A Warriors ellen is lehet esélye az Embiid nélküli Phillynek?

A Jazz ellen játszik back-to-backet a Bucks, javíthat a Denver, de rendeznek fontos Spurs-Thunder, Heat-Nets és Pacers-Magic derbiket is, az esti Detroit-Clevelandet pedig a Sport TV is közvetíti.

 

Cleveland Cavaliers - Detroit Pistons 23:00 (23:30-tól Sport 1)

A Cleveland hirtelen nagyot ugrott előre támadásban Kevin Love visszatérésével és az utóbbi hat meccséből négyet is megnyert, nem tűnik úgy, hogy direkt tankolna a gárda, így pedig vigyáznia kell a Detroitnak is, hiába jobb papíron sokkal a vendégcsapat. Blake Griffinék elsöprő iramban zárkóztak az utóbbi időben, de a legutolsó meccsüket elvesztették San Antonióban, úgyhogy most javítaniuk kellene - ott eléggé eltűntek a magasembereik, de a Cavs-frontcourt azért verhetőnek tűnik. A mostani Clevelandet nem lehet leírni, de egy playoff-csapatnak idegenben is kezelnie kell ezt a kihívást főleg úgy, hogy nincs sérültje.

Indiana Pacers - Orlando Magic 1:00

Ez a jelenlegi formákat elnézve keleti rangadó lesz, hiszen az Orlando egy-egy váratlan botlást leszámítva fantasztikus formában van, ezt pedig a liga legjobbjai ellen is bizonyította: az utóbbi időben megfogta a szinte verhetetlen Milwaukee-t, simán nyert Torontóban, legutóbb pedig száz pont alatt tartotta és megverte a Golden State-et is. A Pacersnek is fel kell kötnie a felkötni valót, Youngék két vereség után legutóbb legyűrték a Minnesotát, de Domantas Sabonis nem fog játszani és Tyreke Evans pályára lépése is kérdéses, ez pedig rövidíti a rotációt - kérdés, hogy a Magic védekezése ellen lesz-e megoldása a gárdának, legalább olyan, mint legutóbb Bogdanovic extrája. A vendégek a legjobbakat is lebontották mostanában, a Pacers támadójátéka pedig messze van az elittől, úgyhogy még idegenben is bőven lehet keresnivalójuk Vucsevicséknek.

Miami Heat - Brooklyn Nets 1:30

A Brooklyn back-to-backet játszik és nincs igazán jó formában, előző este is kikapott a gárda a Hornetstől, így most van esélye a Heatnek arra, hogy növelje playoff-esélyeit - a zuhanórepülésben lévő társaság legutóbb megszorongatta a Houstont, előtte pedig megverte a Golden State-et, a játékot tekintve összeszedte magát. Most a pihentség és a hazai pálya is segíthet Wade-éknek, bár a sérülések nem kímélik őket: most Johnson, Dragic, Whiteside és Olynyk játéka is kérdéses, nem túlzás azt állítani, hogy az ő egészségi állapotuktól függ a mérkőzés kimenetele. A hazaiaknak nagyon fontos lenne a siker, hiszen másfél meccsre vannak a playofftól és még a Magic is az "útban" van, míg a Netsnek azért kellene a győzelem, mert elvesztette előnyét a playoffért küzdőkkel szemben, visszasüllyedhet ebbe a harcba egy újabb vereséggel.

Philadelphia 76ers - Golden State Warriors 2:30

Kiemelt rangadó, talán a játéknap legnagyobb meccse lehet ez, de továbbra is csillagozni kell a Sixers találkozóit, mert Joel Embiid még mindig nem játszhat és Boban Marjanovics sem bevethető - igaz, az üresebb centerposzt a Warriors ellen kevesebbet számíthat, de a védekezésüket nagyon nehezen tudják Embiid nélkül összekapni. Viszont otthon azért meggyőzőek, legutóbb pedig az OKC otthonában is nyertek ebben a felállásban, úgyhogy nem lehet leírni őket, főleg hogy a GSW az utóbbi hat meccséből négyet is elbukott, most éppen egy back-to-back buktából érkezik. Ugyanakkor Kevin Durant és Andre Iguodala legutóbb pihent, most viszont játszhat, a kulcsemberek közül csak Klay Thompson pályára lépése kérdéses, meglátjuk, hogy mennyire lesz motivált és harcos a címvédő - a győzelem kellene a gárdának, mert már csak fél meccsel előzi meg a Denvert a nyugati első-második helyen. A Sixers nyolcból hat sikernél tart, az All-Star óta 3-1-et hozott és ha ezúttal is olyan jól használja a keretet Brett Brown, mint legutóbb, akkor egy tompább Warriors ellen még Embiid nélkül is lehet keresnivalójuk - nemrég egyébént nyertek az Oracle-ben, amikor nem játszott Thompson, igaz, akkor Embiid 26 pontos, 20 lepattanós estét produkált...

Dallas Mavericks - Memphis Grizzlies 2:30

A játéknap egyetlen tét nélküli találkozója, ahol mindkét fél elengedte a rájátszást, de egy-egy győzelmet mindkettő aratott az elmúlt egy hétben: a Memphis a Lakerst kapta el, a Dallas pedig éppen legutóbb nyomta le az Indianát. Azóta volt két-két teljes napjuk felkészülni erre a derbire, meglátjuk, hogy ki fog jobban pörögni, otthon azért a Mavs valószínűleg motiváltabb lesz, a megszokott rotáció Rick Carlisle rendelkezésére áll, míg a Memphisnél is a megszokott hiányzókkal lehet számolni.

San Antonio Spurs - Oklahoma City Thunder 2:30

Mindkét csapat számára rendkívül fontos az összecsapás, hiszen a Spurs jelenleg csak nyolcadik Nyugaton és a hazai mérkőzésein javítania kell a gyenge idegenbeli túra után, míg az OKC egyértelműen gondban van, hiszen zsinórban háromszor kikapott és az utóbbi öt találkozójából csak egy hosszabbításos sikert könyvelhetett el. Ezt tetézi, hogy a legutóbb már hiányzó Paul George vállsérülése még nem jött rendbe és a hírek szerint most sem tud pályára lépni, úgyhogy Russell Westbrook mellé valakinek fel kell nőnie a vendégek részéről, meglátjuk, hogy ki lesz az, de ha olyan fegyelmezetten védekezik a Spurs, mint legutóbb a Pistons ellen, akkor pokolian nehéz dolga lesz Billy Donovan együttesének.

Denver Nuggets - New Orleans Pelicans 3:00

Abszolút kötelező meccs a Denver számára, legutóbb megszakadt a nagy hazai széria és kikapott a gárda a Jazztől, most viszont a motiválatlan, ráadásul idegenbeli back-to-backet játszó Pelicans ellen nem hibázhatnak Nikola Jokicsék. Gyakorlatilag minden mellettük is szól, pihentebbek, egészségesek és egyébként is sokkal jobbak, ha a motivációval nem lesz gond és 100%-on pörögnek, akkor mindenképpen hozniuk kell a győzelmet - a Pelsnél a b2b miatt valószínűleg Anthony Davis nem is játszik, így Jokicsra kapásból nincs is érdemi védő, csak hogy egy hazai előnyt mondjunk.

Phoenix Suns - Los Angeles Lakers 3:00

Ez pedig a Lakers számára kérdés nélküli kötelező, ugyan LeBron Jamesék előző este az utolsó bő két percben összeestek és végül kikaptak a Buckstól, de a back-to-back nem lehet akadály számukra Phoenixben, főleg hogy a hazai csapat is "másnaposan" lép pályára. A Los Angeles az utolsó szalmaszálakba próbál kapaszkodni a rájátszást illetően, a nettó sereghajtó ellen iszonyatosan nagy blama lenne az újabb vereség, főleg hogy utána nehéz keleti túra következik, amelynek végére akár el is úszhat a szezon, ha nem figyelnek oda. Csak Lonzo Ball hiányzik a fontosabb játékosok közül, nincs mire fogni egy esetleges buktát...

Utah Jazz - Milwaukee Bucks 3:00

Rangadó lesz, hiszen a Milwaukee ugyan továbbra is megállíthatatlan, de most azért back-to-backet játszik és az eddigiek ismeretében benne van a pakliban, hogy Mike Budenholzer pihenőt ad egy-egy játékosának - nincsenek tökéletes fizikai állapotban, az előnyük pedig 2,5 meccs, most még beleférhet egy lazább találkozó az egészség érdekében. A Jazz pihentebb, otthon játszhat és legutóbb a Denver nagy szériáját is megtörte idegenben, kiváló formában vannak Donovan Mitchellék, az újabb sikerrel pedig egyetlen meccsre megközelíthetik a nyugati ötödik Houstont, egy vereséggel viszont kis híján utolérné őket a Clippers, vagy akár a Spurs is. Plusz adalék, hogy a Denverben hiányzó Ricky Rubio most visszatérhet, ami további extrát jelenthet nekik.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus