A Warriorst fogadja az OKC, Phoenixbe látogat Bledsoe

Durant játéka kérdéses Westbrookék ellen - presztízsmeccs előtt Bledsoe - Miamiban a Boston - 14 meccs jön hajnalban az NBA-ben.


Charlotte Hornets - Washington Wizards 01:00

Elindult felfelé a Hornets, az előző két meccsüket megnyerték Kemba Walkerék, de két vereség után a Wizards is fontos meccset nyert Milwaukee-ban, alapvetően mindkét csapat jó formában van. A Charlotte-ot segíti a hazai pálya, ahol jóval meggyőzőbb eddig a gárda, de a Washington 5-3-as mutatója vendégként szintén jól néz ki, eddig ezzel nem volt gondjuk John Walléknak. Kérdés, hogy milyen állapotban van a fővárosiak térdsérüléssel bajlódó irányítója, mit tud kezdeni Walkerrel, illetve hogy Dwight Howardot tudják-e limitálni Gortaték, ő nagyon jól mutat idei csapatában. 

Cleveland Cavaliers - Brooklyn Nets 01:00

Talán megvan az áttörés a Cavsnél, most már sorozatban öt sikernél tartanak LeBron Jamesék, és legutóbbi győzelmük olyan impresszívre sikerült Detroitban, hogy lehet, hogy rátaláltak a jó útra. A Nets sincs rossz passzban, legutóbb a GSW ellen sem kapott ki sokkal, előtte legyőzte a Jazzt, ráadásul mindezt a Lin-Russell páros nélkül művelte a társaság. Az esélyes persze a komoly tűzerővel bíró Cleveland, amely lendületben van, ráadásul idén már egyszer kikapott a Netstől, lebecsülni biztosan nem fogja ellenfelét Tyronn Lue legénysége - Thomas, Rose és Shumpert továbbra sincs náluk.

Philadelphia 76ers - Portland Trail Blazers 01:00

A Kings elleni blamát leszámítva összességében hozza a meccseit mostanában a Portland, köszönhetően elsősorban a ligaelitté váló védekezésnek, és erre most is nagy szükségük lesz a vendégeknek. A hazaiak ugyanis a Simmons-Embiid kettős révén két olyan támadójátékossal rendelkeznek, akiket borzasztóan nehéz lelassítani, kérdés, hogy Nurkicék képesek lesznek-e limitálni őket, illetve hogy a Lillard-McCollum páros tudja-e tovább húzni a szekeret támadásban. Főleg azért, mert Lillard játéka kérdéses, legutóbb rálépett Parsonsra, kiment a bokája, és bár akkor vissza tudott térni, azóta nincs túl jó állapotban, kérdés, hogy hogyan tudja vállalni a játékot. A hazaiaknál Fultz, Anderson és Stauskas, a vendégeknél Aminu és Baldwin sérült. 

Atlanta Hawks - Los Angeles Clippers 01:30

Furcsa ezt írni egy 3-14-es csapatról, de jelen pillanatban semmivel sincs kevesebb esélye ezen a meccsen a Hawsnak, mint a Clippersnek, a vendégek ugyanis olyan szinten padlón vannak, hogy egyelőre nem látni számukra a kiutat. Zsinórban kilenc vereségnél járnak, az előző két meccsükön a 90 pontot sem érték el, hiába tért vissza Beverley, ő sem segített, míg a Hawks azért nyert meccset mostanában, és a vereségei is elég szorosak. Ettől függetlenül persze nyerhetnek a vendégek, a Griffin-Jordan párosban mindig benne van valami nagy, de annyira gyengén teljesít Doc Rivers alakulata hosszú hetek óta, hogy nehéz pozitívan látni a helyzetüket, ráadásul Beverley sem lesz bevethető térdműtétje után, így Schröder meghatározó lehet a hazai oldalon. 

Miami Heat - Boston Celtics 01:30

Egyre inkább rezeg a léc a Celticsnél, a listavezető ugyan parádés mérleggel és sorozatban 16 győzelemmel érkezik meg Floridába, de már többször is nagy hátrányból kellett fordítania, szoros végjátékokat behúznia, legutóbb pedig a liga egyik leggyengébb csapatának számító Dallast csak hosszabbításban tudta legyőzni. A Heat viszont nincs túl jó formában, továbbra sem találja a megoldást Erik Spoelstra, főleg támadásban vannak komoly gondjaik, ritkán érik el a száz pontot, és az utóbbi négy meccsükből hármat is elvesztettek. A Boston védekezése ellen nem túl jó jel az ilyen harmatos támadójáték, kérdés, hogy az idegenbeli túrán lévő vendégek mennyire pörögnek fel erre a találkozóra, és hogy mekkora mismatch lesz a palánk alatt Hassan Whiteside.

New York Knicks - Toronto Raptors 01:30

Ez mindenképpen rangadó lesz, a Knicks otthon 8-3-ra áll, saját közönsége előtt bármire képes, ráadásul éppen öt napja kapott ki Torontóban, van is miért visszavágnia. A Raptors viszont a liga egyik legjobb formában lévő csapata, ezt nyugodtan kijelenthetjük, most éppen négy győzelemből, a keleti második helyen érkeznek Lowryék - múlt héten szépen lebontották a New York játékát, eltüntették Porzingist és Hardawayt is. Kérdés, hogy ezt idegenben is meg tudják-e tenni, mindenesetre a Lowry-DeRozan páros akkor nagyon oktatta a Knicks periméterét - otthon azért agresszívebbek és pontosabbak Jackék, de sok helyen kell javulniuk.

Houston Rockets - Denver Nuggets 02:00

Komoly csapás érte a Denvert Paul Millsap sérülésével, nélküle ez azért nem ugyanaz a csapat még akkor sem, ha négyes poszton bőven van opciójuk - igaz, legutóbb így is nyertek, de Houstonban sokkal komolyabb feladat következik számukra. A Rockets holtversenyben vezeti Nyugatot, a Toronto elleni kisiklás óta újabb két nagyon sima győzelmet aratott, kezdik beépíteni Chris Pault, egyedül Ryan Anderson bajlódik kisebb sérüléssel. A texasiak otthon masszív favoritok, bár ha dobni kell, akkor a Denver sem panaszkodhat, de védekezésben eddig több mindent láttunk a Houstontól - ha csak nem hoz ki valami extrát a vendégekből Millsap hiánya, akkor ez Hardenék meccse lehet. 

Memphis Grizzlies - Dallas Mavericks 02:00

Itt két gyenge csapatról beszélünk jelen pillanatban, az utolsó tíz meccséből mindkét fél csak kettőt tudott megnyerni, a Grizzlies éppen sorozatban öt vereség után próbál meg javítani, míg a Mavs a Boston elleni hosszabbítást próbálja elfelejteni. A hazaiak Mike Conley nélkül teljesen összeestek, a vendégek viszont egyébként sem képviselnek túl nagy játékerőt, kérdés, hogy ki tudják-e használni a Memphis gondjait - Marc Gasol azért továbbra is meghatározó elöl-hátul, mellé pedig elég lehet akár egy-két jó dobóforma is a győzelemhez. Meg kell említenünk, hogy a Mavs idei három győzelméből egyet éppen a Grizzlies ellen aratott, és másodjára is csak öt ponttal kapott ki ellenfelétől.

Minnesota Timberwolves - Orlando Magic 02:00

Ez most kötelező győzelem a Minnesota számára, a zuhanórepülésben lévő Magic ellen, hazai pályán nem hibázhat Tom Thibodeau legénysége, főleg az előző két vereséget követően. A Detroit elleni lefagyás még csak-csak elfért, de a Charlotte ellen már egyértelműen alulmaradtak Butlerék, akik a pálya mindkét oldalán visszaestek, igaz, az Orlandónál nagyobb a baj: zsinórban öt meccset buktak Vucsevicsék, volt köztük megalázó vereség is, ráadásul legutóbb is csak egy félidőn keresztül voltak összeszedettek. Ha ebben nem javulnak, akkor most sem lesz esélyük, támadásban muszáj lendületesen és koncentráltan játszaniuk, csak akkor tudtak eddig hatékonyak lenni.

New Orleans Pelicans - San Antonio Spurs 02:00

Két vereség után legutóbb nagy meccset nyert a Thunder ellen a New Orleans, nagyot harcolt a társaság Cousins nélkül, igaz, ehhez 44 és fél percnyi extra kellett Anthony Davistől - Cousinsnak most mindenképpen tehermentesítenie kellene valamennyire. Kérdés, hogy melyikük fogja majd jobban LaMarcus Aldridge-et, mert a Spurs magasembere továbbra is nagyon fontos szerepet tölt be, és vezetésével szép csendben ott vannak a nyugati elitben a texasiak, bár idegenben csak 3-4-et hoztak eddig, ez mindenképpen érdekes. Sok minden eldőlhet a festékben, de az is biztos, hogy a New Orleans nem engedhet ki egyetlen percre sem, fejben végig ott kell lenniük Daviséknek, ha nyerni akarnak - erre minden esélyük megvan jelenleg, de a rájuk továbbra is jellemző áramszünetek nem fognak beleférni.

Oklahoma City Thunder - Golden State Warriors 02:00

Ez pikáns meccs lehet, hiszen Kevin Durant bajnokként térhet vissza Oklahoma Citybe, de nem biztos, hogy ez valóban meg is történik, mert nem teljesen egészséges - bokasérülést szenvedett még a Sixers ellen, és bár végzett már teljes edzést, nem biztos, hogy pályára lép. Ettől függetlenül is jó meccs lehet, hiszen a Thundernek borzasztóan kellene minden győzelem, még mindig nem vertek meg egyetlen komoly csapatot sem Westbrookék, a türelem pedig előbb-utóbb elfogy - még mindig nem állt össze a játék, a GSW ellen pedig csak jól játszva lehet esély. A címvédőt viszont mindenki meg akarja verni, főleg Westbrook, és ez adhat olyan plusz elszántságot a hazaiaknak, hogy legyen keresnivalójuk, főleg ha nincs Durant, aki nélkül azért a GSW sem ugyanaz a GSW.

Phoenix Suns - Milwaukee Bucks 03:00

Ez is presztízsmeccs lehet, hiszen Eric Bledsoe viharos körülmények között távozott Phoenixből pár hete, most pedig visszatér ahhoz a csapathoz, ahonnan gyakorlatilag kitették - meglátjuk, hogy mennyire lesz feszült a hangulat. Az biztos, hogy a Suns és Bledsoe is pörögni fog, de a Bucksnak ráadásul mindenképpen nyernie is kellene, mert az előző két meccsen valami megint félrecsúszott, két nagyon pocsék estét hoztak támadásban, több ilyen hiba viszont nem nagyon fér most bele. A vendégeknél visszatérhet Jason Kidd a kispadra, kérdés, hogy ő tud-e változtatni, de az biztos, hogy sokkal jobb dobóforma kell Middletonéktól, ha hozni akarják a kötelezőt. 

Utah Jazz - Chicago Bulls 03:00

A Bulls back-to-backet játszik, ráadásul folytatja nehéz idegenbeli sorozatát, nincs könnyű helyzetben a gárda - ráadásul előző este a Lakers ellen sem ment a dobás, ismét nagyon meglepő lenne tőlük egy olyan extra, mint amit a Charlotte ellen hoztak. A Jazznél is vannak gondok, még mindig sok a sérültjük, támadásban ők is elég harmatosak, eléggé "roncsderbinek" tűnik ez a meccs előzetesen - sok pontra, látványra és nagy színvonalra nem számíthatunk, ráadásul különösebb tétje sincs, mert meglepő lenne, ha bármelyik féllel találkoznánk majd a rájátszásban.

Sacramento Kings - Los Angeles Lakers 04:30

A Bulls elleni siker után Sacramentóban tölti a back-to-back második felét a Lakers, és sorozatban harmadik győzelmére hajt a társaság - nincsenek rossz passzban Ingramék, meglátjuk, hogy mire mennek a Kingsszel. A hazaiaknak nagy előny a saját környezet, otthon 3-4-re, idegenben 1-9-re állnak, ráadásul a Lakers csak 2-5-öt hozott eddig vendégként, így abszolút kétesélyes a találkozó, de a Los Angeles számára egyértelműen fontosabb lenne a siker - ők jóval jobban állnak, sőt, jelenleg még a playoff-helyekért is harcban vannak. Rengeteg fiatalt, újoncot és másodévest láthatunk majd ezen a találkozón, sokat számíthat, hogy melyikük lesz az, aki higgadtan, megfontoltan és pontosan tud kosárlabdázni.

A mérkőzésekhez élőképes streameket ezen a linken találtok!

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus