A Warriors otthonában szedné össze magát a Boston

Torontóban is folytatná győzelmi szériáját a Houston - pályán az OKC, a Portland, a Sixers és az Indiana is.

 

Indiana Pacers - Chicago Bulls 1:00

Alapvetően kötelező mérkőzés a Pacers szemszögéből, Bogdanovicék az előző négy meccsükből hármat elvesztettek és megközelítette őket a Philly, számukra balszerencsés esetben pedig akár helyet is cserélhetnek most a tabellán. A Bulls jó passzban van, legutóbb ugyan kikapott az Atlantától, de összességében így is megy a szekér és mivel most elvileg Otto Porter is játszhat, ismét lehet keresnivalójuk - az utóbbi időben akkor kaptak ki, amikor ő hiányzott, egyébként vele a pályán megvan a ritmus és a lendület. Szóval az Indiana nem számíthat könnyű meccsre, de otthon elő kell kapnia a megszokott védekezését, támadásban pedig megtalálni az egyensúlyt - ebben nem segítség, hogy Domantas Sabonisra továbbra sem számíthatnak.

Philadelphia 76ers - Orlando Magic 1:00

Ez rangadónak mondható, mert bár a Philly nyilván sokkal jobb csapat és a hazai pálya is mellette szól, de egyrészt a Magic nettó óriásiölő mostanában, másrészt továbbra is sok a sérült a Sixers oldalán: Embiid és Marjanovics most sem játszhat, Butler háta is fáj, de a centerposzton remekül beszálló Bolden sem edzett már és Amir Johnson játéka is kérdéses. Pedig minden gondjuk ellenére egészen jó meccseket hoztak mostanában, legutóbb kis híján megfogták a Warriorst is és ha nyernek, benne van a pakliban, hogy a játéknap végén megelőzik az Indianát, úgyhogy nagyon fontos lenne számukra a győzelem. Persze a playoff-vonalon billegő Orlando is így van ezzel és bár Vucsevicsék legutóbb kikaptak Clevelandben, a nagycsapatok ellen mindig parádésan védekeznek és hozzák az eredményeket...

Toronto Raptors - Houston Rockets 2:00

Kiemelt rangadó lesz a Raptors-Rockets, hiszen a ligamásodik fogadja a nagy formában lévő, végre teljes kerettel támadó, zsinórban öt győzelemből érkező nyugati bajnokesélyest (?). A Houstonnál nagyon rendben van most minden, legutóbb Bostonban is oktattak Hardenék (nagyrészt), úgyhogy Torontóban is lehet keresnivalójuk, ha hasonlóan lendületes, tudatos játékot mutatnak be. A Raptors legutóbb hosszabbításban kikapott Detroitban Kawhi Leonard nélkül, most viszont a vezér is játszhat elvileg és VanVleetet leszámítva mindenki bevethető, úgyhogy otthon nekik sincs más hátra, mint előre, főleg hogy a Bucks botlásai miatt közelíthetnek a litsavezetőhöz is. Az első egymás elleni meccsüket Houstonban két ponttal nyerte a Rockets, de a Toronto persze nem véletlenül áll 27-6-ra otthon - mindkét félnek kellene a győzelem, egészséges is (bár Faried és Shumpert játéka kérdéses), többé-kevésbé jó formában van, úgyhogy kiváló mérkőzésre készülhetünk.

Memphis Grizzlies - Portland Trail Blazers 2:00

A játékerőket tekintve nem kérdés, hogy a Portland az esélyes, a formát tekintve is nagyszerűen néznek ki Lillardék, viszont azt meg kell említenünk, hogy ez egy hétmeccses idegenbeli túra utolsó állomása már számukra, fizikálisan aligha vannak ideális állapotban. Ugyanakkor eddig 5-1-re állnak ezen a kiránduláson, legutóbb Charlotte-ban nyertek, úgyhogy egyelőre nem látszott rajtuk a fáradtság, meglátjuk, hogy most mennyire lesznek majd élesek egy egyébként nem túl éles Grizzlies ellen. A hazaiak nyilván gyengébbek, viszont valamivel talán pihentebbek, a hírek szerint Mike Conley most játszhat és ha ők Bradley-vel szívni tudják a Lillard-McCollum páros vérét, közben pedig a remeklő Valanciunas és Noah meg tudja nehezíteni a Portlandet mostanában húzó Nurkic-Kanter duó dolgát, akkor lehet keresnivalójuk.

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 2:00

A mérkőzés legfontosabb faktora az, hogy Paul George továbbra sem léphet pályára, márpedig mióta ő nincs, azóta atomjaira hullott az OKC támadójátéka és sorozatban négy vereség után legutóbb is csak a hajrában fordítva, egy-két jókor beeső Westbrook-dobással, illetve a kiváló védekezéssel-lepattanózással tudtak nyerni egy meccset. Minnesotában nem biztos, hogy ennyi elég lesz, a Wolves ugyan nincs jó formában és a playoffról gyakorlatilag már le kellett mondania az utóbbi három vereségével, de otthon aligha fogja olcsón adni magát és ha Adams nem bír el Townsszal, akkor meleg lehet a pite a vendégeknek. Alapvetően azért nyerniük kellene és nagyon fontos is lenne számukra a siker, hogy a Portlandet és a Houstont maguk mögött tartsák, most már egy plusz hiba helyezés(ek)be kerülhet.

Golden State Warriors - Boston Celtics 4:30

Elég harmatosra sikerült a GSW idegenbeli túrája és úgy összességében az All-Star óta nem nagyon pörgött még fel a bajnok, az utóbbi négy meccséből hármat is elvesztett és bár legutóbb rangadót nyert Philadelphiában, azért egy-két dolgot helyre kellene tennie Steve Kerrnek. Ebben gátolja, hogy Klay Thompson sérült és most sem játszhat (legalábbis nem edzett még és erősen kérdéses a játéka), a rotációból Kevon Looney is kiesett és Andre Iguodala sem 100%-os, meglátjuk, hogy mennyire lesznek most élesek Curryék. Ez komoly kérdés a Bostonnál is, amely a Wizards elleni győzelem után hatalmas pofont kapott a Houstontól és csak a végeredményen tudott kozmetikázni a negyedik negyedben, egyébként esélye sem volt, úgyhogy egyre égetőbb lenne, hogy összeszedje magát, mert a gyenge széria most már hetek óta tart. Pedig sérült már nincs, Baynes is visszatért, csak a játékot és az egységet kellene összerakni - utóbbinak nem tette rosszat egy győzelem az Oracle-ben, amire egy jó formában lévő Bostonnak bizony lenne is esélye.

A mérkőzésekhez élőképes streamet ezen, vagy ezen a linken találtok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus