: Tre Mann tripla-duplázott (24 pont, 12-12 lepattanó és gólpassz), Oliver Sarr dupla-duplázott, Jared Butler 25, Ousmane Dieng 22 pontig jutott. A Thunder a Pelicans otthonában játszik majd a play-inben, a Grizzlies pedig a Lakers-Timberwolves párharc győztesével találkozik a playoff első körében.

A Thunder legjobb dobói: Butler 25/15, Mann 24/3, Dieng 22/6, Sarr 22
A Grizzlies legjobb dobói: Lofton Jr. 42, Z. Williams 24/9, V. Williams 15/3

 

Denver Nuggets - Sacramento Kings 109-95

Egy negyed után a Kings sem erőltette. A hazaiak kiültették a húzóembereiket, a Kings viszont a normál kezdőötösével állt fel, bár tétje már nem volt az összecsapásnak. Leginkább az lehetett a cél, hogy minél kevesebbet legyenek éles játék nélkül a play-in időszakában, illetve hogy Harrison Barnes sorozata ne szakadjon meg és mind a 82 alapszakasz-meccsen pályára léphessen. Az első negyedet 17 ponttal be is húzta a Sacramento, utána viszont szépen lassan leültek a kezdők és végül mind a 15 benevezett játékos lehetőséget kapott az Év Edzője Díjra esélyes Mike Browntól. A Denver mestere, Michael Malone is tíz játékost forgatott, csak a kezdőötös hiányzott, végül heten jutottak el legalább 10 pontig, dominálták a lepattanózást és a második félidőben összesen 28 pontot engedtek a Sactónak, az Ish Smith-Bruce Brown duó 15 gólpasszára építve támadásban is feljavultak, így győzelemmel zártak. A playoff első körében a Denver a play-inben 8. helyre befutó gárdával találkozik, a Kings pedig felkészülhet a Warriors elleni észak-kaliforniai rangadóra.

A Nuggets legjobb dobói: Brown 21, Nnaji 18/6, Jackson 16/6
A Kings legjobb dobói: Barnes 17/15, Murray 14/6, Sabonis 14

 

Los Angeles Lakers - Utah Jazz 128-117

LeBron James lerendezte a győzelmet. A Jazznek már nem számított a mérkőzés, de az utóbbi időszaknak megfelelően most is volt tartásuk, így a Lakers-nek végig figyelnie kellett, hogy behúzza a sikert. A Warriors sima meccse miatt az hamar eldőlt, hogy a Los Angeles már nem érhet oda a biztos rájátszást jelentő 6. helyre, de így is nyerniük kellett, mert ha kikapnak és a Pelicans nyer Minnesotában, akkor lecsúsztak volna a 8. pozícióba. Ez végül nem következett be, mert bár a lábsérülése miatt óvatos LeBron James a meccs nagy részében láthatóan nagyon vigyázott rá, hogy ne zavarja meg társai védekezését, azért a kulcshelyzetekben rendre betalált kintről, 8/14 triplája pedig kellő magabiztosságot adott a többieknek is. A kezdőötösben mindenki 50 százalék körül célzott, Anthony Davis elöl-hátul odatette magát, a padról pedig Rui Hachimura és Malik Beasley biztosította a kellő tűzerőt, így kisebb megingásoktól eltekintve azért az történt a pályán, amit a Lakers akart. A hazaiaknál Schröder Achilles-fájdalmak miatt hiányzott, Lonnie Walker és a két új szerzemény Tristan Thompson és Shaq Harrison még nem lépett pályára. A vendégeknél Kris Dunn (26 pont, 10 lepattanó, 8 gólpassz) újfent igazolta, hogy van még jövője az NBA-ben, de Kelly Olynyk és az olasz újonc, Simone Fontecchio is kiválóan játszott, talán ha a másik újonc, Ochai Agbaji kicsit összeszedettebb, még nyerhettek is volna. A Jazz már készülhet a lottery-re, a draftra és a nyárra, míg a Lakers a Minnesota Timberwolves ellen szerezheti meg a 7. helyet - ha kikapnak, még akkor is marad egy lövésük a Pelicans-Thunder párharc győztese ellen a 8. helyért.

A Lakers legjobb dobói: James 36/24, Russell 17/9, Davis 16
A Jazz legjobb dobói: Dunn 26/6, Olynyk 23/9, Fontecchio 20/12

 

Phoenix Suns - Los Angeles Clippers 114-119

Valahogy kiszenvedte a LAC. A már biztosan nyugati 4. Suns négy húzóemberét és három kiegészítőjét pihentette, de a cseresor rengeteg borsot tört a győzelmi kényszerben játszó vendégek orra alá: az első negyedet kilenc ponttal nyerték és a későbbiekben sem óhajtottak leszakadni. Saben Lee 25 pontot és 10 gólpasszt jegyzett, Jock Landale komoly kihívás elé állította a Clippers centereit, csapatszinten beszórtak 14 hármast, a padról pedig Darius Bazley és Terrence Ross szállította a pontokat, így még az utolsó percben is akadt izgulnivalója a Los Angeles-nek. A Clippers nem játszott jól, a harmadik és negyedik negyed közötti kisszünetben az egyébként jól teljesítő Mason Plumlee és Bones Hyland össze is szólalkozott a kispadon, végül azonban győzött a nagyobb tudás. Kawhi Leonard 25 pontját 11/21-es mezőnymutatóval szerezte, mellétett 15 lepattanót és 6 gólpasszt, a végén pedig bedobta a győzelmet biztossá tevő kosarat is, Russell Westbrook fontos támadópattanókat szedett le, 25 pontja mellett 7 pattanóval és 9 gólpasszal adott lendületet, a padról pedig Norm Powell pörkölt be 29 egységet. Összességében a Clippers nem játszott jól, de ahogy Tyronn Lue vezetőedző fogalmazott, a lényeg, hogy győztek és megszerezték az 5. helyet, most pedig nyugodtan koncentrálhatnak a rájátszásra. Jövő hétvégén ismét a Phoenix Suns otthonában lesz jelenésük a playoff első körében – az egy nagyon más mérkőzés lesz.

A Suns legjobb dobói: Lee 25/9, Bazley 16/3, Landale 15/3
A Clippers legjobb dobói: Powell 29, Westbrook 25/6, Leonard 25

 

Portland Trail Blazers - Golden State Warriors 101-157

Egy félidő alatt lerendezte a lényeges kérdéseket a GSW. A hazaiak számára már jó ideje tétnélküliek a meccsek, ez a mostani felállásukon is meglátszott, azonban nem tudták jó szájízzel befejezni a szezont, mert a Warriors számára kötelező volt a győzelem, hogy megőrizzék biztos playoff-helyüket, a vendégek pedig biztosra is mentek. A kezdőötösre építve 28 ponttal nyerték az első játékrészt és 55 pontot szórtak, utóbbi új NBA-rekord a nyitónegyedeket tekintve. A nagyszünetben 31 ponttal jártak előrébb, onnantól kezdve pedig a 46 pontot és 11/21 triplát vágó Curry-Thompson páros, illetve a 10 pontot, 8 lepattanót és 5 szerzett labdát jegyző Donte DiVincenzo vezette kezdőötös leült, a cseresor pedig Moses Moody, Jordan Poole, illetve a 15 pontot, 7 lepattanót, 6 gólpasszt és 2 blokkot jegyző Jonathan Kuminga vezetésével szintén megtisztelte ellenfelét és kiütéses győzelemmel zárta a reguláris szakaszt. Már csak Andrew Wiggins hiányzik, a többiek viszont szépen formába lendültek a Kings elleni elsőkörös párharcra - a Trail Blazers várhatja a május 16-ai draft lottery-t, ahol 10.5% esélyük van megszerezni az 1/1-et.

A Trail Blazers legjobb dobói: Mays 21/6, Sharpe 18/6, Williams 17/3
A Warriors legjobb dobói: Curry 26/15, Moody 25/12, Poole 21/6

 

A tabella ide kattintva megtekinthető.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus