A Warriorst fogadja a Jazz, Bucks-Pels a Sport TV-n

Megnézhetjük a Brooklynt, a Chicagót és a Denvert is. 

 

Milwaukee Bucks - New Orleans Pelicans 00:30 (Sport 2)

A Bucks remek formában várhatja ezt a mérkőzést, a címvédő sorozatban öt meccset nyert és ha ezt is behúzza, akkor ideális esetben akár utol is érheti a keleti első helyezetteket. Márpedig otthon természetesen ezúttal is esélyesnek számít, bár Khris Middleton személyes okok miatt kihagyja ezt a találkozót, ami azért nem könnyíti meg a dolgukat, de a Giannis-Holiday páros és a jó passzban lévő kiegészítők így is eleget jelenthetnek a sikerhez. A Pelicans három teljes napot pihenhetett a Cavs elleni győzelem után és összességében szintén nincs rossz formában, de Valanciunasra és Alexander-Walkerre nem számíthat, illetve Ingram játéka is kérdéses az Achilles-fájdalmai miatt. Ennek megfelelően Middleton hiányát azért el kellene bírnia a Milwaukee-nak hazai pályán, bár tegyük hozzá, hogy a két csapat idei első meccsét 116-112-re a New Orleans nyerte.

 

Detroit Pistons - San Antonio Spurs 01:00

Itt egyértelműek az erőviszonyok, természetesen a Spurs a teljesen világos favorit annak ellenére, hogy a back-to-back második felén lép pályára, hiszen előző este Memphisben szenvedett vereséget. A Detroit a liga leggyengébb csapata, amelynél továbbra is nagyon sok a hiányzó és még a leggyengébb keret is saját maga jelentősen legyengített formájában léphet csak pályára, amely legutóbb például csak 85 pontra volt képes. Így pedig b2b ide vagy oda, nem hibázhat a playoffért harcoló San Antonio - a vendégeknél Dejounte Murray sérült még mindig, de egyébként stabil és kiegyensúlyozott játékra képesek így is, a Pistons pedig meg sem közelíti Pöltléket minőségben. 

 

Washington Wizards - Chicago Bulls 01:00

Itt a Bulls back-to-back lép pályára, miután előző este drámai körülmények között, DeMar DeRozan dudaszóra gyűrűbe vágódó triplájával aratott győzelmet Indianában. A csapatnál Ball és Caruso is hiányzik Billy Donovan vezetőedző mellett, a b2b-en nem segít az, hogy két fontos hátvédet kell nélkülözniük, most is sok múlhat majd a LaVine-White-DeRozan trión, de sorozatban hat győzelem után természetesen így is inkább ők az esélyesek. A Wizards a Miamiban elszenvedett vereség után legutóbb megverte a Clevelandet és már több fontos játékosát is visszakapta, viszont Dinwiddie, Harrell és Holiday biztosan, Bertans pedig valószínűleg hiányozni fog ezen az estén, úgyhogy még mindig fontos embereket kell nélkülöznie. A pihentség és a hazai pálya azért Kuzmáék mellett szól és ha a periméteren Beal és KCP odateszi magát hátul, illetve jól dob elöl, míg a palánk alatt Gafford megdolgoztatja Vucsevicset, akkor benne lehet a pakliban az, hogy megállítják a Chicagót. 

 

Brooklyn Nets - Los Angeles Clippers 01:30

A Brooklynnál legutóbb visszatért Kevin Durant és LaMarcus Aldridge is, de mégsem volt tökéletes a gépezet és belefutottak egy hazai vereségbe a Sixersszel szemben. Most viszont minden esélyük meglesz a javításra, hiszen a Clippersnél továbbra is nagyon fontos játékosok hiányoznak (Leonard, George, Batum és Zubac mindenképp), így minőségben és főleg szerkezetben is nagyon megcsappant a vendégcsapat, ráadásul back-to-backet játszik az előző esti torontói vereség után. A Nets így most egészségesebb, pihentebb, otthon játszhat és minőségben is egyértelműen ellenfele előtt jár - egyébként pedig a hét elején idegenben egyszer már megverte a Clipperst, ahhoz képest pedig most jóval erősebb lesz a kerete Durantékkel kiegészülve. 

 

Houston Rockets - Denver Nuggets 02:00

A Rockets sorozatban hat vereség után, a back-to-back második felén lép pályára, úgyhogy túl sok pozitívumra nem számíthatunk Gordonéktól a Heat elleni pofont követően, de a Denver helyzete is nehéz: Jokicsék a legutóbbi meccsüket elhalasztották, mert nem tudtak nyolc bevethető játékost összeszedni. Most a "beugró" igazolásokkal együtt a minimumlétszám meglesz, de a betegekkel és a sérültekkel együtt most is lesz vagy tíz hiányzójuk, úgyhogy a keretük finoman szólva sincs egyben. Ettől függetlenül papíron pihentebbek, az este legjobb játékosa mindenképpen náluk lesz Jokics révén, úgyhogy akár nyerhetnek is, nem nagyon lehet megjósolni, hogy ebben a felállásban képesek lesznek-e rá, az új igazolásokkal mennyire sikerül azonnal összehangolódni egy elfogadható szintre. 

 

Utah Jazz - Golden State Warriors 03:00

Ez a játéknap kiemelt rangadója, a Jazz ugyanis akkora formában van, hogy ha most is nyer, akkor fél meccsre megközelíti a Warriorst és a Sunst a liga élén - a Utah felnőtt a két eddigi topcsapat szintjére, úgyhogy most már három topcsapatról beszélhetünk ugyanazon a polcon. A hazaiak back-to-backet játszanak, előző este a Minnesota ellen aratták sorozatban hatodik győzelmüket, de Mike Conley-t pihentették, az irányítót most frissen, üdén dobhatják be Steph Curry ellen. A GSW három napot pihent a Denver elleni hazai pofon után, hiszen a Nuggets elleni visszavágót el kellett halasztani, de a keret nem változik így sem, Green és Lee még mindig karanténban van, így fontos játékosokat kell nélkülözniük. Ingles pályára lépése a Jazznél is kérdéses, jósolni mindenesetre most pokolian nehéz - az biztos, hogy Green nagyon fog hiányozni egy ilyen meccsen a Warriorsnak, ha nélküle nyernek Salt Lake Cityben, az nekik nagy fegyvertény, ha viszont a Utah lesöpri a listavezetőt is egy b2b második felén, az Gobert-éknek lesz "kirakatba való" tett. A felek egyébként idén még nem találkoztak egymással, de abszolút ligaelit védekezésekről beszélünk és támadásban is mindkét csapat top ötös eddig - az pedig érdekes, hogy jelenleg az NBA két legjobban lepattanózó együtteséről beszélünk velünk kapcsolatban.

 

A mérkőzésekhez élőképes stream itt található!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus